pozdrav, da li netko zna kakva je situacija sa oporezivanjem dividende iz Švicarske?
Kakva je situacija da onima koji trguju na Forex tržištu, moramo li prijaviti išta na kraju godine...
pozdrav, da li netko zna kakva je situacija sa oporezivanjem dividende iz Švicarske?
Kakva je situacija da onima koji trguju na Forex tržištu, moramo li prijaviti išta na kraju godine...
Pozdrav da li netko zna kako se oporezuje Dividenda iz Švicarske? Odnosno kako stojimo sa dvostrukim oporezivanjem, Da li se onda taj porez prebia sa našim odnosno da li mi plaćamo samo do 10% pošto njihova Dividenda veća?
Zaba brokeri šalju detaljan godišnji izvještaj sa izračunom poreza i prireza na porez na kapitalnu dobit po FIFO metodi, a ulagatelj samo prepiše konačne iznose u JOPPD obrazac i proslijedi poreznoj, čas posla, za ostale ne znam.
Koliko naplaćuju taj izvještaj? I vidio sam u uvjetima nekakve dosta velike iznose za skrbništvo odnosno za pohranu? Kakva su iskustva sa time?
Zaba brokeri šalju detaljan godišnji izvještaj sa izračunom poreza i prireza na porez na kapitalnu dobit po FIFO metodi, a ulagatelj samo prepiše konačne iznose u JOPPD obrazac i proslijedi poreznoj, čas posla, za ostale ne znam.
Odlično preko zb global tradera sam mislio ozbiljnije ulagati,preko revolta samo igra, da li onda šalju i za dividendu? i da li je u izvješću odbijena njihova naknada s obzirom da se za to umanjuje porezna osnovica ili to moram sam?
Znam da brokeri ni naši ni revolut ne šalju poreznoj, mene zanima da li šalju meni? Pa ja po tom izvješću sastavljam poreznu prijavu, jer na revoltu ima uvid u ukupno dobit samo se tu ne vidi iznos naknada a one se odbijaju od ukupne dobiti, zanima me samo da li se može to dobit od njih na mail ili kako već,?podršku ne mogu dobit nikako za upit😂
Pozdrav,zanima me da li revolt na kraju godine šalje izvješće o dobit i gubitku kako bi to moglo biti predamo poreznoj?
Ukoliko trgujete sa više od 50.000 dolara, mislim da je uopće glupo trgovati preko Zabe. Oni rade preko Saxo banke.
I naknade su niže, a sučelje 10x bolje.
Otvaranje računa jednostavno kao i na Trading212.
Kakva je procedura točno za otvaranje računa preko saxa, ako vam njje problem malo pojasniti?ja planiran isto preko saxa uložiti malo veću svotu
Koliko ja znam optimtrader bi trebao jer je podružnica,CM-Equity AG je firma koja je u njemačkoj?
Ja se dvoumim između optimtradera i zabe za dugoročno ulaganje,za igranje i trejdanje, koristim revolut. Najveći problem kod optimtrader mi je sigurnost, jer ih nisam našao u HANFA registru ovlaštenih brokera?
Porezna nema uvid i ne kontrolira tekuće račune građana već samo žiro račune i to veće iznose , ali i na žiro računu samo vidi novčani iznos , a ne tko je platio ili kome je plaćeno.
U jednom periodu trebali smo svi otvoriti žiro račune za isplatu dividende , ja sam zaboravila izvršiti promjenu kad je to ukinuto i kod posljednje isplate dividende iz tuzemstva zvali su me iz porezne uprave da objasnim od koga je stigla xxxx uplata jer oni vidi samo poveći iznos na žiro računu.
Zbog toga imaš obvezu u roku 8 dana od prvog primitka iz inozemstva prijaviti se u njihov Registar da te mogu pratiti i kontrolirati tvoje transakcije u inozemstvu , naravno ako ti to smatraš svojom neupitnom obvezom prema dragoj nam državi 😀
Upravo tako i ja razmišljam 😁
Da li postoji mogućnost uplate direktno na revolut bez posrednika npr u mom slučaju pbz, na uplatnom bankomatu,?jer onda je još manja mogućnost praćenja
Pozdrav, zanima me po kojoj osnovi porezna može znati da li sam ja zaradio na prodaji dionica na revolutu, na tekućem računu piše uplata i isplata sa revolta, što ne znači da ja trgujeem na revolutu.mozda samo mjenjam valute ili koristim karticu,pitam jer je stvarno tlaka prolazit te sve procedure posto sa revoltom trgujem za stvarno minimalne iznose,za nešto ozbiljno ipak ću ići sa pravim brokerom. Hvala
optimtrader,tamo sam već bio na razgovoru imaju ured u hotelu internacional
Dal se 5000$ odnosno 10000$ odnosi na pocetni ulog ili na mejsecno-godisnje trgovanje?
Pise ovo : Klijent koji ima OPTIMUM paket navedenog zadržava bez obzira na stanje računa . Dal to znaci da stavom 10000 i bez obzira dal ih povucem s racuna sutradan i dalje ostajem u tom paketu? tako barem pise. Nigdje nisam nasao kolko minimalno mjesecno moram trgovat. _Kupim dans za 10000 i ostavim 2-3 godine da stoji i nista ne placam? Nema naknada za cuvanje novaca na racunu? za neki skrbnicki ? za nesto sto nigdje ne pise?
KolikoSam ja shvatio odnosno tako mi je rekao gospodin s kojim sam razgovarao Ivan Stojanović,ispadne 30 $ godišnje ako ništa apsolutno ništa ne trguješ,Ali nemoj me držati za riječ odnosno provjeri još sve
Display MoreSvi van trgovati !
🙂
Ajmo ponavljanje
Potreban mi je broker za trgovanje vani.
Želim da imaju ured u Zagrebu i žive ljude na help desku.
Dostupne naknade.
Pristup platformi putem računala i mobitela ( za emergency 😪)
Ajmo help.
Dobro vam jutroo 🙃
optimtrader,tamo sam već bio na razgovoru imaju ured u hotelu internacional
OK hvala,Tako sam i pretpostavljao
Jutro. Zagrebačka banka. Ide preko Saxo brokera. Ima na mobu. 15 eura po nalogu za njemačku npr. Sastavni dio ZB dinamične lepeze za 60 kn mjesečno. Koliko sam shvatio u paketu i trgovanje na ZSE. Jesam li dogovorio na pitanje ?
da li global trader mora biti u sklopu lepeze ili može zasebno? mislim da nemam ništa drugo u zagrebačkoj banci? također,zanima me samo mobilno trgovanje znači isključivo mobitel? na njihovim službenim stranicama to nikako ne mogu dokučiti?
prvi put čujem za glasovanje na skupštini preko revoluta,poanta je u tome kao i sa eToro-m da ne možete prenijeti dionice koje "posjedujete"kod njih na drugog brokera što znači da u biti vi i niste vlasnik dionice nego revolut a vi samo razmjerno vašem iznosu.
z male iznose odnosno za igranje revolut je OK ali za ozbiljno životno ulaganje mislim da ne tu je izbor saxo bank,swissquote, interactive brokers
koji je vaš ukupni trošak u zb global?
garantira da ali ako su na tom odvojenom računu za ovaj njihov odnosno novce od revoluta ne zato što oni to drže kao novac znači vi niste upisani kao vlasnik dionica nego imate udio proporcionalno dionicama