1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. BudFox

Posts by BudFox

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• BudFox
    • August 20, 2020 at 10:50 AM

Nagledali smo se mi padova, pa nam je to već normalno stanje.

Tko uopće više kupuje dionice u Hrvatskoj(osim nas par ovdje),

e to je ono što mene zanima, a Short (legalan) navodno ne postoji.

ZSE Equity Index 1,589.93 -0.24% -0.90% -0.14% +0.55% -21.33% -15.25% -16.36%

P.S. Kvalitetne nekretnine na vrhunskim lokacijama su pravo ulaganje,

a ovo je kocka i veća je vjerojatnost da ćeš zaraditi u Admiral Casinu (NE :) )

nego na ovom bijednom berzanu

• Birtija

• BudFox
    • August 20, 2020 at 10:40 AM

U boj u boj, za narod svoj! Ajmo budnice...O Jelačić Bane, goni Ungare!

Lijep mi je ovaj nalog na 6,66 kn :)

• CORONA virus

• BudFox
    • August 20, 2020 at 10:16 AM
    Quote from zlocesti

Sudeci po stanju na gledalici, nekakav Smak stize:S

Game Over, Optima nikada neće biti prodana :S

• CORONA virus

• BudFox
    • August 20, 2020 at 10:09 AM
    Quote from maratonac

Al nemoj zaboraviti pivu.

Inače se stopa preživljavanja smanjuje.

I wc papir isto, vidimo kako je to trazena roba u krizi

• CORONA virus

• BudFox
    • August 20, 2020 at 10:02 AM
    Quote from zlocesti

Sve je dobro sto je po tudjoj...

Zariste covida u mojoj ulici, nekoliko kuca nize.

Svi su ti ljudi sigurno bili i u posti..trgovini..itd

Nije ugodno.

Ajmo u bunker, svijet se ruši...

• BudFox
    • August 19, 2020 at 4:36 PM
    Quote from nascar

pogledajte samo imovinske kartice aktualnih i bivsih politicara i po njima mozete vidjeti kakvi su njihovi interesi i u sto ulazu svoje novce. na prvom mjestu su nekretnine, pa se prema tome vodi i ukupna politika drzave. da je sustav drugacije poslozen, mi bi konstantno imali izlistane nove kvalitetne tvrtke, IPO, tvrtke bi skupljale kapital preko burze, imali bi HANFA-u koja radi svoj posao i cije odluke se ne izigravaju, ne bi imali predstecajne nagodbe ni Lex Agrokor. da je to tako vise bi ljudi imalo interesa ulagati u dionice i ne bi drzali eure u bankama gdje ih inflacija polako nagriza, a onda ni crobex ne bi bio na razinama na kojima je sada vec 10ak godina

Moram vas ispraviti samo da je Crobex sada na razini iz 2004. ili 2005. godine, jer je onda zadnji put bio oko 1600 bodova, dakle mi smo na razinama od prije 15 - 16 godina :(

• BudFox
    • August 19, 2020 at 4:00 PM
    Quote from tepra

Dugo sam razmišljao o tome zašto je ZSE ovako ukiseljena.

Vidim dva/par razloga, ljudi burzu kod nas smatraju kao kladionicom za bogate. Mjestom gdje moraš igrat sa velikom lovom inače 100% gubiš.

Nitko nas u osnovnoj i srednjoj školi a ni na fakultetu (osim ako nisu odabrali baš to zanimanje) nije učio o različitim vidovima investiranja. Kod nas se još uvijek nekretnine smatraju kao potpuno sigurne investicije gdje samo možeš zaradit jer kako kažu rastu za 10% godišnje.

Trgovanje je kod nas jako skupo. Kako da ekipa sa 18-19 godina napravi prvu kupovinu i prodaju ako ga to košta 100 kuna. Pa većina ekipe tih godina može izvest curu za te pare.

Ne postoji dovoljno "sretnih" priča u eteru. Kada se one i pojave, tipa neki blog ili nešto, ekipa se uskuka, krene blatit čovjeka ovo ono... I liku/likici dosadi. I ne ne pravdam ovdje nikoga samo kažem da nema dovoljno sretnih priča. Možda bi bilo zanimljivo da nakon mira i dobra i nekih panorama imamo emisiju o burzi.

No ukoliko konstantno kokošarimo, nije potrebno ni očekivat neke veće promjene. Ponudi ono što želiš da dobiješ.

Display More

Bila je prije dosta godina emisija ili prilog o burzi od Željka Karduma poslije Otvorenog ili tako nekako, što je dosta gledani termin i bilo je to zanimljivo za gledati. Mislim da on trenutno radi na HRT-u, pa ako ga netko može kontaktirati, bilo bi odlično da se burza ponovno malo popularizira, posebno među mladima.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• BudFox
    • August 19, 2020 at 10:18 AM
    Quote from zlocesti

Mi smo, kolege moje , promašili ne utakmicu, nego nekoliko prvenstava

Ameri opet nadomak ATH... mi smo negdje na razini stanje redovno, bolesnik

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    na aparatima

Nazadni ovi Ameri, nek dođu kod nas investirati da vide što je investicijski kruh sa sedam puta sedam kora.

Lako je tamo biti uspješan investitor, ubaciš milijonček u Apple, Facebook ili Amazon i samo pratiš kako ti se

za godinu dvije 1 milijonček pretvori u 2 i tako im stalno raste bogatstvo, a kod nas si sretan ako te ne delistiraju

ili ako ti firma ne ode u stečaj pa bar nešto izvučeš ;(:saint::sleeping:. Na kraju se samo možemo zahvaliti svima koji

prosipaju crnilo i zazivaju novi pad i rušenje burze u Hrvatskoj, jer da nema njih bilo bi nekako dosadno živjeti

u ovom blagostanju i stalnom rastu burze u Hrvata (sarkazam :/).....

Da nema UK i Brexita koji im kvari prosjek, svi bi bili u plusu i na godišnjoj(predzadnji stupac) i na trogodišnjoj

razini (zadnji stupac), uključujući i DAX koji nam je bliže mentalno i fizički od tamo nekih Američanskih indeksa,

koji kao da su s nekog drugog planeta.

"MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je oko 7,00 sati u plusu 0,3 posto, dosegnuvši najvišu razinu od siječnja, prije izbijanja koronakrize.

Azijske burze prate jučerašnji rast cijena dionica na Wall Streetu, pri čemu je S&P 500 indeks dosegnuo rekordnu razinu i tako nadoknadio sve gubitke od izbijanja koronakrize.

Naime, S&P 500 indeks dosegnuo je rekordnu razinu 19. veljače, no tada se tržište zbog izbijanja koronakrize našlo pod snažnim pritiskom, pa je od kraja veljače do kraja ožujka S&P 500 oštro pao.

No, pokazalo se da je to bila najkraća vladavina 'medvjeda' u povijesti jer je od 23. ožujka do sada S&P 500 skočio 55 posto, pa su na tržištu ponovno zavladali 'bikovi'.

Od udara koronakrize prvi se oporavio Nasdaq indeks, koji je rekordnu razinu dosegnuo još u lipnju. Jučer je to uspjelo i S&P 500 indeksu, dok je Dow Jones i dalje oko 6 posto ispod svoje rekordne razine, dosegnute u veljači."

https://www.seebiz.eu/trzista/azijsk…-mjeseci/239230

Dow Jones Industrial 27,778.07 -0.24% -0.71% +4.15% +14.75% -5.35% +6.28% +28.16%
    Nasdaq 100 11,399.033 +0.98% +2.16% +7.08% +22.59% +17.29% +47.67% +96.84%
    US SPX 500 Index 3,394.45 +0.04% +0.55% +5.23% +16.13% +0.17% +16.19% +39.95%
    UK 100 Index 6,066.55 -0.13% -3.18% -3.65% +2.12% -18.74% -15.47% -17.03%
    DAX 12,906.72 +0.19% -1.13% -0.06% +16.58% -6.37% +10.21% +6.13%
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• BudFox
    • August 18, 2020 at 2:04 PM
    Quote from kupoprodajnik

BDI: +3, 1598

Evo po sastavnicama od jučer

Baltic Dry Index Rises 0.19% to 1,598
    Capesize -0.08% to $19,900
    Panamax -0.29% to $15,036
    Supramax 58k tons +1.8% to $10,378
    Handysize +3.17% to $7,098

• BudFox
    • August 17, 2020 at 6:42 PM

Ima tko noviju knjigu hartijaša (dioničara)?

Može na pp...

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• BudFox
    • August 17, 2020 at 12:49 PM
    Quote from tin
    Quote from BudFox

Kolega.... "...u principu žele otkupiti sve van top 10...to je glavna namjera ovog otkupa....Q3 će biti slabiji..."

Ovo u pravilu nije dobra vijest za male dioničare, te ne znam zašto bi zbog toga cijena rasla....

isto kao ni činjenica da su indeksi trenutno na dnu... ali niski indeksi utječu samo na ostale

brodarske dionice, ali ne i na TPNG :)

Sve je ok, samo vas zezam, jer ekipa stalno prosipa te argumente drugdje, ali ne želim biti poput njih...

I sam sam zaradio značajniji iznos na TPNG, pa samo zdravo razumski(seljački) razmišljam.

Sve najbolje i ništa loše od mene :saint::thumbup:

Display More

Kolega nisam rekao da ne utječe...utječe....ali po mojem mišljenju 50 kn za najbolji polugodišnji rezultat u povijesti je sramotno nisko...rast ovdje uopće nije odrađen....na kraju krajeva ostaje da vidimo što će se događati.

Display More

Kolega, nemam stvarno ništa protiv ove dionice ni ekipe koja ju ima, ali cijelo tržište ZSE je palo za cca 30-tak %, pa

nije ni čudo da cijena dionice TPNG nije više porasla, jer je većina dionica pala, bez obzira na poslovanje, osim dvije

tri dionice, među kojima je i TPNG. Kada se više puta opečeš, poslije pušeš i na hladno, a mali dioničari u Hrvatskoj

su se već puno puta opekli, a u najmanju ruku je sumnjiva namjera većinskog dioničara ovdje o otkupu dionica, pa

sad tko voli nek izvoli i kupuje. Slično sam pisao i na Optimi na 6 kn da prodajem, pa je poslije pala na 4,5 kn, što je

bila povoljna razina za kupnju s obzirom da cijena trenutno raste.

P.S. Možda i ja kupim ako cijena padne na target koji imam, ali ne prije ;)

P.P.S. Neću više pisati ovdje da ne ispadne da drukam na pad, jer trenutno

ionako ne mislim ništa raditi, dok ne vidim kako će se dalje kretati BCTI indeks

• BudFox
    • August 17, 2020 at 12:34 PM
    Quote from tin
    Quote from StatusQuo

Zadnji je u cetvrtak, ne znam koliko je realno ocekivat veci rast cijene kad index je na dnu

https://capitallinkshipping.website/baltic-exchange-chart/?ticker=BCTI

Ja iman ovaj link ima li jos koji koji koristite, osim anice

Dva broda su im trenutno na spotu koji je trenutno na oko 11 000 usd dan... od kojih jedan na redovnom servisu utjecaj spota nije velik...osim toga rezultat za 2019 opravdava cijenu od bar 65 kn...keša imaju na pretek....rezultat za prvo polugodište rekordan....kreću u značajan otkup vlastitih dionica...u principu žele otkupiti sve van top 10...to je glavna namjera ovog otkupa....Q3 će biti slabiji to sam pisao već prije...dva broda na servisu (znači mjesec dana jedan brod manje na tržištu)..očekujem neki sitni plus....a Q4 na negdje oko 7 milja plusa tako da će mo na kraju godine isto vrlo vjerojatno imati rekordan rezultat.

Kolega.... "...u principu žele otkupiti sve van top 10...to je glavna namjera ovog otkupa....Q3 će biti slabiji..."

Ovo u pravilu nije dobra vijest za male dioničare, te ne znam zašto bi zbog toga cijena rasla....

isto kao ni činjenica da su indeksi trenutno na dnu... ali niski indeksi utječu samo na ostale

brodarske dionice, ali ne i na TPNG ;):/

Sve je ok, samo vas zezam, jer ekipa stalno prosipa te argumente drugdje, ali ne želim biti poput njih...

I sam sam zaradio značajniji iznos na TPNG, pa samo zdravo razumski(seljački) razmišljam.

Sve najbolje i ništa loše od mene :saint::thumbup:

• BudFox
    • August 17, 2020 at 12:09 PM
    Quote from tin

Do sad je novo "normalno" bilo na 50 kn...a od idućeg tjedna moglo bi biti ako Bog da 60 do 65 kn.

Šta nije zabranjeno navoditi target cijene bez grafova? :evil:

P.S. Malo vas zezam, ali nigdje ne mogu naći indeks BCTI, jel zna tko koliko je od petka? 8o:saint:

Od 21.05. nitko ne osvježava podatke na ovoj stranici, a izgubio sam link na onu drugu stranicu

http://www.anicazna.com/BrodarskiIndeksi

• BudFox
    • August 17, 2020 at 12:07 PM

Shanghai shipping index

Cape / Pmax / Supra - 0.11 / + 1.14 / + 1.39%

• BudFox
    • August 17, 2020 at 11:32 AM

Na stranim bulkerima je preporuka buy uz potencijal porasta od 50% do100% 8)

Možda Sveti Joakim bude i u pravu ovaj put, vidjet ćemo :thumbup::saint:

https://twitter.com/JHannisdahl/status/1295095942878830593/

Image

• BudFox
    • August 17, 2020 at 11:27 AM
    Quote from mitkko

Evo još jedan "tip" - ATGR.

Cijena je napeta ko praćka. EMA-ovi su lijepo bullish posloženi, cijena je iznad Clouda, još malo pa bi trebali napraviti breakout iz ovog trokuta.

RSI, Stoch, MACD i MFI su napravili bullish divergenciju. Stochastic agresivno izlazi iz oversold, MACD histogram raste i kroz dan-dva bi trebali vidjeti buy signal.

Potencijal rasta je do 1.340, odnosno +8%.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

ATGR je jedina dionica na ZSE, koliko znam, čija je cijena na burzi viša od cijene iz 2007. - 2008.

Zasluženo? Pa valjda znaju fond menadžeri koji kupuju tu dionicu i napucavaju cijenu, a

valjda je i dio razloga što je Tedeschi vlasnik firme... Rastu čak nije odmogla ni činjenica da je

istaknuti menadžer u ATGR hvalio firmu kako je najbolja, a par dana poslije toga prodavao dionice...

• BudFox
    • August 16, 2020 at 8:04 PM

Kolega mitkko uzitak vas je citati, samo tako nastavite :thumbup:.

Kakva je situacija s Optimom, hoce li to sta porasti da omastimo brkove ;)

• CORONA virus

• BudFox
    • August 15, 2020 at 4:09 PM

Krece prozvodnja cjepiva protiv Korone u Rusiji

https://m.vecernji.hr/vijesti/rusi-p…avirusa-1424251

• Birtija

• BudFox
    • August 15, 2020 at 10:31 AM
    Quote from Ivana7
    Quote from snupy

Nemojte Ivani vjerovati na riječ i sama je prije 2 godine prodala oko 5000 komada na 5 kn u nadi da će je srušiti.

- gospon Snupy, ne vjeruj ženi koja laže.

Ne vjeruj ženi i točka :/8).

Ali sto se tice ulaganja zene imaju bolju disciplinu od muških, te naravno poznatu žensku intuiciju :thumbup:

• BudFox
    • August 14, 2020 at 10:18 PM

And yet, peak shipping season for iron ore is still ahead of us. Although the last two years have seen an earlier pattern in terms of peak shipments, unanticipated factors have been the main reason behind that (both relating to Brazil’s dam accidents for Vale and Anglo-American). Absent such events, we expect iron ore shipments to peak in the fourth quarter of the year, further boosting demand for dry bulk.

With Capesize rates having found a floor at around 20,000/day following the recent correction, the next leg higher, if and when it comes, should push rates to new decade highs for the period, with the highest average for the fourth quarter in the last ten years being around 28,000/day in 2011.

https://www.breakwaveadvisors.com/insights/2020/…dry-bulk-demand

Quote from jasko

Baltic Dry Index Rises 1.14% to 1,595

Capesize +0.72% to $19,916
    Panamax +1.62% to $15,079
    Supramax 58k tons +1.76% to $10,194
    Handysize +1.84% to $6,880

Panamax presao 15 000$ po danu, a cijena dionice 220 kn. Prilika za kupnju ili na zimu slijedi novi lockdown i pad brodarskih indeksa? Vidjet cemo ;)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt