1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. ann00

Posts by ann00

• Prodaja dionica Tankerske TNPL-R-A

• ann00
    • November 12, 2023 at 1:48 PM

Pozdrav,
    Rješenjem o nasljeđivanju sam dobio par dionica Tankerske plovidbe d.d. (TNPL-R-A). Budući da nisam previše stručan tražim vaš savijet.

Naime, vidim da su nudili otkup dionica po 200€, no rok za to je prošao, ali su oni svejedno rekli da će izaći u susret pa ih otkupiti po toj cijeni.
    Bilo su malo i previše susretljivi što se tog tice pa me zanima u kakvoj sam poziciji?

Je li ova ponuda take it or leave it ili ću bolje proći ako ih zadržim još neko vrijeme?

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• ann00
    • April 30, 2020 at 11:59 AM
    Quote from tin
    Quote from ann00

Evo da se opet javim i pitam malo iskusnije od sebe sad kada je izaslo izvjesce za Q1
    Mislite li da je pametno u ovom trenutku upasti u TPNG te koliko smatrate da ima upside potencijala odnosno do koje cijene mislite da će doći?

Kolega preporučam vam toplo da sami istražite kompaniju u koju želite ulagati i pri tom preuzmete sve rizike ulaganja...ništa na ovom svijetu nije sigurno...to vam pokazuje i ovaj virus ....tako je i sa ulaganjem u dionice....nitko vam ne može garantirati za vaše ulaganje... sve se svodi na to da koliko je to moguće procijenite potencijalne rizike i moguću dobit.

ja sam se odlučio za TPNG zbog njihovog načina pristupa tržištu koji je prilično konzervativan i minimalizira rizike koliko je to moguće...da li sam dobro uložio i procijenio ostaje da vidimo...

- Iz današnje perspektive, smatramo da je flota dobro pokrivena osiguranim prihodima, u mnogočemu više nego u posljednjih nekoliko godina. Postignuti uvjeti u potpunosti su u skladu sa strateškim konceptom Društva usredotočenim na osiguravanje snažne bilance i stabilnog novčanog tijeka. Na ovaj način TNG minimizira rizik poslovanja ugovaranjem kombinacije zaposlenosti flote brodarskim ugovorima na putovanje uz usredotočenost na dugoročnu zaposlenost, kažu u komentaru iz Uprave kompanije.

Naravno da sam svjestan kako ništa nije sigurno i da na kraju sam trebam odlučiti i preuzeti rizik - to i je plan.
    Danas sam planirao kupiti tpng, ali kako sam poprilično nov u svemu ovom želio sam čuti i druga mišljenja u slučaju da nešto nisam uzeo u obzir prilikom vlastite analize.

• ann00
    • April 30, 2020 at 10:43 AM

Evo da se opet javim i pitam malo iskusnije od sebe sad kada je izaslo izvjesce za Q1
    Mislite li da je pametno u ovom trenutku upasti u TPNG te koliko smatrate da ima upside potencijala odnosno do koje cijene mislite da će doći?

• Birtija

• ann00
    • April 29, 2020 at 8:47 PM

Ta dionica je upravo objavila rast od 600% za Q1 i ne ocekuje se nista manje za Q2 dokle vec mislim prodati većinu.
    Trenutno stoji na cijeni od 55kn dok je najniža cijena ikada bila oko 40kn
    Dakle u najgorem mogučem slučaju da iz nekog suludog razloga tvrtka koja je napravila takvo čudo padne nazad na svoj minimum izgubi ću 35k kn. Dok na drugu ruku onaj izglediniji scenarij da dosegne barem 90kn, a vjv i dosta više mi donosi 60+% povrata uloženog
    Da kladionica nudi tako nešto spavao bi u njoj

• ann00
    • April 29, 2020 at 10:12 AM

Naravno da mislim tu igrati na kratkorocno i izaci u roku tjedan-dva, a nazalost ne mogu ulagati u vanjska tržišta već samo u dionice izlistane na zagrebačkoj burzi zbog pravila banke u kojoj radim.

• ann00
    • April 29, 2020 at 12:20 AM

Ekipa, unaprijed isprike jer sam poprilično nov u svemu ovom pa tražim vašu preporuku.
    Imam nekih cca 100k kn koje trenutno mrtve leže na banci i TPNG mi još uvijek izgleda primamljivo, ali vidim da sam zakasnio barem 5-6 dana.
    Mislite li da je pametno sutra/prekosutra uložiti u tpng i pokupiti nekih 10ak% dobiti ili je vec prekasno?

I naravno ako imate ideju za pametniji ulog slobodno predložite :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt