1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. BudFox

Posts by BudFox

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• BudFox
    • November 9, 2020 at 3:53 PM
    Quote from Mujo

Dobre vijesti o cjepivu.

Izbori u SAD-u gotovi.

Što predviđate da bi moglo biti sa cijenom u narednom vremenu?

Po mom mišljenju cijena će nastaviti rasti (nemam graf, najte zameriti :) ),

ali cjepivo je game changer za auto industriju, kao i za zrakoplovne tvrtke

koje danas vani rastu 20 -30%.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• BudFox
    • November 9, 2020 at 3:19 PM

Koliki je BDI danas, ne mogu ga naći?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• BudFox
    • November 6, 2020 at 2:43 PM
    Quote from Kivi
    Quote from BudFox

Baš gledam, svi mi nalozi prošli, sad da li je to dobro ili loše ne znam :-)))

Možda bolje da pričekamo ponedjeljak i Trump/Biden-oforiju :-)))

jeste malo i DLKV uboli

ja danas prodavao dio holdinga bitcoina.. ispalo je da nominalno najrizicnija imovina ove godine spašava stvar sa covidom i našom burzom.. da mi je netko reko da će mi to biti najveći hedge protiv naše burze prije koje godine nebi mu vjerovao..

Nisam DLKV kupovao.

Vidim da je BTC na 15 500$, vau bravo :thumbup:

• BudFox
    • November 6, 2020 at 2:33 PM
    Quote from toluen

Na ZSE je svaki petak Black Friday

Baš gledam, svi mi nalozi prošli, sad da li je to dobro ili loše ne znam :-)))

Možda bolje da pričekamo ponedjeljak i Trump/Biden-oforiju :-)))

• BudFox
    • November 6, 2020 at 2:26 PM
    Quote from Moller
    Quote from kvart99

bilo bi smijesno, da nije zaista tragično - poznavajući stvarno stanje stvari.

uvijek nam ostaje mogućnost da trgovanje na ZSE smatramo tragikomedijom:)

neki prođu tragično, a oni drugi se smiju

Ja obično prođem tragično, ali se i dalje smijem, e sad je....ga :)

• BudFox
    • November 6, 2020 at 12:58 AM
    Quote from Kivi

da zanimljivo je to što je on RIVP prodavao još na 48, i dosta debelo iznad 40 kuna.. s obzirom di je cijena sada tamo a koliki je ulazak on tamo imao.. ispada da je vjerojatno manje ovdje izgubio nego što bi mu vrijednost portfelja vrijedila da ima još uvijek istu količinu RIVP-a.. nakon svega IB je zaradio ozbiljne novce tamo, a i ovdje u nekom roku od par godina bi mogao opet biti u ozbiljnom plusu..

Ne treba razmišljati o tome šta bi bilo kad bi bilo i ne treba se zavaravati da Korona nije SVE nas u prvom redu iznenadila, a potom i dobrano načela, što financijski, što poslovno, te i na neke druge neizravne načine što se tiče socijalizacije, druženja s ljudima...jer

Korona recesiju krajem prošle godine nitko nije očekivao, uključujući i mene..., ali zdravstvena kriza u Svijetu i broj oboljelih i umrlih, te povezana gospodarska kriza i recesija nažalost, napravili su svoje. Projekcije za brodare pred kraj prošle godine, bile su sve redom optimistične i na tom valu optimizma od početka 6. mjeseca prošle godine dionica je i otišla u jednom(doduše kratkom) trenutku negdje sredinom 10. mjeseca prošle godine na 480 kn, da bi se poslije sunovratila nazad na 130 kn, evo već sada po drugi put u samo par mjeseci... Ne znam što nam budućnost nosi, ali pošto sam dioničar u ovoj firmi već više od 10 godina, što sa manjim, što sa većim brojem dionica, mislim da smijem i mogu napisati što trenutno mislim o ovoj dionici i firmi, te da tražim odgovore na neka pitanja, bez ikakvih primisli, jer mislim da je to i pravo nas dioničara, da propitujemo sve informacije i postavljamo pitanja ili je ipak to rezervirano samo za najveće dioničare?!

P.S. Još uvijek negdje čuvam Atlant buletin iz 2008. ili 2009. godine i bio sam impresioniran kada sam ga dobio, jer to nisam ni prije, a ni poslije doživio od niti jedne druge firme na ZSE, te sam posebno emotivno vezan za ovu dionicu, što je moja greška znam, ali što ću ;(

• BudFox
    • November 6, 2020 at 12:22 AM
    Quote from mitkko

Evo i Putica se oglasila. Nije mi jos jasno sta je sa Batalom, jel na cekanju ili se stvarno prodaje?

https://pomorac.net/2020/11/04/atl…-milijuna-kuna/

Evo i na Jubito -u izjava Putice :)

P.S. Kolega Jubito želim vam sretan rođendan i još bar toliko godina, ako ne i x3:thumbup:

• Birtija

• BudFox
    • November 5, 2020 at 11:40 PM
    Quote from ZSEZSE

....sad spominju i neke kune u Danskoj mogla bi i 2021 biti zanjimljiva...

Odakle u Danskoj tolike kune? Jel to zna naš guverner Narodne banke? :)

Neka nam Danci vrate naše kune, a mi im damo jedan naš autohtoni pozdrav:!:

Zamislite pokrajinu iz koje potječe taj pozdrav, a ime joj počinje sa L.... :D

• Birtija

• BudFox
    • November 5, 2020 at 8:57 PM
    Quote from zlocesti

Ajde, stra svađe, nesuglasice, razmirice, sve je to ad acta.

Pa ovo su ko' karmine, naše drage ZSE, svi su dobro došli:S

Nesto kao sprovod od Dine Dvornika, gdje su kao svi plesali i rekli kako je bio zabavan dok je trajao :S:/. Vjerojatno za sve osim za svoju obitelj koja je sigurno bila tuzna ;(

• BudFox
    • November 5, 2020 at 3:24 PM
    Quote from Parica
    Quote from BudFox

Zanima me gdje je zapelo u odgovoru Atlantske plovidbe Zagrebačkoj burzi i kolegici na upit o prodaji ova dva broda

koja je Jasko objavio!? Kolegica se potrudila i slala više uzastopnih upita, a odgovora nema, treba se zapitati zašto i

koji je razlog tomu, ako su otvoreni i transparentni za investitore?!

Ako je to istina da su prodani/pred prodajom ova 2 dodatna broda, onda je to već 5 brodova na S&L back model, što

u floti od 12 brodova, znači da je 7 pod hipotekom/zalogom, a ostali su prodani, što daje rezultat?!

Također, što je detaljnijim pojašnjenjem o blokadi računa, konkretno koliko je dana bio blokiran i sa kolikim iznosom!?

Što je sa Batalom, jel se prodaje ili će se nastaviti graditi od strane Atlantske plovidbe, zna li tko?!

Puno pitanja, a odgovora nema, već najbitnija vijest da je Bilbija prebacio dionice sa Skrbničkog na osnovni račun.

Što se tiče Bilbije on stalno pretumbava dionice po svojim računima i to nema apsolutno nikakve veze sa poslovanjem

ove firme.

Display More

Kolega,

Najte se ljutit sto Vam je pobjegla...jednako (ne)transparentni su sad kao i prije mjesec/godinu/desetljece...do prije par godina, dok nije dosao I.B.,

uopce nisu imali GFI u .pdf formatu (samo bi unutra zalijepili izvjestaje)...

I meni je pobjegla i neka je...nek se vesele umorni moreplovci...zasluzili su...

Display More

Ništa se ja ne ljutim kolega, imam ja dosta tih

dionica za moje prilike i nek rastu što više da

ih prodam što skuplje.

Samo me zanimaju osnovne informacije o

investiciji koje se očito taje, a isprika da je prije bilo

gore nije nikakvo opravdanje za ovo što sada još uvijek

rade.

• BudFox
    • November 5, 2020 at 3:04 PM
    Quote from Kvark
    Quote from jasko

Quote from jasko

Vidim da je forum totalno zaspao, kao i burza. pa idemo staviti neku vijest.

Prodan AP Dubrava za $ 13m

Prodan AP Revelin za $ 13m

Evo kolega link

https://www.hellenicshippingnews.com/wp-content/upl…-compressed.pdf

Display More

Zahvaljujem se jasko sto je objavio dokument s podacima o prodanim brodovima. Kako ne znamo da li je to istinita informacija, uputila sam upit burzi (i znam da nisam jedina; ovim putem zahvaljujem kolegi) i to vise puta. Njihov odgovor je da su poduzeli konkretne radnje (odgovori prilozeni) pa pretpostavljam da su im uputili upit. Ukoliko je informacija istinita, a to vec nije bilo objavljeno s njihove strane te ako je to bilo potrebno, uslijedit ce objava. Mozda mi je i promaklo. Ne znam. I to sam napomenula u mom upitu.

Dok god nemamo cjelovitu informaciju o ovim dogadjajima ne znamo da li je prodaja dobar ili los potez. Ukoliko su prodani, a potrebne objave nije bilo, zelim vjerovati da se radi o previdu. Isto tako, zelim vjerovati da se uprave tvrtki u koje investiramo ponasaju s paznjom dobrog gospodarstvenika i da nam sve potrebne informacije daju na uvid. U konacnici, to je nase pravo. Ovim putem apeliram i poticem na angazman sve nas i zahvaljujem se onima koji to cine (a pouzdano znam da takvih ima), da trazimo informacije na koje imamo pravo i koje nam je potrebno dostaviti, a kako bi znali gdje usmjeriti nase investicije i koje tvrtke posluju potpuno transparentno.

Moja investicija nije velika, ali je isto tako puno ili malo relativan pojam. Nije to za svakoga od nas jednak iznos, a svatko od nas svoju investiciju mora stititi, bez obzira na visinu uloga.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Zanima me gdje je zapelo u odgovoru Atlantske plovidbe Zagrebačkoj burzi i kolegici na upit o prodaji ova dva broda

koja je Jasko objavio!? Kolegica se potrudila i slala više uzastopnih upita, a odgovora nema, treba se zapitati zašto i

koji je razlog tomu, ako su otvoreni i transparentni za investitore?!

Ako je to istina da su prodani/pred prodajom ova 2 dodatna broda, onda je to već 5 brodova na S&L back model, što

u floti od 12 brodova, znači da je 7 pod hipotekom/zalogom, a ostali su prodani, što daje rezultat?!

Također, što je sa detaljnijim pojašnjenjem o blokadi računa, konkretno koliko je dana bio blokiran i sa kolikim iznosom!?

Što je sa Batalom, jel se prodaje ili će se nastaviti graditi od strane Atlantske plovidbe, zna li tko?!

Puno pitanja, a odgovora nema, već najbitnija vijest dana da je Bilbija prebacio dionice sa skrbničkog na osnovni račun.

Što se tiče Bilbije on stalno pretumbava dionice po svojim računima i to nema apsolutno nikakve veze sa poslovanjem

ove firme.

Bilbija je sa svojim aktivnim trejdanjem na burzi sa ovom dionicom dok je Predsjednik Upravnog Odbora, dakle No1 čovjek

u firmi i prodajom paketa na 214 i 220 kuna sa gubitkom poslao poruku investicijskoj zajednici, a koja bi to mogla biti poruka?!

• BudFox
    • November 5, 2020 at 1:45 PM
    Quote from Invest

kod nas se tržište kapitala nikada nije oporavilo od sloma 2008 a ne vidim ni da hoće u skorije vrijeme.

sljedećih par godina očekujem trgovanja na razini tih iz nama istočne duplo veće države.

očekujem daljnje osipanje kvalitetnih kompanija te potencijalno i delistiranje određenih.

sve u svemu, jako loše..

no i dalje postoji par dobrih kompanija čije dionice vrijedi dugoročno imati.

biti trejder na našem tržištu kapitala je ravno samoubojstvu. naravno, pritom mislim na iole ozbiljnije trejdere na ne tzv. burekđžije.

Display More

Sa svime se slažem, pametno i svrhovito sročeno, samo bih dodao mali dodatak:

1) ABC - Anything but Croatia, nakon kraha Agrokora ZSE je GROB!

Jednostavno ne možeš oživjeti mrtvo tržište i to je fizički zakon prirode!

Nakon uvođenja nepravednog poreza na kapitalnu dobit (kad u godini imaš

dobit plaćaš porez, kad u godini imaš gubitak nikom ništa) i nakon krađe na

Agrokoru od strane interesnih skupina (primjer Ledo) i nakaradnog zakona za

Agrokor od strane Države stranci više neće ni prismrditi ovdje i otuda tolika

nelikvidnost na ZSE. Deseci tisuća malih dioničara su oštećeni tim zakonom i

izgubili su SVE, a Todorić i dalje mirno šeće Zagrebom i nikom ništa, pojeo vuk

magare.

2) "biti trejder/investitor/promatrač/slučajan prolaznik na našem tržištu kapitala je ravno

samoubojstvu. naravno, pritom mislim na iole ozbiljnije trejdere na ne tzv. burekđžije."

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• BudFox
    • November 5, 2020 at 12:28 PM
    Quote from Ledica

ARNA kupljena u ožujku na 38,71. , prodana na 87,14 👍

Čestitam Ledica :thumbup:

Moj stil ulaganja je sličan vašem, te nemam živaca i volje, uz stalan posao,

svaki dan trgovati i okretati desetke dionica. Samo...treba pronaći takve

podcijenjene dionice na tom učinkovitom tržištu.

• Američki predsjednički izbori 2020

• BudFox
    • November 5, 2020 at 6:34 AM

Izvjesno je da ce Biden pobijediti.

Biden 72 mil. glasova

Trump 68.5 mil. glasova

• BudFox
    • November 4, 2020 at 10:59 PM

Koliko vidim prebacio je dionice sa skrbnickog racuna u Slatinskoj banci na svoje ime. Ne znam sto to znaci. Mozda je vratio kredit za te dionice.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• BudFox
    • November 4, 2020 at 9:47 PM

Vidim da se tu trguje već naveliko, svaka čast ekipa,

samo čitam i gledam za sada, dok ne dobijem feeling

što i kako. Mislim da me za početak čeka jako puno

učenja, a trenutno nemam baš previše vremena, pa čim

uhvatim momentum, javit ću se vjerojatno s pitanjima :)

• Američki predsjednički izbori 2020

• BudFox
    • November 4, 2020 at 9:24 PM

Gotovo je, Biden pobjeđuje, kako sam bio najavio prije mjesec dana. Trump

će se vjerojatno boriti da pobije rezultate izbora, ali nisam siguran da će uspjeti,

jer cijeli Svijet ih gleda, a oni bi bar trebali biti razvijena demokracija.

Nažalost, to nije dobra vijest za tržišta, poglavito u USA, gdje su pregrijana,

te predviđam da će doći do korekcije, nakon čega vjerojatno opet slijedi rast.

Za Zagrebački berzan ionako uopće više nema spasa, pa ga više ni ne spominjem.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• BudFox
    • November 3, 2020 at 12:16 PM

Ovo je jedna od rijetkih firmi na ZSE, koja i u ovim nesigurnim vremenima krize uspješno posluje i brodi, te

zarađuje pare, a ne gubi ih, što je svakako za pohvalu. Slažem se da su oni koji su kupili dionice po 65 kn u

IPO-u trenutno u gubitku, ali koliki je NAV ovdje, da li je netko računao? Drugo pitanje je da li su napravili

dodanu vrijednost ili su gubili novac u ovih par godina koliko firma posluje ?

Meni se čini da su radili dodanu vrijednost, a cijena na burzi i stvarna vrijednost firme su dva različita pojma,

a zbog opće nelikvidnosti na ZSE se ta dva pojma često zaborave.

• BudFox
    • November 3, 2020 at 10:31 AM
    Quote from LodeRunner
    Quote from BudFox

Mislite da nisu oni rusili cijenu zadnjih par dan za jeftini otkup?

Idemo za raspravu reci da jesu.

Sveukupno je u zadnjih mjesec dana ispod 50kn na TPNG napravljeno 124.656,80kn prometa. Znaci igranje i trosenje vremena radi 100kkn prometa. To znaci ne samo da su nesposobni provesti svoje citabe nego su nesposobni i srusiti cijenu sa prometom.

Znajuci Zadrane, nisam siguran u tu pricu.

Ok, ako nisu oni, onda je netko svijesno rušio cijenu sa velikim nalogom na ASK-u u svrhu jeftinijeg dokupa.

Zadrani su zbog toga danas poslali donju obavijest o reotkupu dionica sa ZSE i nalog od cca 16 000 komada

na asku na 45 kuna je danas misteriozno nestao.

NLO je mala beba prema ovim igračima, sad ga vidiš sad ga ne vidiš :)

5 000 000/110 000 =45.45 kn

OPĆE INFORMACIJE O PROGRAMU OTKUPA VLASTITIH DIONICA
    TRAJANJE PROGRAMA Program će započeti 2. studenog 2020., a završit će najkasnije 2. studenog 2021. Društvo nije
    obvezno niti u jednom trenutku otkupiti vlastite dionice; već će djelovati kao kupac ovisno o tržišnim
    uvjetima.
    NAJVEĆI BROJ DIONICA 110.000
    NOVČANI IZNOS 5.000.000 HRK
    MJESTO OTKUPA Program otkupa predviđa stjecanje vlastitih dionica na uređenom tržištu Zagrebačke burze. Prilikom
    kupovine Dionica, koristiti će se modaliteti trgovanja predviđeni Pravilima Zagrebačke burze,
    uključivo blok transakcije.
    OTKUPNA CIJENA U skladu s odlukom Glavne skupštine Društva od dana 21. kolovoza 2020., Uprava Društva je
    ovlaštena stjecati vlastite dionice za iznos od najmanje 90% i najviše 110% prosječne cijene koja je
    ostvarena na uređenom tržištu tijekom prethodnog dana trgovanja na tom tržištu.

ARANŽER PROGRAMA INTERKAPITAL VRIJEDNOSNI PAPIRI D.O.O.
    Interkapital će u ime Društva, biti jedini član Zagrebačke burze koji će otkupljivati Dionice u kontekstu
    Programa. Nadalje, programom otkupa vlastitih dionica upravlja Interkapital kao investicijsko društvo
    koje će odluke o kupnji dionica donositi neovisno i bez ikakvog utjecaja Društva u pogledu vremena
    i cijene kupnje dionica (između ostalog i tijekom zatvorenih (lock-up) razdoblja), osim ograničenja
    predviđenih Odlukom Glavne skupštine. Odluke o trgovanju u vidu vremena i izvršenja naloga biti će
    bazirano na temelju neovisnih odluka Interkapitala.

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…5aac49d25ea.pdf

• BudFox
    • November 3, 2020 at 9:39 AM
    Quote from LodeRunner

Pa bas slatko od njih. To oni svako malo, kad se cijena popikne, izlaze s tim proglasima o kupovini pa lijepo arhiviraju papir i odu doma spavat. Koji je ovo vec proglas, treci ili cetvrti u zadnjih godinu dana?

Mislite da nisu oni rusili cijenu zadnjih par dan za jeftini otkup?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt