U 3 mjesecu osobno očekujem cijenu od cca 500 kn uz dobro izvješće, dobre vozarine i odluku o isplati predujma dividende.
Dry bulk će 2022 zaraditi više nego 2021.
U 3 mjesecu osobno očekujem cijenu od cca 500 kn uz dobro izvješće, dobre vozarine i odluku o isplati predujma dividende.
Dry bulk će 2022 zaraditi više nego 2021.
To navođenje postotaka bez iznosa je vrhunska glupost i trebalo bi to ukinuti.
Tipa netko ostvario 60% na uloženih 10.000 kn.
Netko ostvario 10% na uloženih 1 milijun kn.
Mislim da je razlika jasna.
To je samo njihova pretpostavka, ali vjerojatno će biti ta cijena.
Većina valjda prodala, pa se slabo i komentira.
Protrgovano danas pola milje kuna, moguće da nešto curi, samo se još ne vidi.
Zamolio bih ako netko zna zašto na IBKR nekad naplate fee 1,2 € a nekad 3,75€.
IBKR vrlo skupe naknade u odnosu na neke druge brokere. Sama aplikacija nezgrapna i nepotrebno teška, napucana sa mali milijun nepotrebnih stvari. Po meni se puno toga može isprogramirati bolje i intuitivnije, jednostavnije, za lakši i brži trejd. Tko koristi i druge brokere zna o čemu pričam.
Brravo za školski odrađen trade !
Svaka čast.
Ima li ovdje itko da se pokajao što je išao trgovati vani ?
Ozbiljno pitam.
ZSE pogledam jednom do dva puta tjedno i uvijek ustanovim isto - njesra.
Strane burze - sexy.
. . .
Obicno ako krenem uopce objasnjavat nekome o dionicama, kazem im ako ides ulagat ajmo rec sigurno u blue chip dionice, imat ces sigurnih 5% dividnde godisnje i moguci rast cijene 10%, doduse moze doci i do nekog pada/ korekcije, ali ako gledas dugorocno, nemozes biti u minusu. I naravno to im svima zvuci kao premalena zarada. Jer sta je 10% kad ima tamo neki coin koji nosi 10% tjedno, kupis i onda ti svaki tjedan stize zarada ej, pa gdje mi zivimo. Preporod za ovu drzavu bi bio uvest od 7. razreda osnovne skole uvesti kao obavezni predmet edukaciju o financijskoj stabilnosti, zarada, trosenje, ulaganje.
Nije cilj ovima na vlasti da narod bude financijski pismen.
Au contraire, au contraire mon ami.
To je jedna kvaka, a vremenom će isplivati i druge.
Baš gledam. Tako i meni izgleda. I to možda čak u slijedeći tjedan. Ovaj support ispod je prilično jak.
Skočit će unutra bez brige.
Ja svakako mislim ostat do kraja, i imam osjećaj da će ponuditi bar 6 kn... Šta god bude...
A zašto misliš da će ponuditi 6kn, ako im to nije nužno, kada može po ponderiranom prosjeku?
Ja bih isto 6kn, ali mi se čini da to ne bude.
Ili u prijevodu i tata bi sine.
Ja mislim da će biti do kraja listopada kad otpadne lišće.
A da li ste vi svjesni da je 25% nekih 90 milijuna kuna i to po trenutnoj cijeni?
Ma dajte ljudi, pa ZEM je gotova stvar, samo je pitanje koliko uskoro.
Ali znaš, kada malo bolje razmislim u Hrvatskoj dug može nestati.
- nakon ne znam koliko pisanja po ovim forumima još nikako ljudi nisu shvatili da je BV optime mali zato što je u dugu koji je konvertiran u obveznice, pozajmice i kredite i dionice...kada prodate optimu vi ste zapravo zatvorili sva dugovanja i optima više NEMA dugova, a i BV joj se mijenja
- znači BV nije " nepostojeći " nego se zove " dug "
- onaj koji preuzme Optimu ima firmu bez dugova
-na tržištu je sada slobodno 46 % dionica firme
Dug ne može nestati, on samo može biti integriran na ovaj ili onaj način.
Strategija je da nema strategije.
Jel se čeka kao zapeta puška?
bilo bi najsmijesnije da im netko skupi 25 % po 6 kuna pa ih malo terorizira, godinama i na koncu preproda
To bi bilo idealno za sve nas.
Mene tu više zanima kako će reagirati A1 sa svojom nemalom količinom dionica, jer njima svakako ova situacija ne odgovara baš niti malo.