Kejpovi preuzimaju štafetu u Kini, ali ni ostali ne posustaju
Shanghai shipping index
Cape / Pmax / Supra + 4.99 / + 0.60 / + 1.76%
Kejpovi preuzimaju štafetu u Kini, ali ni ostali ne posustaju
Shanghai shipping index
Cape / Pmax / Supra + 4.99 / + 0.60 / + 1.76%
Moguce da su to dva prezimena. Mozda isto rastavljena pa prodaje😅
Kolegica Ivana je ulazila na 15. Koliko se sjecam nedavno je pricala. E sada kada bih znala kada ce ona izaci sa nulom i ja bih se prikljucila😅
A vi BudFox imate bolji smisao za humor i od gospona Klemenca.
gKlemenc i ja smo cinici, zato sam ga odmah prepoznala.
I ljepši sam....i moj brat također...
On je pametniji i više zna, ali ne možeš imati sve
Vani brodari otvorili u zelenom
I zatvaraju mjesovito.
Kao da nas prate.
Baš gledam, vani nikako da se odluče u kojem će smjeru .
Strah je još prevelik, isto kao i ovdje uostalom...
Petak, hoće doći Korona, šta ako ovo ono itd...
Samo nek Panamaxi preskoče 15 000$ uskoro, pa nek malo
povuku Cape-ovi i eto nas BDI preko 2000 bodova.
Nitko ne bi rekao početkom 4. mjeseca zar ne?
Massive sales of U.S. #soybeans last week (3.4 mmt). #China bought 1.71 mmt of new crop and unknown bought 873kt. Was China’s biggest weekly U.S. soybean purchase (old+new) since Nov. 2016. Colombia and #Mexico were the top buyers of #corn.
PBZ ili HPB
Plaćam pivu, jedan dalje...
O jbt, na HPB sam zaboravio! Meni OTP bila na pameti... Znaci imas 33% sanse pogodit iz prve...
Uglavnom, banka je iz Zagreba... Ti dalje sad dedukcijom skuzi o kojoj pricam...
Hrvatska banka, pa zaboraviš ccc, domoljub
Znači skrbnički PBZ kupuje kao sumanut, pa i tata bi sine
Ne da mi se baciti 120 kn na knjigu dioničara, rađe idem na ćevape i pivu
Znači banka ima 3 slova?
Eto, reko sve sto je trebalo, a opet ne reko nista... Imas valjda 50% sanse za pogoditi iz prve... Ne znam kolko banaka u Hrvatskoj ima skracenicu od 3 slova, ja znam za dve...
Kad vec ides na cevape i pivo, mogao bi i pocastiti onoga ko kupuje knjigu...
PBZ ili HPB
Plaćam pivu, jedan dalje...
Prodaje Tamara polako hartiju
06.08.08.2020
6. POPE TAMARA DUDA 77.308 0,46% 13.08.
9. POPE TAMARA DUDA 50.000 0,30% Tko je Tamara? Da to nije neka prica kao na IGH kada je gospodja izlazila? Pratim.
P.S. nemam vlen
To je Tamara od staroga Pope kćer
Šalim se, nemam pojma tko je to, a također da li je prezime Pope ili Duda .
Valjda je Pope prezime, a Duda nadimak
P.S. Ivana za sada miruje, a rekla je na temi Best Buy da neće prodavati ove godine
U kojoj banci je taj skrbnički?
xxx...
Ne da mi se baciti 120 kn na knjigu dioničara, rađe idem na ćevape i pivu
Znači banka ima 3 slova i 3 tockice?
I ako sam dobro shvatio ti nisu prodavali... Pametnom dosta
Koliko sam vidio, njih nekolicina je nesto mrdalo u zadnjih 2 mjeseca... Neki prodavali, neki kupovali, ali male kolicine... Jedino je jedan skrbnicki bas dosta dokupio (par desetaka tisuca komada)... Sve u svemu - recimo da u Top50 nije bilo znatnih promjena...
U kojoj banci je taj skrbnički?
Ne znam što više reći, već da je vrijeme da Crobex napokon malo poraste
Prodaje Tamara polako hartiju
06.08.08.2020
6. | POPE TAMARA DUDA | 77.308 | 0,46% |
13.08.
9. | POPE TAMARA DUDA | 50.000 | 0,30% |
Vani brodari otvorili u zelenom
Moller, znaci vi ste prodali privremeno
Display MoreKolega BudFox,
Jasno mi je da je to zagrebacki berzan. I znam da se nije oporavio od 2008. Pa Atpl je bio na 3000 kuna. Netko tko to drzi 10 godina je i na 400 kuna u debelom minusu. Ali ja sam na burzi kratko.
Ne mogu reci da trenutno vidim pravu priliku. Atgr, Podr i sl su kvalitetne dionice, ali vec su napravile rast. Osim ako zelite dividendu.
Ja trenutno ni ne vidim da je ista bolje nego uskakati na kratko i uzeti 10 posto na visokolikvidnim dionicama. Samo tu je kolega Neo najuspjesniji.
Samo ovdje iz principa ne zelite uzeti 10% kad vam se nudi, zato jer gklemenc iz cistog altruizma kaze da to ne valja, a on vam je supać i slusate ga?
Eto, nikad ne reci nikad. Kada kupim obavijestim
P.S. pa ono je bila ironija😅
Samo vas zezam jer ste mi simpaticni .
Sve 5, pozdrav
Zato su IGH i DLKV sigurne dionice po vama?
Naravno da nisu. Samo ja tu udjem sa 30k kuna i izadjem na 10 posto.
Naravno da je zarada za burek a rizik nije veliki.
Samo ovdje iz principa ne zelite uzeti 10% kad vam se nudi, zato jer gklemenc iz cistog altruizma kaze da to ne valja, a on vam je supać i slusate ga?
Kolega kupoprodajnik ,
Vama svaka cast. Treba imati hrabrosti zagaziti jako u opte, viro, atpl i sl, ali tko ne riskira ne profitira.
Zato su IGH i DLKV sigurne dionice po vama?
Ajde recite koja je vaša definicija sigurne dionice - HT, ERNT, ADRS, ATGR?
Pa jel znate koliko je pao npr ERNT od svog vrha 2007. godine, ili HT..
Jedino je ATGR na višoj cijeni nego u IPO-u...znam jer sam sudjelovao u istom IPO-u...
Kao i u HT-ovom, pa sam sada u minusu ne računajući dividende...
prateći dnevne situacije sa mora i čitajući web portale, bojim se da bi na jesen fakat moglo doći do povečeg zamaha ove boleštine u hr, naime evidentno je da se mnogi turisti koji imaju blage simptome NE javljaju doktorima niti med ustanovama nego, radi izbjegavanja komplikacija, tako oboljeli, ili dolaze ili se vračaju kući šireći putem bolest sve dok u konačnici ne potraže med. pomoć kojom se evidentiraju...
isto tako je i sa domačim turistima a kulminacija bi mogla početi za koji tjedan kada se virus proširi među domačim stanovništvom na jadranu, (već je u novalji, vodicama, makarskoj, splitu...), pogotovo sezonskim djelatnicima i poduzetnicima te kada isti krajom sezone krenu kući, na fakultete i putovanja poslovne, obiteljske ili neke druge prirode...
do zaključavanja vjerujem da ipak neće doći, tj. da nas ipak neće zahvatiti toliko ali neki sektori bi ponovno mogli biti na udaru uslijed hard-core mjera za najpogođenija žarišta koja teško da će izostati...
Što prije steknemo imunitet krda to će prije sve skupa proći (pogledajte Šveđane),
dok ne dobijemo djelotvorno cjepivo, a i po ljetu su lakši simptomi koliko sam čuo.
Nema više lockdown-a jer to ekonomija ne bi preživjela, a ni psihički mnogi ljudi!
Nedostaje nam još samo kolega Moller , pa gdje ste stari morski vuče
Mislim da je baniran.
Za puni dozivljaj jos fali gKlemenc
Rekao sam vam na drugom forumu da se nađete lijepo s
čovjekom na kavi i popričate u 4 oka, kad vam je tako super .
Valjda mu se žena neće ljutiti .
P.S. Vidim da kolega Moller danas piše po drugim temama, pa možda malo svrati i ovdje
Nedostaje nam još samo kolega Moller , pa gdje ste stari morski vuče .
Šutite i skupljate ATPL, koliko vidim po temi Što smo danas tržili
Ja mislim da je maratonac u pravu i svoje uvjerenje sam podrzao s preko 1500 kom.
Vidimo se za godinu dana!
I jos nesto: come back nije iduce godine. Come back je SADA. Vec je krenuo.
Ne morate slušati mene, slušajte čovjeka koji je zaradio cifru na Optimi o kojoj mi ostali samo možemo sanjati.
Dakle ima nos za ulaganja, reklo bi se, možda i za razliku od mene, ali i ćorava koka ponekad nabode zrno
Panamax gotovo na 15 000$, točnije na $14,838, a ekipa prosipa gnoj kao da je na 2 000$, ali dobro...
Već se i dokap spominje, ali to je oružje koje se vani svaki put kao last resort i kad nemaju više argumenata..
Zato će ovaj oporavak i rast koji slijedi biti još i slađi, up up
P.S. Zloćka ispričavam se, jer grafovi su ipak samo grafovi i podložni dnevnoj promjeni, a moglo bi se reći
da mi svi u biti nekoga navlačimo na svoj mlin, jer vjerujemo u pojedine dionice i firme, bilo da se prodaju
kao Optima ili očekujemo Biblijski rast vozarina kao za Atlantsku plovidbu
Zato je tržište (Mr. Market) uvijek mjerodavno da nas podrži u razmišljanjima ako smo u pravu ili demantira ako smo u krivu
Ovo nije nikakav nagovor itd.....
Display MoreU 3. mjesecu ste drukčije pisali, koliko se sjećam.
Što se u međuvremenu promijenilo, prodali na dnu?
Zato se i zove dno, jer poslije može samo prema gore Up up
Kolega od onda se puno toga promijenilo.
Imali smo koronu i lock down. Da nije bilo lock downa ne bi cijena ni dosla na 130 kuna(ne nisam ja prodala na 130 kuna, niti na 150 itd).
Ja ovdje ocekujem gubitak na razini godine izmedju 50-100 mijuna kuna.
Ako pogrijesim nadjite mi ovaj citat i prozovite me. Eto.
Da se moze napucati na 300 kuna, vjerujem da moze. Samo mislim da taj rast nece biti na zdravim temeljima.
Šteta za vas što ste prodali kada cijena raste, pa vam je teško gledati!
Po vašem ne/objašnjenju zbog Korone Uprava sada više ne radi dobar posao
i firma više ne ide u dobrom smjeru?
Jel na kraju za gubitak u Q1 i Q2 kriva Uprava ili Korona?
Za godišnji gubitak ne znam koliko će biti, moguće je sve što ste napisali...
...da ne bi ispalo da navlačim naivne ulagače gledajući stvari sa ružičastim
naočalama....Ponavljam, nije nikakav nagovor, da ne bi bilo.