1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. plavi05

Posts by plavi05

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• plavi05
    • May 26, 2022 at 11:21 AM
    Quote from sonda

Zrno po zrno...

https://www.poslovni.hr/hrvatska/vojni…bomboni-4338812

Ovo je paradoks mog pogleda na stvarnost, upravo zbog militarizacije i ratno huškačke politike na prostoru bivše Jugoslavije prestao sam kupovati ovu kvalitetnu dionicu i za sada držim ono što imam. Atlantic grupa ostvaruje gotovo 80% prihoda na ovim susjedski tržištima tako ova vijest me više rastužuje nego što me veseli.

• Ulaganje u solarne elektrane

• plavi05
    • May 25, 2022 at 6:04 PM

Ja u Dalmaciji se grije putem Glamox konvektora sa ugrađenim termostatom jako zadovoljan, ljeti proizvedem onoliko struje koliko mi je potrebno za grijanje zimi. Elektrana je 6,1kWh

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• plavi05
    • May 24, 2022 at 9:33 PM

Nisam zavidan ali da mi je imati novaca ko DB i ja bih kupovao😃

• AGROKOR

• plavi05
    • May 24, 2022 at 11:48 AM

Zanima me tko u EU tolerira Orbana i zašto, sve uz Orbana miriše na Rusiju i političku korupciju EU, Briselskih birokrata. Zar ovo moramo gledati, zar smo to zaslužili, vrijeme je za provjetravanje političkih elita unutar EU.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• plavi05
    • May 24, 2022 at 11:39 AM
    Quote from KultLicnosti

Ovdje nam fali smajlić ludo ljut. 😡

Nadam se da pije zadnju kavu u Davosu na naš račun.

Da ako Gazda bude uspješan na američkom sudu

• Birtija

• plavi05
    • May 24, 2022 at 10:22 AM
    Quote from D_artagnan
    Quote from havi

Nazalost, Zakon o policiji nije dobar, policajci se "boje" postupati zbog nedorecenog zakona i nebrige vladajucih ( nebitno dal je hdz ili sdp na vlasti ) .

Bilo je slucajeva da policija opravda postupanje a u privatnoj parnici mup ili policajac izgubi spor na sudu zbog navedenog dogadjaja i dobije otkaz.

Da je normalna zemlja, prilikom ovog postupanja sa tim klosarima bi bilo na desetke lomova kostiju ruka , noga , gleznjeva a sve se da bez problema upakirat u "ciscenje i razne poluge" i budalama nebi palo na pamet dugo vremena uopce ici na utakmice.

Ovako su policajci odradili postupanje ofrlje ali bolje nisu ni mogli.

Plus bas me zanima kazna koju ce dobit huligani.

Englezi su to fino rijesili

Display More

Je, da, samo nista nije crno bijelo. Ne zanima me nogomet, ali se nebi volio naci u blizini kad su takve situacije.

Nego kako se rijesava odlazak na WC recimo u takvim sticenim i pracenim kolonama. Recimo da moras otic na wc, a nemzes na odmoriste autom ili BUSOM 🤔

Display More

Samo radi usporedbe, bio sam 1987.godine na utakmicama. Eurolige u Jazinama sa 5 tisuća gledatelja u prvom redu moga sam za vrijeme igre dodirivati igrače i tako ih bodriti, nakon utakmica išli smo na parket parati mrežice i nosili ih kući, nitko nije ni mislio o vodi ili WC jer se nisi mogao pomaknuti s mjesta i sve je prolazilo bez incidenta, a na Sabonisov srednji prst prema istočnoj tribini uzvratili smo sa USA toliko o tom vremenu kada nismo znali da postoji Litva i da je Žalgiris nije ruski klub a bože moj sve je to bio SSSR

• Birtija

• plavi05
    • May 23, 2022 at 9:41 PM
    Quote from tollway
    Quote from plavi05

Imamo izbor, pravna država sa svim pravima i obvezama članova društva i anarhija tko jači taj tlači, a primjer vam je ovaj organizirani napad na hrvatsku policiju, srećom da to nisu napravili navijači Zvezde jer bi to bio povod za novi rat na Balkanu.

po ovome napisanome nekako mi djeluje kao da "opravdavate" napad ničim izazvanih pijanih i napušenih dalmoša na hrvatsku policiju!? neka se spomenu imenom i prezimenom da se vidi čiji su to mezimci! sigurno rade za minimalac pa se vikendom idu iživljavati i trošiti višak energije!

Nasilje nema opravdanja ma što god bio razlog, a najgore od svega je to što je ovo bio organiziran i planiran napad na policiju što bi i pravosuđe trebalo uzeti u obzir.

• Brokeri i brokerske naknade

• plavi05
    • May 23, 2022 at 8:27 PM
    Quote from Marin83
    Quote from sonda

Ako se dosta trejda na Agramu, ne znam sad koji je iznos u pitanju i u kojem razdoblju, al provizija je 0,35%. Tako su mi zaračunavali prije par mjeseci kad sam baš mešetario.

Pa ispadne 5.700 kn × 0,35% = 5.719,95 kn.

Bez obzira na to, po par screenshot-ova od tebe Marine sam skontao da Erste daje odličan pregled prometa, dobiti i poreza koji treba platiti, što mi se jako sviđa. Tako dobar pregled Agram ne nudi.

Što je najbolje tih 0.05% mi na 2 milijuna kuna prometa uštedi 1000kn godišnje, a to je vezano za erste gold račun koji košta 780kn/ godišnje, uz to dobijem zlatnu karticu tekućeg, te devizni račun sa vlastitom karticom, te neograničen broj besplatnih platnih naloga, te transfer love tekući na brokerski u par minuta.

Ukratko, koristim sve mogućnosti koje daje erste banka, a da ne koncu ne da ne platim ništa, već plate oni meni, uz to su mi sredstva na brokerskom 100% sigurna, jer broker je sama banka i dobitak i gubitak brokerskog odjela ulazi u bilancu banke.

Uza sve ovo imam i keks pay koji je zapravo besplatna prepaid kartica erste banke i služi za kupnje po netu, tako da ne moraš kompromitirati podatke sa kartice tekućeg računa. Za inozemne online kupnje koristim revolut, koji je opet besplatan i ima tečaj gotovo kao HNB, uz sklopu njega imaš jednokratne kratice, tako da ti se ni tu nitko ne može dokopati podataka sa kartice i popeglat je.

Ono što je meni bilo primarno bilo jest:

1. sigurnost sredstva na brokerskom (banka)

2. najmanja cijena brokerskih i troškova tekućeg/deviznog

3. brzina povlačenja/uplate novca brokerski- tekući i vice versa.

4.mogućnost trgovanja prema vani uz istu proviziju od 0.35%, te cijenik min skrbničkih usluga od 20kn+PDV na mjesec.

Jednostavno izvukao sam maksimum maksimuma, a da me ne košta ništa.

Display More

Nerazumjem ovo pod 1 sigurnost na brokerskoj računu, zar moja sredstva i dionice nisu sigurne na Hita vrijednosnicama

• plavi05
    • May 23, 2022 at 3:48 PM

Danas u 9 sati na N1 Mirela Holy o zelenoj tranziciji, smanjenju ovisnosti o plinu. jačanju i povezivanju elektroenergetskog sustava članica EU. Kaže EU je strategiju spremna provoditi idućih 25 godina.

• plavi05
    • May 23, 2022 at 2:28 PM
    Quote from Normani
    Quote from plavi05

Nadu mi daje jačanje EU državne politike na energetski sektor.

Siemens se povukao sa ruskog tržišta. KOEI ima suradnju preko energetskih transformatora.

Nije više nemoguće osnivanje EU energetskog koncerna ALSTOM, SIEMENS, KONČAR, i tu vidim da bi mi mali mogli zaraditi mirovinu.

Možeš li malo više o ovome? Nisam dovoljno upućen, ali gledajući od oka, meni ova kombinacija ne izgleda vjerojatna. Eventualno da se KODT (D&ST) poveže s drugima, ali cijela grupa Končar? Kako bismo mi mogli zaraditi mirovinu? Na što misliš?

Ako pogledate zadnji končarevac, imate lijep primjer kako KODT puno više vrijedi u sustavu Končara, jer dosta radi u sinergiji sa drugim članicama grupe. Končar aparati i postrojenja izrađuje brze punionice za električne automobile sa transformatorima KODT. O važnosti električne energije koja se nameće kao 1. izvor u EU već je poznato kao i želja Njemačke da se država više uključi u kontrolu i razvoj energetike te želja da se to preslika na politiku EU. U tom kontekstu treba gledati odlazak Siemensa nakon više od 100 godina sa ruskog tržišta. Pa zajedničko djelovanje na tržištu Siemensa, Alstoma i Končara i nije daleka budućnost.

• plavi05
    • May 23, 2022 at 1:12 PM
    Quote from deny_09

Treba iskoristiti ovu rasprodaju koju nam omogucuje mirovinac. K.F. je riješio egzistenciju ulaganjem u KOEI i KODT (kupljenje mislim negdje 2005 g.) i ne pada mu napamet prodaja zlatnih rezervi. Koliko je N.B. pogriješio s pojedinim sastavnicama "Barcelone" toliko je K.F. pogodio s ove dvije.

K. F. kad je kupovao dionice nije ni slutio što je danas KODT. Sad me je strah kao malog dioničara da ne izgorio u igri velikih, strah me ruskog utjecaja preko novonastalog oligarha Pavla Vujanca koji ima već utjecaj na Dalekovodu, a nadu mi daje jačanje EU državne politike na energetski sektor, Simens se povukao sa ruskog tržišta, KOEI ima suradnju preko energetskih transformatora. Nije više nemoguće osnivanje EU energetskog koncerna ALSTOM, SIMENS, KONČAR i tu vidim da bi mi mali mogli zaraditi mirovinu. Sve je otvoreno i neizvjesno, igra se velika igra.

• Birtija

• plavi05
    • May 22, 2022 at 11:15 PM

Imamo izbor, pravna država sa svim pravima i obvezama članova društva i anarhija tko jači taj tlači, a primjer vam je ovaj organizirani napad na hrvatsku policiju, srećom da to nisu napravili navijači Zvezde jer bi to bio povod za novi rat na Balkanu.

• Birtija

• plavi05
    • May 22, 2022 at 9:13 PM

Za komentatora sa prstom dolje, ako voli Hrvatsku neka ne zaboravi da je našu zemlju u posljednjih 30 godina napustilo milijun ljudi.

• Birtija

• plavi05
    • May 22, 2022 at 6:32 PM

Treba preispitati ulogu u našem društvu navijačkih udruga, braniteljskih udruga, crkve i njihove religiozne propagande. Da sačuvamo pravnu i demokratsku zemlju beskompromisno se institucije

države trebaju obračunati sa gore navedenim skupinama u korist građana Hrvatske

• plavi05
    • May 20, 2022 at 9:55 PM

Da li kao građanin koji u 2. i 3.stupu imam udjele AZ mirovinsko fonda mogu postaviti pitanje zašto menadžeri AZ prodaju dionice kompanije koja vidno ima rast prihoda i profitabilnosti te rast narudžbi, molim odgovor kolega koji imaju više saznanja od mene.

• LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• plavi05
    • May 17, 2022 at 9:39 PM

Na burzi sam naučio da je profitabilnost najvažnija činjenica vrednovanja dionice, a zemljište ili book malo važan osigurač za dioničare u slučajevima stečaja kompanije, ovdje je rizik dokapitalizacije od strane nekog vanjskog igrača koji će biti po volji određenoj utjecajnom skupini u LPLH a na štetu malih dioničara, takvih primjera ima bezbroj.

• World politics

• plavi05
    • May 13, 2022 at 5:57 PM

Da li će u skoroj budućnosti nama susjedna BiH kao i sve zemlje u Europi dobiti jednog premijera, jednu vladu, jednog predsjednika i da se prestane pitati i da bude nevažno što je premijer ili ministri po nacionalnosti, to bi zaista bio strateški interes za Hrvatsku imati stabilnu demokraciju u svom susjedstvu.

• Birtija

• plavi05
    • May 9, 2022 at 3:51 PM

1990 godine 95% Hrvata je smatralo da osamostaljenjem zemlje i oslobađanjem od velikosrpske agresije imamo potencijala i znanja da u roku 5 godina možemo ekonomski dostići Austriju. Upravo je ovo što navodite gosp. Verdi razlog što smo i nakon 30 godina na početku.

• Birtija

• plavi05
    • May 9, 2022 at 3:17 PM

Nepostoji nepotrebno radno mjesto jer se na tom mjestu ne radi ništa, to je obična pljačka proračuna RH, oni koji to rade su neprijatelji ove zemlje i trebaju se osuditi na dugogodišnje robije, a sav novac sa kamatama vratiti RH.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• plavi05
    • May 7, 2022 at 2:13 PM

Pa nama Hrvatima je HDZ uveo sankcije još 1990.godine i još nas ima živih, tipičan primjer da sankcije kao sredstvo političke ucjene ne funkcionira, EU morala bi proučiti naš slučaj? 😃

1. Privacy Policy
  2. Kontakt