Elektranu imam dvije godine i u proizvođača su me bez obavijesti prebacili u ožujku ove godine da bi me u rujnu prebacili u samoopskrbe i odobrili me za 3900 kuna koja se stvorila zbog obračuna kao proizvođača u odnosu na samoopskrbe, treba dobro otvoriti oči jer te žele opljačkati ali po zakonu
Posts by plavi05
-
-
Najgora mi je spoznaja kad vidiš u medijima političarima su puna usta OIE a u stvarnosti velika figa, i svi se prave blesavi a mi koji smo uložili novce dobijemo račun u kojem ti računaju kWh po 12 lipa, pa u kakvo društvo razvijamo i što ćemo ostaviti svojoj djeci izgleda jedino zastavu i nogometnu reprezentaciju
-
Komisija je predvidjela RH da u slijedećem vremenu bude kolonijalno područje EU
-
Ništa skoro ovih tmurnih dana nema proizvodnje. Inače 10. mjesec je bio odličan. Natežem se s EON-om koji je inače katastrofa. Na mailove odgovaraju 15. dan, na telefon čekaš odgovor tko god da čekaš i na kraju ti veli da pošalješ mail jer da nisu educirani. Uglavnom, iako sam s njima potpisao ispravan ugovor, s hep ods-om isto tako, obračunali su mi da za 650 kwh viška da moram 280 kn platit. I to zato jer su mi računali po formuli kao da sam prekoračio godišnji limit u proizvodnji iako sam tek upalio elektranu. U međuvremenu sam prešao na hepi i sad tvrdim da mi ne mogu ispostaviti ispravan račun jer im hep ods ne želi ispostaviti mjerne podatke budući da nisam više njihov korisnik, valjda zbog gdpr-a. U hep ods-u, muke ježeve da objasniš situaciju jer ni oni ne kuže niš, hebe lud zbunjenog da napravi munjenog.
Klijent sam EONa i prošao sam isto ili slično kao i Vi, igre gluhog telefona, prebacili me bez i kakve obavijesti u status proizvođača sa suludim uvjetima gdje su mi moj KWh računali po 0,13 kuna, nakoh puno izgubljenih živaca uspijo sam se prebaciti u status samoopskrbe i sad imam višak kod EONa od 3.900 kn kojeg prebijam sa ovim zimskim mjesecima kad se grije na struju. Sretna priča sa golemom žrtvom vlastitih živaca, pa me neki pitaju zašto ne preporučuješ solarne elektrane
-
Može li tvrtka kupnjom vlastitih dionica umanjiti dobit na kraju godine, a kasnije jednostavno poništiti trezorske dionice i na taj način dioničarima sačuvati vrijednost.
Ne, morala bi ih kupiti i prodati ispod vrijednosti da ostvare gubitak kao i svi drugi, za poništavanje možda bi se teoretski dalo kupiti, ispraviti vrijednost na niže u revidiranom ako je vrijednost pala pa ih onda ponistiti ali pretpostavka je da vrijednost mora biti niza sta je već u ovom kratkom razdoblju jako teško izvješće jer samom kupnjom bi podigli i vrijednost, ais obzirom da nije bilo novčanog gubitka realno bez obzira na ispravak vrijednosti i poništavanje mislim da to ne bi bilo oporezivo ipak na kraju ?
Primjerice kad bi Adris poništio dionice iz trezora koliko bi popravio svoj P/E
-
Može li kompanija kupnjom vlastitih dionica umanjiti dobit na kraju godine, a kasnije jednostavno poništiti trezorske dionice i na taj način dioničarima sačuvati vrijednost.
-
Ovdje je glavna parola političara zavadi pa vladaj, kazni nepodobne nagradi poslušne
-
https://m.vecernji.hr/vijesti/prvi-p…krajinu-1634947
Ima li netko pretplatu?
Ovo je samo nastavak politike naših vlastodržaca da za osobni interes rasprodaju našu financijsku stabilnos i čine nas slugama unutar EU, a jedini koji je prikazan jedini krivac je Sanader, ali cijeli HDZ je u znaku jednakosti s njim cijelih 30 godina
-
Domaći političari uspoređuju ovaj sukob (koji je geopolitički gledano globalnih razmjera) sa ratom kod nas kako bi tupoglavci znali koju stranu trebaju podržavat. Nekad je narativ u medijima doslovno takav da je: Ukrajina=Hrvatska a Rusija=Srbija.
Ali kao što si rekao, sličnost je zapravo minorna. Radi se o neusporedivim događajima, i po intenzitetu i po posljedicama.
Ali je princip vrlo slican, i uopce je nejasno zasto se to minorizira. I nama su Srbi odricali pravo na drzavu jer jelte, Hrvatska nikad nije bila drzava. Odricali su i pravo na jezik, jer Vuk Karadzic je govorio da su svi stokavci Srbi. Pa u konacnici kad nas nisu uspjeli uvjeriti niti da smo Srbi niti da nam je bolje s njima u Jugi onda su navaljivali da smo genocidni, da nemamo pravo na drzavu, pa kad ni to nije uspjelo onda se islo na cistu otimacinu teritorija.
I sad, recite vi meni, tko je tu tupoglavac? Ili obican zlikovac? Odgovor znate: onaj tko ne vidi ili namjerno ne zeli vidjeti ove frapantne slicnosti ili identicnosti, koje su zapravo daleko bitnije od svih razlika. Taj je tupoglavac.
Ipak rat ne treba idealizirati. Za rat i ljubav potrebno je dvoje. Zar mislite da bi nas itko priznao bez rata i sentimenta za događaj u Vukovaru i uništavanje povijesne jezgre Dubrovnika, pa mi smo 25.6.1991.proglasili nezavisnost pa nitko nije trepnio, pa i Katalonija je proglasila nezavisnost pa su im političare hvatala policija po EU, eto rat je potreban bio i nama i njima.
-
Najvažniji temelj demokratskog društva za kojeg se želimo prikazati je da su glasači punoljetni, samostalni i slobodni građani. Ovo je kod nas jako ugroženo jer više od pola građana nije slobodno i samostalno nego pod financijskom kontrolom politike, što se najbolje vidi po rastu prihoda državnog i lokalnih proračuna od 1991. pa do danas, za koliko puta, a pad stanovništva ravno za milijun, molim Plenkija za komentar
-
Nevjerojatno da će o uvođenju extra poreza presuditi glasovi manjinaca, koliko su svi zajedno glasova građana osvojili. To su zastupnici Srba, Talijana, Roma, Mađara, Muslimana. To je 5 ruku iza kojih stoji maksimalno 10000 stanovnika, ovo je ruganje u lice i omalovažavanje svih nas koji živimo u Hrvatskoj
-
Političari će prvi put pokazati solidarnost kad predlože proračun s padom prihoda, da li ćemo to i kada doživjeti?
-
Možda je rušenje HDZove vlade pravnim putem rješenje ovog problema. Trebalo bi tužiti državu zbog načina biranja zastupnika manjina u parlament i njihovo učestvovanje u formiranju većine, a birani su po posebnim pravilima, po kojima s minimalnom podrškom građana ulaze u sabor, a potom jednakopravnost ostalim zastupnicima imaju pravo glasa, čime se ostale građane RH dovodi u neravnopravan položaj. Dakle svaka vlada koja ima podršku manjinskih zastupnika je ne legitimna i tako bi trebalo nastupiti prema domaćem sudu i Europskom sudu. Ovo je zapravo jedan veliki skandal za zemlju članicu EU i Šengena. Šanse za rušenje vlade na ovaj način su velike pogotovo ako je signal da RH mora mjenjti nepravedne izborne jedinice inače ustavni sud neće priznati slijedeće izbore došao izvana.
-
Po kojem pravilu Kina ima pravo na Tajvan. Tajvan je praktički 70 godina nezavisna parlamentarna demokracija, dok je Kina totalitarna diktatura, pa bi prema tome kao zaštitnik ljudskih prava Tajvan trebao imati pravo na pripojenje Kine i prilagođavanje Kine na pravni poredak Tajvana
-
Sve ideje bi lako došle do praktične primjene da na suprotnoj strani ne stoji nekretinski ogranak HDZa koji ne želi da novac krene prema Zagrebačkoj burzi
-
Izašla je novi Končarevac za listopad, pa tko želi može pročitati, ima dosta zanimljivih članaka
-
Sigurno je da će i Končar dobiti dio kolača kod obnove Ukrajne, pa neće valjda Rusi obnavljati, pa s čim, njih je Putin toliko uništio i opljačkao sa svojim oligarsima da granate moraju tražiti od Sjeverne Koreje. Pitanje je samo kad će mir?
-
-
Da li će porez na extra profit plaćati i naši eurozastupnici i članovi upravnih odbora čije su kompanije loše poslovale a oni sebi isplaćuju ugovorene plaće
-
Jedna izjava Ivice Puljka aktualna je 30 godina, a nažalost biti će i dalje dok se kao ljudi ne popravimo, a to je ili Hrvatska ili HDZ. Birajmo.