Uglavnom današnji dan prošao bez velikog stresa, hrpa papira dobili nove gazde i HT objavio da prodaja ide dalje i da je već izabrana inv banka.
Uglavnom sve ide po planu i programu..
Uglavnom današnji dan prošao bez velikog stresa, hrpa papira dobili nove gazde i HT objavio da prodaja ide dalje i da je već izabrana inv banka.
Uglavnom sve ide po planu i programu..
eto, ko hoće, ima povoljno oko 125 000 kom do 4,73 pa eto prilike.....bez dizanja cijene ste veliki baja.....
Taman da ću kupiti kad ono povučeni nalozi..
tresla se brda, rodio se mis. HT ce angazirati investicijsku banku, cijena dionice pala za 1kn i sada cekamo nove vijesti
Je, samo sto su prije bila ocekivanja prodaje ove, ili rane slijedece godine. Sad se kristaliziralo da sigurno nista od ove, a mozda tek tamo daleke 2022.
A gdje se to kristaliziralo kolega pa da i mi ostali vidimo?
Kada već brijimo dioničare, ajmo se spomenuti i gospođe Hanžeković
Da li je ona još uvijek član nadzornog odbora Optime ?
Jer još uvijek posjeduje svih dva milijuna komada papira, i nije nikada prodala niti jedan
Je dotična gospođa je članica NO ali koliko imam čuti ne dolazi osobno na sjednice već šalje zamjenicu.
Nisu mi uopće jasni prodavači koji na razini poluinformacije prodaju u debelom minusu, a navedenu poluinformaciju protumače kao stečaj.
Zar im onda nije pametnije tu investiciju pretvoriti u dugoročnu i prodati novom vlasniku. Kod većine investitora na forumu primjetan je sentiment sve i odmah pa po mogućnosti u istom danu a iza petka biti u dionici niti u ludilu.
Tako novce samo Neo može zaraditi, a za nas ostale smrtnike je da čekamo kraj i ugasimo gledalice
Pa nije li AZTN svojim Rješenjem naložio angažiranje investicijske banke nakon 31.7. ukoliko do tada ne bude ponuda ili one budu objektivno neprihvatljive ?
Pa tko onda ima pravo ocijeniti da li je ponuda bila objektivno neprihvatljiva ?
Možda HT ? Pa njemu je bas svaka ponuda i objektivno i subjektivno neprihvatljiva .
Investicijska banka će prodati Optimu svakako bolje nego što bi to sam HT odradio. Angažiranjem investicijske banke HT dobiva na vremenu i ostaje potpuno čist pred AZTN-om i zakonom jer je odradio sve po naputcima.
Tu prodaju sa strane HT a je vodio Siniša Đuranović, tako da smo vidjeli svu njegovu sposobnost u ovih 6 mjeseci kao velikog managera.
Uglavnom ovo mu je velika mrlja u karijeri.
Display Morenaim, 100% je ponuda bilo i prilično sam siguran da se na njima i dalje radi, a da je ovo forme radi. Zato i kaže u obavijesti da će angažirati inv.banku da bi se spriječilo moguće kašnjenje....moguće...
Npr...da je HT prihvatio ponudu UG a da ona kasnije padne zbog zakona o EM, tko je kriv i tko je prekršio odredbe AZTNa? Upravo HT. Jer je tu ponudu morao klasificirati kao neprihvatljivu. Bez obzira na onaj famozni dodatak da je tranaskcija uvjetovana svim regulatornim odobrenjima. A možda je ta ponuda duplo veća od ponude A1 (koji je igrao baš na tu kartu i srušio cijenu na burzi)...
Mogućih je 100 kombinacija zašto ovo...
Svi troje su igrači, pazi se na svaki korak, jer svatko može rušiti natječaj, pozivati se na razne točke ili zareze .....
Ovo se sve profesionalno vodi i ja sam miran i zadovoljan.
Nije na ht-u da odlucuje kako ce regulator reagirat na njemu je da odabere prihvatljivu ponudu, a onda da regulator da zavrsnu rijec o koncentraciji i zakonu uostalom cak bi i ht-u odgovaralo da odabere UG ako zna da nece proc regulatora jer po onome kako se sad ponasa s time bi ciste ruke radio sve po regulatoru, a kupio bi na vremenu sta mu je ocito interes, zainteresiranih vjerovatno ima pitanje je ponuda i apetita ht-a i pitanje je koliko je corona utjecala na izlaganje riziku pa mozda utjece na cijenu ponude o tome se vec raspravljalo, hipotetski receno recimo da je UG potencijalni preuzimatelj sad kad je inv banka preuzela ona moze do 31.7.21 odlucivat da u tom momentu prihvate UG ponudu ako je ima, sami proces s regulatorne strane ne bi vjerovatno zavrsio do kraja 2021 s upitnim ishodom s obzirom na sadasnji zakon prema tome svi su se nadali da ce info o prodaji izaci jako brzo kroz mjesec dva jos najdalje medjutim to sad pada u vodu da ce se desit ili bar smanjilo je takvu vjerovatnost puno i sve to ce sigurno utjecat na premiju na cijenu na burzi jer je vremenski rok prodaje jako produzen od ocekivanja ulagaca s dodatnim utegom pitanja o stvarnoj namjeri prodaje
Problem u cijeloj prici je da svi očekuju cijenu na burzi a nitko nema vremena prodati papir novom kupcu, pa se zato i događa ovakav egzodus iz papira na svaku informaciju koja se može protumačiti kao negativna ( iako bi po kretanju na burzi jučer rekao da je optima proglasila stečaj😂)
Nakupovat se papira na popustu i čekati novog vlasnika, a ove burzovne špekulacije zaobići jer možeš samo oboliti.
Nisam prodao niti jednu dionicu a prvi sam vidio kad ste stavili obavijest bas Vi kolega i moglo se izaći sa 30 k komada do 5,5 jedno dvije minute, sto je ujedno dokaz kako vi nemate dionice ili ih isto ne želite prodati.
naim, 100% je ponuda bilo i prilično sam siguran da se na njima i dalje radi, a da je ovo forme radi. Zato i kaže u obavijesti da će angažirati inv.banku da bi se spriječilo moguće kašnjenje....moguće...
Npr...da je HT prihvatio ponudu UG a da ona kasnije padne zbog zakona o EM, tko je kriv i tko je prekršio odredbe AZTNa? Upravo HT. Jer je tu ponudu morao klasificirati kao neprihvatljivu. Bez obzira na onaj famozni dodatak da je tranaskcija uvjetovana svim regulatornim odobrenjima. A možda je ta ponuda duplo veća od ponude A1 (koji je igrao baš na tu kartu i srušio cijenu na burzi)...
Mogućih je 100 kombinacija zašto ovo...
Svi troje su igrači, pazi se na svaki korak, jer svatko može rušiti natječaj, pozivati se na razne točke ili zareze .....
Ovo se sve profesionalno vodi i ja sam miran i zadovoljan.
Vrlo lako moguće.
Već sam par puta naveo ako postupak ide izvan roka koji je propisan od aztn onda u tom slučaju moraš biti siguran da će transakcija biti završena..
Ja svakako očekujem do kraja ove godine prodaju firme, a onda do 03.2021 regulatorna odobrenja, koja i nakon novog zakona o elektroničkim medijima budu samo pro forma jer HR vapi za trećim jakim igračem u TK sektoru.
kol. Parica, ali HT NE mora prodati svoje dionice opte niti je ikada MORAO niti ga i jedan zakon ili dr. podzakoski akt može natjerati na to!
A sto će s njima ako ih Zaba proda? Ostati manjinski dionicar kod suparničkog teleoperatera?
Zar nije to definirano na način da HT prodaje svoj i zabin blok dionica, te nakon toga inv banka prodaje isti blok.
Tj sada HT ov udio prodaje banka a HT se vise ne pita jel mu pase 10 ili 15 kn, a možda i 7
Ukoliko se dionice ne uspiju prodati do isteka četverogodišnjeg trajanja koncentracije, automatski prestaje bilo kakva mogućnost kontrole HT-a nad Optimom. HT se obvezuje da će odmah po isteku trajanja koncentracije sva upravljačka prava iz svojih dionica Optime prenijeti na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om te ovlastiti Zagrebačku banku za prodaju svih HT-ovih dionica Optime. HT pritom mora osigurati da Zagrebačka banka odnosno treća nepovezana osoba na koju budu prenesena upravljačka prava iz HT-ovih dionica, tijekom držanja tih dionica, ne koristi njihova glasačka prava.
Moglo bi biti vatre na glavnoj skupštini 28.08.
Nekidan sam napisao kako svi imaju roza naočale u ovoj dionici i moderator me obrisao , nije dobro da moderator ima dionice neke firme jer onda nije subjektivan.
Sad kad znamo koje karte je odigrao HT, a roze naocele su pale, vidim da ih opet neki dižu sa poda i stavljaju. HT ima opasan adut za drugi krug pokera , kredit od 200 milj koji je dao optici i koji dospjeva u 6.2021 . E sad , to optika nema odakle vratiti, i ako ne vrati ht ce pustiti na naplatu i ode firma u stečaj.
Posudi zaba svojih 200 i problem riješen.
Ajmo ne bubati te neke crne scenarije jer da je HT u u cilju stečaj isti se mogao dogoditi i prije 7 godina bez problema.
Display MoreSve sam prespavala ????????
Pokušavam shvatiti što se desilo
Sucker !!!!!!!!!!!!!!
Zloćka je sucker, desilo se zamislivo, iako protivno razumu
Igra je gruba. HT igra prljavo, Agencija svijeću drži. Hellou, danas je 06.08.
Od sutra puštam bradu i brkove, mijenjam nick , a svijet će i nadalje vrtjet se u krug
Zloćka sucker
Idem se vubiti.
Kolegice prvi sam vidio obavijest a nisam prodao niti jedan papirić i neću osim novom vlasniku, pa makar i po 5 kn.
Sto sam onda ja 😂
A kome ćr je prodati kada oni koji bi je kupilo ne mkgu jer je traljava država napravila traljavi zakon koji jos nije niti na izglasavanju da je ne mkze nitko osim HT kupiti. Nije tunproblem HT nego je problem nesto drugo.
Pomalo oko zaključaka.
Ajmo sačekati prvo čitanje pa ćemo biti pametniji.
Ja bas mislim da je tu kljuc cijele price.
Bitno da će se iz Optime izjasniti kako im nisu poznate nove činjenice zbog pada cijene 20%
Na kraju svega, sve poruke koje su stigle iz HT-a i AZTN-a od početka prikupljanja ponuda pa sve do danas doista su vrhunski pitijske i iz svake se može iščitati što god se želi. I da ima kupaca i da nema kupaca. I da su pristigle ponude i da nisu pristigle. I da su zadovoljavajuće i da nisu zadovoljavajuće. Stoga, svaka čast onima koji pišu ta priopćenja.
Bas zbog te tajnovitosti i nedorečenosti postupka se i napravio ovaj cirkus na burzi, jer pravorijek rješenja zna samo aztn a možda ni on
Ne jasno je receno u rijesenju citirat cu, znaci bilo je dovoljno da do 31.7 bude interesa za preuzimanje pa ht ne bi trebao angazirati investicijsku banku ovako po rijesenje ispada da ili nije bilo interesa ili ponude nisu bile prihvatljive.
"
U slučaju da u roku od šest mjeseci od utvrđenog početka prodaje dionica ne bude interesa za preuzimanje Optime odnosno ako podnesene ponude za kupnju dionica Optime ne budu objektivno prihvatljive, HT se obvezuje angažirati investicijsku banku s mandatom za vođenje prodaje Optime.
"
Ili taj koji želi kupiti ne može (još) kupiti.
Npr čeka novi zakon o medijima..
Čeka se da prođe današnji dan jer je aztn trebao u petak dobiti dopis od HT-a ako nema ponuda, pa sukladno tome aztn bi se trebao oglasiti danas jer je cjenovno bitna informacija.
Ako do kraja dana bude tišina to znaci da imamo kupca, pa će bit zanimljivo pratiti smjer cijene narednih dana.
Znaci ako se HT ne oglasi prema aztn večeras do 00:00 to znaci da ima prihvatljivog i ozbiljnog kupca.
Znaci investicijska banka ispada iz igre
kaj je ovo danas? nekakvo pripremanje terena za iskrcaj? vidjeli smo dosad kojekakvih akrobacija, ali ovo danas.....
Kolega slobodno se iskrcajte sad Vam je prilika..
Živnula trgovina sa up trendom.
Jel se to pročulo nešto pa nema vise vremena za lagano skupljanje?