AD plastik mi ide gore po planu i očekivamo. RIVP ok lagano.
Od top dionica iz portfelja jedino mi ERNT stoji jo š uvijek pa tu očekujem znatan poskok.
AD plastik mi ide gore po planu i očekivamo. RIVP ok lagano.
Od top dionica iz portfelja jedino mi ERNT stoji jo š uvijek pa tu očekujem znatan poskok.
Što vam je trenutno bb?
ERNT
Nisam gledao Otvoreno sinoć pa čitam sada. Ipak bi RIVP mogao biti best by ako se ostvari ovo što su rekli doktori Capak i Markotić da će biti sezona obzirom na broj zaraženih. Najmanju smrtnost ima Japan u svijetu, Hrvatska druga. Oboljelih u HR kao i Singapur. Capak kaže da je dobro za turizam. dr. Lauc je govorio prije 10 dana da ce hr obala biti trazena ovo ljeto. Tko će ga znati? To su upućeni ljudi sa info! Prekjučer kupila Ivana potpredsjednica Valamara dionice, prije nje i predsj. uprave Željko. Oni su vrh firme imaju informacije friške i ne bi se blamirali ljudski i profesionalno. To su odgovorni ljudi, mladi, stručni, vrijedni, pametni.
Što vam je trenutno bb?
ERNT
Kratkoročno možda rizično je bb Optima, a dugoročno RIVP
Što vam je trenutno bb?
ERNT
Nofci za radnike su već na računu. Država isplatila danas popodne stotine milijuna kn, javljaju mediji.
Vojne zrakoplove svakako treba kupiti, ali sada nisu prioritet.
Potpisujem ovakvo razmišljanje 5G mreža donijet će jako brzo jako puno.
Potpredsjednica Valamara kupila 13.000 tisuća dionica.
Nejasno je zašto se brinite za dionice koje nemate i koje vas ne zanimaju i o kojima mislite sve najgore. Gledajte svoja stada. Iz dobročinstva zar ne ?
Ništ se ja ne brinem za tuđe novce, ništ se ti ne brini. Ne brinem se čak niti za svoje previše.
Vjerujem da se ne brineš, a to je moguće samo onda kad ih nisi ni zaradio. Ja se jako brinem o tome gdje ulažem i za svoj novac. Pročitaj što sam pisao i tamo je puno objašnjenja. Osim toga nemoguce je točno predvidjeti. Da ja mislim najgore o nekim dionicama uopće ih ne bi komentirao i zaobišao, pa mi je apsurdno da 02.04. pišeš o korona virusu kao da je danas otkriven. Korona više nije tema nego DO KADA i što ce biti poslije sa branšama. Mislim da će najbolji u branšama profitirati, a udarac je ogroman za sve. Netko ce izici tj. postati još jači nego prije.
gdje je moderator kad ga trebaš
tema se pretvara u laprdanje ne vezano uz temu
imate temu korona pa tamo pišite o koroni i Italiji
ovo nema smisla pratit
Ne kužiš? Tema je trgovanje ADPL-om i turistima na burzi. Ali nažalost i neminovnom utjecaju virusa na to. Koji dio priče ti nije jasan?
Nejasno je zašto se brinite za dionice koje nemate i koje vas ne zanimaju i o kojima mislite sve najgore. Gledajte svoja stada. Iz dobročinstva zar ne ? Vidite kako lijepo raste a i vrijeme je odlično sunčano.
Ministar turizma najavio nove programe putem HABOR-a (vjerojatno kredite bez kamata ili kte blizu nule i poticaji).
Osim toga samo ministarstvo turizma ubrizgat će u sektor 600 milijuna kn. Dakle novi osigurači
Crobex je nisko, ispod 1.500 bodova unatoč mjerama Vlade RH. Puno je novca 50 ak milijardi kn za našu ekonomijicu.
Vrlo zgodna jutarnja prilika za prodaju tj. izlaz za sve investitore koji razmišljaju krajnje negativno i misle da će sve baš propasti i na "bubanj". Sve ljepša. Ipak mnogi su već prodali jeftinije ne čekajući 5 kn po savjetima "profi" znalaca trejdera, ali velika je ovo i likvidna dionica. Na kratko smo dotaknuli ovu zonu između 25 i 30 kn koju sam spominjao i predviđao. Ulagači imaju određenu sigurnost ovdje (više postojanih osigurača) i vjeruju u Valamar. Ipak moja je želja radije 30 kn, nego 25. Ali vidjet ćemo nitko nema pojma točno što će biti. Nekad se pitam jesu li mnogi koji komentiraju ovu dionicu ikada bili gosti Valamara.
+ AD PLASTIK
Optima ce biti odlicna priča za ulagače i priča je za sebe. Ipak uz Valamar kao dugoročno vrlo vrlo.interesantni investiciju danas vidim AD plastik sa najvećim potrncijalom rasta jer je vrlo nisko.
Karte se polako otkrivaju, vlada je velikodušno poduzetnicima obećala oko 40 miljardi kn, a odakle novac pogledajte jučerašnji otvoreno pa ima hnb i mirovinski fondovi kaze čovjek iz vlade, suosjećam sa imateljima fondovskih perjanica
Suosjećate, vi to cinično i đonom. Eehhh, ali nešto ste potpuno krivo zaključili. očekujete da susjedu krepa jedina krava , a susjed će dobiti novu štalu sa 10 najboljih krava. ccccc Ali treba radit, da, ponekad mućnut glavom. Lakše fantazirat.
Zašto suosjećate ? Objasnite, molim !
Naša burza bi morala sutra pozitivno reagirati na ovaj novi paket mjera pomoći gospodarstvu ili barem izbjeć pad jer se vlada isprsila više no što je očekivano. Prema tome sumnjam da će adpl značajno padati. Mislim da su one cijene oko 93 kn bile dno...
Sinoć je kod Karduma bio poduzetnik iz Švicarske Jakić.... u budućnosti automobili neće biti od metala/čelika/željeza nego od PLASTIKE. Automobili od posebnih vrsta plastike (spomenuo je materijal od čega su one male loptica koje se stišću) će biti sigurniji za putnike i lakši i moći će se potpuno reciklirati, dakle budućnost autoindustrije pripada plastici.
U tom slučaju AD Plastik je itekako vrijedna pažnje. Dno smo prošli. Neću govoriti o cijeni, jer skupljam pomalo ako cijena pada. Dobar je osjećaj kada nema pritiska kod trgovine i kada kupiš nisko. Danas izgleda po svemu cijena ide gore zato jer je cijena do 150 kn pa i više zbilja predstečajna, ali to je nebitno. Vladine mjere će obilato koristiti AD P.
Azija, USA, DAX futuresi u plusu.
u minimalnom padu zadnjih 5 dana usa tek 1.21% , a dax više od 3%.
USA da padne puno više ništa čudno tek je korona stigla, eu ipak manje, a ZSE bi trebala ili lagano rasti ili stagnirati u 5% +/-
Ako ulagači neće sada kupovati na ZSE dok cijene ruju dno onda ne znam kada će.
Velika je stvar da vlada plaća radnike radi se o 50 mlrd kn s odgodama. Posudba na potpis i pečat i vozi dalje. Umjereni optimizam.
Doista odgovorno upravljanje od stožera i od vlade. Pravodobno. I vidim da su svi uključeni izvoznici, hup, hotelijeri, hnb, fondovi. Svi relevantni, ne može biti svaki galamdžija i parazit, naravno.
Nisam očekivao toliku podršku vlade jer ipak smo država bez zaliha. Eh da hoće ukinut HGK tj. da te beskorisne pozere plaća samo onaj tko želi bilo bi sjajno, ali ovo je Hrvatska
Ovdje se radi o spasavanju gerijatrije
STOP
Molim da briše ovaj gnjusan nehuman i neljudski post i da se izolira autor.
I to vrijeđanje starijih osoba nije prvi puta.
Tužno i ružno.
zašto podravka i sapunjara? koliko znam oni rade punom parom. za kraš ne znam.
Točno. Hvala na ispravku.
NOVO: Za sve radnike država dok ovo traje izdvaja 5.460 kn. 4.000 kn radniku "na ruke" i sa 1.460,00 kn država pokriva doprinose umjesto poslodavca.
Ocjenjujem da je ova mjera najbolja za radno intenzivnu industriju i turizam/ugostitelkstvo gdje nisu visoke plaće, ali je veliki broj radnika. Najviše koristi imati će Valamar RIVP, Maistra, Laguna, Solaris, AD Plastik, Podravka, Kraš, Saponia itd.