1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. BudFox

Posts by BudFox

• Birtija

• BudFox
    • July 30, 2020 at 12:15 PM
    Quote from Marielena

Da ne ispadne da drukam reci cu odmah da sam ja ovdje kupac i da zelim jeftinije kupiti. Izvjesce je ocekivano. Rekla sam da prije izvjesca ne zelim kupovati. Zasto je to nekome napad na osobnoj razini ne znam.

Hvala na savjetima. Ja na TPNG danas sigurno nisam na kupnji. Ja sam kupovala kada nije nitko htio kupiti. Danas sigurno ja ne kupujem.

Ja kontriram laznom optimizmu. Kada netko kaze da dionica ide na 700 kuna pa na 4 znamenke i sl, zanimaju me argumenti za to.

Da se razumijemo, ja sam trejder. Kupujem u padu, pa zadam target i prodam.

Sve je u redu, znamo se mi Bananko vec dugo na forumu, kritizira se i crnjači, a nalozi na kupnji ;):saint:8)

Quote from Jubito

Škicnuo sam malo izvješće iako više nemam ATPL, onako, iz znatiželje.

Iz zla u gore iz kvartala u kvartal.

Još i dolar pada kao kamen.

https://www.novilist.hr/vijesti/svijet/miris-recesije/

Nadam se da će Atlantska prebroditi i ovu krizu.

Lijepo da ste nam se i vi dosli javiti kako to nista ne valja...hvala na lijepim zeljama za prebrođavanjem ove krize =O:/. Nadam se da ce se Optima uskoro dobro prodati, pa da se dio kapitala od prodaje Optime prelije i ovdje ako se izvuku ;)8)

BULK: BALTIC CAPESIZE INDEX + 3.4% TO USD 18,326 / DAY

• Što smo danas tržili

• BudFox
    • July 30, 2020 at 11:38 AM

Opet nitko ne kupuje INGRA-u?

Evo da javim, ja kupio, pa kud puklo.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• BudFox
    • July 30, 2020 at 11:06 AM

Sve je crno i kolega Parica spominje guranje, pa (mu) ga netko mozda i po(u)gura ;):evil::saint:

Shanghai shipping index

Cape / Pmax / Supra + 10.33 / + 2.97 / -0.15%

• BudFox
    • July 30, 2020 at 10:26 AM
    Quote from Parica
    Quote from naim

I kolko su onda P/NAV i NAV/BV za ATPL?

Hoćeš li biti ljubazan navesti kako si pojedinacno vrednovao brodove (u vlasništvu i one koje nisu) i koje su to sve bile odbitne stavke od procjene vrijednosti imovine?

Ako si naravno računao?

ATPL ima u vlasnistvu 9 brodova, prepostavljam 5 pnmx, 2 supre i 2 handya.

Prema izvjescu prosjecna starost pnmx je 10 god, supra 8 i handya 5.

Prema podacima koje imam pnmx starosti 10god vrijedi 11mil USD, supra 9,5 mil USD a handy starosti 5g oko 15 mil USD.

Prema tome flota vrijedi cca. 105 mil USD, odnosno 660 mil kuna.

Obveze prema bankama su 762 mil kuna dok je novac na racunu 23 mil...

Sigurno ovo nije najpreciznije, ali je ipak dovoljno...

Kako god ja dokupio na otvaranju...ide sezona bulkova, letit ce perje...

Display More

Sta je sa ostalom imovinom, kao Atlant centar gdje je firma, sta je sa projektom Batala i izgradnjom stanova za prodaju? Pa i to ima neku vrijednost.

• BudFox
    • July 30, 2020 at 9:48 AM

Novi BVPS je 392 kune, pise na moje dionice, a NAV je racunao kolega mitkko prije koji mjesec

• BudFox
    • July 29, 2020 at 11:34 PM
    Quote from Marielena

Kolega BudFox ne brine me gubitak zbog korone koji je očekivani. Mene više brine to da se prošle godine poslovalo negativno, nego gubitak 1Q.

Osnovni problem je da te kompanije koje vi spominjete imaju daleko ozbiljniju flotu i lakše će prebroditi ovu krizu.

Temeljni problem ATPLa je da je flota svake godine sve manja i starija.

A ako oni prežive, ja im predviđam isključivo bolja vremena. Problem je ako.

Treći kvartal ce sigurno imati bolje rezultate. A vozarine ce u drugom djelu godine rasti.

Pa draga kolegice, posto me sa svojim frendićem Marcipanom spominjete u negativnom kontekstu i na poslovnom forumu, a tu kao glumite zabrinutost za firmu, te toboze ne pratite brodarski sektor... predlazem vam da sutra prodate dionice ATPL i nemate vise brige... Cak stovise, kupite dionice TPNG, jer su izbacili svoje najbolje izvjesce do sada... ovo nije nikakav nagovor...

Nisam ni ja sretan sa izvjescem i gubitkom, ali ni sa cijenom dionice koja je prosle godine u ovo vrijeme bila 450 kn, a sada se muči na 200 kn. Sta u tu cijenu nije vec uracunat los H1? Ako su se vec vozarine pocele oporavljati od sredine godine...

• BudFox
    • July 29, 2020 at 11:01 PM
    Quote from Marielena
    Quote from BudFox

Valjda strani investitori znaju nesto vise od nas kada neki bulkeri vani, kao kod nas ATPL, danas rastu preko 10%, a tankerasi kao TPNG, koliko vidim ne prate taj rast. Kako to?

https://www.finviz.com/screener.ashx?…pping&o=-change

Da li posluju jednako negativno?

Inace, uopce ne negiram da bi cijena dionice mogla potegnuti gore.

Pa jel vi citate strana izvjesca?

DSX je izbacio katastrofa negativno izvjesce za H1. Ni jedan bulker nije poslovao u plusu H1

• BudFox
    • July 29, 2020 at 10:22 PM

Valjda strani investitori znaju nesto vise od nas kada neki bulkeri vani, kao kod nas ATPL, danas rastu preko 10%, a tankerasi kao TPNG, koliko vidim ne prate taj rast. Kako to?

https://www.finviz.com/screener.ashx?…pping&o=-change

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• BudFox
    • July 29, 2020 at 5:40 PM
    Quote from naim
    Quote from BudFox

Ispravio sam gore ;):D8)

Pa i zaposlenicima ATPL je brodarstvo kruh sa “14 kora” s kakvim se oni problemima svakodnevno suočavaju, njima ćeš isto čestitati?

Ti to mene malo zekaš.... ali ok, dobar si ironičar, pravi ironman ;):P8)

P.S. Cestitam i zaposlenicima ATPL, da se bore u ovako nepredvidivim vremenima

• BudFox
    • July 29, 2020 at 5:27 PM
    Quote from naim

Ako je izvješće odlično onda bi u najmanju ruku trebao čestitati upravi i zaposlenicima. No bojim se da je to bilo to od peak-a na rezultatima. Bojim se da slijedi hlađenje.

Nažalost, nedavni spike na clean vozarinama nije potrajao.

Ispravio sam gore ;):D8)

• BudFox
    • July 29, 2020 at 5:15 PM

Odlicno izvjesce, cestitam Upravi i zaposlenicima, jer je brodarstvo kruh sa sedam kora!

• BudFox
    • July 29, 2020 at 5:10 PM

Citam jucer izvjesce ARNT i divim se. Natukli 150 milja gubitka u H1, a OTP banka im dala kredit po 2,1% kamata kako bi kupili hotel od drzave ili od vec koga. INA isplatila dividendu prije nekog vremena, a natukla skoro 1 milijardu gubitka u H1...

Zelim reci da kada bi brodari kao ATPL, koja posluje vec 65 godina, imali 2% kamate na kredite, procvjetali bi, ali stvarno.

P.S. Bas gledam danas vani lijepi porast vecine brodara, nakon zaokreta brodarskih indeksa u plus

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…ue&guccounter=1

• BudFox
    • July 29, 2020 at 4:59 PM

EBITDA u plusu, ali Q2 gubitak -18,8 mil.kn, manji od ocekivanog, jer su vozarine u Q2 stvarno bile lose. Vozarine su pocele rasti pocetkom 6. mjeseca, pa ce Q3, pretpostavljam biti bolji.

• Što smo danas tržili

• BudFox
    • July 29, 2020 at 3:45 PM

Nitko ne kupuje INGR, a cijena ode 15% gore?

• BudFox
    • July 29, 2020 at 3:17 PM

BDI +4.2% to 1,317 points

Capesize +7.2% to $ 17,721

Panamax +3.1 to $ 9,155

Handysize -0.3% to $ 6,542

Supramax -0.8% to $ 9,786

Golden Ocean: Oslo +8.4%

Freight futures am update

Capesize up ~3%

Panamax up ~5%

• BudFox
    • July 29, 2020 at 12:09 PM

The Baltic Capesize index is up 7.2 percent to $ 17,721 per day, according to The Baltic Exchange on Wednesday.

• CORONA virus

• BudFox
    • July 29, 2020 at 12:01 PM

Rusija je s 10x manjim budgetom ispred cjelokupne zapadne farmaceutske industrije :thumbup:. Vjerojatno su u hodu rjesavali nuspojave cjepiva ;):/.

https://www.poslovni.hr/svijet/rusija-…-tjedna-4243571

• OPTE prodaja - kladionica

• BudFox
    • July 29, 2020 at 11:54 AM
    Quote from zlocesti

Bollinger squeeze je kao i sve ostalo tricky posao...

Ovdje stvarno ne znamo gdje će, osim da će negdje, zatišje pred oluju. Maleni volumeni već tjednima

Odokativno, mislim da će prema 5,60... dalje je sve moguće

Da bar poraste na nekih 8 - 9 kn, pa da odemo kuci pjevajuci. Naravno preko Optiminog DSL-a i Opti TV-a ;):/:)

• BudFox
    • July 29, 2020 at 11:21 AM

Danas zaokret u Kini

Shanghai shipping index

Cape / Pmax / Supra + 17.54 / + 0.27 / - 0.36 %

• BudFox
    • July 28, 2020 at 12:46 PM

Freight futures am update

Capesize up ~4%
    Panamax up ~3%