Upravo su noćni klubovi prošle godine 2020. bili uzrok širenja zaraze i posljedično da je špica sezone naglo prekinuta oko 15. kolovoza objavom Austrije i potom ostalih ključnih država...te smo izgubili i pola bogatog 8 mjeseca. Naime nisu tada mogli ignorirati broj zaraženih kod povratnika iz Hrvatske ljetos. Nadam se da smo ove godine u poziciji većeg znanja i da se to neće dogoditi te da ćemo 2021.g. imati i dobar 9. mj. pa i 10 mj. ovisno o vremenu. Bitno je biti razborit, noćni klubovi su najmanje važni za većinu populacije, međutim vidjet ćemo. Treba vidjet da li negdje u svijetu rade noćni klubovi, vjerojatno rade. Vama želim kolega da imate najbolju zabavu ove godine, a svima nama sve najbolje. Osim toga, imamo problem da se Slovenci kojih primamo jako puno ne drže nikakvih mjera ni kod sebe ni kod sebe, tako da je dosta rizično sve skupa.
Posts by Barikb
-
-
Covid 19 je stubokom promjenio cijeli turizam na svim razinama. Valamar je obustavio gradnju zone u Poreču, kongresni centar treba(o) ? imati za 1.200 ljudi , jedna dvorana Parenzo 870 ljudi...Smatram da je obustavljeno po zahtjevu kreditora koji to financiraju na pregovorima o financiranju postojećih obveza. Kampovima i kućicama dajem veću prednost u odnosu na hotele. Poseban je problem što je covid došao baš u vrijeme kada smo činili iskorak u produženjima sezona na proljeće/jesen. Komplicirana računica postala je još znatno kompliciranija. Hvala Vam na velikoj brizi za moje osobne investicije. Više sam nego zadovoljan bilancom, u nikad ugodnijim pozicijama jer sam minimizirao rizik nakon velikih očekivanja i uspjehai neuspjeha. Puno toga sam naučio i na moju sreću imao dosta i sreće. Osim toga tema je turizam i RIVP. Smatram da je upravo kriza vrijeme za dobra preuzimanja i nove investicije. Međutim ovdje su 2 problema, nema novca za to jer je dug značajan i paradigma se potpuno promjenila. Hrvatska je imala vrlo blage mjere i slabo je naseljena pa moguće da nemamo pravu sliku, EU pumpa novac Vlada RH isto. Smatram da bi neka domaća akvizicija bio dobar znak, jer u ovakvim turbulencijama je jasno da velike ribe jedu male. Ili brze jedu spore ? Pratit ćemo neki unutra, neki sa sigurnog razmaka. Hvala svima na podizanju teme.
-
Potražnja izgleda jako dobro. Smatram da je ogromna šteta da se gotovo nitko ne drži mjera i da je cijepljenje em kasnilo em u sve većem zastoju. Vrlo vjerojatno to će opet biti jako skupo plaćeno. Unatoč vrhunskoj poziciji, blizini destinacija HR i turizma i opravdano visokim cijenama. Nadam se da će biti sve puno do najesen i da ćemo do tada izdržati. Puna dvorana u Zadru na košarci na Višnjiku, po meni nedopustivo. Sajam u Benkovcu, trgovački centri bez ikakve kontrole. Je li mudro sve tako olako prokockati. Građani ne razumiju da je privilegija da Hrvatska ima dovoljno cjepiva. Većina mudruje oko cijepljenja. Za Valamar mislim da je najgore prošlo, a za dalje je vrlo neizvjesno i sklisko, a brojke neumoljive. Jedino što im preostaje je dodatno podizati cijenu, jer imaju kvalitetan proizvod. Budimo sigurni da EU neće oklijevati da nas stavi na crvenu listu opet, umjesto da vodimo brigu o tome i zaradimo kao 2019. punimo dvoranu u Zadru; neobjašnjivo. Nenormalno. Noćne klubove ne bi trebalo otvarati, ali poznato je tko ih drži pa ćemo vidjeti. Sezonu puno bolju nego prošlu očekujem.
-
Lijepo su mi odradili ERNT i KODT i to dobitak u objektivno teškoj situaciji na tržištu koji je sladak i godi. Skoro sve sam i tu prodao i povukao se iz dionica. Pale su mi neke dugogodišnje barijere za drugačija ulaganja u pravom trenutku. Na vašu žalost to nije RIVP danas, velika je stvar bila tu izvući živu glavu i ne izgubiti, a to sam uspio u nemogućoj gotovo bezizlaznoj situaciji gdje puno novca stoji zarobljeno. Novac je da se vrti. Sad je cijena 30 a bila je 37 prije korone. Zašto bi RIVP bio loša investicija dugoročno ? Ne treba zabijati glavu u pijesak oko problema, ali na ovoj cijeni rivp svakako nije potcijenjen mislim da dioničari mogu biti zadovoljni vrednovanjem ili jako zadovoljni. Uvijek postoje razni rizici i nepredvidiva kretanja. Hvala na komentarima i sretno svima.
-
Nadamo se da će biti bolja sezona. Prošla je stala 15.08. ova malo kasni, ali stignemo u zadnji vagon zadnjeg vlaka. Iza 15.08. pa cijeli rujan, pa i listopad zašto ne ako vrijeme bude dobro i skupo. Problem je jer se ljudi ne žele cijepiti. Cijene su puno više nego prošle godine i svi su željni putovanja tako da će se sve brzo napuniti. Valamar ima zalihu HRK za pripremu posla.
-
Da li je uključen PPD kao ekonomski dio "Domovinskog pokreta" u ozdravljivanje kompanije ? Izgleda da neće biti moguće sastaviti buduću vladu bez njih. Ne vidim druge opcije nego da oni ozdrave nekoliko kompanija gdje država i mirovinci koji će poslušati državu kada treba. Imaju svu logistiku i neograničeno novaca za takve operacije. Izgleda da budućnost pripada njima. Luka Ploče Petrokemija Pevec zašto ne i Dalekovod ? Hanfa neće praviti probleme.
-
Ljudi, ostavite se stečajuša jer kockanje njima najčešće završi loše osim ako imate ludu sreću ili ste dobro povezani s čudnim ljudima čudnog imena.
Nevjerojatno je da nakon svih tih neugodnih iskustava opet vas je ovako nešto iznenadilo.
Slažem se da mali nemaju šansu u ovim akrobacijama. Čudnim ljudima čudnog imena je omogućeno da rade štogod žele. Regulator realno ne postoji ili ako i postoji pljunut će malima u lice u podržati Milo moje. Državno odvjetništvo itd...nije zaustavilo nikakve malverzacije. Zagrebačka burza je katalizator za loše stvari dio klana. Šteta...
-
možda nisu poslali zahtjev za LEI broj ?
-
Kolko vrijedi dionica ?
Zakaj pada ? Slabo pratim
-
Pri kraju je 3. val pandemije, a ne pandemija. Hrvatska je sada 25. od 27. zemalja EU po procjepljenosti. Bilo bi znatno bolje da smo u vrhu procjepljenosti. Vjerujem da će u 7. i 8. mjesec biti puno gostiju, ali to je premalo. Što će biti dalje vidjet ćemo, sa pandemijom. Vjerojatno ujesen 4. val i trebat će se opet cjepiti, a vidite da 50% ljudi mudruje i laprda oko cijepljenja i odbija cjepivo. Grčka je otvorila sezonu i Italija. Hrvatska jako kasni, ali krenut će.
-
bojim se da tu država ima samo posredničku ulogu prosljeđivanja našeg novca nama, naravno uz "simboličnu" naknadu, biti će to određena samopomoć i samospašavanje
U redu je da država pomaže naravno, prije svega zaposlenike u ovom slučaju radnike a kompanije posredno. Što se tiče poreza na nekretnine on je ekonomsko politički nužan i ozdravio bi ekonomiju, osvijestio ljude. Smanjilo bi se značajni porezno opterećenje rada i smanjila siva ekonomija, a zdravi dio postao propulzivniji. Valamar i slične kompanije bi skupo koštao, ali kratkoročno mislim da nije realno da može proći u Saboru. Ipak, općine i gradovi se godinama pretvaraju u gladna čudovišta koja rastu i traže svoj dio, za plaće, za administrativni aparat koji rastr poput kvasca i komunalna društva, klubove. Prvi korak je "popisati" nekretnine kao predmet oporezivanja. Bila bi to odlična reforma i bilo bi dobro da stope budu niske na razini komunalnih naknada danas.
-
Obzirom na broj zaposlenih i fiksne troškove jedino zahvaljujući državi kompanija je i dalje solventna i može nastaviti raditi. Ovu situaciju nitko ne može kontrolirati, a kamoli uprava Valamara.
-
Epidemiološka situacija i poslovanje RIVP povezani su otprilike kao prst i nokat. Svi drugi komentari su u trećem ili četvrtom planu. Četiri mjeseca 2021. je već proteklo najveći prihodi su dotacije države za radnike. Uskoro objava rezultata pa se može meritorno zaključivati, upravo iskrcavanje pola milijuna, jučer sjednica uprave. Član NO je nedavno prodavao. Za mene je ova dionica impresivna jer je cijena tek mrvicu tj. minornih 20% niža nego prije covida, i jer je rasla više od 70% od cijene 18 kn u zatvaranju 2020. a da ja ne vidim temeljem čega. To me intrigira. Konačno su počeli cijepiti radnike.
-
Dionica drži nikad stabilniju i čvršću cijenu. Razmišlja se o ukidanju 0.5 promila dozvoljenog alkohola. Jak udarac turizmu. Cijepljenja turističkih radnika još uvijek nema na vidiku. Ili su vlasti svjesne da od sezone ništa ili totalni amaterizam. Hrvati se masovno NE žele cjepiti. To je strašno loše i pogubno za ekonomiju i zdravlje. Glavnu sezonu ne ovisimo više o sebi nego o politici europskih glavnih igrača. Koliko je do nas odrađeno je katastrofalno. Mislim pri tome na cijepljenje, ipak je puno više onih koji se boje i vjeruju u besmislene teorije zavjere nego struci. Država nema alata da prisili ljude na cijepljenje. Bolje bilo uvesti restrikcije, umjesto toga bojim se da idemo unazad.
-
Kovačević kaže da je iz ničega stvorio nešto. U pravu je. On je bio šef HANFE i član SDP i HNS. Sve 3 institucije su moralne vertikale. To je nemoguće da je uzeo jednu bocu vina, a kamoli milijune.
-
Bavarska je naručila 2.5 milijuna doza Sputnjika V. Znači razmišlja se i poduzima neophodno. Ovdje očito i samu upravu Valamara boli briga, a zašto i bi ? Prikapčanjem na državnu sisu bankrot nije moguć. A od državne sise ljepše i izdašnije sise nema shvatili su i oni, osim toga dionica raste. Win-win . Međutim iskustvo nas uči:
a) No free launch i
b) Tko zadnji magarac.
E sad ako Bavarci Austrijanci i drugi svi dozvole putovanja u Hrvatsku gdje je stanje sve gore i gore i biti će jer nema mjera i svi se ponašaju po starom i tako počnu uvoziti covid 19 doma, onda su oni magarci, a Hrvatska će obrati vrhnje u sezoni.
Sve lijepo piše. Državna sisa drži Valamar jer gostiju NEMA. Zašto nisu dogovorili cijepljenje u Srbiji vozili 10 autobusa i cijepe sve svoje u 15 dana. Usput podijele vaučere sa 30% popusta i napune objekte. Barem Srbi koji putuju troše i vole luksuz. Tu je i Bosna. Zar ne razumijete da dosadašnji EU/GB gosti neće kompromitirati epidem. stanje kod kuće. Nitko nije lud. Vidite što rade Astra Zeneci za odmazdu jer trguje van EU. Kad je Austrija prošle godina cca 15.08. stopirala svoje naša sezona je naprasno prekinuta a radili bi jos mjesec dana punom parom. Ako ovo nije doprinos, onda što je
-
"Stručnjak" Lauc najavljuje milijune turista na ljeto. U prosincu je najavio da se povlači iz medija i da je pandemija kolabirala i gotova do proljeća.
Jučerašnja vijest je da je tek 18% ljudi došlo na cijepljenje. Istodobno ministri primaju Veljaču u kabinet, umjesto da čine neophodne i korisne stvari. Nevjerojatno je da se ništa ili vrlo malo čini po slijedećim pitanjima:
1. nabavka cjepiva bilo koje od 5-6 dostupnih jer cjepivo štiti i vraća ekonomiju u život
2. promocija cijepljenja edukacijom
3. uvođenje adekvatnih tj. bitno strožih mjera
4. kontrola postojećih mjera. očito je da mnogi najmjerno ugostitelji krše mjere.
Umjesto toga ministri primaju Jelenu Veljaču beskorisno, lažno i nestručno, ali nametljivo laprdalo.
-
Iznosite neistinite podatke. Zašto ?Zaraženih na toj lokaciji je 30-ak % od testiranih prošlih dana. Ravnatelj bolnice u Rijeci je izjavio da ovakav priljev pacijenata mogu izdržati još 40 sati Oprostite, ali jeste li vi gospodine laudator pri sebi. Dopuštam da ne znate ili ne razumijete ali otkud vam pravo iznositi neistinite podatke ? Pumpanje testiranja, strašno. Je li vama jasno što su pacijenti kojima pada kisik u krvi. Imate li koga svoga bližnjega čovjeka, psa, hrčka ?
Njemački turisti u Istri su otpisani, oni koji se nalaze tamo su u velikm poteškoćama. Morat će u karantene. Članak u SDalmaciji govori o post covid pacijentima uzorak 50.000 ljudi u Britaniji, rezultati porazni. Bolest uzrokuje osim umrle puno invalida. Turizam se čini sve daljim i daljim. Dionica možda bude rasla unatoč tome. Na ZSE smo.
-
Sve manje mi se smiju, za razliku unazad 15 dana. Volio bih da nisam u pravu, ali stanje je dramatično. Hitno zatvaranje je jedini pokušaj da pokušamo imati sezonu. Nažalost struku se ne sluša...
Čudne mailove šalje Valamar :
1.da će platiti javni prijevoz za povratak goalstallll) u slučaju zaraze covidom. meni tu ništa nije jasno.
2. spominju cijepljenje osoblja. Cijepljenja osoblja nema jer nema cjepiva.
3. spominju da se kod njih nitko nije zarazio. Vrlo neozbiljno....
Znam da je teško komunicirati u ovakvoj situaciji, ali je važno dobro komunicirati, a ne ovako na rubu pameti.
-
Njemačka je stavila Istru u crvenu zonu.