1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D'artagnan

Posts by D'artagnan

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• D'artagnan
    • July 23, 2020 at 6:19 PM
    Quote from rambo_5
    Quote from naim

Lenac odlična firma?

Lenac odličan?!

Lenac je stara industrija ciklične prirode.

Možemo raspravljati o podcijenosti, ali o nekakvoj odlicnosti.... tesko. Nije slučajno Lenac i većina brodogradilišta remontnih ili konvencionalnih u povijesti propadalo.

Za mene je odličan jer je podcijenjen, ne gubi novac i ima potencijal razvoja s novim vlasnicima (nije više socijalizam). Ali svejedno neću ulagati u njega jer ne očekujem da na njemu mogu ozbiljnije oploditi novac prije nego nadolazeća kriza sve ne skuca za 50%. To je bila poanta mog posta.

Ukratko, dugoročno možda, krakoročno nema šanse.

Display More

Jedino je on vec skucan 50% 😂 . Ali realno tu nemozes ni kupiti neke ozbiljnije kolicine, a ni prodati.. osim po par milja kn

• D'artagnan
    • July 23, 2020 at 8:20 AM

A svata i vi pisete... ovise o jednom poslu i klijentu a navozi puni 😂😂😂

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• D'artagnan
    • July 22, 2020 at 10:13 PM
    Quote from alfa
    Quote from D'artagnan

radniku dogovarati bruto 2 placu da vidi koliko dobije on, a koliko se uplati drzavi i sta dobije za to sta plati ...

Nevjerojatno, koje vrijeđanje zdravog razuma.

Zar Vi mislite da postoje radnici koji ne znaju da postoji razlika u cifri koju poslodavac izdvaja za njihovu plaću ovisno o tome da li ih prijavi ili ne, odnosno da li im daje cijelu plaću preko računa ili samo dio?

Sve to u državi gdje je nemoguće ne čuti kako su porezi i parafiskalni nameti preveliki?

O kakvoj bi plaći trebao pregovarati radnik kada mu poslodavac odmah u startu kaže da svi u firmi dobivaju dio preko računa, a dio na ruke, netto ili brutto 2?

Dakle radnici na zapadu koji su puno bollje plaćeni to mogu zahvaliti znanju koliko iznosi brutto 2 plaća?

Stvarno?

Na tom zapadu su bolje plaćeni i obični radnici na traci u auto industriji, dakle ne samo strašno pametni koji znaju koliko je brutto 2 plaća.

Većina poslodavaca, brojčano ne po visini prihoda ne želi promjene, dakle male poreze i poslovanje sve preko papira, jer im ovako ostaje više novca. U poslodavce računam sve od vodoinstalatera ili keramičara s jednim zaposlenim pa na dalje. Koliko njih posluje preko papira samo ako mora, daje ispodprosječnu plaću i sebi i radniku,ostalo na ruke i prikazuje nekakvu pozitivnu nulu na računu ili povremeno i zatvori posao kako bi se mogao uz potporu države samozaposliti?

Većina bi na provjeri porijekla imovine prošla kao i političari.

Neki je dan na tv-u bila neka emisija o turizmu, pa kaže vlasnik restorana u DU ili okolica da su ribari sretni ako dobiju 30% cijene za škampe od cijene prije corone.

U situaciji u kakvoj su vlasnici restorana sada po pitanju kupnje škampa u takvoj su situaciji u HR cijelo vrijeme oni koji imaju malo više novca i veza, dakle sve kupuju jeftinije od običnog radnika, od namještaja do auto guma, pri tom i otvoreno ucjenjuju trgovce po principu ako mi ne daš veliki popust neću kupiti sada kod tebe a niti sljedeće godine kada budem opremao drugu turu apartmana....

Radnik koji jedva skrpa svakih 10 g. za promijeniti dnevni boravak, a gume mijenja kada ga upozore na tehničkom plaća punu cijenu. Sve to zato jer ne zna brutto 2?

Dakle da li većina ovih koji vrišti na sav glas želi manje poreze i da radnici imaju plaće kao i na zapadu, pa da plaća proizvode kao i vlasnik restorana kada ima turista, odnosno novca?

Ne niti pod razno.

Display More

Hbga, procitao 2 puta i stvarno ne kuzim sta je pjesnik htio reci...

Poanta je da radnik poslodavca kosta bruto2 i to bi trebalo biti glavni parametar svega, a na racun naravno dobije svoj neto,, a ne da se dogovara neto, i onda statistike prosjecna placa?? Koja, neto? Pa netko nema djece, netko 2-3, neto u opcini sa prirezon, netko bez

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• D'artagnan
    • July 22, 2020 at 7:57 AM

Ajde nadam se da ce te milijarde pametno iskoristiti i srediti javnu upravu, bespotrebne opcine i gradove ..... digitalizirati sve javne procese, srediti zdravstvo, od bolnica, do dugovanja, katastra i zemljisnih knjiga, pravosuđa, vrednovanja rezultata rada, a ne svima isto neovisno koliko je tko uspjesan u javnoj upravi.... srediti helikoptersku sluzbu za hitnu pomoc, srediti zeljeznice i navodnjavanje u poljoprivredi... ukinuti brojne parasifskalne namete zbog kojih nam odlaze investitori umjesto da dolaze .... radniku dogovarati bruto 2 placu da vidi koliko dobije on, a koliko se uplati drzavi i sta dobije za to sta plati ...

Uf ima toga za popiz....ti sta se sve treba srediti ... nastavite niz slobodno..

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• D'artagnan
    • July 22, 2020 at 7:37 AM
    Quote from BudFox
    Quote from hugh

uf....paljba neka je na 210,00.....borbe, reklo bi se......nekome je ta razina bitna ili je pak pretakanje s računa na račun....iz šuplljeg u prazno reklo bi se......čudo jedno

Ovo već dugo nije viđeno, skoro 4000 komada već prošlo....skriveni nalog na kupnji na 210....

Netko u tisini skuplja fine kolicine 😎

• Birtija

• D'artagnan
    • July 20, 2020 at 5:29 PM
    Quote from george

Kako se cini nista od ovog najavljivanog superoporavka (koji se urbi et orbi najavljuje vec 10 godina). Slusajte sto vam stricek george kaze, zaboravite ono sto je bilo 2007, bulkeri ce zivotariti (a bogami i tankerasi). oni koji ne propadnu naravno.

Uostalom kad bi to prebacio na siru sliku kako se tu ekipa voli izrazavati - distributeri danas (a brodari jesu) nemaju puno da ne kazem nikakvog utjecaja jer ih kupac (kupci koji se udruzuju u nesluzbene kartele) dovodi u red odnosno cijedi do granice isplativosti.

Ali sto se kaze, vasi novci. Samo da vam velim kako danas gospodarstvo funkcionira.

Svi ce zivotariti, ne samo brodari koji su i inace ubijeni vec ako se ovako nastavi... a ni kes ti nece puno znaciti jer ce ti izgubiti vrijednost ... tako da treba sve potrositi dok jos mozes 😀

• D'artagnan
    • July 16, 2020 at 3:51 PM

TC od 15.07. :)

https://www.hellenicshippingnews.com/wp-content/upl…-tc-week-29.jpg

• Birtija

• D'artagnan
    • July 16, 2020 at 8:08 AM

Da, ali i ovo vrijeme nije bas neko... i da nema korone vise je za setnju, a ne kupanje i more do podne, onda te sunce sprzi, a vani frisko, jedno popodne je OK... recimo ja ove godine jos nisam bio na moru, a more mi na 2 minute od kuce... cak me i ne vuce... valjda ce i ugrijati... ako ne sada onda za novu godinu, pa necemo ni na skijanje ici jer ce biti +5 i jos korona.. veselo u svakom slucaju

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• D'artagnan
    • July 15, 2020 at 11:01 PM
    Quote from Lavrentije
    Quote from Moller

dobro će biti ako gostima ne budu morali nuditi uz puni pansion i koju dionicu pride

Pa da, na dorucku ces moc birat dal ces uzet kavu ili dionicu besplatno :P

https://www.glasistre.hr/istra/turistic…mjestaju-654860

Valamarov Rabac jedva puni hotele, na 29% su trenutno, ove sve price oko 50% i vise turista u Istri u odnosu na lani su dobre vijesti ali uglavnom za privatne iznajmljivace i kampove (koje Valamar takodjer ima), ali hoteli ce tesko podbaciti.

Koliko sam ja shvatio RIVP bi trebao platiti oko milijardu kuna duga ove godine, a imaju svega 600 mil kuna na raspolaganju tako da bit ce problema. Prema najavi nekih ekonomskih analiticara, ocekuje se da RIVP nece isplatiti divididendu najmanje do 2023.

Hm, znaci drugima ce se napraviti moratorij na kredite ali valamaru neće??.?...

neznam, cak i da je tako mislim da nema zime za valamar, nek izbace obveznicu sa 2-3% prinosa za 2-3 godine,, mislim da bi je cas posla prodali, i tako je su u bankama silne milijarde po 0% kamati ... a vratit ce je bez problema za 2-3 godine

• Zamke poreza na kapitalnu dobit

• D'artagnan
    • July 15, 2020 at 8:35 AM
    Quote from emil

Dal student koji je zaradio na prodaji TSLA dionice cirka 10k kuna mora napravit sve kao i ostali ili je oslobodjen placanja poreza do nek sume 15k kuna(iznad toga roditelj gubi olaksicu) odnosno 63k kuna kao i kad radi preko student servisa?

Zanimljivo pitanje... znaci trebamo dionice kupovati na ime klinaca dok su u srednjoj i faksu ... i izbjegli smo porez na KD :)

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• D'artagnan
    • July 15, 2020 at 8:25 AM

Pa meni pase sljedeca godina 😀, buduci da ce mi proci 2 godine i nema poreza na ovo kupljeno po 1.61- 1.65 ...a kad vidim koliko je, sav se najezim

• Birtija

• D'artagnan
    • July 13, 2020 at 11:03 PM
    Quote from george

ne znam sto ti tu nije jasno. Bulkeri su kratkorocno, srednjerocno i dugorocno mrtvi. Ali kako bi jedan mudrijas rekao njima nije bitan profit nego vodjenje biznisa.:rolleyes:

Pa stoga vec vise od desetljeća posluju s gubitkom a kockari se klade na oporavak kojeg nece biti

Kolega, dugorocno smo svi mrtvi 😂

• D'artagnan
    • July 8, 2020 at 2:40 PM
    Quote from Ludakopatka
    Quote from Neo

Nastave li vozarine radt gledat cemo cijenu na 300kn uskoro. Tu bi moglo malo zapeti. Prije toga ne.

Izjava od petka na 65 str... Wtf

pogubio se od toliko navlačenja gore/dolje na raznim pozicijama...

• D'artagnan
    • July 7, 2020 at 10:33 PM
    Quote from Neo

pa sto preplacujete po 7kn kolega?

Ja mislim da cemo opet gledati 4kn.

Ima nas jos koji bi po 4.. iako je meni bilo dobro i po 5-6 kroz zadnjih pola godina, ali to su sve mrvice, par puta po milju-dvije komada..

• D'artagnan
    • July 6, 2020 at 7:37 PM

pa bolje da što duže ostane ovdje i još da ima onih koji su spremni prodati po ovim cijenama :)

• D'artagnan
    • July 3, 2020 at 10:30 PM

Sljedece 2 godine imati mogucnost zakljuciti ugovor za voziti 13-14k $ je vise nego super 👌😀

• D'artagnan
    • July 2, 2020 at 5:46 PM

A jbga, nemogu svi iskoristiti rast koji slijedi 😀

• Birtija

• D'artagnan
    • July 1, 2020 at 4:28 PM

I to je bio ministar financija?? Pa poduzetnistvo je kocka, kao i zivot.... osim ako se ne zaposlis u javnom sektoru onda si siguran 🤗

• D'artagnan
    • July 1, 2020 at 3:49 PM

pa definitivno jedna od dionica koju treba imati u portfelju.. hbga, ne raste trenutno, jer je fokus na drugima... pa s tamo može više zaraditi.. tako je to na tržištu kapitala, logika je da nema logike ^^

• Birtija

• D'artagnan
    • July 1, 2020 at 11:56 AM

jaka je xetra, sistem za K...c ako nemaju komplet backup sistem.. ovo im se svako toliko razleti X/

1. Privacy Policy
  2. Kontakt