U slučaju nuklearnog rata "bežite" avionima JATa😃
Isjecak iz JATove reklame.
1.Naš avion nikad nije pao. Za sve ima vremena..
2.I pad je let
U slučaju nuklearnog rata "bežite" avionima JATa😃
Isjecak iz JATove reklame.
1.Naš avion nikad nije pao. Za sve ima vremena..
2.I pad je let
Display MoreNekad treba stvari nazvat pravim imenima a ne se skrivat iza pristojnosti.
"...trecina stanovnika nestala..."
Ukrajina ima 43 milijuna stanovnika . Znaci nestalo ih je kolko? Gdje pise taj broj pa da premasuje 10 milijuna? to cak ni ruski trolovi nigdje nisu objavili.
a kako su nestali? to je razlog da se sad predaju kao i oni u Srebrenici jer ce poslije bit mir ? da bit ce kao i onima u Srebrenici.
i uopce nije jadno nazvat trola trolom jer barata dezinformacijama i ruskom propagandom, a ne argumentima.
cca 5 milijuna je izbjeglica koje su otisle u razne europske drzave.
cca 8 milijuna je zivjelo na podrucjima koje su osvojena/oslobodena od strane rusa.
i kazes u tom okupiranom podrucju je nezaposlenost 50% i pao im je BDP za trecinu ?
jel to pao onda rusima ili ukrajincima ak je okupirano podrucje?
koja si ti trolcina....
To da je Jna bila četvrta armija svijeta je mitomanija. Sve je na "ovim prostorima" mitomanija od srednjeg vijeka do danas.
pa s tim se slazem. isto kao sto je i rusija 2 armija sveta
Obe su "BILE" i vise nisu...
Nekad treba stvari nazvat pravim imenima a ne se skrivat iza pristojnosti.
"...trecina stanovnika nestala..."
Ukrajina ima 43 milijuna stanovnika . Znaci nestalo ih je kolko? Gdje pise taj broj pa da premasuje 10 milijuna? to cak ni ruski trolovi nigdje nisu objavili.
a kako su nestali? to je razlog da se sad predaju kao i oni u Srebrenici jer ce poslije bit mir ? da bit ce kao i onima u Srebrenici.
i uopce nije jadno nazvat trola trolom jer barata dezinformacijama i ruskom propagandom, a ne argumentima.
Da oni ih vode u unistenje, a rusi su tu da pomognu ukrajini tako sto ce sve izbombardirati 👏 🤣🤣🤣🤣
Kako se onda zove ono kad iskoristavas nekoga za svoje vlastite ciljeve i ujedno ga poticas da nastavi neku borba u kojoj ima minimalne sanse za pobjedu ?
Samoobrana. Obrana slobode.
Tako su i nas u Hrvatskoj oslobadjali srbi od nacista ustasa itd....
takodjer smo i mi imali minimalnu sansu za pobjedu jer je JNA bila 4 ARMIJA SVETA. na kraju su traktorima svi bjezali.
Tako ce i ruski trolovi prije ili kasnije morat pobjec u svoje rupe.
ne mogu vjerovat da admin dozvoljava ruskim trolovima da ovdje pisu.
zanimljivo
Ovom se promjenom otklanja manjkavost dosadašnje regulative. Podsjetimo, za prodaju i najmanje količine viška električne energije, makar to bilo i samo 1 kW, do sada su vlasnici kućnih solarnih elektrana bili "penalizirani". U tom su slučaju morali službeno postati proizvođači...
To je značilo i potpisivanje novih ugovora s opskrbljivačem, prijavu prihoda kao dohodak, plaćanje poreza ili pak otvaranje poduzeće za proizvodnju električne energije.
Oni s više kuća mogu rasporediti elektrane na više članova kućanstva, naime limit je 10.000 kn godišnje po OIB-u
hvala Emil,tu piše da se ne plaća porez nakon 3 godine,šta nije nakon 2?
nakon 2 godine. clanak je star a stavio sam ga radi objasnjenja fifo metode.
nije ni 12 % porez nego 10%.
ja imam jedno pitanje,pa ako netko zna!?
recimo kupio sam dionice prije 2 godine(na njih se porez više ne plaća) i u međuvremenu sam nadokupio dionice iste firme,i sad hoću prodati isti broj dionica koje sam prije 2 godine kupio,
kako će ovi u poreznoj znati koje sam ja dionice prodao, stare ili nove🤔??
FIFO metodom.
prvo se prodaju najstarije
neke koje drzim vec godinu i pol ni ne razmatram da prodam da smanjim dobit.
gledam ove novije koje sam kupio nedavno pa mi ne igra veliku ulogu pri cekanju da prodje 2 godine.
s druge strane gledam likvidnost na tim pojedinim dionicama je katastrofa. ak krenemo prodavat za prebijanje dobiti ode sve u bunar
Blizi se kraj godine pa tema posaje aktualna.
i evo par novih pitanja koja se ne pojavljuju u temi
ZSE.
Trenutno sam u plusu i morao bi platit porez . Imam par dionica u minusu . danas prodam dio tih dionica i u minusu sam pa ne moram prijavit porez.
sutra kupim nazad te dionice . to smijem ? ili mora proc neki vremenski period? dal smijem prodat 30.12 a kupit 3.1 u slijedecoj kalendarskoj?
dal igdje pise nakon kolko smijem opet kupit prodane dionice? pa i sad to radim. kupim u ponedeljak prodam u petak bez da namjestavam porez pa ne vidim razlog zasto to ne bi radio i dalje al na kraju godine.
porez cemo obracunat u kunama jer smo u kunama trgovali. to cemo samo pretvorit u eure i platit eurima?
e-prijava ce bit odma u eurima ili u kunama a samo zadnji zbroj za platit u eurima?
izvjestaji banaka ce ic u eurima ili u kunama?(kod erste brokera ide u obje valute vec sada)
Ja sam osobno otkazao hep na 3.6kn po kwh, a 5.7kn ?! U šoku sam
a koja je alternativa? geni ? po jos vecoj cijeni?
ja sam kucanstvo prebacio na hepi s gen-ia .
Vidi mi bankomata u konzumu
prima "maglu" i izbacuje kune
Display Morehmm.
braemar crveni
index futures crven
egle-gogle-matx-panl-glbs-dsx- svi crveni u premarketu..
mislim da cu ipak malo pricekat s kupnjama
Ne znam koji premarket ti vidis meni su svi osim gogl closed jos uvijek ?
upss.
moja greska
ja jos nisam satove pomakao
hmm.
braemar crveni
index futures crven
egle-gogle-matx-panl-glbs-dsx- svi crveni u premarketu..
mislim da cu ipak malo pricekat s kupnjama
bolje izgubit dobit nego dobit....po tamburi
pa uvjek netko uziva. Nemma pajceka samo binance/coinbase koji kripto tretiraju kao i dolar-euro . stavis na CARD i on trosi u pozadini i konvertira. kako euro dolar tako i BTC -eth ili usdt. uzima svoj fee za konverziju na svemu. kako na EUR -USD tako i na kriptu.
konzum prima kripto preko pajceka, dakle ne placas direkt s kriptom nego ti pajcek u letu konvertira
kaj ne?
pa ni dolarima ili eurima ne placas direktno nego preko pajceka
nemos danas nigdje nis bez pajceka platit
Za 2 godine u vlastitoj banci ćeš moći kupovat/prodavat crypto kao imati i custody. To je put ka tome i svrha sheranja ove vijesti.
ma sve je to magla
KONZUM: SVOJIM KUPCIMA NUDIMO SLJEDEĆE MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
Kripto su uveli na zahtjev penzionera tako da ce i kolega kojeg ne spominjem kad tad shvati da s kriptom mozes placat bilo gdje.
ova tema je savrsena upravo ovakva kakva je.
ova 3 posta dnevno koliko ide ne treba razdvajat .
nekad se ovdje pisalo po 10 stranica na dan pa se mogla pratit pa ne vidim razlog da netko ne moze popratit ovih par postova dnevno.
kud bi dosli kad bi sad i ovo razvodnili. sto da tesla ima svoju temu. pa amazon svoju i tako 1000 tema za svaku dionicu?
i ovako je zamrla tema i nema postova pa ak je jos razdvojimo onda stvarno vise ni ova tri posta dnevno necemo citat
Ktome lako otovirte temu ak mislite da ce netko nesto pisat u njoj.
MMAT 30% plusa. Explozija MMAT a reklo bi se
naravno da je explozija kad sam ja izasao na 1.59
ok s dobrim pusom, al ovo je bas ....
ja iskreno mislim da ce ukrajinci rastjerat rusku bagru nazad u jazbine.
nije to 100 1000 obuceih vojnika u pitanju nego zapadno oruzje. ako to stane onda ce ukrajinci nahebat al ako SAD i dalje bude slao naoruzanje ukrajinci ce ih natamburat samo tako, jos ak im posalju malo bolje naoruzanje (dalekometno) bit ce bezanije prema sibiru.
zar netko stvarno misli da je ovo vojska?