ne gospon Vladimir Lenac na ovj cijeni nema rizik premda su vrijednosnice riskantna ulaganja
Sve ima rizik! I VLEN, pa i osiguranje protiv rizika, jer ponekad treba citati i mala slova u ugovoru
ne gospon Vladimir Lenac na ovj cijeni nema rizik premda su vrijednosnice riskantna ulaganja
Sve ima rizik! I VLEN, pa i osiguranje protiv rizika, jer ponekad treba citati i mala slova u ugovoru
- je li vama što u rodu moj prijatelj Splićo ???
Koji Splico? Nemam porijeklo iz Splita.
Jel imate bar daljnje rodbine u Splitu?
Vrijedi i ako ste ljetovali u blizini .
Svatko ima svoj stil ulaganja, a moj je dosta slican Ivaninom, malo u nekretnine, malo zlato i puno u dionice. Povremeno baciti pokoji trejd i bilo bi stvarno lijepo pobrati masline u medjuvremenu, jer nije dobro da je maslina neobrana, kako kaze pjesma .
Ono sto zelim reci je da pratim Ivanu od svojeg ulagackog djetinjstva i Ivana zna sto radi, vjerujte mi. Ona je zena, majka (ovo dvoje nisam siguran), ulagacka kraljica (ovo sam siguran)
Medika je ok firma, mozda malo socijalisticka, jer znam tamo neke ljude i dividenda je ok, ali dionica je nelikvidna do bola. Nalozi na kupnji se povuku i nastane propuh izmedju aska i bida, pa lako postanes dugorocni. Vlen dosta slicna stvar kao Medika, samo bez dividende, a Ivana poznaje i Sandru i ima njen broj, pa mozda kapne i dividenda kad dodje novi brod Americke flote na regeneraciju. Talijani su poznati kao posteni ljudi koji ne bi mrava zgazili i vole dijeliti novac, pa mozda bude nesto i od toga.
P.S. Koleginice Ivana, mozda jesam Cigo koji hvalji svoga konja, alji sam ljep ko sljika i imam mnogo deca, a tek mi je 14 godina - uljagackih, jos sam dete, ne moj bratko da se ljutis, pisem uz srca, mi Romi imamo veliko srce .
P.P.S. Drago mi je da u Optimi imate veliki visak love, jer to kad poleti i trziste ce da poleti.
Ili da padne, tko to vise sve razumije i prati
P.P.P.S. Takodjer mi je drago da niste u klubu pusionicara ATPL, jer klub je velik, ali nema bas puno vise mjesta u njemu i lijepo da su vas upozorili na taj klub, jer klubovi su sada u modi.
Zašto bas te?
- gospon Naim, vidim da ste profesionalac.
- kako svaki Cigo svoga konja hvali tako vam je isto i na forumu svaki investitor svoj portfelj hvali.
- za promjenu mogli bi i vi gospon Naim napisati neki prijedlog za BB.
Zaboravio sam napisati ATPL, jer cekamo preokret vozarina.
Kolegice Ivana uzitak je citati vas, lijepo da ponekad svratite
ZABA, ADRS, ADPL
Zašto bas te?
Zasto ne bas te?
Display MorePBZ.
- prodala sam ovu dionicu.
- ne volim biti u delistiranim dionicama.
- stvarno šteta, dobra dionica.
- sada se razmišljam što s novcima od prodaje PBZ.
- možda vi imate koju dobru ideju ???
ZABA, ADRS, ADPL
Baltic Dry Index -1.49% to 1,124
Capesize -3.92% to $12,854
Panamax +1.17% to $9,259
Supramax 58k tons +0.14% to $9,721
Handysize +0.15% to $8,556
Freight futures am update
Capesize up ~2%
Panamax flat
Display MoreDisplay More1) Cijeli Svijet kao ozebao čeka to cjepivo i preveliki je pritisak na ubrzanje proizvodnje i distribuciju
istog (skladištenje na -80 stupnjeva C) da se što prije sve vrati na staro, tako da će odobrenje vjerojatno
ići po ubrzanom postupku, isto kao i proizvodnja u što većim količinama
2) Meni se čini da je po broju glasova jasno tko je pobijedio
Biden 77 mil (290 Elektorskih glasova) - Trump 72 mil (217 Elektorskih glasova)
Ad2)
Ok, ako je to istina (imate link?) vjerojatno je Trump tražio ponovno
prebrojavanje glasova u tim državama. Pričekajmo još malo
1) Cijeli Svijet kao ozebao čeka to cjepivo i preveliki je pritisak na ubrzanje proizvodnje i distribuciju
istog (skladištenje na -80 stupnjeva C) da se što prije sve vrati na staro, tako da će odobrenje vjerojatno
ići po ubrzanom postupku, isto kao i proizvodnja u što većim količinama
2) Meni se čini da je po broju glasova jasno tko je pobijedio
Biden 77 mil (290 Elektorskih glasova) - Trump 72 mil (217 Elektorskih glasova)
Ja ne znam kako vi, al' ja čekam ovih dana objavu o nečemu. Ne bi me čudilo.
Nešto se iza brda valja. Ogroman promet za naše prilike i na povjaštenoj, i na redovnoj.. Uobičajeni ukupni promet na našoj burzi posljednjih mjeseci je dva - tri milijuna kuna
Mislite da su možda zainteresirani za ponovan otkup TDR-a po cca 50% nižoj cijeni?
Pa vani cijeli tjedan rally, nas se to jos ne tice😂
A i vjerojatno je i to malo investitora na ZSE bilo zadnjih mjeseci u cashu cekajuci neku veliku korekciju.
Kada još malo dionice porastu počet će uskakati oni koji su mjesecima čekali korekciju.
Nasdaq danas na +2%
Evo usporedbe indeksa vani i kod nas. Znam da je neusporedivo, ali neka ga!
Name Last Chg. (%) Perf. 1W (B.) Perf. 1M Perf. 3M Perf. 6M Perf. 1Y Perf. 3Y
Dow Jones Industrial | 29,503.87 | +0.28% | +5.95% | +3.21% | +6.57% | +21.81% | +6.55% | +25.97% | |
Nasdaq 100 | 11,865.514 | +2.07% | +0.73% | +1.16% | +9.07% | +27.57% | +43.93% | +88.02% | |
US SPX 500 Index | 3,578.30 | +0.78% | +3.78% | +2.90% | +7.02% | +22.30% | +15.85% | +38.53% |
DAX | 13,216.18 | +0.40% | +7.24% | +1.26% | +2.08% | +22.09% | +0.13% | +0.68% |
ZSE Equity Index | 1,635.38 | -0.11% | +3.41% | +1.22% | +2.31% | +5.90% | -17.08% | -11.94% |
Svakako je dobar povecani volumen trgovanja, te bi isti trebao uskoro popratiti i rast indeksa.
Vani se danas ponovno zeleni kao na placu.
Cjepivo za burze u svijetu za sada ima dobar ucinak od preko 90%
Do duljnjega, jer smo u povojima, neka ostane ovdje gdje je. Mali kutak u kutu. Nikome na putu.
Slazem se s ovime.
KAd vidis naslov Burek.A Burek.B nemas pojma sto je to kad ono 350.000$ kosta jedna dionica...
a ja bi mislio da je A za meso a B za sir
Burek u Americi je skuplji nego naš domaći burek
Ode još jedna sa burze...jučer PBZ, danas LURA, sutra...
OPTE?
Mislim da bi to bilo dobro za burzu, da dođe nova likvidnost koja se trenutno drži u toj dionici
WOW...
Uhvatio LURU 200 kom na 850 kn i izasao na 910 kn...najbolji trejd u zivotu!!!!
Mogao si dobiti 928
Ode još jedna sa burze...jučer PBZ, danas LURA, sutra...
BDI -4.9% to 1,141
Capesize -9.5% to 13,379$
Panamax -0.5% 9,152$
Supramax -0.6% 9,707$
Handysize +0.2% to 8,543$
Freight futures am update
Capesize down ~7%
Panamax down ~2%
Odlična grafika, ne znam ubacit sliku pa nek admin bude dobar
Budem ja
Ja ocekujem rast svih dionica od 10-30%. Ovja tjedan je up. A slijedeci stabilizacija.
Danas rast na velikom volumenu, sto je obicno dobar znak, jer smart money ulazi u početku rastućeg vala. Ako ne bude novih vanjskih ili unutrašnjih šokova taj rast budi optimizam, koji nam nasušno fali na ZSE. Dokle će to trajati ne znam, ali je lijepo vidjeti zelenilo za promjenu.
A bolje da je ovdje, ovo je naš kutak. Tko će to tražiti kojekuda
Moze i ovdje, ako vam je tako lakse. Osobno znam dosta ljudi koji trguju vani i to vecinom sa kriptovalutama, jer Bitcoin opet divlja i probio
je 15 000$.
Sad će krenuti prepucavanje čiji je veći....postotak:
Rusi su poznati u svijetu medicine kao vrsni znanstvenici, tako da ih nikako ne bi podcijenio, kao ni njihovo cjepivo.
Javio se i WHO sa ohrabrujucim vjestima u vezi cjepiva
Cjepivo protiv covida-19 moglo bi postati dostupno najranjivijim skupinama ljudi do ožujka 2021. i zajedno s ostalim napretkom iz temelja promijeniti tijek pandemije, rekao je u ponedjeljak visoki dužnosnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).
Pa na kriptu se zaradjuje/gubi kao i na ostali mdionicama a ovo je mjesto za tehnicku amalizu.
Cak mislim da na kriptu tehnicka ima vecu tezinu nego na dionici jer na dionic iipak ima i fundamenata a na kriptu bas i ne.
Ako moderator misli da bi tehnicka kripta trebala bit negdje drugdje molim da otvori temu za to
thx
Odlicna ideja, bravo emil