To je 10.6 objavljeno a nepise da je usvojeno ststus je u izradi.. i ima datum 14.06
Posts by Vule
-
-
Ima li ko link nevidim nigdje
-
Prodo kreso 1.6 5k kom.
-
Kupovali oni i uljanik ....
-
Govorimo za svaku godinu da je presudna za IGH, ali ja mislim da je ova prekretnica.
Ova godina ce bit sa podosta velikih ulaganja u građevinu.
Sad je sve na vodecem rukovodstvu da se izbori na natjecajima sto kod nas a sto vanka. Velik test za njih.
Sto ti mislis?
Ja i dalje kupujem....Danas delegacija IGH u Egiptu....nedavno u Iraqu....ovo je samo za strpljive...a ja već godinama skupljam, pomalo...
traze jeftine robove za jednokratnu upotrebu
-
A na temelju čega ste to zaključili? Priča, činjenica ili osjećaj? I zašto bi to napravila?
Na temelju zdravog razuma i načina na koji je to napravljeno i objavljeno. Ana Hanžeković je u mogucem sukobu interesa i radi toga su dionice prebačene na skrb odnosno vjerojatno založene. Da je prodala, pisalo bi da ih je otuđila ili prodala. To u obavijesti burzi, ne piše.
pa pise da je prodala ua 6.70kn
-
-
pitanje o kojem se bas ne pise, sta kao neko oce zadrzati dionice?? mogu li one vise vrijediti ili donositi dividendu. i prodati poslje, i trguje li se s njima poslje prodaje? ili to odlucuje buduci vlasnik, moze li poslje ponuditi vecu cijenu za njih od prodaje ili manju?? sto je vjerovatnije?
Što je to poslije?
Gdje je to poslije?
Zar postoji nešto poslije?
Moj je savjet da uopće ne razmišljaš o tom što će biti poslije, moli Boga da to bude sad i što prije, a onda "take money and run".
Ako se Optima konačno proda, novi će vlasnik sasvim sigurno steći velik broj dionica, ne bih se čudio da ih skupi preko 90%, a onda će se vjerojatno htjeti riješiti preostalih dioničara (istiskivanje). Ako kupac bude UG vjerojatno će Optimu pripojiti telemachu.
Kako god, puno je sigurnije uzeti novac kod preuzimanja i sa lovom u džepu pratiti razvoj događaja nego riskirati i čekati pad cijene nakon završetka postupka preuzimanja i onda moliti Boga da se poslovanje popravi da cijena dionice počne rasti, a usput riskirati da te većinski u međuvremenu istisne uz "pravičnu" naknadu.
Pitaj one stručnjake koji su ostali u ATLN nakon delistiranja kako su prošli.
Ali ima jedan problem u toj priči, Optima još (službeno) nema kupca.
zahvaljujem to sam htjeo cuti
-
pitanje o kojem se bas ne pise, sta kao neko oce zadrzati dionice?? mogu li one vise vrijediti ili donositi dividendu. i prodati poslje, i trguje li se s njima poslje prodaje? ili to odlucuje buduci vlasnik, moze li poslje ponuditi vecu cijenu za njih od prodaje ili manju?? sto je vjerovatnije?
-
Evo ukratko razgovora s djelatnicom firme koja prodaje internet pakete Optime, HT, A1...
Optimu vam ne bi preporučila, oni vam izlaze iz HT grupe.
Izlaze, kako to, pa tko ih uzima?
Ma nekakva UNI grupa, ne znam detalje, ne surađujemo više s njima.
Eto deca, pošto kupio, po toliko i prodao ovu informaciju.
Edit: Hvala, dioničar, da, iz HT grupe
zna ona 99 puta manje nego bilo tko na ovom forumu. Klasika.. to bi i moja mater rekla da radi u prodaji a nema pojma ni tko je sada gazda.
-
Ali i postavljaju antene i sire signal a zanima me ako ko zna na koji kabel spajaju te nove bazne stanice,
Uglavnom na zuti kabel. Ako spoje na crveni zna im se dogoditi ovo.
ali citaj komentare ima jedan pametan, po noci je sve moguce 👌
Je spajaju na optiminu ili vipovu konekciju..
-
Stari Tele 2 sad agresivno napada za dobivanje korisnika. Ali i postavljaju antene i sire signal a zanima me ako ko zna na koji kabel spajaju te nove bazne stanice, bilo veceras na tv-u da preko noci stave antene na zgradu.. pa me zanima...
-
Nas turizam nazalost nemoze opstati nema nikakve strategije ni plana, svi se baziraju na branje para 7i8 mjesec a onda kljuc u bravu i ladovina..(nema mozganja i ideja a tako je i nasljeđeno) zato svaki hotel na nasoj obali kad tad propadne a ako ne propadne proda se dr. Gazdi koji ulozi ponovo frisku paru i tako u krug.. hladni pogon posisa sve sta se zaradi. Za dionice ulozi pred prodaju prodaj nakon preuzimanja i cekaj krug.. (ako ze ne uhvati stecaj ili otimacina) dugorocno sve ode u minus..
-
Evo na direktno.hr
ŠOKANTNO PRIOPĆENJE
ŠOKANTNO PRIOPĆENJE United Media počinje sumnjati u kartel teleoperatera: Osim A1, i Hrvatski Telekom odgovorio da im je ponuda 'neodgovarajuća'!
Mozda su skontali da united ulazi zesce u igru sa ili bez optime i sad ga pokusavaju zakociti
-
4Iz 20o8 ali ucinilo mi se zanimljivo
Evo iskopao nesto iz 2008 pa ako vrijedi sta strucnjaci..
-
U toj banci nigdje info o optimi pa me zanima zna li tko dali ce oni raditi neki natjecaj (treba naci usporedbu ako su vec nesto sl. Radili pa koliko im treba da objeve natjecaj ako ga rade)
-
zadnjih dana se nesto vrti.. ocito je dosla kakva info
-
Zato jer smo lopovska država. A političari koji postavljaju uprave u državni poduzećima i nadziru ih su najveći lopovi.
Mehanizmi nadzora u današnje vrijeme (tečajni mehanizam / ECB, HNB, sastav nadzornog odbora i sl.) ne dopuštaju neke velike političke igre i muljaže u HPB kao u loša stara vremena. Ne treba zaboraviti i da je ovo jedina veća banka koja nije okrznuta aferom franak. Tako da HPB igra pametno (ako daje kredite nekim sumnjivim domaćim firmama u većinskom vlasništvu RH, oni su osigurani lako utrživim državnim jamstvom). Ne isplaćuje dividendu pa je kasica prasica sve deblja svake godine. Sada će neki reći da navedeno jamstvo ništa ne znači i slične floskule ali to je elementarno nepoznavanje instrumenata naplate tražbine. Uglavnom, jedna od najpodcjenjenijih dionica na burzi i najsigurnija banka što se tiče rizika od tužbi povezanih s valutnom klauzulom. Po izvještaju se čini da jako dobro jašu kroz korona krizu (NPL).
Zato jer smo lopovska država. A političari koji postavljaju uprave u državni poduzećima i nadziru ih su najveći lopovi.
Mehanizmi nadzora u današnje vrijeme (tečajni mehanizam / ECB, HNB, sastav nadzornog odbora i sl.) ne dopuštaju neke velike političke igre i muljaže u HPB kao u loša stara vremena. Ne treba zaboraviti i da je ovo jedina veća banka koja nije okrznuta aferom franak. Tako da HPB igra pametno (ako daje kredite nekim sumnjivim domaćim firmama u većinskom vlasništvu RH, oni su osigurani lako utrživim državnim jamstvom). Ne isplaćuje dividendu pa je kasica prasica sve deblja svake godine. Sada će neki reći da navedeno jamstvo ništa ne znači i slične floskule ali to je elementarno nepoznavanje instrumenata naplate tražbine. Uglavnom, jedna od najpodcjenjenijih dionica na burzi i najsigurnija banka što se tiče rizika od tužbi povezanih s valutnom klauzulom. Po izvještaju se čini da jako dobro jašu kroz korona krizu (NPL).
uvjek moze nesto iznenaditi, do nedavo se govorilo valjda je zadnji kostur izasao iz ormara... ja je isto pratim ali jos ne osjecam sigurnost vecu od rizika da upadnem
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…22a610f8daf.pdf
Hrvatski Telekom d.d. obavještava da je član Uprave i glavni direktor za
financije (CFO) HT-a d.d., gospodin Daniel Darius Denis Daub, izvršio slijedeću kupnju dionica Društva, na
uređenom tržištu Zagrebačke burze:
- Dana 10. ožujka 2021. godine kupljeno je 886 dionica oznake HT po prosječnoj ponderiranoj cijeni od
185,83 kn po dionici, što predstavlja 0,001097 % temeljnog kapitala Društva.
Nakon navedenog stjecanja, gospodin Daniel Darius Denis Daub posjeduje ukupno 1.886 dionica HT-a
d.d., koje čine 0,002335 % temeljnog kapitala Društva.mislim da on zna nesto sto ja ne... pretpostavljam da cemo dirati 200 stotku
-
Od 22.3. Vlen u Crobexu
Već se vidi po kupnji da ima dosta komada, vjerovatno već fondivi skupljaju.
A bit će totalno interesantno kroz 10tak dana, kad indexni krenu u šoping da izbalansiraju portfelj, a slobodnih dionica na kapaljku, jaoooo
kako znate da idu u soping? Moze li se znati sta ce kupovati? Sig negdje ima postotak koji planiraju u necem imati?