prodaja je prodaja. i ja sam prisilno prodao twiter.
dal je posteno ili ne nikakve veze nema.
prodaja je prodaja. i ja sam prisilno prodao twiter.
dal je posteno ili ne nikakve veze nema.
Prema prvim preliminarnim procjenama izgleda da su mi ukrali oko 0,9% portfelja
Zbrojio sam sve uplate, sve realizirane kapitalne dobitke+ nerealiziranu dobit i portfelj mi je manji za oko 0.9%, nego prikazuje gledalica na aplikaciji. Imam sve potvrde o uplatama i sve potvrde o kapitalnim dobicima.
Srećom da dobro pamtim brojeve i već par dana mi je nešto sumnjivo i nekako mi je kunski portfelj izgledao manji, nego bi trebao biti ,kad sve zbrojim imao sam što vidit....nemam riječi
![]()
![]()
![]()
???
pa trebali bi pogledati broj dionica a ne koliko je to kuna/eura jer se vrijednost portfelja mijenja svakom prodajom(ne vasom)
https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/vije…m-putem-1254026
Marko Domijan za Dubrovacki vijesnik
6 dokovanja ove godine.....nije li trebalo biti 9 ili sam ja nešto pobrkao?......3 ostavili za ovu godinu?......
malo dalje u teksu pise ovo :
Također moramo završiti ciklus redovitih dokovanja s još 3 preostala broda.
Vidio da je sređeno...jel se tebi pojavilo u stavci novac, stavka HRK zasebno pa piše jedna cifra u kunama, a u stavci euro, opet piše druga cifra u kunama???
ma nemogu dokucit cemu uopce sluzi ta stavka novac s HR i eruima a pokazuje razlicito.
evo rijeseno-
maknuli su taj drugi red gdje su bile kune. ne znam sto su ga uopce stavljali kad i u prvom redu gdje su euri pise koliko je to kuna.
ma ja sam to vec prijavio.
meni ne ide u glavu cemu uopce tamo stoje kune. em pise krivo . em ih ni ne zbraja u konacnici. em kune vise ne postoje. cemu uopce postoji taj red kune u NOVAC kad u koloni EURI ionako pise kolko je to kuna?
Display MoreDisplay Morepopravljen erste broker:
Poštovani,
Kolege su javile da su ispravili BUG.
Molimo Vas da provjerite sad stanje poreza na Erste broker aplikaciji (izadjite i udjite ponovo u aplikaciju ako ste spojeni).
LP
vise nisam glavni frajer u selu
Vidio da je sređeno...jel se tebi pojavilo u stavci novac, stavka HRK zasebno pa piše jedna cifra u kunama, a u stavci euro, opet piše druga cifra u kunama???
ma nemogu dokucit cemu uopce sluzi ta stavka novac s HR i eruima a pokazuje razlicito.
Poštovani,
Hvala na poslanom izračunu, provjerit ćemo pa ćemo se javiti,
Lijepi pozdrav,
sutra ce sve bit ok.
Hvala ti...jer sam trenutno kratak sa strpljenjem, pa bi eskaliralo brzo da sam ih kontaktirao
popravljen erste broker:
Poštovani,
Kolege su javile da su ispravili BUG.
Molimo Vas da provjerite sad stanje poreza na Erste broker aplikaciji (izadjite i udjite ponovo u aplikaciju ako ste spojeni).
LP
vise nisam glavni frajer u selu
Poštovani,
Lijepi pozdrav,
sutra ce sve bit ok.
Hvala ti...jer sam trenutno kratak sa strpljenjem, pa bi eskaliralo brzo da sam ih kontaktirao
ma ja sam si SS ovo. sad cu se po selu hvalit da sam veliki igrac
Poštovani,
Lijepi pozdrav,
sutra ce sve bit ok.
Bacio sam oko na euro gledalicu u moram priznat da mi je tesko gledat ove male cijene iman osjecaj kao da je sve jeftino 😢
ja pogledao na investing portfelj pa me zamalo herc strefio. oni i dalje u kunama to vode a ne u eurima a gleda cijenu u eurima pa je sve CRVENO
Erste broker- izracun poreza radi normalno. nije radio ujutro al sad uredno izracuna porez.
Kako izračun poreza računa normalno???...kad mi dobit u kunama prikazuje u eurima, a dobit u kunama mi uvećava za x7,53.
u pravu si. editiro sam post.
a pogledao i vidio sitan minus i vec posmremio pdf u arhivu. uvjeren sma bio da je to to. jer u ukupnom zbroju je sitna razlika . kako je povecoa dobit tako je povecao i gubitak a ja sam na minus par eura.
al ovak izgleda kao a sam veliki igrac
veliki loooooooser jer sam u minusu ...
PS. prijavljeno brokeru mailom.
Erste broker- izracun poreza radi normalno. nije radio ujutro al sad uredno izracuna porez.
Porfelj u ukupnom zbroju ne valja jer npr nije trgovano s aTPL a imas ga u portfelju pa ti racuna da imas 0 kuna atpla a u biti imas kolko imas al ga mnozi s 0 jer nema pocetne cijene jer nije trgovano a nisu se sjetili da ak nije trgovano stave zadnju cijenu prije N:G.
EDIT. upsss. sad tek vidim da su ipak nekaj spohebali s porezom. pobrkali su kolone euro -kuna pa npr umjesto dobiti 120k kuna pise 120k eura pa su onda to jos pomnozili s 7.5345 i dobili 900k kuna. tocno bi im bilo da su to podijelili s 7,5345 a ne pomnozili... pa bi dobili 16k eura
Nebu dobro. Ovo u kini je iz jedne krajnosti otislo u drugu..
Popratite AMC.
Mogucnost short squeeza
odem AMC u ponor u par minuta..
šort mi još muči mozak. Tj šortam dionice koje inače longam, nisam se još uputio tražiti gubitaše. Accountant je negdje nekad neku tablicu priložio, no nisam je našao....
Mozda je nekad bilo 50k kuna al od 28.01.2019 je bilo 150 000kn.
evo iz stare brosure iz 2019
U slučaju nuklearnog rata "bežite" avionima JATa😃
Isjecak iz JATove reklame.
1.Naš avion nikad nije pao. Za sve ima vremena..
2.I pad je let
Display MoreNekad treba stvari nazvat pravim imenima a ne se skrivat iza pristojnosti.
"...trecina stanovnika nestala..."
Ukrajina ima 43 milijuna stanovnika . Znaci nestalo ih je kolko? Gdje pise taj broj pa da premasuje 10 milijuna? to cak ni ruski trolovi nigdje nisu objavili.
a kako su nestali? to je razlog da se sad predaju kao i oni u Srebrenici jer ce poslije bit mir ? da bit ce kao i onima u Srebrenici.
i uopce nije jadno nazvat trola trolom jer barata dezinformacijama i ruskom propagandom, a ne argumentima.
cca 5 milijuna je izbjeglica koje su otisle u razne europske drzave.
cca 8 milijuna je zivjelo na podrucjima koje su osvojena/oslobodena od strane rusa.
i kazes u tom okupiranom podrucju je nezaposlenost 50% i pao im je BDP za trecinu ?
jel to pao onda rusima ili ukrajincima ak je okupirano podrucje?
koja si ti trolcina....
To da je Jna bila četvrta armija svijeta je mitomanija. Sve je na "ovim prostorima" mitomanija od srednjeg vijeka do danas.
pa s tim se slazem. isto kao sto je i rusija 2 armija sveta
Obe su "BILE" i vise nisu...