Display Moreznakovito je to...
bez obzira na prijepore, dva tabora za- i protiv- u koje smo podijeljeni, kako to da uvijek neke EU i svjetske institucije nama govore što treba napraviti?
to se onda doživljava kao neko uplitanje u 'unutarnje stvari' i politike
no ulaskom u EU prostor 1.7.2013. (da da, ove godine će biti okruglih 10 godina od pristupanja) obvezali smo se i na poštivanje EU praksi i normi, pa će sve manje biti razlika između 'nas' i 'njih'
bez obzira što su 'tu naši didovi davno sidro bacili i mene vezali' uskoro nas čeka i veći porez na nasljedstvo, porez na nekretnine itd.
neminovnost!
A jos znakovitije je da se uvjek izjednacavamo u uvodjenu nekog nameta a nikad se ne izjednacavamo u placama. to je prepusteno nama samimam. jedino nam sugeriraju koje poreze moramo uvest.
Bas znakovito.
porez na nekretnine je neminovan zbog toga što je velika osnovica i većina ako ne i sve države to imaju. čak i bosna. mmf je samo zastor iza kojeg se krije vlada. oni nama to šatro nametnuli !? ne. vlada vidi te novce i uzet će ih. samo radi podilaženja biračkom tijelu to do sad nije uvedeno. a priče platio sam pdv na austrijsku ciglu, talijanske pločice ili kineski namještaj ne drže vodu. i auto svake godine registriraš i ideš na tehnički koji je nepotreban bar za prvih 5 godina pa se niko ne žali. htjeli smo zapadne standarde. imat ćemo ih. ovo čak i nije najgore što nas još može snaći. zamisli danski sistem porez na naslijeđe 40%...
nije neminovan . nije bilo nikad pa ce bez problema "nikad" i bit uveden.
Sto mislite kad uvedu porez pa bakica s ogromnom penzijom od 1500-2500kn mora jos platit porez da ce i dalje glast za vlastodrsce koji ce je bez pardona iselit iz nekretnine za koju ne moze platit porez?
NIKAD to nece uvest. mozda hoce kao naziv al na 5-10 nekretnina al to kako je to rijeseno u SAD ja ne zelim ovdje a sumnjam da itko zeli jer cemo na kraju svi zivjet ispod savskog mosta s nasim primanjima a EU-SAD davanjima i porezima.