1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• emil
    • November 13, 2022 at 12:14 PM

Rusi nisu potukli infrastrukturu samo zato sto su se mislili prosetat ukrajinom i zauzet je.

pa ko lud onda unistava nesto sto ce morat gradit. Kad su shvatili da ipak nece osvojit ukrajinu poceli su tuc redom sve.

Kako bi tebi bilo da ti susjed prvo zauzme pola kuce- pa kad ga pocnes tjerat onda ti porusi sve po kuci pa ti kaze a mogli bi sad na pregovore koji dio kuce bi mu ipak prepustio ?

Sigurno bi bio presretan i rekao bi necu eskalaciju dat cu mu spavacu i dnevnu bez da povisis neki ton...

Tako bi postupio? cisto sumnjam.

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• emil
    • November 13, 2022 at 11:57 AM

pa nije ni bila poanta linkova da uvjeri neke da je kripto nesto wow nego da pokaze da nije nelegalan kako neki ovdje tvrde i traze neke dokaze i linkove a sami ne stavljaju dokaze i linkove za svoje tvrdnje.

da je kripto nelegalan sigurno ne bi mogao u šparu-konzumu provuc kripto karticu(coinbase-binance) na blagajni.

mada porezna kripto vidi kao digitalnu valutu. kako kod nas tako i u svijetu.

..., odnosno virtualne valute, što je ekvivalent instrumentima tržišta novca.

• emil
    • November 13, 2022 at 11:30 AM

taj kripto je tolko nelegalan-nevidljiv i ne postoji da je jos 2015 EU pricala o njemu :D

a hebiga neki su zastali u vremenu pa im 2015 tek treba pokucat na vrata :D

Europski sud je 22. listopada 2015. donio prvu presudu koja se bavi pitanjem digitalne valute odnosno bitcoina. Riječ je o presudi u predmetu C-264/14, Skatteverket protiv Davida Hedqvista. Hedqvist je posredstvom jednog društva htio pružati usluge zamjene tradicionalnih valuta za virtualnu valutu „bitcoin“ i obratno. Postavilo se pitanje treba li članak 2. stavak 1. Direktive o PDV-u tumačiti na način da transakcije opisane kao zamjena digitalne valute za tradicionalnu valutu i obratno, koje se obavljaju uz plaćanje naknade koju pružatelj usluge uključuje kod obračunavanja tečaja, predstavljaju isporuku usluga uz naknadu. Dodatno, ako bi se to promatralo kao isporuka usluga uz naknadu, treba li takvu isporuku usluga, prema članku 135. stavku 1. Direktive o PDV-u, izuzeti od plaćanja PDV-a.

Potaknut tim pitanjima, Sud EU svojom presudom utvrdio je kako članak 2. stavak 1. Direktive o PDV-u treba tumačiti na način da transakcije koje se sastoje od zamjene tradicionalnih valuta za jedinice digitalne valute „bitcoin“ i obratno, obavljene uz plaćanje iznosa koji odgovara marži u iznosu razlike cijene po kojoj operator kupuje valutu i cijene po kojoj je kasnije prodaje svojim klijentima, predstavljaju isporuku usluga uz naknadu. Dodatno, takve transakcije u skladu s člankom 135. stavkom 1. Direktive o PDV-u, koji uređuje ostala izuzeća od plaćanja PDV-a, predstavljaju transakcije izuzete od PDV-a.

• emil
    • November 13, 2022 at 11:11 AM
    Quote from 5. Element
    Quote from Sheriff

Al ti stvarno ne razumijes. Neces si dati ni malo truda da provjeris to sto pricas i kako to funkcionira. Dezinformiras.

A dobro, zivis u kamenom dobu, hapsio bi programere, sve 5.

Kolega, nema se tu sto razumjeti.

Osnovne cinjenice su te koje sam naveo. Mozete li ih opovrgnuti? Ako mozete, izvolite.

A na komentar da bih hapsio programere: pa da, zasto ne, zar su programeri svete krave? Kreiranje nelegalnih sredstava placanje je ekvivalentno tome da u garazi postavis stampariju i stampas npr. dolare, kune ili nesto trece. Proizvodis nesto sto pretendiras da je sredstvo placanja. A sredstvo placanje je ovdje samo jedno.

I sad, kad kazem da bi trebalo postovati zakon, ja sam Kremenko. Ok, nema frke, moze, sve 5.

Display More

a gdje to pise da je kripto nelegalno sredstvo placanja?

ja vidim da na poreznoj kripto spada pod kapitalnu dobit i da ga ducani koriste kao redovno sredstvo placanja kao i kunu-dolar-euro i ostalo. naravno uz konverziju u kunu (kao sto to rade i sa dolarom-eurom itd)

popis_misljenja - Porezni tretman kapitalnih dobitaka po osnovi...

popis_misljenja - Posredovanje pri kupnji i prodaji virtualne...

eto par linkova sto porezna uprava misli o tome pa molim sadd vas da stavite par linkova koji potkrepljuju vasu tvrdnju da je nelagalan.

cekamo kremenka da postavi te linkove "regulative" koje spominje:D pa da policija krene u hapsenja :D

• emil
    • November 12, 2022 at 7:13 PM
    Ruski zastupnik: Cilj je doći do granice Ukrajine s Poljskom, Slovačkom, Mađarskom...
    GLAVNI cilj Kremlja je da ruska vojska dođe do granice Ukrajine s Poljskom, Slovačkom, Mađarskom i Rumunjskom, rekao je ruski zastupnik Andrej Guruljov.
    www.index.hr

etoiovog kad vec nije etoimene :D

vijest za one "koji ne znaju" sto je plan rusije.

"spremni smo na dijalog bez prethodnog uvjetovanja" zašto se ta ponuda kvalificira kao kukavičje jaje ???

pa pitanje onom koji " ne zna" kako to rusi misle dijalogom doc na te granice koje spominje?

dijalog bi trebao ici:

Predajte nam ukrajinu ili cemo bacit **** nuklearki na vas.

nitko ne moze rec da to nije dijalog.

• emil
    • November 11, 2022 at 7:24 PM
    Quote from etoimene

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…uvjeta-15274051

"zna se da je cilj - ruska kontrola cijele Ukrajine, smjena sadašnje vlasti i instaliranje proruskog režima"

Može me netko uputit, kako se to zna? I tko to zna?

Ruska varijanta - https://tass.com/politics/1506055 "Moscow had no plans of occupying Ukrainian territories"

Ako Rusi stvarno misle "spremni smo na dijalog bez prethodnog uvjetovanja", zašto se ta ponuda kvalificira kao kukavičje jaje, ‘velikodušna‘ ponuda (s navodnicima, "rašomonske" izjave?

Nije nikom do mira

eto ja znam. cak svatko normalan zna. oni koji ne znaju nisu znali ni da ce rusija napast ukrajinu jer im je putin reko da samo vjezba kraj ukrajinske granice. eto netko zna, a netko ne zna. neki i dalje misle da rusija zeli nesto mirno postic a 6 mjeseci granatiraju susjednu zemlju. neki su mislili ni da hitler nece dalje od poljske i da je tamo provodio specijalnu operaciju te da je htio mirnim putem i pregovorima samo postic.... na kraju te specijalne operacije(zvane 2 svjetski rat) je bilo prek o50 milijuna poginulih.. eto dan dans ima ljudi koji ne znaju da i ovo moze tako zavrsit...a neki znaju pa zato i pomazu ukrajini i ne nasjedaju na ruske mirovne pregovore.

rusija moze u tjedan dana izac iz ukrajine ukljucujuci krim. e tada mozemo pricat o mirovnim pregovorima.

• emil
    • November 10, 2022 at 9:30 PM

Ne znam kako vi al od jucer se na kriptu dalo opako zaraditi.

Sol- matic- a i kompletan kripto kak je zaronio tako je i poletio.

ova dva pogotovo

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• emil
    • November 10, 2022 at 9:24 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from emil

mozda ZSE ? :D .mozda nije emergings al je BOMBA :D

pa mi čak i nismo tako loši.

ovaj porez na extra profite će nas kratkoročno unazaditi, ali, ako firme naprave kvalitetne alokacije u capex i opex, mogli bi im na neke nove visine 🤷

e sad vec pocinjem sumnjat da si stavio ruzicaste naocale :D

ipak mi zivimo u ZNA SE

tu je sve moguce osim nekog napretka. pa mi ne znamo potrosit ni novce koje nam eu pokloni a kamoli da nesto napravimo.

pardon. znamo napravit ...afere.

• emil
    • November 10, 2022 at 9:17 PM
    Quote from st-brajo

meni se čini da bi, nakon ovog ludila, emerging marketsi mogli biti bomba.

samo treba pričekati dok se tvornice tamo presele, al tu očekujem eksponencijalni rast 🚀

mozda ZSE ? :D .mozda nije emergings al je BOMBA :D

npr HT bi onda imao promet bar duplo - znaci oko 100 000kn dnevno :D

• emil
    • November 3, 2022 at 8:58 PM
    Quote from accountant

tko misli, a bilo je takvih komentara i ovdje, da veće kamate neće naštetiti i da su neki fiksirali otplate, evo upravo izašlo PR od RCL (kojeg btw. šortam, trenutno u PM trgovanju -7%)

hmmm.RCL

nadam se da ste na vrijeme izasli jer je u plusu 8-9% zavrsio danas

• emil
    • November 3, 2022 at 2:52 PM
    Quote from accountant

kako crta i Zloćka, ide se dolje

pa sam evo napravio novu listu za short, ovdje i link

ima svega, da ne kažete da sam preferirao neke sektore

tu i tamo me potsjetite da ovdje pokažem osvježenu listu s rezultatima

opaska: uzeo sam cijenu kupnje dionica prije Powellovog govora, tako da već imamo sitni plus

zadnja lista je ako se sjećate urodila plodom i SVE dionice s nje su bile profitabilne za trejd

ovakve liste si možete i sami kreirati, za stupac trenutne (ili zadnje trgovane) cijene koristite funkciju 'GoogleFinance', ostalo je stvar osnovne matematike (zbrojanje, oduzimanje, množenje...)

Display More

ali ovako nam je puno lakse. ne moramo uopce zbrajat nego pit kavu u miru :D

• emil
    • November 2, 2022 at 9:09 PM

Uzemo BTI na 37.49.

Ak treba pusit nek pusim s stilom :D

• emil
    • October 31, 2022 at 4:44 PM
    Quote from my moon

Neki bljutav dan. Prodao sam pola ALVR.

Pobjegao mi DMLP.

čekati ću korekciju u 18.00

korekcija nije mijenjala sat unatrag? :D

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• emil
    • October 28, 2022 at 2:32 PM

HPB - sjela divka

• DRY BULK

• emil
    • October 26, 2022 at 3:59 PM

greska

ovo je trentno

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• emil
    • October 19, 2022 at 11:47 AM
    Quote from komot

Ja se isto ne kužim u kripto, ali onako seljački bi rekao da je prošla baba s kolačima.

Otišla je baba s kolacima i 2017 pa je otisla 2019 pa je otisla 2021 i to dva puta a tako ce otic za neke i 2025 :D

Identicne postove sam citao 2018 kad je pao s 20000 na 3500$ sto je daleko veci pad nego ovaj s 60k na 20k.

Ode sve u bunar-puko balon- kad ono par godina kasnije eto btc-a na 60k pa opet puko balon i pao na 30k pa se opet vratio na 60k.

i tako to traje desetljece... stalno puca taj balon al je i stalno sve veci i veci....

• emil
    • October 7, 2022 at 8:45 PM
    Quote from Hrx84

Jedino ne kužim zašto sada opec reže proizvodnju nafte te doljeva ulje na vatru dodatno u ovoj situaciji.

Stisla ih Greta Thunberg pa postaju zeleni :D

• emil
    • October 4, 2022 at 5:52 PM

Brodari lijepo zelene vec drugi dan. dokle?

hocemo li cijeli tjedan ovako?

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

e da mi je neka kristalna kugla ili bar neki grah da bacim :D

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• emil
    • September 18, 2022 at 8:12 AM
    Quote from KultLicnosti

Nebih se bunio ni protiv IPO Rimac group.

Ocito niste vidjeli kako je prošla tokenizacija(ETO)Greypa.

• emil
    • September 12, 2022 at 10:31 PM
    Quote from zlocesti

A vidite što sam našla, i trljam okice, gdje je catch

Dividenda redovita, kažu da je održiva, 9,70%

Lumen

Ex dividend day 29.08, dividenda se isplaćuje kvartalno

Treba viriti u izvješće.

12369-lumn-2022-08-25-12-02-11-png

moze update graha za LUMN ?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt