Gdje se vidi po koliko je ugovoren pojedini brod?
Posts by BudFox
-
-
Vani se nastavlja rast, ako ne bude dvostrukog dna ovo je bila prilika stoljeća.
Stock market news live updates: Stocks rally, S&P posts best week in 46 years after Fed rides to the rescue with new stimulus
The S&P 500’s 1.5% rise Thursday brought its weekly gains to 12.1%, or its best one-week gain since 1974, as the Financials and Real Estate sectors outperformed.
The Nasdaq posted a 10.6% weekly gain for its best since 2008.
The Dow’s 2,666.84-point gain since last Friday marked its best weekly rise in point terms ever, and its 12.7% weekly advance was its best on a percentage basis in two weeks.
S&P 500
2,789.82+39.84(+1.45%)Dow 30
23,719.37+285.80(+1.22%)Nasdaq
8,153.58+62.67(+0.77%) -
Danas vani opet lijepo zelenilo na većini brodara
https://www.finviz.com/screener.ashx?…pping&o=-change
Također Breakwave Dry Bulk Shipping ETF raste +6.99%
-
Odobren paket pomoci tvrtkama koje vise od 20% prihoda ostvaruju na inozemnom trzistu.Pomoc se odnosi na povoljno kreditiranje sto bi znacilo da AP moze zamijeniti stare kredite sa povoljnijima.
ATPL bi preko HBOR-a mogla refinancirati dio skupih kredita i zamijeniti ih sa ovim povoljnijima:
"Prvim programom HBOR-a, koji je Europska komisija odobrila prije nekoliko dana, za likvidnost izvoznika kroz police osiguranja omogućen je ukupni kreditni potencijal na razini od cca 790 milijuna eura, odnosno 6 milijardi kuna."
-
provalio je on tu više bisera, a ovo je po meni bez presedana "Mislim da javni sektor služi kao stabilizator ekonomije u kriznim vremenima."
svega je on tu nabrojao, i radnih mjesta, i potrošnje i pororačuna i hnb-a i javnog duga i deficita i zaduženja...ali samo ono najbitnije nije... DODANA VRIJEDNOST lutko moja, bez toga ti niti jedna ekonomska računica ne vrijedi ništa!
Još i ovo....pa kako može smanjivanje plaća u javnom sektoru dovesti do povećanja deficita i broja nezaposlenih....
naravno da za sve koji rade u javnom sektoru i financiraju se iz poreza i doprinosa uplaćenog od strane privatnog sektora
smanjivanje plaća ne dolazi u obzir.... ali oni ne shvaćaju da te plaće netko mora i zaraditi, stvoriti dodanu vrijednost
i opet uplatiti kroz poreze i doprinose u proračun, a to može samo privatni sektor...
"Smanjivanje plaća u javnom sektoru generalno vodi do pada BDP-a, povećanja deficita i broja nezaposlenih, i zato ta mjera nikako ne dolazi u obzir."
-
Vidim lokot kraj njegovog imena, pa je valjda u karanteni
-
Freight futures
Capesize up ~2%
Panamax up ~3% -
U Kini danas značajan porast Cape-ova i Panamaxa
-
Pazi ovo:
https://finance.yahoo.com/quote/BDRY/
Breakwave Dry Bulk Shipping ETF:
https://finviz.com/quote.ashx?t=BDRY
+9.22%
-
Ne znam kolega, ovi misle da bi se cijena bulkera ove godine mogla više nego utrostručiti, pa kome je prihvatljiv rizik....
Clarksons Platou sees big upside in dry cargo...
"Although 2020 has so far been a heavy year for dry cargo, there have been some encouraging signs lately that make Clarksons Platou more optimistic on behalf of the sector. Australian iron ore shipments were at their highest for 2020 last week, while Brazilian shipments were at their second highest for the year. According to the brokerage, this indicates that the Chinese asset is picking up after falling in the first quarter. However, there are still some challenges, because there are production constraints in important export regions, so the expected increase can be delayed. Clarksons Platou believes in price rally in dry bulk...."
Klik na članak, pa desni klik u google chrome-u i translate to english:
-
Ovo nema veze s temom, ali spominjati Vilima Ribića i riječ dobro je bogohulno.
Jedino što taj uhljeb zna raditi je baljezgati bez odgovornosti i primati 15 000 kn
plaću za to.
Valjda je jasno da će ova godina biti jako teška za turizam, i treba im pomoći da prežive,
ali je to ujedno i prilika da se strategija države preorijentira sa sunca i mora na neke
proizvodne djelatnosti kao npr. proizvodnja hrane, lijekova, izvoz i ostalo, a turizma će
uvijek biti.
Pa i u Domovinskom ratu je zbog Oluje jedna turistička sezona bila propala, pa opet
turizam raste zadnjih 15 - 20 godina, ali se ne treba oslanjati samo na njega kao glavnu
strategiju razvoja zemlje.
Možda imamo malo i sreće što smo uglavnom auto destinacija, pa ako se ovaj virus smiri
nešto i bude ove godine od glavne sezone, jer samo treba uzeti stvari i sjesti u auto, a kako
se čini, ove godine će se i na putu moći rezervirati smještaj, jer će biti mjesta u hotelima i
puno last minute ponuda.
-
Nisam još ušao, ali vidjet ću sutra u kojem smjeru će se odvijati trgovanje, pa možda uđem.
Ipak je četvrtak i kraj skraćenog tjedna, pa zbog toga treba biti oprezan, jer su do sada najveći
padovi obično bili početkom idućeg tjedna...ali tko to više zna....ovaj tjedan je s porastom
prevario sve koji su prodali prošli petak....
Samo tumačim znakove i sentiment na meni svojstven način i ne moram biti u pravu.
Skoro uvijek nakon velike rasprodaje, a kao što je bila ovdje prije dan dva, od skoro
4 milijuna kuna bude odbijanac, pa ne vidim razlog zašto ne bi bio i sada.
Vidjet ćemo sutra, a onda odmor do utorka.
-
Mislim da bi sutra mogao biti odbijanac ovdje, jer nije bilo razloga da je onoliko palo zbog
neistinitog naslova članka na Poslovnom. Naslov samog članka je izvučen iz konkteksta, te
nema veze sa samim člankom i napisanim tekstom.
Pa i u HAKOM-u su rekli da ta nova regulativa nema veze sa postupkom prodaje Optime, te da
čak i ide na ruku samoj prodaji.
Telekomi se uz proizvođače lijekova i hrane najbolje i drže u ovoj krizi, te im se prihod čak i dodatno
povećao, jer ljudi više vremena provode kod kuće, a povezani su na sve moguće načine preko telefona
i Interneta, te više gledaju kanale sa filmovima koji se dodatno plaćaju.
-
Slažem se kolega, valjda zato tamo i ima najviše milijardera, jer im je optimizam i poduzetnički duh
valjda usađen u genom. Malo malo imaju poplave, požare, uragane, potrese, sada pandemiju, a čini
se kao da svaki put nekako izađu jači od svih iz tih nedaća.
-
TC vozarine nisu tako jako ni pale, sveukupno gledano.
Uskoro će se i spot vozarine vjerojatno oporaviti, pogotovo kada prođe
ovaj prvi val pandemije za mjesec dva, jer će trebati nadoknaditi propušteno.
Scrapping starih brodova je nikad veći, a gradnja novih brodova nikad manja.
Također se i ugradnja scrubbera pokazala kao potpuni promašaj, pa ovima iz AP
skidam kapu na odluci da to ne ugrađuju. 1 scrubber je oko pola milje dolara, pa
su na 12 brodova uštedili oko 6 milja dolara jer ih nisu ugradili.
-
USA opet u plusu, sve mi se čini da će se njihovo tržište najbrže oporaviti - kao i uvijek do sada.
Moguće je duplo dno kada krenu stizati rezultati kompanija, ali to je valjda već djelomično i
ukalkulirano u onaj pad.
S&P 500
2,748.18+88.77(+3.34%)Dow 30
23,390.68+736.82(+3.25%)Nasdaq
8,088.44+201.18(+2.55%) -
Ima li tko BDI za danas?
Evo jedan lijepi graf
-
Freight futures am update
Capesize up ~6%
Panamax up ~5% -
Po trgovanju i skoro 2 milje prometa koje nisam vidio godinama čini mi se da su špekulanti koji
su očekivali odbijanac do 200 kn izašli i sada je otvoren daljni put prema gore, bez obzira što trolovi
pišu, jer bi rado odvozili još jedan vrtuljak, ali ako se sjećate 2016. godine, dosta špekulanata je na
kraju ostalo kratkih rukava
Promatrajmo i dalje
-
Ne znam, meni je ova cijena preskupa trenutno, za razliku od kolege naima, a i cijena je porasla, pa je cekam nize.