T ozna mal zna mi da ide dobra divka pa ce neki radi toga ulazit unutra.
ktome morm nac balans- nesmijem previse zaradit da mi prosjek ne pokvari
T ozna mal zna mi da ide dobra divka pa ce neki radi toga ulazit unutra.
ktome morm nac balans- nesmijem previse zaradit da mi prosjek ne pokvari
Svi ZIMogrozni sto su jucer prodali danas placu. Ja sam uletio sitno jucer u padu.
Trenuto 10% plusa od jucer(ima cakza burek s jogurtom)
e sad sam u klasicnom problemu kad izac a da slucajno ne zaradim
evo i na nasim portalima:
zanimljiva im ova slika- solari su na svim zgradama
WASHINGTON, 17. kolovoza (Reuters) - Dužnosnici Federalnih rezervi uočili su "malo dokaza" krajem prošlog mjeseca da inflacijski pritisci u SAD-u popuštaju, te su se pripremili da prisile gospodarstvo na usporavanje kako bi kontrolirali tekući porast cijena, navodi se u zapisniku s Sastanak o politici od 26. do 27. srpnja.
"Sudionici su se složili da je do danas bilo malo dokaza da inflacijski pritisci jenjavaju", stoji u zapisniku."
Članak o protuprijedlozima dividendi malih dioničara za TUHO, CKML i ATPL danas čak na naslovnici poslovnog. A donedavno je to bio tabu i o takvim stvarima se u našoj kući nije govorilo.
evi i linka da se nasi dionicari ne muce traziti
TGA + 20% - bas me maltraju. -opet cu morat nesto s plusom prodat
Ni najveći ne znaju točno pogoditi taj pravi tajming pa kako onda mogu ja.
Ja sam nepogrijesiv sto se toga tice.
al u negativnom smislu. uvjek kupim skupo i prodam jeftino
al netko mora i tako trgovat jer inace nikad nitko ne bi nista zaradio. Eto ja se samo nadam da sve moje krivo prodane dionice zavrse na kraju kod nekog s foruma. Neka sve ostane u obitelji
Trejdam do iznemoglosti.
Jučer je alvr pao jedno 25% , ja sam imao gubitak od 15 posto, danas ti sve vratio. to na ibkr.
Trejdao ga dok je rastao na 212.
ludakuća
dal se sta mijenjalo na IBKR oko daytrade? je li i dalje neko pravilo 3-4 daytrejda u 5 radnih dana ako imas manje od 25 000$ ?
Puno toga tu smrdi. Čini se da i jedni i drugi lažu po pitanju rezervi koje imaju tj stvarnog stanja pod zemljom te pokušavaju uvalit jedni drugima mačka u vreći. Obećavali su visoke dividende a kad tamo spajaju se s tim Vaalcom. A spojena kompanija ne namjerava davati tako dobru dividendu ako spajanje prođe. Mali u TGA su jako nezadovoljni i ne žele spajanje. Povukao sam se oko 3.30$-3.35$, pa je iza nastavilo padati.
hmmm.
moj ulaz je na 3.74 - sad je na 3.47.
jos imam vremenea cekat a da ne udjem u plus prije prodaje (da si ne kvarim prosjek minusa:)
Ne mogu vjerovati da mi se i TGA raspao. A na nafti još nema pada. Razumio bi da je Nasdaq 10% u minusu, ali ovo mi je čudno. Tga je pao do razine od prije rata u Ukrajini
Očito se očekuje smak svijeta. Ja ga još ne vidim
Malo se TGA oporavlja.
zna li netko jel EGY preuzeo TGA - KAd cemo TGA zamijenit s EGY-em ? vidimo da od kad je to preuzimanje najavljeno cijena je isla samo dole
Naravno da sam se u petak rijesio EGLE- GOGL ipak danas rastu 5% pa rekoh da to propustim
PANL sam takodjer htio u petak prodat al mi nije nalog primalo pa neznam sto ću danas s PANL jer je nemrem prodat s minusom na sto sam naviko
Moracu sam sebe iznenadit i prodat s plusom.
Sva sreća pa sam se na vrijeme riješio PANL sa 5-6 % zarade .Inace bi ga danas moro rijesit s 25% zarade .
sva sreca pa imam nos sto treba i kad prodat ...
Mozda da me zlocka uvede i prati kao jos jedan pattern
Prijedlog je 20kn dividende.
Ali to je samo prijedlog.
Što ako oni ne misle prihvatit taj prijedlog?
možda da ovdje odma dogovorimo kako će nas zastupnik zastupat u vezi toga .ako prijedlog za veću dividendu ne prodje.
da se ovdje izjasnimo da bar glasa za prijedlog od 20 kn.
Ne znam kojim redosljedom ide to na GS.
Dal je moguc slijedeci scenarij:
Ide prvo glasanje za 20kn dividende. I nas predstavnik glasa protiv jer ce glasat za 60kn.
i ne prodje 20kn. posle ide glasanje za 60kn koji takodjer ne prodje.?
dal se uopce glasa za dva prijedloga dividende? pa mi glasamo i za 20 i za 60kn dividende?
ili ide prvo glasanje za protuprijedlog pa ako prodje ni ne glasa se za 20kn dividende?
nisam nikad bio na GS pa molim za razumjevanje ako lupetam gluposti.
Zašto punomoć i zašto komplikacije oko punomoći i glasanja?
Pa da netko ne priupita : A gdje je pečat: D
Sad imamo priliku i sebi i njima pokazati koliko nas ima. Sad se kuje željezo!
Tako je:
https://www.telegram.hr/politika-krimi…InkcM&fs=e&s=cl
Koja je ovo nesposobna ekipa 😏😏😏, ma samo da ne onemogucavaju, vjerujem da bi vecina postavila solarne panele na krovove hala i bez poticaja jer je povratan na investiciju samo takav, da samo oni koji ne kuze nebi to odradili..
Kako bi RH procvjetala kad bi vlada ništa ne radila. Najbolje da si uzmu godišnji 11 mjeseci i da odrade jedan mjesec pred novu godinu kad ima puno praznika da što manje štete mogu napraviti. Mslim da bi odjednom svi prodisali.
Naravno da sam se u petak rijesio EGLE- GOGL ipak danas rastu 5% pa rekoh da to propustim
PANL sam takodjer htio u petak prodat al mi nije nalog primalo pa neznam sto ću danas s PANL jer je nemrem prodat s minusom na sto sam naviko
Moracu sam sebe iznenadit i prodat s plusom.
samo se nadam da danas niste kupovali dip
jer bi mogli držati vrećice s papirima dulje vrijeme
jak jobs report daje zeleno svjetlo FED-u da stegne još jače
dip sam kupil jucer. danas je sve zeleno u mojoj basti
samo da mi to sve ovo jako sunce ne spali do kraja dana.
Lako zlocki i chucku. jedna gleda u grah drugi u zamagljenu kuglu a ja gledam ko tele u sarena vrata....
Nekad nam je zlocka crtala scallops u nizu... pa nam je svima bilo zeleno ...
Display MoreKak ide majstori? More rakija?
Koje preznojavanje
Kupio sam na dnu ili oko njega
Ftch
Itw
i još ih iman
... pa prodao
mq
starbucks
... pa kupio PFE
Mene iznenadilo.. jucer pred sam kraj kupio gogl-panl-egle . sad jos da zna mprodat prije nego opet u minusu zavrsim....
al nisam ja takav igrac. kupim ja jeftino al mogu prodat jos jeftinije
Display MorePa nisam bas siguran da se stranac kod nas moze vodit kao obiteljski iznajmljivac.
Ne mogu to 100% tvrditi jer nisam to istrazivao al 95% sam siguran da stranac mora puno toga da ista kod nas iznajmi.
Protiv sam bilo kakvog poreza a pogotovo na nekretnine jer kao sto je vec u par navrata receno. Platio si porez kad si nekretninu kupio - prodao -iznajmio.
Nekretnina si kupio kao sto si kupio i umjetninu pa ne moras placat jos najam(porez) te nekretnine -umjetnine odjece obuce itd. platio si pdv- ili porez kad si je kupio kao sto si platio i pdv kad si kupio odjecu. neces posle jos porez na odjecu platit jer je koristis odnosno ne koristis.
Uzmimo suncobrane. kupis suncobrane. platis pdv- uzmes koncesiju i iznajmljujes suncobrane. placas porez na iznajmljivanje. i onda se netko pametan sjeti u drzavi da bi i svi ostali koji ne iznajmljuju suncobrane a imaju ih u svom vlasnistvu mogli placat porez jer ih posjeduju.. ma super.
Državljanin EU pod uvjetima kao i državljanin RH.
Je u pravu ste.
ali ima i par kvaka:
Evo pojašnjenja od Porezne uprave o tome tko su i koja prava imaju nerezidenti. Ako ste nerezident, svakako pažljivo pročitajte sve upute.
Naime, iznajmljivači nerezidenti ne mogu automatski porezno biti paušalci kao rezidenti. Postoji ipak slučaj kada nerezident iz zemlje članice EU može biti paušalac, a to je da ako radi isključivo preko domaće putničke agencije koja radi u svoje ime a za njihov račun.
"Prema Zakonu o porezu na dohodak nerezident je fizička osoba koja u Republici Hrvatskoj nema ni prebivalište ni uobičajeno boravište, a u njoj ostvaruje dohodak što se oporezuje u skladu s tim zakonom."
Ako stranac ima u Hrvatskoj prijavljeno boravište ili prebivalište može pod jednakim uvjetima postati i poslovati kao iznajmljivač. Kad ovdje govorimo o strancima mislimo stoga samo na one iz EU i EEP.
Ukoliko kao iznajmljivači pružaju uslugu turističkog smještaja preko turističke agencije tada nisu u obvezi postati obveznikom PDV-a u Republici Hrvatskoj niti na računima koje ispostavljaju turističkoj agenciji obračunavaju PDV. Bitno je istaknuti da turistička agencija u tom slučaju izdaje račun gostu u svoje ime, dok stranac vlasnik nekretnine u kojoj se pruža usluga turističkog smještaja izdaje račun turističkoj agenciji bez obračunatog PDV-a.
Ukoliko bi agencija samo radila kao posrednik i za to posredovanje iznajmljivaču strancu ispostavila račun za uslugu posredovanja, tada bi iznajmljivač bio u obvezi se registrirati kao obveznik PDV-a u Republici Hrvatskoj i na računima koje izdaje gostu direktno (a za koje je posredovala turistička agencija) obračunati PDV od 13%.
i ne vidim sto bi njih posebno oporezivali jer posjeduju nekretninu? ljudi iznajmljuju placaju porez po zakonu i to je to.
mozda bi uveo reciprocitet za strance- Ako njihova zemlja naplacuje porez na nekretnine "nasima" onda i mi naplacujemo "njihovima"
Samo da pojasnim, pod porezom na apartmane sam prvenstveno mislio na rentanje, jasno, ali bi trebalo razmisliti i o porezu na nekretnine kao takvom, upravo kao kazneno-preventivnoj mjeri koju bi placali oni koji sada imaju hrpu nekretnina i sto bi bila poruka ostalima.
Ali, to mora rijesiti drzava, nikako lokalne sredine jer bi nastao jos veci kaos.
kazneno preventivnoj mjeri ????
ako kupis vise nekretnina nego lokalni uhljeb misli da je "normalno" ima da te objese na sred trga za....
Prestanite brkat iznajmljivanje na crno i porez na nekretnine.
Kupio si nekretninu pa ima da te deru do kraja zivota dok nekretnina ne postane drustveno (titovo) vlasnistvo ?
sta sve ovdje necu procitat...
Mislio sam da je "normalnom"gradjaninu uvjek po defaultu otpor prema bilo kakvom porezu(ako nije dio uhljeb copora)
Al eto ovdje se svaki dan razuvjerim. Nek krepa susjedu krava pa makar meni dve....
katastrofa.
Ja sam mislila na slučaj da neki stranac kupi zemljište, izgradi zgradu s namjerom da ju iznajmljuje turistima, zaposli čistačice iz Nepala i onda se vodi kao obiteljski iznajmljivač. To sa obiteljskim businessom nema veze.
Što mislite zašto stranci kod nas grade apartmane, a ne grade tvornice?
Pa nisam bas siguran da se stranac kod nas moze vodit kao obiteljski iznajmljivac.
Ne mogu to 100% tvrditi jer nisam to istrazivao al 95% sam siguran da stranac mora puno toga da ista kod nas iznajmi.
Protiv sam bilo kakvog poreza a pogotovo na nekretnine jer kao sto je vec u par navrata receno. Platio si porez kad si nekretninu kupio - prodao -iznajmio.
Nekretnina si kupio kao sto si kupio i umjetninu pa ne moras placat jos najam(porez) te nekretnine -umjetnine odjece obuce itd. platio si pdv- ili porez kad si je kupio kao sto si platio i pdv kad si kupio odjecu. neces posle jos porez na odjecu platit jer je koristis odnosno ne koristis.
Uzmimo suncobrane. kupis suncobrane. platis pdv- uzmes koncesiju i iznajmljujes suncobrane. placas porez na iznajmljivanje. i onda se netko pametan sjeti u drzavi da bi i svi ostali koji ne iznajmljuju suncobrane a imaju ih u svom vlasnistvu mogli placat porez jer ih posjeduju.. ma super.