Oporavak čega očekujete? Cijene RIVP? Cijena je danas 60% viša nego u proljetnom zatvaranju. Da me netko pita zašto znao ne bih. Znate li Vi ? Objasnite. Prodao sam po 28 kn i od tada sam zadovoljniji. Nisam baš tabula rasa niti mazohista niti nestrpljiv, a niti neiskusan totalno i nisam imao malo. Jutros nove vijesti. Andrej Trampuž učenjak javlja Jutarnji kaže da je krajnje vrijeme za pooštravanje mjera. Veli, što prije to bolje. Njemačka i Francuska ne planiraju popuštanje. Atena se zatvara. Andrej T. kaže da će biti pogođena mlađa populacija, vidjet ćemo što kaže naš Andrej. Vjerujem da je Plenković odgovoran i na visini zadatka i da nećemo dozvoliti umiranje i stotine doživotnih invalida.
Posts by Barikb
-
-
Pretražujem stalno. Cijene mi 2021. ne odgovaraju ludilo brale. Imaju politiku pumpaj-pumpaj.
Veljko Ostojić veliki, ma najveći, prepredeni mačak turizma je upravo izjavio na HRT 1 , da se oporavak turizma očekuje 2023. godine, a u najoptimističnijoj varijanti 2022. godine. E sad, koliko on može biti realan i objektivan, u toj računici sa previše prije svega zdravstvenih i sigurnosnih TOTALNIH nepoznanica, neka svatko zaključi za sebe. Zimska sezona u Austriji, Švici, Italiji je potpuno propala, a kod nas ugostitelji vrše nekakve prosvjede. Bolest je vrlo teška i opaka, a problemi sa cjepivom za sada su nepremostivi.
-
kad je kolega barikb bio u dionici svojedobno je pisao hvalospjeve i pozitivni druk...
Potpuno je nebitno je moje pisanje i onda i sada. Vrlo korektno sam rekao da nemam dionicu.
Cijeli svijet se promjenio turizam najviše. Umjesto da raste turizam postaje upitan, a kakav će biti to nitko ne zna. Ono što se zna da su gubitci RIVP u stotinama milijuna i da država uplaćuje plaće 4.000 kn po radniku i to je presudno da firma nije prestala postojati. Ipak netko to mora pokriti. O covidu se još uvijek ne zna dovoljno, vrlo je teška podmukla bolest koja ima toliko različitih posljedica na ključne na najvažnije organe i stvara jako puno invalida, a netko prođe asimptomatski. Naravno da sam prije godinu dvije ili 3 pisao pozitivno, ali sada je turizam kolabirao. Vidite da nema skijanja u Europi. Hrvatska ce otvarati ljetnu sezonu, a što će biti i hoće li covid stanje potrajati još 6 mjeseci ili 6 godina je nepoznanica. Pratite financijska izvješća, dug je značajan, krediti se mogu prolongirati ali dolaze na naplatu.
-
Evo poduzetnička inicijativa oko Bujada podržava trenera fitnessa Andriju Klarića rođenog sa zlatnom žlicom u ustima, sina tajkuna Jure Klarića. Andrija je propali poduzetnika koji je spiskao milijune na starlete koje je tatica oteo i dao mu i zamračio. Vila na Pantovčaku, tvornice, hale, stotine m2 u centru Zagreba i spao na teretanu, poslovne prostore rasprodao da može imati cure i sada poduzetnici podržavaju takvog tipa. Zašto udruga poduzetnika podržava kompleksaša, propalog poduzetnika, i narcisoidnog štetočinu koji je u životu upropastio sve koga se i čega dotakao ? Je li to normalno ? Neka pokaže financijske izvještaje jado jadni nesretni i podmukli.
Ako mogu poduzetnici promovirati Andriju, može vlada i Martinu u Podravku.
....oko Bujasa pardon
-
Zašto Martina Dalić ? A taman je krenulo na bolje nakon mega uhljeba namazanka profitera Zvonimira Mršića, opet uhljebarka. Tužno za Podravku i Belupo slijedi čerupanje i punjenje džepova malobrojnim pojedincima kao i u Mršićevo vrijeme. Što se može. Vjerojatno će po izravnom Martininom nalogu pod prijetnjom odmazdama i sukobu kratkotrajno mirovinci biti ucjenjeni i prisiljeni dignuti preko 500 kn, a potom slijedi šišanje i rastakanje, kako poslovanja tako i dionice.
-
Sad sam znatiželjan.
Gdje ste to ljetovali u Valamaru?
na jako lijepom otoku
-
95% umrlih i onih koji su preboljeli Covid s težim posljedicama su umirovljenici koji nisu aktivno pridonosili "obiteljskim ekonomijama" svakodnevnim odlaskom na posao, već imaju redovne fiksne primitke.
ovo nije točno. Mnogi umirovljenici ne troše cijelu mirovinu nego "upumpavaju" u obitelj djecu, unuke i sl. fiksni dohodak. Sada odjednom ih nema jer su umrli pa je takvoj obitelji dohodak nestao ili su na tisuće njih postali lakši ili teški invalidi. Mnogi mladi su djelomično sposobni za rad. Invalidnost jako puno košta. To što Hrvatska nije velika nit gusto naseljena pa nisu umrlo 89.000 kao u Italiji druga stvar. Svi broje umrle, a nitko invalide, invalida nakon covida ima puno više. Svi umrli bi živjeli netko 10 dana, netko godinu, netko 10, netko 20 godina duže da nisu umrli od covida. Da ne govorimo da su najbolji turistički gosti u pre i po sezoni umirovljenici iz EU. Smanjit će putovanja preživjeli.
-
Moje ocekivanje je da cemo gledati nevidjeni stampedo na svemu kroz koji mjesec... Jedini koji ce grdo padati ce biti high tech sektor...
Ukratko - ne vidim zasto se zamaras sa cijenom u Valamar hotelima...
Ne zamaram se. Tražim najbolje za svoj novac. Više nisam dioničar. Ako Valamar bude najpovoljniji opet idem tamo dapače.
"Neviđeni stampedo turista" .....volio bih da bude tako to bi potaklo ekonomiju. Međutim, potpuno je razvidno da mnogima zapravo nije jasno da je ovaj virus toliko dubok i ozbiljan zdravstveni problem koji će trajati još godinama. Bolest je usmrtila u malešnoj Hrvatskoj preko 5.000 ljudi DO SADA. Ne znam koliko je invalida ostalo nakon što su preboljeli COVID, ali razumna procjena je 3 do 4 puta više. Ekonomija tih 15.000 do 20.000 obitelji je devastirana oni su ekonomski iscrpljeni. Bolest je strašna, mnogi još očito uvijek nisu informirani. Geopolitički rat za cjepivo sa nepredvidim kretanjima je tek počeo. Više ništa nije kao prije. Ocjenjujem da će se turistička branša stubokom i trajno promijeniti.
-
Svaka čast kvaliteti, ali za 30-40% manje novca u 2020 g. domaća obitelj je mogla ljetovali na mnogim prekrasnim destinacijama u vrlo dobrim hotelima.
Ljetovao sam i ja 2020. kod Valamara i cijena mi je bila ok, pa bi po toj cijeni i u 2021. ali je sada skuplje 60%.
-
evo da objasnim. Trejdera na ZSE nema, to je vic. Tko je trejdao u minusu je pa može ovdje probat nesto ušićariti.
Mali jazavci na ZSE su ulagači ispod milijun kn. Ludu sreću ima svatko tko je na ZSE u o plusu. Ulaganja u VL malih ulagača su vrlo skromna par tisuća do nekoliko desetaka tisuća i to su premali iznosi za euforiju ili delirijum koji se nastoji ovdje stvoriti. Priča se o mirovini ili slično. Alo rođeni. Dajte najte previše je utakmica u nogama da bi se u to vjerovalo.
-
vrlo vrlo vrlo slaba likvidnost, euforija, nagli skokovi i padovi. ne vidim scenario u kojima bi mali jazavci ovdje profitirali osim da realiziraju poziciju ukoliko su imali ludu sreću za budu u plusu. ovo je za trejdere da probaju pokriti višegodišnje minuse. Firma radi dobro.
-
cijene u Valamarovim hotelima za 2021. vrlo su visoke kao da se ništa loše ne događa. trik mailovi sa tobožnjim popustima stižu svaki tjedan. čemu to ? Očito je da zabijaju glavu u pijesak, umjesto da računaju. Kako stoji booking? Cijepljenje je praktički stalo. Problem je u tome da glavu zabijaju sve dublje. Neki bi poput mene rezervirali i 2 tjedna, a po ovim cijenama koje sada nude mogu dobiti kuće sa bazenom od Istre do Hvara. Ljetovanje žele naplatiti duplo više nego 2020. To je opasno pogrešno. A dolazi porazan FI. Očito da su izdašne potpore Vlade RH 4.000 kn polučile kontraefekt. Bahatost umjesto poniznost. Da ne govorimo da je propuštena prilika da domaći gosti kupuju smještaj i tako šire bazu, jer domaći gost je dobar gost, dolazio bi češće i vikendima i slobodnim danima. Sve će doći na naplatu, ključ je bookingu prodaji i ne napucavanju cijena i mailovima za mazanje očiju.
-
pitanje kakav je booking u hotelima ? ne vjerujem da imaju puno prostora za niže cijene, ali sadasnje sa svim tobože popustima su nerealno visoke obzirom na situaciju. Zabijanje glave u pijesak oko cijena nije razumno.
-
neizvjesno je potpuno. Gubimo 8:14 od Japana u rukometu...je li to itko predviđao. nitko ne zna što će biti sa dionicom može biti po 12 kn, a može biti 52 kn. Izgleda na prvu kao je dobro sada prodati a možda poraste značajno ili padne, ali to nitko ne zna što će biti. Onaj tko zna ne zna.
-
koji su to dokazi uz kaznenu prijavu ?
-
mi nismo navikli
Nazalost, moje je misljenje i dalje kao i prije: nakon katastrofalne prosle godine i u susret ne bas obecavajucoj ovoj obrana cijene na 25-30 kn od strane mirovinaca je cisto rasipanje novca i realno bi predstavljala podlogu za kaznene prijave protiv odgovornih osoba u fondu, da smo pravna drzava, sto naravno nismo. Strahota.
Da su prepustili stvar trzistu sad bi se vrtilo na oko 10 kn, mozda i nize.
za što kaznene prijave koje djelo koji članak KZ ?
-
ne brinite za USA tamo država jako dobro funkcionira imamo mi prečih problema, a dobro ulaganje idućih 5 godina je autoplin, jeftino i ekološko i isplativo. Očito budi se i ZSE, jer smo srećom u EU pa će ući milijarde novaca od EU i fantastičan geografski položaj koji će unaprijediti turizam. Sve u svemu odlično u odnosu da nismo u EU. Bilo bi dobro da hr firme polako krenu u šoping prema istoku što se polako i događa. Kako se upravljalo umjesto da smo propali u Hrvatskoj sve bolji standard, kupovna moć, veće plaće i niži porezi.
-
malo mi je žao sada da sam prodao. izgleda da je rast neupitan bez obzira na brojke. što će biti na ljeto 40? 50?? 60??? sve je moguće. ispod 25 kn teško da će više biti
-
ovaj oporavak cijene je iznad svih očekivanja. sjajan rast više od 70% danas sa cijene od 18 kn prije 9 mjeseci. Izgleda da je sve moguće, ali treba pričekati FI.
-
Prodao sam ovu kvalitetnu dionicu iako smatram da ima odličnu perspektivu. Uzeti dividendu i imati odličan (vrhunski) prinos ipak je uspjeh na ZSE i % prinosa uz dozu skromnosti je presudio, te pripremljena realokacija novaca. Nažalost nisu ZSE i dionice. Samo simbolično ostavljam na burzi.