kakvo vam je misljenje o INTELU. hoce li uhvatit korak s ostalima u AI ?
cini mi se jeftin al da mi ne bude preskup na kraju.
kakvo vam je misljenje o INTELU. hoce li uhvatit korak s ostalima u AI ?
cini mi se jeftin al da mi ne bude preskup na kraju.
Piletina 6 eura ajde dobro...pile od Gavellina ne dođe više od 4.78€/kg hahhha
mozda je usporedba piletine bijelog.
ktome ako je pile 4 eura kod nas tamo je 3,5
ono su cijene do 2023. mozda se sad sve drasticno promjenilo od kad su kod nas najavili porez na nekretnine . sve je pojeftinilo odma i stanovi i piletina
nesto s tom kartom ne valja.
neto placa u HR za 3 kvartal je 1349 eura u sloveniji 1505
Emile ppp, paritet kupovne moći. Kod nas sa našom netom plaćom možeš kupiti više roba i usluga, nego u Sloveniji.
to je istina samo u tom clanku . kad odes u ducan shvatis da autor tog clanka nikad nije bio u ducanu.
usporedba cijena u hr i slo govori da je sve jeftinije u slo. pa ne znam sto bi to tocno hrvat morao kupovat a da moze kupit vise od slovenca koji ima vecu placu.(osim dijamanata i rolexa )
Proizvod/Usuga | Hrvatska (EUR) | Slovenija (EUR) |
---|---|---|
Mlijeko (1 l) | 0,90 | 0,80 |
Kruh (500 g) | 0,90 | 0,80 |
Jaja (12 kom) | 2,50 | 2,20 |
Piletina (1 kg) | 6,00 | 5,50 |
Restoran (jedan ručak) | 10,00 | 9,00 |
Friziranje (žene) | 25,00 | 20,00 |
Proizvod/Usuga | Hrvatska (EUR) | Slovenija (EUR) |
---|
Cijena plina (1 m³) | 0,65 - 0,75 | 0,55 - 0,70 |
Cijena struje (1 kWh) | 0,15 - 0,20 | 0,12 - 0,15 |
Cijena komunalija (mjesečno) | 80 - 100 | 70 - 90 |
Dječje pelene (pakiranje 30 kom) | 6,00 - 8,00 | 5,00 - 7,00 |
Benzin (1 l) | 1,50 | 1,50 |
Dizel (1 l) | 1,50 | 1,40 |
Gradski prijevoz (jedna karta) | 1,33 | 1,20 |
nesto s tom kartom ne valja.
neto placa u HR za 3 kvartal je 1349 eura u sloveniji 1505 a osjet ugode (kako bi to vakula rekao) je kao da smo u srbiji. pogotovo kad slusamo vladajuce kad pricaju da nam je super.
Bogami danas sve zeleni. ljudi kupuji ko da ne postoji sutra:D
AKCIJA
i kripto poletio.
vidjet cemo sto donosi sutra. dal nastavljamo ovako do izbora ili ce vec sutra splasnut euforija i zacrvenit
Na temelju kojeg zakona HEP ima pravo državi dati na uvid potrošnju za svaki stan?
Zar nije to nekakvo kršenje GDPR ili tako nešto?
Razlog svakako mora postojati, a recimo porezna utaja može biti razlog zbog kojeg je HEP dati poreznoj upravi na uvid potrošnju.
ako je utaja onda slijedi i kazna a ne obracun poreza. pa nije bas isto. sto ce proglasit sve gradjane hrvatske utajivacima poreza? sto si to ti utajio da hep daje podatke o tebi? ktome kome ih daje?
ako postoji usmnja na utaju poreza postoje za to institucije koje moraju takodjer dobit zeleno svjetlo upravo za to za sto traze pa ce sudac odlucit dal je to u redu ili nije.
ne kazem da to nije moguci scenario jer kod nas je moguce da nam financije vode ljudi koji sami semafor ne znaju prijec pa samim time sve je moguce.
kratko i jasno.
meni ove brojke izgledju kao da se novinari i politicari takmice tko ce bubnut veci broj.
600.000 praznih stanova?
Brojim u zgradi preko puta moje u Zagrebu. 60 stanova, svjetla nema u 8.
Piše u večernjem da je kriterij bio manje od 500KWh potrošnje godišnje za prazan stan.
hmmm. 500kw je stvarno malo al znam da moja stara prije nego je u dom otisla(sama je zivjela) nije imala 40 kuna struje mjesecno i 1 kubik vode mada ni tolko nije potrosila al toje minimum za obracun.. dal je to u tih 500KW ne znam.
a stan ostane prazan i ako dobijes npr turisticko radnu vizu za n.zelandpa te nema godinu dana.al to ne znaci da netko u njemu nije i nece zivjet. svjetlo se ne pali po noci jer bakice stede struju jer su ekoloski osvjescene i misle na planet.
meni ove brojke izgledju kao da se novinari i politicari takmice tko ce bubnut veci broj.
600.000 praznih stanova?
sto je prazan stan ? onaj koji ne trosi struju ? primjer . odes u irsku radit jer su te ove lopine potjerale al doslovno potjerale iz drzave svojom bahatoscu prije par godina stavom "ima tko hoce" i naravno da ti je stan prazan. odselilo se 400.000 hrvata i eto praznih stanova. sto su trebali prodat stanove? stavit imigrante unutra da im malo urede interijer?
jesu li tu samo stanovi ili i kuce? jesu li tu i kleti ?apartmani ? pa ak je apartman nije stan. bar tako tvrde za stanove da ih ne smijes davat turistima kao apartmane al eto mogu ih brojat pod prazne stanove.
luda smo mi kuca.
i sto samo stanove spominju. nigdje se jednom rijecju ne spominju poslovni prostori- hoteli-nekako mi se cini da oni ne buju placali nikakav porez na nekretnine . taj porez je samo za raju sitnog zuba,
ovako to prodje kad se umijesa drzava. u uredjenoj zemlji. kod nas ce sigurno bit bolje
cudno .pa oni od 197'0 imaju porez na nekretnine.hmmm ..pa kako im taj carobni porez nije rijesio sve probleme oko priustivog stanovanja ...a nama ce kao to sve rijesit?
samo ovca za sisanje moze povjerovat da ce neki porez rijesit ista. porez sluzi za sisanje ovaca i uhljebljivanje podobnih. oduvjek je tako bili i bit ce.
znaci rijesili su turizam satrat? ako je to tako i svi stanovi koji sad idu turistima krenu u dugorocni najam znaci da turisti nece imat gdje odsjest odnosno cijene koje su sad vec preskupe postat ce jos skuplje jer ce bit manja konkurencija. ktome gdje ce spavat onih 150.000 stranih radnika? stalno vicu da su nam potrebni. al gdje ce spavat kad vise nece smjet spavat po 10 u sobama u stanovima? po klupicama u parkovima ? stvarno misle da ce to dobro proc po drzavnu blagajnu? vec vidim za par godina naslove "SLABO SE PUNI PRORACUN POREZOM NA NEKRETNINE A RADI NJEGA JE PAO I BROJ TURISTA" PA CEMO UVEST POREZ NA SVE NEKRETNINE RADI JEDNAKOSTI.
a oni koji nemaju nekretnine njima cemo uvest porez na neostvarene nekretnine (kao i na neostvarenu dobit od dionica) da ne budu povlasteni.
Preletite po PAGS izvješću, potom danaśnji minus paodlučite volite li riskirati u životu s dijonicams
daj mi reci dal na 212 na kraju godine dobijes izvjestaj trgovanja za cijelu godinu za poreznu ? ili mozes to u svakom momentu izradit sam kao na IB ?
ma danas ce zelenit na USA.dosta je vise tog crvenila. pa dva dana je trajalo
btc laganini 20 % minusa-
Digli se fondovi. Izgleda da će biti isplata dobiti iz 2023 i 2024 godine.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Znaci cirka 1.3-1.4 eura divke ako isplate sve.
p.s. Dobit u oba razdovlja je bila 0.7 eura neto po dionici.
odkud vadite te cifre? pa ne ide sva dobit u dividende pise da ce bit isplaceno 0,1€ sto je skoro nevjerojatnih velikih 1%. zali boze protuprijedloga. sad ce dionica poletit nevjerojatnih 0,0001€ do 9 mj
koji su to diletanti. pa kako znaju da im se nece javit marko markovic koji nema dividende? pa provjerit ce u SDKK pa kad to provjere nek vide gdje stanujem i koja mi je adresa i koji je broj racuna. idioti . dabog da propali kreteni nesposobni.
ktome sto me nisu obavjestili na kucnu adresu? ko da ja pratim sto kreteni izmisljaju oko isplate dividende?
hmmm. HPB nista nije sjelo. ADRS2.
sto moram poslat podatke za isplatu? odkud sad to? pa svi podaci postoje u SKDD. nikad nikome nisam slao nikakve podatke za isplatu dividende sto bi sad ovima posebno morao slat?
od stoljeca sedmog se zivjelo na selu bez svega sto ste nabrojali. nitko ne tvrdi da je na selu super al ovima sto kukaju da im je skupo a ne zele pomaknut guzicu i nac dodatnu zaradu pa da zarade za to sto je skupo ima ipak i jeftinije al bez komocije. hebiga vrijeme provedeno uz kavicu s novinama u ruci i gledanje tik toka nitko ne placa.
Nije važno kako i sta u debati. USA je prošlost, Kina je budućnost, zemlja discipline i radisnih ljudi.
zato svi i hrle uselit u kinu - rusiju i slicne bogomdane drzave
evo ja upravo prosao kolonu na naplatnima ---svi drze crvene knjizice KP Kine u rukama i krecu prema toj zemlji buducnosti
Eto, i taj HIMX , ode...
da. ja izaso na 25% kad ono ode on ohoho gore....al ne treba se zalit kad se zaradjuje :d