odluka je pala CSH-Euro 60% i GBP 25%, kn 15%.
Dionice ne kupujem, eventualno na jesen nakon 2Q i 3Q.
odluka je pala CSH-Euro 60% i GBP 25%, kn 15%.
Dionice ne kupujem, eventualno na jesen nakon 2Q i 3Q.
Bandić će trajati do izbora. Kad izgubi ruke žetončića u Saboru kojima na slijedećim izborima nestaje svaki trag, Plenki mu okreće leđa i opet gledamo Remetinec. Ali ovaj put za ozbiljno. Bandić trči svoje posljednje krugove na slobodi.
Da, ali je žalosno da onda taj Plenković dobije nakon svega izbore.
Misliš da će onaj Bero da ne napišem kakav mu biti konkurencija?
http://www.index.hr/vijesti/clanak…og/2177411.aspx
Evo ukratko kako javni sektor spašava privatni sektor prema i Ribiću i Zgombiću.
neka otvore granice radi par turista i s njima dođe drugi val kao japanu i singapuru pa da se sve ovo što smo napravili i ćega smo se odrekli da zaustavimo ovu boleštinu, pretvori u jedan totalni debakl i gubitak kvalitetnog vremena i resursa te produži u 2021. uz pad bdp-a 30+%, pa baš da vidim kako i na kome će ta ribičeva uljebarna parazitirati...ja ove godine ne otvaram sigurno, nema smisla niti računice, "bolje đabe ležat, nego đabe radit"...i ako se nešto bitno ne promijeni do 01.07. u što sumnjam, tvrtke ću pustiti u stečaj kao i mnogi drugi i još ću se prijaviti u nezaposlene a za 21. ću još dobro razmisliti ali sasvim sigurno, bez bitnih promjena u fiskalnim, pogotovo parafiskalnim obvezama te promijene pristupa represivnog aparata u savjetodavni, nema šanse da se ponovo pokrenem...
Barbarosa osnuj tvrtku Plus i sve dobro prebaci na nju, a loše neka ostane u staroj kompaniji zajedno s dugovima.
Pa neka Ribić i njemu slični koji vode zemlju uzmu neplaćene dugove od inicijalne kompanije i isplate sebi plaće.(premda nije potrebno jer on hrani privatan sektor)
Plenkiju se taj model sviđa., ako ti treba ima jedan odvjetnički ured u centru koji ti to izgura, nadam se da samo nije oštećen u potresu-jer kako ćemo snimiti kampanju za nadolazeće izbore.
Pričekajmo mi jesen na jesen će biti maskenbal!
Kakva zemlja.
Žalosno je da se stalno spominje Bandić, ne spominje Plenković koji ga drži uz sebe kako bi mu osigurao vlast, a zauzvrat sve gura u ladicu.
Nema veze za Švabe ako ne dođu, u Austriji se noramaliziralo oni ZIHER dolaze...
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…-eura/10221949/
Kupat će se u gumenim rukavicama s maskama.
Tako pripremljeni su mogli i u nuklearku na kupanje, tamo im je manji rizik od kontakta s drugim ljudima.
Smisao mora-odmora je da dok netko reže domaći pršut skidaš ispred noža, a ne da razmišljaš da li si tu šnitu uzeo prije ili poslije nakon što si taj dan pedeseti put oprao ruke ili stavio gel na ruke...a uostalom moraš razmišljati da li i ovaj koji reže je oprao ruke i da li ima masku i rukavice, a vani Božja lampa!
evo i mediji polako okreću ploču na B stranu
To ti je Merkelica rekla?
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…ajina/10227565/
Bit će bolje, ali prije toga će biti puno lošije, a 1.5. je već tu...
O dionicama treba misliti u listopadu kako mi se čini...
Ja valjda živim u drugoj državi u kojoj se čeka u redu za građevinski materijal 20 min, pa 20 min za ući u Spar, gdje su restorani i bircevi zatvoreni,salatu nitko ne kupuje ako nije zapakirana, ali sve u svemu jedva čekam doći na obalu i kupat se u pličaku di babe pis_____,mislim si ja ko se zadnji smije najslađe se smije,a ja nemam 65.Osobno mislim da nebu dobro, nadam se da sam totalno u krivu!
Ima (barem je do sada bilo) kod nas jos vrlo kvalitetnih investitora kao recimo ZV / SB (obicno idu u paru), AR i dr......ali prica(lo) se uglavnom samo o NB, premda je on svojvremeno itekako svjesno dosta ljudi navukao na svoj mlin i to u neka vrlo dubiozna ulaganja, kad je počeo siriti propagandu na svepristutnom blogu, i to, naravno, čisto altruistički, da bi "velikodusno educirao" siroke narodne mase. O dotičnima su se nekad širile bajke za neuk narod, a o mnogima o tih ovih dana ni glasa čuti nije.......samo se pretpostavljam broje lijepi minusi.
Ali nema veze.....bit će bolje kad odraste nova generacija naivaca.....ako već nije.
neznam kako netko može lupiti palac dolje kad je komentar na mjestu.
Ako sam nešto naucio na burzi je da svi oni koji su na forumu uvijek dobivaju.Pa zato sam se i ja registrirao😲😌😴😴😴.
Jedna od prvih inicijativa HANFA-e i društava za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima je osnivanje Fonda za stabilnost kojem je cilj pružanje dodatne likvidnosti na obvezničkom tržištu Republike Hrvatske. Najvažniji ulagači su obvezni mirovinski fondovi, a koji su se odlučili na osnivanje Fonda za stabilnost s ciljem zaštite vrijednosti državnih obveznica, očuvanja vrijednosti imovine svojih članova i pomoći hrvatskom gospodarstvu.
Jel se to meni čini ili će oni novce u obveznice trpati?
https://www.vecernji.hr/biznis/mirovin…-opcije-1394519
Tako su i Agrokor gurali pa znamo kako je to završilo, drugima imovina fondovima dugovi tj. brisanje dionica.
Srce ih je bolilo čitava dva dana...
Ova država sustavno spaljuje novce privatnog sektora.
Da li kupovati neku stranu valutu? koju?
siječanj srednji € 7,45, danas 7,60
Osobno sam imao sreće što dok je frka krenula nisam imao ni jednu dionicu.
Ušao sam u RIVP, gledao skok na cca 25 % s mjesta gdje sam ušao, i kad je počelo padti prodao na 15%, s tim da razlika između prodaje ujutro i popodne je bilo ovih 10%, sad je na tu cijenu još otišlo dolje.
Zadovoljan, iako i dalje mislim da je ovo super kompanija-ali sam vani, ne isključujem kasniji ulaz unutra.
Mislim da su mirovinci držali do 26 kn, nakon toga su se mali zaigrali i klasika ko zadnji.....
Takav rast 58.33% je nerealan jer nitko nemoze uci na samom dnu i izaci na samom vrhu.
U koju dionicu upucati novac na kojoj cijeni?
Ajmo favorite na sunce?
€,£,kn,$?
Display MoreDisplay MoreLjudi su sto_a.
Danas idem na plac i brutalna gužva i dolazi neka ženska i kaže kako je unutra starija ekipa i bira prebire pa vraća-nezna što bi sa sobom, dok vani 100 ljudi čeka u redu.
A ovi vani ustvari većinom čekaju radi tih starijih.
Koliko ljudi moraju biti pomaknuti?
Nisam za jednu krajnost, ali nisam ni za drugu.
Što kad dođe jesen pa se krediti nebudu mogli vraćati, baš me zanima da li će ti stariji koji imaju pokazati solidarnost s mlađima?
Stožer-nemože ništa, ali ajde procesija na Hvaru wtf ???
Oni od kojih bi očekivao najviše se čovjek najviše razočarao-svećenici, doktori, penzići....
da impresivno, ono već se odavno priča o svemu, posljedicama i oni idu u procesiju
ili žele baš da prirodna selekcija odradi svoje...
i oni šta po placi ganjaju.. hebate pa bar imaš konzum web dostavu za ovaj period mjesec, dva, tri... dok ne prođe sve, valjda im netko može bar to ispuniti budući da oni vjerojatno ni neznaju to koristiti, da im dostave na vrata i na miru su
A tko će im objasniti ministri?
Prođem Jarunom a s druge strane rekreacijom se bavi jedan od naših ministara.
S jedne strane policija jučer frendu kaže da nesmije unutra, a s druge ministar unutra trči...pa tko tu koga j....?
Usput sve je puno ekipe, kao drže razmak...
Ako pravila vrijede- vrijede za sve i za Valamar i za HŽ, i za čistiačicu i za ministra i za menađera?
U Hrvatskoj smo uvijek svi isti, ali su neki malo drukčiji.
Ako neide drukčije onda pošteno.
Pozdrav!
Ljudi su sto_a.
Danas idem na plac i brutalna gužva i dolazi neka ženska i kaže kako je unutra starija ekipa i bira prebire pa vraća-nezna što bi sa sobom, dok vani 100 ljudi čeka u redu.
A ovi vani ustvari većinom čekaju radi tih starijih.
Koliko ljudi moraju biti pomaknuti?
Nisam za jednu krajnost, ali nisam ni za drugu.
Što kad dođe jesen pa se krediti nebudu mogli vraćati, baš me zanima da li će ti stariji koji imaju pokazati solidarnost s mlađima?
Stožer-nemože ništa, ali ajde procesija na Hvaru wtf ???
Oni od kojih bi očekivao najviše se čovjek najviše razočarao-svećenici, doktori, penzići....
Jel danas radi burza?
ne radi
Možda i bolje
Pada mi napamet da su im trezori puni vlastitih papira
A casha na računu ? Nemaju li rezervi za prebroditi krizu u poslovanju?
To su privatne tvrtke
Kako to ide... profit je naš, rizik je vaš ??
Ne nego- vrati koko što si pozobala.
Šta misliš koliko oni imaju davanja i poreza, ZAmp-ova i slično?Gdje je taj novac?
Profit je njihov(javni sektor), a rizk naš(privatni sektor).kako bi rekli u South Parku operation human shield my ass.
Kad se sponzorira HŽ koji busevima vozi putnike to je OK, a kad se sponzorira turizam jednom u 20 god koji nam drži BDP to ne valja?
Iz svega trenutnog ukoliko se ništa ne promjeni ova sezona je pu______
Turistima onda ne igra ulogu ni jesen nego druga sezona.
Ostali koji nisu iz turističkog sektora neka ne misle da njih neće okrznuti jer npr...prehrana je dosta vezana na turizam.
Previše je nepoznanica trenutno.
Ono što sam imao turista sam prodao.(nije poziv na ništa)
Ukoliko se ovo ne iznivelira definitivno svi samo gubimo...
Situacija ne izgleda dobro i oporavak će biti tezak i dug!
Zato još jednom: Veliki oprez!
Više detalja koga zanima ima ovdje!
Nažalost koliko god bi volio reći da ste u krivu, bojim se da ste u pravu.
Plenković premijer, ima jedinstvenu šansu da se uz virus usputno riješi i vječitih parazita, narod nije slijep i svake 4 godine ponudi nekome novom političaru da i on progleda, što nakon izbora oni obavezno odbijaju, sada je Andreju opet ponuđeno da progleda i pogleda u daljinu, puno se toga može vidjeti u odnosu kada ne vidiš dalje od nosa,
rekao bi "Mata Škoro" Sad il' nikad
Da si ti na njegovom mjestu da li bi se ti riješio svog glasačkog tijela ili bi im radio protekciju pa da kad dođe novi Vaso ili Kovač zauzvrat ga oni šutnu?
1 problem je da oni žive u simbiozi
2 problem je da je njih više nego nas i puno su discipliraniji kod glasanja
Dam se kladiti da ni taj Beroš neće dugo jer ovom postaje prevelika konkurencija, lik je pametan- oni ne trebaju pametne nego poslušne.
A na kraju da sve propadne tu je uvijek SDP i Berny-taman za koaliciju.