odlicna vijest za Telekome
Ova vijest je prosla ispod radara, ali zapravo je odlicna jer ce vjerojatno porasti i prihodi i dobit svih telekoma od pocetka krize, sto je pak pozitivno u pregovorima oko cijene Optime u procesu prodaje.
odlicna vijest za Telekome
Ova vijest je prosla ispod radara, ali zapravo je odlicna jer ce vjerojatno porasti i prihodi i dobit svih telekoma od pocetka krize, sto je pak pozitivno u pregovorima oko cijene Optime u procesu prodaje.
jel bilo price o divki ove godine??
Koliko znam nema divke ove godine zbog Korone.
Iduce godine vjerojatno opet po starom.
Stoje i ostale industrije, pa nije samo brodarstvo pogođeno...
Autoindustrija, turizam itd...Ali nijedna dionica nije toliko pala
kao ATPL..
Teško da će ikoji turist biti u plusu ove godine...samo se ovdje
zaziva božanska pravda da kazni dioničare, jer eto oni su iz
Dubrovnika i bave se brodarstvom i svačim drugim, kao
građevina, informatika itd...
Display MorePostoje 4 razine i jedna ce biti dno;
133 HRK
100 HRK
66 HRK
25 HRK.
Izaberite koju bi voljeli..meni se najvise
svidja 66 Hrk iako ni ova zadnja nije nemoguca ako se vozarine ne krenu oporavljati. Ovo podsjeca na secer. Bit ce bankrota na sve strane. Ipak pomorci podosta zaradjuju i morat ce ih prisilno rezati s primanjima. Samo tko ce onda raditi?
Kolega, imate li grafove za ove targete, ili su to onako prst palac targeti... Zasto bas 66kn, zasto nije 69 kn Meni se vise svidja taj broj
Ako vam ja kazem da je moj target za kraj 2022. godine 969 kn (96 - 69 ), da li mi treba vjerovati na rijec ili to treba potkrijepiti grafom, analizom i slicno?
Zadnjih 20-tak postova u ovoj temi su sve komentari ostalih kolega u vezi kolege Nea, te replike na njegovo pisanje koje su maknute sa originalnih tema, dok su njegovi postovi uglavnom ostali po originalnim temama.
Nakon dugo razmisljanja dosao sam do zakljucka da je kolega Neo na svim temama u pravu, a mi svi ostali smo u potpunosti u krivu . On diktira kretanja (rast ili pad) na Zagrebackom berzanu, a mi ostali smo samo tu da ga slijedimo
Molio bih nekoga tko to zna napraviti da ovu temu preimenuje u: Nepozeljni komentari Neovih neistomisljenika ili tak nekak .
Da se razumijemo Neo je simpa nick, ali ako covjek stavi 12 drukerskih postova dnevno u neku temu bez moderiranja, to je za mene Spam, sto god tko mislio.
Sentiment je trenutno dobar i trend je rastući, pa bih
se usudio reći da je potražnja čak i malo veća od ponude,
ali zanimljivo je gledati borbu između bida i aska
Display Morejel ova Cisco-va oprema neki standard?
bilo je na starom forumu da ovakvu opremu koristi UG.
koriste li ovu opremu A1 i HT?
Ovo je top kvaliteta, i uređaji su jako skupi.
Neznam sto koriste A1 i HT, ali dobio info kako je sa ovom nadogradnjom Optima odmah uz HT, ali čak ispred A1.
Želim reći kako su ovakvi kapaciteti višestruko veći od optimine potrebe i ako sutra UG kupi optimu imaju mrežni dio za narednih 5 godina bez značajnih i velikih ulaganja.
Nema drugog razloga za kupovinu ovako skupih (top kvaliteta i najskuplji u klasi!!) uređaja koji višestruko premašuju
trenutne potrebe Optima telekoma, da se već sada ne planira u budućnosti spajati eventualno bazne stanice od A1
ili najvjerojatnije od Tele2 na optiku od Optime, koja iza HT-a ima najviše razvučene optike u Hrvatskoj. Po meni je
ovo, već sada, izvrstan pokazatelj planiranja budućnosti. Čak bih rekao da bi se Tele2 tj. UG grupi ova kupovina
isplatila puno više nego A1, te bi vjerojatno i zbog te velike količine razvučene optike (trajno dobro), bili spremni i
puno više platiti za Optimu telekom od A1, pa čak i puno više od trenutnih financijskih pokazatelja. Jednostavno,
telekomi koji nemaju neku kombinaciju fiksno mobilnih usluga dugoročno nemaju prosperiteta, a UG grupa ima i
znanja i financijskih mogućnosti ovom akvizicijom napraviti ravnopravnog i konkurentnog trećeg fiksno mobilnog
operatera u Hrvatskoj, u pravom smislu te riječi.
Pa bar je jasno da ce se poslije ove krize jos vise ulagati u telekomunikacijsku opremu i aplikacije kao npr. E-zdravstvo, a sve to radi Ericsson, tako da ja vidim samo svijetlu buducnost za ovu firmu. 5G mreza je iza kuta, a Ericsson ima izgledne sanse dobiti te poslove ugradnje baznih stanica za 5G. Cak i ako antivakseri i ravnozemljasi poruse sve bazne stanice (tvrde da 5G uzrokuje Koronu ) i to je dobro za Ericsson, jer ce ih ponovno ugraditi i naplatiti
Slazem se da ce vrijeme pokazati, ali trziste ponekad iznenadi znalce i profesionalne drukere. Ja bih na tvom mjestu prodao dionice koje imam ovdje (a nemas ih, pa ne mozes rusiti cijenu s njima, zar ne) i prestao pisati ovdje i drukati na pad.
Neo, a ako se taj padajuci trokut zatvori na 133 kn i ti ponovno kupis dionicu, onda ce uz eventualni mali porast vozarina nastati rastuci trokut i popunjavanje gapa na 210 kn, gdje je ponovno zona prodaje, zar ne . I tako u krug 3 puta i ne treba dionica rasti, dovoljna je volatilnost za trejd
Danas su pali Kejpovi 20% (AP ih nema) i zato je pao BDI, a ostale vozarine se drze tu negdje ili pak rastu kao Supre. Cak USA vrsi pritisak na Kinu da pocne sa otkupom zitarica dogovorenom u trgovinskom sporazumu, a koji je stao zbog eskalacije Korone, pa je moguce da pocne i oporavak za male klase brodova, kakve ima AP.
Gubitak ce sigurno biti u prvom polugodistu, ali 200 mil. kn za prvo polugodiste je 10 puta vise od onoga sto je izvjesno, a to je oko 20 - 30 mil kn.
Ako se ne varam dionica je od pocetka godine pala sa 400 (vrh na 480kn) na 135 kn, bas zbog pada vozarina uslijed Korona krize i ocekivanja losijih rezultata. Desio se tada odskok na 200, pa opet lagani pad do sadasnjih 170kn. Gdje ce dalje cijena ovisi, po meni ponajvise o najvecem dionicaru i sto on misli o svemu. Ako se on slaze s Neom, onda vec sutra cijena ide ispod 100kn i mi tu nista ne mozemo. Ako se ne slaze s Neom, onda ce cijena tavoriti na ovim razinama do porasta vozarina, kada ce i cijena poceti rasti.
P.S. Neo, 7 postova ovdje danas, to je rekord, cak i za tebe . Vidim da danas crnjacis po svim temama, pa se valjda priprema teren za ono sto slijedi, a kes je spreman jer si prodao Djuru
Nisam znao da i Banka ima blagdan...ali ima smisla koliko im godišnje AP plati kamate
Prošle godine AP platila 71 milju kuna za kamate
Jel to V, U, L ili W kretanje BDP-a
"Hrvatskoj Komisija predviđa pad od 9,1% u 2020., ali uz relativno brz početak oporavka i 7,5 posto rasta u sljedećoj godini."
https://www.poslovni.hr/hrvatska/hrvat…i-rasta-4230642
Zagrebački Berzan nam se zadnjih 12 godina kreće ovako nekako i još malo pa se graf neće ni vidjeti bez povećala
WWWWWWWwvvvvv
Na ZSE se desilo 10 izgubljenih godina, a evo malo grafova iz razvijenog svijeta zadnjih 10 godina,
koje pratimo samo kada padaju . Svi se vesele novim objavama kada 'Vani' pada .
Sad će netko reći, ali gdje smo mi od razvijenog svijeta.
A ja mu mogu samo replicirati, ali gdje smo mi od Makedonije
NASDAQ 100
DAX
Pazi Makedonski Berzan kako grabi...na Zagrebačkom Berzanu ništa dobro u usporedbi sa regionom...
Vrijedi ona da najsporije rastemo, ako uopće rastemo...ali kad krene pad onda stvarno najbrže padamo..
SEE AND CEE
Name | Last | Chg. (%) | Perf. 1W (B.) | Perf. 1M | Perf. 3M | Perf. 6M | Perf. 1Y | Perf. 3Y | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Berzanski Index R... | 562.07 | - | +0.05% | -5.54% | -10.20% | -3.32% | -17.32% | -3.37% | |
ZSE Equity Index | 1,525.46 | -1.22% | -3.08% | +1.36% | -24.54% | -23.71% | -17.25% | -19.41% | |
ZSE Top 10 Equity... | 938.01 | -1.64% | -2.94% | -0.11% | -22.53% | -20.69% | -14.02% | -16.45% | |
ZSE Bond Index | 112.2262 | -0.04% | +0.66% | +0.69% | -2.89% | -3.64% | -0.69% | +3.46% | |
Makedonski Berzan... | 4,340.98 | -2.76% | +3.72% | +16.34% | -11.33% | +1.67% | +19.71% | +98.63% | |
BELEX15 Index | 665.81 | +1.59% | -1.63% | +3.18% | -18.39% | -11.67% | -10.41% | -6.98% | |
SBITOP | 793.12 | -1.09% | +2.54% | +10.68% | -17.87% | -7.54% | -10.51% | +1.86% |
|
Makedonski berzan je počeo rasti 2016 i ovako to izgleda...nisu imali Agrokor...
Zagrebački berzan ovako izgleda... sa Agrokorom 2017...
Lijepo vidjeti da se vani oporavljaju.
S&P 500
2,939.51
+2.66%
Dow 30
24,633.86
+2.21%
Nasdaq
8,914.71
+3.57%
BDI -0.6% to 661
Capesize -1.1%
Panamax -1.0%
Handysize -1.9%
Supramax + 1.0%
Freight futures am update
Capesize down ~2%
Panamax flat
Ajd bas ću pogledati.
Al ću upozoriti javnost na ovo: https://www.scamwatcher.org/cleaves-securities-review/
Da, ne radi link, kolega naim niste vjerodostojni
Evo za ATPL:
BVPS= 429.77 kn
P/B = 0.41
P/EBITDA=1.12 ( prije mjesec dana bio 1.01 )
EV/EBITDA= 4.76
EBITDA marza (valjda 4Q)= 51.98% ( nevjerovatno )
https://www.mojedionice.com/dionica/ATPL-R-A
Pazite ovo:
ATPL cijena je 96.03% ispod povijesne valuacije (treba registracija na novu stranicu za investiranje)
https://hr.investiramo.com/ZSE/ATPL/valuation_historical
P.S. Koliko sam uspio čuti iz intervjua državnog tajnika idu Corona krediti i
bespovratni poticaji za Brodare preko HBOR-a, a također i državna pomoć
pri ukrcaju/iskrcaju posade brodova i izdavanje zelene karte za tranzit brodara.
Evo link na analizu na 314 stranica (piše da je besplatna - treba se registrirati)
https://www.cleaves.no/post/shipping-…irus-volatility
Ovo je samo isječak iz analize
Vidim da su povećali target price od gotovo svih dionica u odnosu
na staru preporuku. Upside potencijal od gotovo 100% po TP.
Potencijal porasta Dry Bulk share indexa 125% u godinu dana, a
203% u slijedeće dvije godine.
Lijepo se ovdje razvijaju stvari, čestitam dioničarima!!
S obzirom da se očekuju odlični rezultati, prvi target bi trebao biti IPO cijena.