1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. plavi05

Posts by plavi05

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• plavi05
    • October 27, 2023 at 11:59 AM
    Quote from plavi01

Sve 4 i sve 5 već godinama a izvješća copirana na plusu 12 % već godinama. Sve što je investirano imate će povrat na uloženom pitaj boga kad. Najnovija ulaganja po ugovoru su 50 % u energiju sa partnerom a povrat novaca opet tek kroz nekoliko godina kao i za sve investicije do sada. Zaradu od ove dionice ima samo AV/compani.

I kao što reće poštovani ne znam dal je pametno kupovati.

Pa ne može solarna elektrana niknuti preko noći, rok za puštanje u pogon s početkom 2025.godine je uredu, što se tiče partnerstva pola pola je razumna jer je riječ o firmi koja je već godinama u poslu sa OIE od projektiranja do instaliranja i puštanja u pogon

• SPAN (SPAN d.d.)

• plavi05
    • October 26, 2023 at 11:32 AM

Ja očekujem veće prihode, pa ovi novo zaposleni morali bi početi i nešto raditi, a rast profitabilnosti bi trebao dolaziti u narednim kvartalima

• Ideje za razvoj zagrebačke burze - ZSE

• plavi05
    • October 22, 2023 at 4:45 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from etoimene

To je svizac i čokolada ... :(

A da, tako i vlasnici zaklade mogu bit i celnici hamasa, hezbolaha, irana, dodik, putin EU, americki ili nasi politicari, razni plinsko-naftni karteli koji se prepucavaju preko svih ljudi jer upravljaju drzavama, vojskom drzave ili raznim privatnim vojskama, ala vagner i razne militantne skupine, a njima se hebe za sve, boli ih tuki 🙃, u biti oni i jesu glavni u vlasnistvima uglavnom. Zato to treba jasno znati, ali prije ce oni zavaditi ekipu da se pobiju, nego da dozvole da se to skenira i napravi jednostavni pregled

Stvarno ste ukazali na veliki problem, zadnjih godina različiti politički moćnici napljačkali su se novaca od trgovine oružja, trgovine ljudima, trgovine drogama, prostitucije da sada sakrivaju porijeklo i vlasništvo prljavo stečene imovine na različite načine zaklade, kripto valute, nekretnine i sl.

• Birtija

• plavi05
    • October 21, 2023 at 12:34 PM

To se zove licemjernost, šengen bez zajedničke policije, Eurozona bez zajedničke fiskalne politike, politike zaduživanja, projeciranje zajedničke budućnosti. Sve postaje besmisleno.

• Aktualno (vijesti)

• plavi05
    • October 21, 2023 at 11:26 AM

Najveći neprijatelj EU su korumpirani političari koji nemaju viziju pa ne znaju donositi državničke odluke, ti političari su kako u Briselu tako i u većini država članica. Najnormalnije bi bilo da vanjske granice EU na kopnu i moru čuvaju zajedničke policijske snage i da nitko bez dokumenata ne može ući u prostor EU

• Ideje za razvoj zagrebačke burze - ZSE

• plavi05
    • October 21, 2023 at 11:14 AM
    Quote from etoimene

Na žalost, to je zadnja rupa na svirali vladajućim ...

Zašto? Zato što je puno unosnije i sigurnije biti umreženi u koruptivnu hobotnicu i pljačkati novac iz našeg proračuna, dobijati građevinske dozvole tamo gdje mi bez HDZ iskaznice ne možemo pa takvu nekretninu rentati itd

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• plavi05
    • October 18, 2023 at 11:21 AM

Tema inflacija i rast portfelja trebali ste raspraviti na temi ulaganja u 3.mirovinski stup koji se pokazao kao totalni promašaj s obzirom na današnju ekonomsku situaciju visoke inflacije i državne intervencije povećanja klasične mirovine i okretanje glave od problema privatne dobrovoljne mirovinske štednje koja je značajno obezvrijeđene u zadnje 3 godine, a projekcije za budućnost su još mračnije jer se inflacije nećemo riješiti sve dok se ne riješe i geopolitičke nestabilnosti

• Klima i okoliš

• plavi05
    • October 18, 2023 at 9:45 AM

Kako tehnološki napredujemo nema sumnje da će se i ekološki asfalt usavršiti

• KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

• plavi05
    • October 16, 2023 at 9:15 PM

Iz GFI za 2022. u kunama

KOTR. TBEA KONČAR

IMOVINA. 300.578.000 214.400.000

PRIHODI. 240.000.000. 163.444.000

DOBIT. 11.888.485 18.723.000

KOTR posjeduje 27% TBEA KONČAR CHINA

Dakle KOTRu je prošle godine iz Kine došlo gotovo 6 milijuna kuna dobiti. Želim ukazati kolegama kako na KOTR značajno utječe poslovanje TBEA u Kini.

• KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

• plavi05
    • October 16, 2023 at 4:34 PM

Ne treba zaboraviti i udijele u Kineskoj tvornici koji su vrlo značajni i tako mogu pozitivno ili negativno utjecati na konačni rezultat za 2023.godinu. Prošle godine je tvornica u Kini donijela odlične rezultate.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• plavi05
    • October 9, 2023 at 10:18 AM

Ja sam se jučer također okupao more je toplo, bilo je super

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• plavi05
    • October 9, 2023 at 10:14 AM

U iščekivanju FI par podataka za razmišljanje

narudžbe +119%, rokovi isporuke će se malo produžiti

dobit za prvo polugodište +111%

Broj radnika u godinu dana porastao sa 752 na 834 cca 11% više, marže već nekoliko kvartala rastu, biti će važno vidjeti marže u ovom kvartalu, a ako se sve kvalitetno i brzo odradi upečatljiv je rast narudžbi od 119%, a novo zapošljavanje je raslo 11%.

Važan je podatak sa MD da je P/E 10,75 na cijenu od 670 Eura mora se priznati zanimljivi podaci, izazovni za ulagače

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• plavi05
    • October 9, 2023 at 9:42 AM

Ja sam također jučer uživao u listopadskom kupanju na jednom dalmatinskom otoku

• Birtija

• plavi05
    • October 9, 2023 at 9:37 AM
    Quote from Hrx84
    Quote from zdenkic

tako i svi (ilegalni) migranti po europi dobijaju lovu za nista, zato i dolaze

u njemackoj je to prije bilo 500 eura mjesecno, plus sto im plate zdravstveno i stan, odjecu obucu telefonski javni prijevoz i jos krdo stvari

treunutačno u europi samo budale rade, a ta budale oporezuju da bi platili svim ostalima beneficije

normalno da to nije odrzivo

Ako ti plate stan koji je u DE preko 1000e, 500e ti daju direktno, te još tih nabrojanih par stvari to je skoro 2000e. Znači dobiva se više od radnika na minimalcu.

Ne žive u špiljama s 500e

Display More

Koliko puta više dobije Eura izbjeglica u Njemačkoj, nego obitelj u Hrvatskoj za dječji doplatak. Političari namjerno potiču migracije kako Arapa tako i Hrvata.

• Birtija

• plavi05
    • October 4, 2023 at 5:08 PM
    Quote from bbkk0000
    Quote from emil

kako tema onako spontano zavrsi na partizanima -ustasama-cetnicima.

nisi se ni okrenuo a eto vec si vezan bodljikavom zicom nad nekom jazovkom ...

al nema veze usko je povezano s ulaganjem.... u lopate i zilet zicu ...

Najbolje je zaboraviti prošlost i okrenuti se budućnosti. daj mi moj burek sad i danas bitno da je meni dobro. Poštovani gospodine u Hrvatskoj ima više ljudi pod zemljom nego onih koji su časno poginuli da bi mi imali današnju državu. Tu činjenicu više ne bi trebalo ponavljati jer narod koji zaboravlja svoju prošlost osuđen je ponavljati. Znači sa ne ponavljanjem istine bez osude bilo koga unaprijed želite u smrt neke ljude u budućnosti. a kakvi su ti susjedi nebi se čudio bližoj budućnosti

Jeste li vi promislili da agenda koju zagovarate: podjele nacionalne, katoličko, pravoslavne, muslimanske, ateistički itd zapravo cilj kineske dominacije, zavadi, podijeli pa ćeš lakše ovladati prostorom

• Birtija

• plavi05
    • October 4, 2023 at 3:31 PM
    Quote from emil

malo me izbacilo u editu pa morma stavit i nastavak

https://vlada.gov.hr/vijesti/horvat…sta-bdp-a/26741

https://mrosp.gov.hr/vijesti/minist…automobili/5654

rimac automobili ce dobit najveci dio kolaca jer su oni ipak nas najpoznatiji proizvodjaci MAGLE

https://n1info.hr/biznis/a32070-…ka-conceptonea/

naravno da se u FI od 2015 do danas nigdje ne vidi prodaja ijednog auta.

onda je Mate par godina kasnije rasprodao i cijelu seriju C2 - 150 komada

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvats…o---511910.html

naravno da je od tada do danas u FI prodaja auta bila 0 . mozda je prodao koji retrovizor iz c2 al cijeli auto sigurno nije .bar tako kaze FI

i sad dolazimo do NEVERE. nju nisu odma komplet rasprodali al 50 komada kazu da je otislo iz šusa:

https://www.novilist.hr/ostalo/auto-mo…5-000-000-eura/

i naravno da to nikad u FI necemo vidjet

al ima i logicno objasnjenje za te izjave od naseg Mate i rimac grupe. valjda su mislili na ove nevere igracke kad su spominjali prodaju

https://www.poslovni.hr/kompanije/rasp…-nevera-4395065

eto tu ce zavrsiti nase penzije. a Matu Mamic vec zove da mu se pridruzi na eskurziji po BiH

Display More

A gdje su završile Matine električne bicikle i mali dioničari

• Birtija

• plavi05
    • October 4, 2023 at 12:42 PM

Najčudnija je dio koji govori o državnoj garanciji da se imovina neće smanjivati, ili da negativni prinos podmiruje država odnosno svi mi, pa ako Fortenova ili HEP budu negativno poslovala i dionica bude padala ostali građani će plaćati budućim umirovljenicima ako im se mirovina smanji. Ovi naši političari nemogu se odmaknuti od socijalizma i okrenuti tržištu

• SPAN (SPAN d.d.)

• plavi05
    • October 3, 2023 at 4:32 PM

HS produkt je proizvođač oružja, a kad pada proizvodnja oružja znači bliži se povratak miru i valjda slobodnom globalnom trgovanju

• SPAN (SPAN d.d.)

• plavi05
    • October 3, 2023 at 4:19 PM

Ako HS produkt otpušta dobar je znak za ADPL, ERNT i sve one koji su nekad imali poslove u Rusiji, Bjelorusiji. Možda se priprema kakvo diplomatsko rješenje daleko od javnosti

• SPAN (SPAN d.d.)

• plavi05
    • October 3, 2023 at 8:38 AM
    Quote from pod_zidom

MM danas malo popustio. Sutra će oni opet prema dolje pogurat. Ne znam tko ih plaća.:) ;) :P ^^ :D

Plaćaju ga oni koji žele jeftino kupiti ili dokupiti, a i ja sam jedan od njih

1. Privacy Policy
  2. Kontakt