Pretpostavljam kako su banku uzeli u 8. mjesecu, a tek sad objavljuju jer je prodajni proces blizu kraja i uskoro objava.
Posts by Headhunter
-
-
Meni je naglo zamirisalo na 10+😂
-
A1 još i zapošljava jer im je dobar broj zaposlenika pretrčao u telemach😂
kolega stvarno ili se šalite.? ali ozbiljno pitam... ?
Kolega ne šalim se.
To Vam je normalan slijed događaja u TK industriji, pretrčavanja su učestala.
-
Dvije stranice novih komentara od jučer, pomislio sam da je netko još saznao da A1 uskoro kreće s otpuštanjem zbog trećeg igrača na tržištu ili nešto drugo osjetljivo i važno a kad tamo iz šupljeg u prazno.
A1 još i zapošljava jer im je dobar broj zaposlenika pretrčao u telemach😂
-
Komentar gđe Rapaić iz Uprave HT-a na istoj konferenciji:
- Fiksna mreža je investicijski zahtjevna i u nju se mora dugo i puno ulagati, ali je ona robusna. Možemo biti zadovljni jer naša infrastruktura to može izdržati - zaključila je.
-
Bocka nas kao da nam nije previse...
˝Izrazila je i nadu kako se u Hrvatskoj uskoro promijeniti zakon o elektroničkim medijima prema kojem kompanije koje imaju vlastite televizijske kanale ne mogu nuditi digitalne platforme za tv usluge, a to je također dio njihova biznisa koji itekako cvjeta na drugim tržištima.˝
Sad sam još uvjereniji kako se čeka izglasavanje tog zakona za dovršetak prodaje Optime UG-u.
-
Po mojim informacijama optima ne ulaze u FTTH jer nema toliko sredstava za ulog u tom smjeru, već optiku nudi samo poslovnim korisnicima koji imaju potrebe za veće razine usluge i brzine uz naravno veći prihodovni odnos.
Sto se tiče 4 tel-a to je smiješna usporedba jer je to operator koji pokriva samo jednu Općinu tako da neću komentirati detalje.
Koliko je optima optike uopće izgradila u zadnju godinu, dvije?
FTTH optika se koristi i za poslovne korisnike i tako HT zauzima teren zajedno sa A1 tako da optima neće moći proći pojedinim dijelovima grada Zg npr. kad poželi ukopčati nekog.
U samoboru jedna mala firma, u podravini druga mala gradi optiku...
Ima u financijskim izvještajima koliko je uloženo u optiku i koliko km je izgrađeno do sada ( optima ima ukupni 4000 km svoje optike).
FTTH optiku od HTa optima uzima veleprodajno i nudi svoje usluge preko iste optike.
Sto se tiče Zagreba vjerujem da je problem sa uvlačenjem novih kabela(nešto sto može telemachu biti problem ako kreće od nule), ali optima ima dobro razvučenu optiku po Zagrebu te je i Grad Zagreb sa svim svojim firmama njihov korisnik koji je većinom spojen na optičku infrastrukturu.
Molim vas prihode tih malih firmi i broj njihovih korisnika pa da usporedimo sa optimom?
-
Koliko je optima izgradila optičke mreže u zadnju godinu, dvije?
HT šiba ko brzi vlak sa FTTH, gdje je tu optima?
Npr. 4tel firma izvela svu silu optike u Samoboru po elektro stupovima.
Po mojim informacijama optima ne ulaze u FTTH jer nema toliko sredstava za ulog u tom smjeru, već optiku nudi samo poslovnim korisnicima koji imaju potrebe za veće razine usluge i brzine uz naravno veći prihodovni odnos.
Sto se tiče 4 tel-a to je smiješna usporedba jer je to operator koji pokriva samo jednu Općinu tako da neću komentirati detalje.
-
https://www.ictbusiness.info/telekomunikaci…oblema-s-mrezom
I telemach ima problema sa mrežom.
Jedini operator koji nije imao problema sa mrežom od vremena Covid pandemije je Optima Telekom.
Izgleda da smo dioničari operatora sa najboljom fiksnom mrežom u HR😂
-
Pa sluzbeno se ne zna, al neki događaji upućuju na Zabu ili neki investicijski ogranak Unicredita. Vjerojatno se čeka izvjesnost novog regulatornog okvira i kako će se razvijati situacija s covidom.
Mislim da njima taj regulatorni okvir, odnosno ZEM nije bitan, jer da jest, mislim da ne bi ni Tele2 uzeli. Ili ovako: da im je bitan ZEM, ne bi najavljivali izgradnju vlastite optičke mreže.
Kako im nije bitan ZEM i kakve veze ima preuzimanje tele2 sa istim?
Par rukovodećih ljudi UG je javno reklo zadnjih dana da prema postojećem ZEM-u ne mogu imati IPTV uslugu te da očekuju izmjenu zakona po kojem će navedena zabrana biti ukinuta.
Optima ima cca 60 000 IPTV korisnika i po trenutnom zakonu aztn neće odobriti tu transakciju, ali postoje i jači regulatori kao i EK koji su jači od aztn, iako vjerujem kako će novi zakon ZEM omogućiti pružanje IPTV usluge UG i skinuti zadnju branu za preuzimanje Optime.
-
https://www.ictbusiness.info/poslovanje/vel…bucije-sadrzaja
Malo detaljnije i telemachu i ulaganjima i zanimljiv osvrt na optimu.
-
1.) koliko otprilike košta provođenje 1 km optičkog kabla?
2.) koliko otprilike košta marketinški (ako se može nekako izračunati) da se pridobije 1 novi korisnik?
1. Od koju tisucu eura ako samo guras novi kabel kroz postojecu infrastrukturu do par stotina tisuca za kompleksne vlasnicke strukture, dozvole ili prijelaz rijeka, planina ili prijevoja.
2. Generalno si dobro prosao ako te akvizicija kosta zaradu od novog korisnika kroz prvu godinu ugovora.
1. Preciznije bi bilo oko 50 000 kn za km ako postoje cijevi i optika prolazi bez problema kroz iste cijevi. Bitno je naglasiti kako u svim gradovima su poprilično ispunjene cijevi sa optikom od A1, HT i optima stoga na mnogim mjestima neće biti moguće uvlačiti novi kabel bez investicije u gradnju novog dijela DTK za koji treba ishoditi podosta dozvola Itd.
-
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/1006
Odličan ugovor koji osigurava odlične rezultate za KOEI i KODT u sljedećih dvije godine.
Nevezano uz ETF, imam osjećaj da ulagači gledaju cijene dionice od prije početka pada i uspoređuju ih s današnjim cijenama pa gdje još nisu dosegle tu razinu, odnosno gdje su još uvijek u nekom diskontu, u to ulijeću. Što je i logično. Recimo, sad se netko pomalo istresao iz Saponije i uletio u Optimu. Saponija je na višoj cijeni nego što je bila prije lockdowna, a Optima na drastično nižoj.
Nisam baš siguran da se usrećio ovaj koji je iz SAPN uskočio u OPTE.
Vidje ćemo kroz pola godine tko će bolje proći taj koji je uletio u Opte ili netko tko stoji u Tpng 😂
-
Evo i najveći pesimist jubitu se okreće na stranu optimizma 😂
Bit će vatreno narednih mjeseci
-
Jutros sam zakasnio na otvaranje, ma jel se to netko po bidu istresa pitam se ja.
Koliko sam primijetio netko je jučer stavio cca 7000 komada na prodaju po 4,91 pa su jutros pokupljena jer je prva slijedeća bila 4,98
-
Zanimljivo štivo od Viktorije
-
Obzirom da pratim vremenski odmak i relativno se informiram o tehničkim aktivnostima UG već sada možemo zaključiti kako bez kupnje OT-a oni će debelo kaskati za konkurencijom u 5G, jer tele2 nema optičke infrastrukture i svu mrežu bazira na najmu transmisija za napajanje baznih stanica od drugih operatora.
Nagradno pitanje za milijun kuna je zašto su toliko pasivni prema tome dijelu(izgradnja optike i uvođenje fiksne telefonije), jer su već od 1 mjeseca ove godine dobili odobrenje regulatora za akviziciju tele2?
-
http://www.aztn.hr/priopcenje-u-s…od-strane-ht-a/
Pa zar smo čak i objave AZTN-a prestali ovdje stavljati? Zar je dotle došlo? Ovoga puta, moram priznati, priopćenje se savršeno napisano. Apsloutno se ništa iz njega ne može iščitati. Usavršili su se. Bilo bi šteta da se OPTE sad proda, nakon toliko truda u pisanju zakučastih priopćenja.
Ukratko:
Ne smijemo ništa reci jer će cijena dionice eksplodirati 😂
-
Malo sam pogledao i ovaj odgovor pod točkom 3 i opet mi ništa nije jasno.
Pojam operator nigdje nije definiran u zakonu pod pojmovi tako da to može svašta značiti.
-
Malo sam proletio kroz zakon i vidim da je članak 68 a u starom zakon 61 nepromijenjen.
Očito će se trebati uplesti EK kod davanja dozvole vertikalne integracije na sličan načina kao i kod preuzimanja Vivacoma, jer mi se čini da po ovom zakon UG ne može pružati uslugu IPTV-a.