Sklopljeno 14,1 mil. EUR novih poslova
Posts by Lavrentije
-
-
"U 2020. godini Valamar Riviera očekuje ostvariti oko 30% prihoda u usporedbi s realizacijom 2019. godine i pozitivnu razinu operativne dobiti. Iako je turistička sezona krenula dobro, nakon što je tijekom kolovoza više država izdalo upozorenja za putovanja onemogućen je turistički promet prema Hrvatskoj što je uzrokovalo snažan pad u drugom dijelu kolovoza i posezoni. Valamar očekuje da će turistički sektor i dalje biti pod utjecajem krize u 2021. godini dok se povratak u normalu očekuje u 2022. i 2023. godini."
-
Situacija sa ADPL-om je poprilicno jasna. Sama uprava je vec najavila da ce pad prihoda biti izmedju 20-25% za cijelu godinu sto uopce nije toliko lose i to signalizira da je najgore iza nas (https://www.lider.media/poslovna-scena…-planove-133022 također vidi https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/biznis…prihoda-1045522).
Na Simply Wall St. analitičari Erste Grupe i Intercapitala predviđaju rast prihoda od cca 38% u naredne dvije godine (vidi sliku u privitku).
Ono zasto je dionica dosta podcjenjena je struktura ulagaca koju je privukla, a to su oni koji su ovdje zbog dividende. Prema istim analiticarima ADPL nece isplatiti dividendu do 2022 sto normalno odbija ulagace koji su zbog toga i bili u ovoj dionici. Mene osobne ne interesira dividenda trenutno tako da je meni osobno ADPL best buy. Sumnjam da cemo ga vise vidjeti na ispod 130 kn - ali zivi bili pa vidjeli. Ne volim prognozirati cijenu dionice, ali kad bih morao rekao bi da je realno da zavrsimo godinu na izmedju 150-160 kn, i to mi je konzervativni estimate.
-
Je li Adpl trenutno best buy?
Evo odgovora u zadnjih 5 min trgovanja
-
Još jedno prebacivanje 38.000 kom. Ima netko kakav info?
Samo znam da je PBZ u zadnje vrijeme prodavao i ostalo im je nekih 60 000 komada, tako da bi to moglo biti to, ali nisam siguran.
-
A nije da se nesto i kupi osim sitno narodnog heroja iz Rijeke.
koliki je promet na lencu? Meni isto pbz ne radi plus u roamingu sam...
Blizu 50.000 kn, rast 13%
-
Ne treba previse mudrovati o tome koliko je gostiju doslo i kakvi su i tko ide u Hotel a tko u privatni smjestaj, dovoljno je naprosto pratiti sto Valamarovci kazu, a oni su vrlo jasni i konkretni, u ovom trenutku je 30.000 ljudi u Valamarovom smjestaju.... https://novac.jutarnji.hr/restart-biznis…anije/10440136/
-
Valamarov Rabac jedva puni hotele, na 29% su trenutno, ove sve price oko 50% i vise turista u Istri u odnosu na lani su dobre vijesti ali uglavnom za privatne iznajmljivace i kampove (koje Valamar takodjer ima), ali hoteli ce tesko podbaciti.
Koliko sam ja shvatio RIVP bi trebao platiti oko milijardu kuna duga ove godine, a imaju svega 600 mil kuna na raspolaganju tako da bit ce problema. Prema najavi nekih ekonomskih analiticara, ocekuje se da RIVP nece isplatiti divididendu najmanje do 2023.
Nije li ove godine za vratiti oko pola milijarde? Odnosno, nesto manje od 'novca u blagajni'. A Q1 2021 donosi znatnije opterecenje. Isto tako ne vjerujem da sjede prekrizenih ruku i cekaju da ih to lupi po glavi.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Rekao sam vam lijepo: 6-7 kn. Trecina booka max. Ako ne ove onda sigurno iduce godine, kad se utvrdi gradivo.
dobro će biti ako gostima ne budu morali nuditi uz puni pansion i koju dionicu pride
Pa da, na dorucku ces moc birat dal ces uzet kavu ili dionicu besplatno
https://www.glasistre.hr/istra/turistic…mjestaju-654860
Valamarov Rabac jedva puni hotele, na 29% su trenutno, ove sve price oko 50% i vise turista u Istri u odnosu na lani su dobre vijesti ali uglavnom za privatne iznajmljivace i kampove (koje Valamar takodjer ima), ali hoteli ce tesko podbaciti.
Koliko sam ja shvatio RIVP bi trebao platiti oko milijardu kuna duga ove godine, a imaju svega 600 mil kuna na raspolaganju tako da bit ce problema. Prema najavi nekih ekonomskih analiticara, ocekuje se da RIVP nece isplatiti divididendu najmanje do 2023.
-
Zašto bas 13?
Pa lupio onako..mogao sam reć i 15...svakako je bilo ironično, jer do 2050. neću živ bit. U svakom slučaju moj target za kupnju je ispod 18kn.
15 bi bilo točnije
Evo sto kaze SimplyWallStreet analiza: Fair Value: 15.58kn
-
Crobex.
- Crobex u plusu skoro +2%, promet preko 7M a još nije podne.
- molila bi iskrene odgovore naših kešolovaca što se to događa na našoj burzi ???
- meni ništa nije jasno.
- je li se tu umiješala politika ???
Mislim da se djelomicno radi o tome da sutra ide izglasavanje budgeta za EU, a izmedju ostalog to znaci i glasanje o 500 milijardi Eura teskom planu pomoci za EU, sutra ce se znati detalji financijskog plana i nacin na koji se planira financirati. Ako prodje tek sutra ce bit show na burzi.
-
Velik potencijal za rast, koliko ja vidim BDI je trenutno viši nego što je bio u veljači, a dionica je u pola cjena u odnosu na onu raznu. Prema investiramo.hr dionica je podcjenjena 90.70%. Prema tehnickoj Supertrend po prvi puta nakon siječnja signalizira UPtrend.
-
-
Lagano palim t84, made in djuro. Ko mi stane na put zgazim ga, pazi se Neo
Izgleda da ti nitko nije javio da je snazi racionalizacija troskova, ti si upalio t84, potrosio previse goriva i takve troskove DDJH ne moze trpit, odmah dionica pala... Treba sad zivit s tom spoznajom da si firmu odveo u bankrot
-
Prema ovome dolje je TC za MR-ove ovaj tjedan najvisi od pocetka ove godine (ovo je izašao estimate jučer a odnosi se na ovaj tjedan).
https://www.hellenicshippingnews.com/weekly-tanker-…tes-may-6-2020/
-
Lavrentije I slični, prestanitw postati samo kad brodari i indexi rastu. Ako će te biti pošteni, objavite i kad cjene rokaju dole, zadnjih par dana nisam vidio vaše postove, da sam glup i slijep pomislio bih da brodari samo rastu po 10 % svako par dana.....
Vidi, ja cu postat ono sto je informativno vezano za ovu dionicu. Ako pada TPNG i istovremeno padaju tankeri vani, onda mislim da komentar i nije potreban, ako je nesto bitno za imat informaciju za drugi dan a mozda nisu svi pogledali (a ti ocito ne gledas jer nemas pojma kaj kad raste a kad pada) onda cu to postat.
Apropo toga tvoji komentari poput "Niti trezor niti indexni nisu kupili komada u ovom rastu, sve su praktički odradili trejderi. Pošto su trejderi plahe ribice bid je danas supalj ko sir, što samo govori o tome koliko je opasno ostati u dioni bez potpore," ovog današnjeg pa onda dionica naraste 3,7% a nitko je ni ne zeli prodat jer svi znaju da TPNG moze samo prema gore barem do kraja ljeta. Činjenica da jos nije bilo reotkupa dionica samo znaci da nas ceka dodatnih 4,5 milijuna kuna koje ce zavrsit u ovoj dionici, plus apsolutno rekordni Q2, a ti kako si sam rekao i dalje "ne znas sto je pametno," pa lijepo sjedni ispred svoji optimice i nadaj se da ce je netko kupit jer je taj jedino da mozes zaradit pare, a dok ti to docekas, bude se burza vec oporavila a TPNG ce bit i dalje biti sjajna prilika, pa ak ne docekas uvijek mozes doc k nama i okrenut lovu...
-
Unatoč padu Američke burze danas, tankerske dionice i dalje u vrlo ozbiljnom rastu tokom dana:
TNK (Teekay Tankers): +7,66%
STNG (Scorpio Tankers): +8,22%
DHT: +2,25%
EURN (Euronav): +4,79%
PXS (Pyxis Tankers): +8,18
Padaju TNP (Tsakos Energy Navigation) i NAT (Nordic American Tankers): -4,25% vjerojatno jer su ipak imali malo prespektakularan rast u zadnje vrijeme (oba su više nego poduplala cijenu dionice u zadnjih mjesec dana).
Završilo je još i bolje, iznad očekivanja:
TNK (Teekay Tankers): +10,88%
STNG (Scorpio Tankers): +12,76%
DHT: +3,94%
EURN: +6,30%
PXS (Pyxis Tankers): +8,18%
TNP (Tsakos Energy Navigation): +3,44% (bio je u -3,5% na početku dana)
NAT (Nordic American Tankers): -0,98%
-
Unatoč padu Američke burze danas, tankerske dionice i dalje u vrlo ozbiljnom rastu tokom dana:
TNK (Teekay Tankers): +7,66%
STNG (Scorpio Tankers): +8,22%
DHT: +2,25%
EURN (Euronav): +4,79%
PXS (Pyxis Tankers): +8,18
Padaju TNP (Tsakos Energy Navigation) i NAT (Nordic American Tankers): -4,25% vjerojatno jer su ipak imali malo prespektakularan rast u zadnje vrijeme (oba su više nego poduplala cijenu dionice u zadnjih mjesec dana).
-
izvješće je izvrsno i izvan svih očekivanja no na ruku nam ne ide što tankeri vani trenutno rone dvoznamenkasto.......nismo ni mi bili kamilica danas ali u padu smo uvijek bolje pratili nego u rastu.....
Rone dvoznamenkasto jer su nenormalno narasli u zadnje vrijeme, to sto danas pada npr. NAT za -14,44% ne znaci puno jer je dan prije naraso +25%. Uopce ih nismo pratili, vecina tankerasa vani je poduplala cjenu (a neki i vise) dionice od sredine 3. mjeseca do danas, mi smo miljama daleko od duple cjene TPNG-a od sredine 3. mjeseca - tocnije 20 kn daleko od duple cjene, tako da ih svakako ni blizu nismo pratili. U isto vrijeme je npr. jedan RIVP rastao s 18 kn na 27 u nekom trenutku, dakle 30%, a rast TPNG-a je trenutno 30% u odnosu na low u 3. mjesecu, dakle s jedne strane imamo firmu koja posluje bolje nego ikad i drugu firmu kojoj jos uvijek u ovom trenutku sektor uopce ne postoji - ako ti nije bizarno onda ne znam sto je....
-
Zašto mislite da će danas objaviti da li će isplatiti dividendu...to obično objave krajem 5. mj ili početkom 6.mj.
"Glavnoj skupštini će se predložiti da se neto dobit u iznosu od 23.340.242,00 kuna ne isplati dioničarima kao dividenda."