Ajme majko, sto je ovo....
Posts by BudFox
-
-
BDI + 0,1% 1501
Panamax + 5,1% 12734
Ovaj tjedan Panamax porastao je 2,5 posto u ponedjeljak, 5,6 posto u utorak, 8,1 posto u srijedu i 6,7 posto u četvrtak.
Lijepi porast Panamaxa ovaj tjedan
-
Freight futures am update
Capesize up ~4%
Panamax flat
-
Shanghai shipping index
Cape / Pmax / Supra + 2.47 / + 4.82 / - 0.03%
-
Baltic Dry Index Rises 0.82% to 1,475
Capesize -1.47% to $20,383
Panamax +8.12% to $11,357
Supramax 58k tons -0.75% to $9,289
Handysize -0.37% to $6,474Lijepo Panamax porastao
-
Zlato je danas probilo psihološku granicu od 2000 dolara
2021 dolar
Vrijeme za prodaju
-
Shanghai shipping index
Cape / Pmax / Supra + 16.66 / + 2.05 / - 0.65%
P.S. Ovaj 666 me malo brine kod +16.66%
-
Imate na pocetnoj stranici pbz-a link za spajanje na investor koji radi, ali evo ga i ovdje:
-
July 10th saw China purchase 1.365 million tons of US corn, which at the time marked China's largest one-day purchase of US corn since 1994. July 14th then saw 1.762 million tons purchased, which marked China's largest ever one-day purchase of US corn. More recently, July 30th saw 1.937 million tons of US corn purchased which now stands as China’s largest ever one-day purchase.
-
Shanghai shipping index
Cape / Pmax / Supra + 4.99 / + 3.06 / - 0.42%
-
hebemu sorry Budfox, u pravu si
nepravedno te optužih
bilo je to na topicu ADPL
malo me sunčeko udara na GO
sorry još jednom
Sve 5 , uzivaj na GO
-
VLEN:
- spojili tri izvrsna kvartala, ovaj zadnji bili bi u profitu i bez potpora (o prikazivanju potpora u izvješću svakako pitati Budfoxa )
- 3,4 kn po dionici cash, Ev/Ebitda (ttm) sad već debelo ispod 3, P/B 0,4 i P/S (ttm) 0,3!
- detaljnije proučiti narativ uprave o perspektivama koje nose zanimljive izazove za ubuduće, no za vrijeme ove Covid-19 epidemije dokazali su da mogu poslovati pozitivno i sa značajno smanjenim kapacitetom te bez US Navy
"o prikazivanju potpora u izvješću svakako pitati Budfoxa "
Zasto mene?
Mislim da je kolega MumBum spominjao to knjizenje...ja ni nisam accountant
-
Ovdje sam izasla na jesen prosle godine na nekih 39 kuna. Vise srece nego pameti je bilo. Nikakvu koronu nisam predvidjela, ali "ulozila" u ATPL tada pa sam na istom.
Uglavnom, skolu platila i naucila.
Ja ovdje planiram uci neposredno nakon FI za 3Q.
Ja na zalost nisam prodao RIVP i sada sam unutra sa 40% minusa...Bit ce bolje za godinu dvije tri....
Da mirovinci na Valamaru nisu bili podmetnuli ledja bila bi otisla na 10 kuna kako je krenula padati, a ovako vjerujem, bez obzira na rezultate da nece vise ispod 20 kn, ali zivi bili, pa vidjeli...
Ako ste primjetili, u 3. mjesecu je padalo cijelo trziste i po 10% dnevno sa prometima 30 - 50 milijuna kn....samo je ATPL pala za ravno 70%...Valamar za nekih 50%, ADPL za 50%...itd... Jedino sta nije palo je bila TPNG, ATGR i PTKM koja je kao Feniks uskrsnula i trenutno posluje bolje od INA-e koja joj je suvlasnik...
-
Rusi se ne šale, planiraju cijepljenje protiv Covida vec u listopadu.
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…topadu-20200801
P.S. Eh da mi imamo imunoloski zavod, imali bi svoje cjepivo...ovako ce milijarda kuna otici na uvozno...
-
Uprava prodaje, zanimljivo..3000 komada po 130 kn...preko 100 000 komada nedavno proslo po 115 kn...
-
Jeda, dva, tri....... veseli smo svi
Mislim da je ovo danas samo predjelo prije glavnog jela
Svi imamo prilike ući, i izaći, pa kako tko procjenjuje i koliko tko ima sredstava i strpljenja
Meni to izgleda, oprostite mi, kao head and shoulders, ali ne šampon
-
Vidjet cemo kolega Jubito i iscekujemo najbolje. Nadam se da ce dobra vijest o prodaji Optime doci preko vikenda, da popijemo koju .
To bi bio katalizator na n-tu za ovu burzu i mislim da bi burza poslije poletila!!
-
- ATGR (ostatak)
- HPB (ostatak)
- ZABA (ostatak)
- IGH (malo)
- KRAS
++ ATPL
+ ADPL
+ HT
Koja katastrofa sa ADPL, sve kupljeno po 130 prodao po 129 i 129,5 nakon obavijesti da je g. Dosen prodavao na 130kn (a ja kupovao od njega)...
HT isto uzas, tone ko kamen, a ja samo kupujem...nije mi to fora...kako god, totalno krive obje odluke...
To nije dobar znak da Uprava ADPL sada prodaje dionice....
-
Ajde recite sto je dobro u izvjescu?
Ovo je po meni najgore izvjesce do sada osim INA-e koja ima 1 mlrd gubitka...
Prekompleksno je to za tebe.... možda neki drugi put kad narasteš i budeš zreliji.
Sada se vrijedjamo, nema veze, sve 5
Napravili odgodu kredita za 2021, a kao nisu rizicni i placaju subvencioniranu kamatnu stopu ispod 2%...
Gubitak ispod pola milijarde, pa je dobro, uff...
...drzava dala pare za spasavanje radnih mjesta, a ti se inace protivis da drzava daje novac poreznih obveznika .
Da se razumijemo, na ovoj sigurnoj blučipovskoj dionici sam ove godine izgubio dobar auto više srednje klase... ali nemam nista protiv firme i ljudi koji tamo rade, cak dapace...
Mislim da ce im trebati bar 3 - 5 godina da se od ovoga oporave i dodju na razinu 2019.
-
Oslo (TDN Direkt): The Baltic Dry index is up 0.15 percent to 1,350 points, according to The Baltic Exchange on Friday.
Baltic Dry + 0.15%
Capesize -0.2%
Panamax + 2.3%
Handysize + 0.5%
Supramax -1.0%
Freight futures am update
Capesize flat
Panamax up ~ 1%