1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. BudFox

Posts by BudFox

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• BudFox
    • May 20, 2020 at 6:41 PM
    Quote from jasko
    Quote from hugh

ima li tko link na brodare vani?....pogubio linkove sa listama brodara pa da ne tražim jedan po jedan.

Unaprijed zahvaljujem.

https://www.finviz.com/screener.ashx?…pping&o=-change

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…r=1&bypass=true

Danas vani vecina brodara u zelenjavi.

Ako i dalje nastavi rast indeksa bit ce zanimljivo.

• BudFox
    • May 20, 2020 at 2:50 PM

GOGL: NO Oslo

+5.28%

• BudFox
    • May 20, 2020 at 11:43 AM

U Kini danas opet sve raste. Cape-ovi i Supre značajno rastu.

• BudFox
    • May 19, 2020 at 11:15 AM
    Quote from jasko

Kad Kina krene.

https://en.sse.net.cn/indices/fdinew2.jsp

Capeovi skoro 20% up, Panamaxi u plusu, a Supramaxi oko 7% up

• BudFox
    • May 18, 2020 at 4:25 PM
    Quote from D'artagnan
    Quote from BudFox

Neka cvate tisuću cvjetova

a pozitivnije nego da je toliko u minus.. uglavnom TC vozarine su i dalje ostale iznad razina da se može pozitivno poslovati :)

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…ue&guccounter=1

• BudFox
    • May 18, 2020 at 2:42 PM
    Quote from Moller
    Quote from Manu

Bdi +4.9% 427

Freight futures am update

Capesize up ~9%
    Panamax up ~3%

i to bi bilo pozitivno za nas u dionici ?

Neka cvate tisuću cvjetova

• BudFox
    • May 18, 2020 at 11:07 AM

Danas u Kini svi indeksi u porastu

• BudFox
    • May 15, 2020 at 9:27 PM

Za sada sramezljivi rast, ali lijepo za vidjet malo za promjenu

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• BudFox
    • May 15, 2020 at 6:37 PM
    Quote from mitkko

ATPL

Ovaj graf je vrlo zanimljiv, kompliciran i trenutno nepredvidiv. Trenutno smo u "no trade zone". Moj plan je pratiti svakodnevno i "act accordingly", a za to imam dva scenarija.

Cijena je od zadnjeg dna radila higher high (HH) i higher low (HL), a sada prije dva dana smo imali prvi lower high (LH). Sada je trenutno na prijelomnoj točki , leži na liniji trenda i može ići u dva smjera - ili probija trendline prema dolje ili se odbija, radi higher low (HL) i ide dalje prema gore. Uvijek je naravno moguć i fake breakout.

RSI je već probio rastuću liniju trenda i dolazi do potencijalne linije podrške. U slučaju da cijena u sljedećim danima napravi HL, ova linija na RSI bi trebala biti linija podrške.

Stochastic je u downtrendu, MFI i MACD histogram također. To načelno nije dobar znak, ali isto tako ne mora biti ako je cijena u konsolidaciji. Zato je ovo sada no trade zona. Volumen cijelo vrijeme opada, Bollinger se sužava, cijena je ispod svih EMA i Ichimoku cloud-a, cijena je u svojevrsnom trokutu, a takvi trokuti mogu mogu imati breakout u oba smjera.

Dakle, da zaključim, imamo dva scenarija, sve kako je ucrtano na grafu. Prvi scenarij govori -43% (cca 100 kn), drugi +54% (270 kn). Moguće je naravno i nešto između, ali to za sada na žalost ne mogu predvidjeti. Stvari će biti jasnije nakon breakouta, bilo prema gore ili prema dolje.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Ako se cijena odbila od 160 kn prema 175 uz današnji porast BDI-a, pretpostavljam da je

trenutno aktualan scenarij B i potencijal porasta +54% (270 kn), dakako uz daljnji porast BDI-a.

• BudFox
    • May 15, 2020 at 2:49 PM
    Quote from Moller
    Quote from BudFox

Kolega, izgleda da ste ulovili samo dno što se tiče cijene

nadam se, mislim da neće više biti provokatora da se zalijeću prema 160:)

Tko zna, provokatora nikad ne nedostaje, ali ja si uvijek ostavim određenu

količinu keša, pa da imamo dovoljno za te provokatore :)

• BudFox
    • May 15, 2020 at 2:41 PM
    Quote from Moller
    Quote from BudFox

Idući tjedan će biti zanimljivo

Freight futures

Capesize up ~2%
    Panamax up ~2%

i danas je zanimljivo, samo jedan šus po bidu, ostalo ask i to je dobar znak za petak

Kolega, izgleda da ste ulovili samo dno što se tiče cijene

• BudFox
    • May 15, 2020 at 1:55 PM

Idući tjedan će biti zanimljivo

Freight futures

Capesize up ~2%
    Panamax up ~2%

• BudFox
    • May 15, 2020 at 1:31 PM

Lagano se oporavljaju brodari vani

GOGL: NO Oslo

+7.85%

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• BudFox
    • May 14, 2020 at 9:54 PM
    Quote from george

ericsson ili ericsson tesla, dragi kolege. Vrag je u detaljima. Kolega bud, dobronamjerno, čuvajte se long poziciije,i vjere. Znate o kojoj vjeri pricam.

Kolega zasto mislite da Ericsson Nikola Tesla nije dobra firma? Ja imam njihovu dionicu vec sigurno 5 godina i visestruko se isplatila do sada, sto kroz dividendu, sto kroz porast cijene.

Po meni je Ericsson medju top 10 firmi u Hrvatskoj, sto zbog stabilnosti poslovanja, a sto zbog koncentracije pameti, jer oni ne rade nista drugo nego prodaju svoje znanje i to masno naplacuju.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• BudFox
    • May 14, 2020 at 7:41 PM
    Quote from SIMKE

na temu usporedbe sa zapadnim burzama treba znati da su njihovi indeksi pali 10-15% od maksimalnih vrijednosti (ili ATH) , a naš Crobi je na na cca 15% od najnižih povijesnih vrijednosti.. i vrijeme je da "malo stanemo sa padom" jer mi smo prilično zastali u drugom vremenu vrijednosti indexa..

Upravo tako kolega. Dok su ostale burze u 2020. godini, mi smo još uvijek u 2009. godini ili čak i ispod te vrijednosti.

S obzirom da se desio i Agrokor 2017. godine, te su Ledo i još neke Todex dionice izbačene iz Cro indeksa,

Crobex se vuče po dnu već dulje vrijeme, a konstantno zazivanje pada je i uzrok tome stanju.

Ljudima u Hrvatskoj je očito draže da manje izgube od svog susjeda (a svi dugoročno gube),

nego da svi skupa zarade, ali šta ćeš, takav nam je valjda mentalitet, bar većini.

To vidim i po komentarima na forumu, da svi zazivaju neki pad (Poznati Padajući trokut ;):saint: by @Neo),

a krava tj. burza je mrtva od posljednjeg pada iz 2009. godine, uz povremene skokove, što se sve

vidi dolje u grafu Crobexa.

Pa pogledajte i usporedite grafove ZSE i regionalne burze (Makedonija) i svijetskih burzi (USA, Njemačka) i bit će vam sve jasno.

Zagrebački berzan zvani Crobex

chartEngine.chart?GAEAAB_LCAAAAAAABAAtjr1OxDAQhN-GFeTnApfDkR8AiQKBKKiiTbzYFrY3sjeXS8OzEyXXzXyaGU1ew0BeMefHunmp2stTLTyN4FFhfPj6FIvTbNW5OQmLzlhWTVsJxjB5YNx6xUSJwffjnJnC1eHSjxYS94OH8Vfs2kWNNyUwJUqvAQyqv-INVpq5dMGUO7_3nk-VrTm3xRSNGCkEiFpdyc8BISEU2dIif8Bn7AK4WOjtxAdEg7Kuvg80YXKkZaDI1q_dSU6-H2jdNjaypzKvHuUA6bAGpkwRtcEsOc3Y-QO4emabGAEAAA..&u=637250816208071616

Makedonski berzan

chartEngine.chart?GAEAAB_LCAAAAAAABAAtjr1uhDAQhN-GVcLPQSAC_QEiXXFKlCIVWvDGtmJ7kb0cR5NnD4J0M59mRpM2P5KTzOm5bOrXtqxr4WgChxLD0_eHWK1iI5vqIgxabVhWbSEY-eyAce9lM0UGN0xLYvJ3i_swGYg8jA6mH3FoGxQ_pMAYKb550Ch-8ytstHBuvc4P-t96uRSPqmmzOWgxkfcQlLyTWzxCRMiSobX7Bpew92BDpvYT7xA0dmXxdaIZoyXVeQps3NbraNXtRNu_sZMjlXhz2I0QT6thThRQaUwdxwX7P4fGvywYAQAA&u=637250819321910976

Američki NASDAQ

chartEngine.chart?FgEAAB_LCAAAAAAABAAtjsFugzAQRP-GpxZIUIIE8gdU6qFK1ENPaLG3tlXba9lLCJd_exH0NvM0M5qyhom8ZC6v3eXUNp3wpMCjxPjyeReL02zltT0Li85Ylm3XCMaQPDBurSpRZvCjmgtTeDhcRmUh8zh5UD9i1y5qfEqBOVN_C2BQ-tbvsNLMtQum3vl-63Junu21q1I0QlEIELV8kJ8DQkaoiqWl-wZfcAjgYqW3EzeIBvtT83WghNmR7gNFtn4dTHb640DrtrGRPVV49dhPkA9rIBWKqA2WnvOMwx-lstV1FgEAAA..&u=637250819865702302

Njemački DAX

chartEngine.chart?FgEAAB_LCAAAAAAABAAtjrFuhDAQRP-GVQIcBE4C_QMipYgSpUiFFryxrbO9yF6Oc5NvD4J0M08zo0nZT_Qkc3puLy9tVwtHMziUGJ6_PsVmFRvZNbUwaLVh2VwrwegXB4x7q1goMrhxXhOTv1vcxtlA5HFyMN-EoW1Q_JACY6T46kGj-C3fINPKpfW6PPh-q62rR9NdiyVoMZP3EJS8k1s9QkQokqGt-wGXcPBgQ6H2Ex8QNPaX6vtEC0ZLqvcU2Lg86GjV_4nyvrGTI5U4O_wniKfVsCQKqDSmnuOKwx_KVvN0FgEAAA..&u=637250820304641539

• Best buy

• BudFox
    • May 14, 2020 at 7:19 PM
    Quote from Kvark
    Quote from george

Dragi kolega B,

ja se slazem s vama, situacija nije nimalo blistava.Ali u tom slucaju i vase perjanice Ernt i kodt ce platiti visoku cijenu. Kriza ce pogoditi cijeli svijet, pa tako i vase favorite. Ljudi ce, izmedju pripremanja 5g i transformatora, ipak izabrati blitvu i krompir za rucak. Dakle, best buy je Podr,a sve ostalo best sell.

To sam i sama pretpostavila pa me ovo što je iz Ericssona stiglo pozitivno iznenadilo:

"Kao posljedicu veće potražnje za uslugama telekoma u Ericssonu predviđaju i da će porasti potreba za 5G mrežama. U ovoj su kompaniji stoga podigli svoja očekivanja od razvoja tržišta za 5G opremu. Sada predviđaju da će do 2025. godine u svijetu biti 2,8 milijardi pretplatnika na 5G usluge telekomunikacijskih kompanija. Ranije je ova prognoza bila postavljena na 2,6 milijardi korisnika. Prognoze za poslovnu 2020. godinu također će biti donekle uvećane, kažu iz Ericssona."

https://www.bug.hr/telekomunikaci…-ericsson-15063

https://www.reuters.com/article/us-hea…c-idUSKBN22N0R4

Display More

S obzirom da telekomi bilježe povećane podatkovne mobilne i fiksne promete u vremenima Korona krize,

povećat će se i potreba za nadogradnjama mreže, bilo fiksne ili mobilne, a tu onda uskače Ericsson sa svojim uslugama.

Ja sam long u Ericssonu, bez obzira što ove godine nema dividende.

Njemački telekomunikacijski div Deutsche Telekom (DT) izvijestila je u četvrtak o većoj dobiti u prvom tromjesečju, ističući veće prihode od telefonskih usluga i pojačani podatkovni promet u vrijeme pandemije koronavirusa.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…demije-20200514

• BudFox
    • May 14, 2020 at 6:47 PM

Danas se brodari vani malo oporavljaju.

Nadam se da smo došli do dna i da će se

vozarine uskoro stabilizirati i početi rasti.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• BudFox
    • May 14, 2020 at 6:39 PM

Evo malo o potencijalu telekoma u vremenima Korona krize kada su svi uglavnom kod kuće

Njemački telekomunikacijski div Deutsche Telekom (DT) izvijestila je u četvrtak o većoj dobiti u prvom tromjesečju, ističući veće prihode od telefonskih usluga i pojačani podatkovni promet u vrijeme pandemije koronavirusa.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…demije-20200514

• BudFox
    • May 14, 2020 at 1:08 PM
    Quote from amerikanec

Potpora na kupnji od 159-160kn na Atpl izgleda impresivno,pitanje od milju dolara je dal je to dno? Ova 2020.je do sada bila sve samo ne predvidljiva te smo svjedocili i nevjerojatno za zamisliti negativnih cijena nafte a jel moguce da i BDI index dođe takoder na povijesno najnize razine?

Mislim da smo blizu dna, ako ne i na dnu...

Usporilo je padanje Cape-ova:

The Capesize index is down 4.3 percent to 1,992 per day

Istovremeno Panamaxi i Supramaxi (značajno) rastu u Kini.

SAD je još uvijek u lockdown-u zbog Korone, pa kako se uskoro bude

kretalo otvaranje ekonomija, tako će i aktivnost rasti...

P.S. Ovo je sve prst palac predviđanje, pa nek svatko odluči za sebe.

• BudFox
    • May 13, 2020 at 11:29 PM

Zanimljiv link sa brodovima AP, mozda nije 100% aktualan, jer je link od prije par godina, ali koga zanimaju klase brodova i kako izgledaju moze pogledati

https://dubrovackidnevnik.net.hr/fotogalerije/f…ma-fotoglaerija

1. Privacy Policy
  2. Kontakt