1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. D'artagnan

Posts by D'artagnan

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• D'artagnan
    • March 15, 2020 at 6:49 PM
    Quote from D'artagnan
    Quote from ZSEZSE

Ajmo sada hipotetski da se burze zatvore do poboljšanja uvjeta tj. npr recimo do nestanka pandemije, kakva bi bila cijena ovih dionica na otvaranju burze prvi dan trgovanja?Vjerojatno 10% ispod onoga od prije mjesec i pol, ali onda je prošla baba s kolačima.

Ljudi su takvo krdo da je to strašno.

Da treba imati cojones,ali to je uvijek tako samo je pitanju u kakvoj je tko poziciji da se može igrati.

Kad ostanes bez tih cojones drugacije ces razmisljati...

Ovo je nesto sta se u povjesti jos nije dogodilo, osim 1. I 2. Svjetskog rata... sve se stavlja u karantenu, otkazuju prvenstva, sve se blokira, a ti filozofiras o trzistu kapitala, vjerovatno ce i njega zatvoriti, ali mozda kad bas bude ubijeno skroz...

A gdje ce kad se sve smiri.. svejedno, ali bar ce se znati otprilike kroz sta se proslo

Dali cu kupit neku poziciju kroz koji dan, tjedan, za -10, -50 ili +50 je sad totalno nevazno u ovom iracionalnom trenutku

Display More

I dalje mislim da bi pametno bilo sve obustaviti na par tjedana... ili dok se ne smiri situacija

• D'artagnan
    • March 15, 2020 at 3:39 PM
    Quote from toluen

Evo jedna od varijanti kako zaposliti hotele - po uzoru na C. Ronalda koji je svoje hotele dao da budu privremene bolnice pretvoriti ih u privremena prihvatilišta za oboljele. Sklope s državom ugovor, to im bude korektno plaćeno i sve 5. Nakon par mjeseci kada se sve smiri opet se sve vrati u normalne tokove. Što se tiče dezinfekcije prostora hoteli to rade nakon svakog normalnog gosta tako da je to najmanji problem.

Hoteli će dok ovo traje biti potpuno prazni, a s druge strane bolnice pucaju po šavovima i grade se nekakve barake - ovako se sve poveže i riješi bez duboke krize i rušenja čitavog sustava. A hoteli i bolnice ionako imaju jednim dijelom slične modele rada znači samo treba osigurati medicinsku komponentu koja za normalne pacijente (kojih ima najviše) nije toliko zahtjevna da ih bilo koji bolji hotelski smještaj ne bi mogao pružiti.

Ne bi me iznenadilo ako ovo potraje da se stvarno i dogodi.

Definitinvo odlicna ideja ako stvar izmakne kontroli da bolnice nemaju mjesta za smjestaj... ali za sada i pripremljeni smjestaj nije potreban srecom

• D'artagnan
    • March 15, 2020 at 12:01 PM

zigass.. ti se onda javljas da se dobrovoljno zaraziš, sebe i svoju obitelj, roditelje i noniće ako ih imaš :) .. fino se svi izolirate, pa tko preživi ojačat će, i postati otporan na koronu :/

• CORONA virus

• D'artagnan
    • March 15, 2020 at 10:52 AM

Vrijedno čitanja da malo o svemu razmislimo, kako bi sve prošlo što brže i bezbolnije koliko može...

https://medium.com/@tomaspueyo/co…ie-f4d3d9cd99ca

• Što smo danas tržili

• D'artagnan
    • March 14, 2020 at 3:11 PM
    Quote from Neo

I meni je uciteljica dala tezak zadatak: koliko para je kolega Manu pogubio na Atpl i koliko ce jos pogubiti.

Dosao sam jedva do odgovora: Neizbrojivo..^^:D:D^^

Krivi odgovor Neo, za sad je tek virtualno pogubio ... kad prodaš ili kupiš tek onda možeš izračunati

A ako se tome veseliš, onda se čuvaj karme, zajebana stvar

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• D'artagnan
    • March 14, 2020 at 9:52 AM

Čekaj malo.. dokap, a imaju u planu isplatu dividende? valjda prvenstveno trebaju odustati od isplate dividende za ovu godinu, kao preventivnu mjeru ..

• D'artagnan
    • March 13, 2020 at 8:12 AM
    Quote from discover

ljudi, tko vas tjera da prodajete?

evo još jednom, tko vas tjera da prodajete?

Da bi došlo do mozga pitanje očito treba postaviti još par puta

Poneki od vas znaju prepoznati pump and dump vlakić, ovo je ista stvar samo u drugom smjeru, zato vas opet pitam zašto nasjedate?

A ako ne misliš prodavati jer si shvatio da ovo nema smisla, kakve onda veze ima što će biti s trgovanjem? hoće li biti blokirano ili ne

Nekoliko (multi)nickova crnjači i svakih nekoliko postova ponavlja isto i tako podupire histeriju kojoj se kao čude...

Meni ste prozirni, nadam se da nećete navući puno ekipe

Display More

A od kud tebi ideja da prodajem, ili da nas netko tjera da prodajemo? imam jos kesa kako sam napisao na brokreskom, ali je ovo sad kockarnica, kupiti danas, sutra, za tjedan...

Ja sam pricao o necem drugom, ako se sve zatvara, stavlja u karantenu, odgađaju cak u nogometne lige, svjetska prvenstva, sta neznam kad se radi ??? Osim u extremni ili ratnim slucajevima. ... koji je razlog da su trzista kapitala otvorena, a da se ne blokira trgovanje na neko vrijeme..

onda je ovo kao navijanje ajde neka bude sto jace nevrijeme, tornado ili sto veci rat u nekom kraju da se cijene stanova i zemlje padnu u bescjenje pa pa mogu nakupovati sto vise, jer sam pohlepan i zelim samo sebi dobro, sve ostale tko hebe... wtf. Kakve to veze ima sa nama kao covjekom, pameti, snagom drustva, i nekoj zelji da nam svima bude dobro jer ako je samo meni dobro onda sorri hebes sve u zivotu.. novac i brdo kapitala je onda nesto jako lose.. i kao karma ce ti se vratiti nazad

I ako je netko svjesno ovo izazvao da iskoristi priliku, ovo ce ih se kao karma odbiti u glavu da ni sami nece biti svjesni sta ih je pogodilo

• D'artagnan
    • March 12, 2020 at 11:20 PM
    Quote from ZSEZSE

Ajmo sada hipotetski da se burze zatvore do poboljšanja uvjeta tj. npr recimo do nestanka pandemije, kakva bi bila cijena ovih dionica na otvaranju burze prvi dan trgovanja?Vjerojatno 10% ispod onoga od prije mjesec i pol, ali onda je prošla baba s kolačima.

Ljudi su takvo krdo da je to strašno.

Da treba imati cojones,ali to je uvijek tako samo je pitanju u kakvoj je tko poziciji da se može igrati.

Kad ostanes bez tih cojones drugacije ces razmisljati...

Ovo je nesto sta se u povjesti jos nije dogodilo, osim 1. I 2. Svjetskog rata... sve se stavlja u karantenu, otkazuju prvenstva, sve se blokira, a ti filozofiras o trzistu kapitala, vjerovatno ce i njega zatvoriti, ali mozda kad bas bude ubijeno skroz...

A gdje ce kad se sve smiri.. svejedno, ali bar ce se znati otprilike kroz sta se proslo

Dali cu kupit neku poziciju kroz koji dan, tjedan, za -10, -50 ili +50 je sad totalno nevazno u ovom iracionalnom trenutku

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• D'artagnan
    • March 12, 2020 at 10:46 PM
    Quote from hugh

znam da trezor nije tu da nekoga spašava ako želi prodavati u bescjenje ali.......s obzirom na mali free float ove dionice od nešto preko 9% ,oni pri ovim cijenama i odluci da mogu kupiti maximalno 110 000 kom što je peeko 1% dionica a imaju još i love koja bi ostala, pa mogu i mjenjati odluku max. količine koju mogu kupiti na burzi a dodati i još koji milijunček za kupnju jel to trenutno znaći više od dividende......mogu bez problema držati dionicu u normalnim okvirima, a koji imaju opravdanje u rezultatima poslovanja i trenutnom stanju vozarina.....

A opet zasto bi se trezor postavio na ovim vrijednostima, kad moze sve srusiti i sam, na par kn... izazivajuci panicnu rasprodaju da pokupi po jos nizim ulazima, i tako je sve iracionalno u ovom periodu

• D'artagnan
    • March 12, 2020 at 10:31 PM
    Quote from KressoM
    Quote from hugh

ovo je globalno pitanje života i smrti

Kakvo pitanje života i smrti? Koji vam je k... ljudi? Jeste svi poludili? Jel vi gledate ikakve brojke ili samo čitate glupe naslove na portalima. Uopće nije čudna ni ovakva situacija na burzama ni u dućanima. Zapravo, za takve ljude koji ne razmišljaju svojom glavom, zapravo bi bilo i najbolje da pogube sve na burzi i da im država dodijeli nekog skrbnika da o njima brine jer im glava baš ne služi za razmišljanje... Kakvo pitanje života i smrti? Znate li koliko je zaraženih i umrlih i koja je struktura? Koliko je umrlih bilo zdravo i ispod 50 godina, a da su umrli od ovog virusa??? U Kini je trenutno samo 14,801 aktivnih slučajeva zaraze! Italija bi ih mogla sutra prestići. U Kini je ukupno bilo zaraženo 80,796 ljudi, od toga se 62,826 oporavilo se, a 3,169 umrlo. I od tih umrlih najveća većina su bili ili bolesni prije virusa ili jako stari. Napomena: u Kini živi oko milijardu ljudi, znači zarazilo se oko 0,008% stanovništva. Ako su i lažirali broj oboljelih, onda je smrtnost još i manja te je time ova ludost još manje razumljiva...

Ima li tu itko ko nije poludio od ovih silnih novinskih natpisa?

Ok, onda je sve ovo smisljeno od neke ekipe, posijati paniku... hbga ako umre par milja ljudi, i tako umiru.. i iskoristiti to stanje da se trziste kapitala u svijetu ubije da se taj visak koji imaju posteno oplodi 👌

A sutra maknuti se sa kupnje i kupnju staviti na kunu, dvije da odmah sve resetiramo, kao da je bitno koliko ce koja kompanija imati posljedica ili nece

I ovo sa skolama, druzenjima, poslom,, , zasto sve zatvarati.. pa ako se razbole svi, nek se razbole jelda? tko prezivi razvit ce imunitiet... mislim zbog cega jedno razdvajati od drugoga.. zatvoriš sve a trziste kapitala ostavis da ga ubijes???

Upravo zato treba zatvoriti, jer je nastala opca histerija u cijelom svijetu..

• D'artagnan
    • March 12, 2020 at 8:56 PM
    Quote from Lulu1

Evo ih trend frend linija od zadnjeg dna. Sutra ce se češkati po glavi gdje i kako dalje.

Ma ameri su jos zestoko visoko, njihove kompanije imaju i dalje parametre da boli glava

• D'artagnan
    • March 12, 2020 at 8:54 PM

Ma jedino odmah sve blokirati na neko vrijeme dok sve ove budalastine ne prođu... inače je ovo sve jako dobro smišljeno

Imam nekih 6% kesa na brokerskom, ali dali uci sutra, za par dana, tjedana???.... u svakom slucaju je kocka, nema veze sa razumom.. a i tih 6% ako ovako nastavi ce biti 20 i vise % 😂😂

• Što smo danas tržili

• D'artagnan
    • March 12, 2020 at 6:58 PM
    Quote from BudFox

Bit ce dobro ako za 10 min opet ne blokiraju sve.

Ovisi da li ce se fondovi postaviti na kupnji kao zadnjih dana, ili pustiti sve kao danas..

Ovo usporedjujem sa panikom u slucaju bank run-a

A zašto bi se postavili? u biti najbolje bi bilo da se nitko ne postavi na kupnji.

Pa ne može nitko ni prodati.. a posljedično neće cijena ni padati :D ili da se svi naguraju na kunu, dvije..

• D'artagnan
    • March 12, 2020 at 6:44 PM
    Quote from Moller
    DB Italy 40 Index 15,475.00 -13.13%

simbolika

Da, još da je to napravljeno sutra na petak 13. :/

• D'artagnan
    • March 12, 2020 at 5:13 PM
    Quote from Moller

najvise sam zabrinut, jer izgleda ni gradonacelnik nam nema rjesenja za ovaj virus, inace bi se vec javio s rjesenjem, pojesti ga sigurno nece, a ni 300 ralica nece nista pomoci, iznenadilo ga, spremio se za snijeg, a uletio virus, mora da se povukao u osamu i trazi rjesenje za raskuzivanje

Poslaće sve žicarom na sljeme... jbga ipak je zicara, umjetni snjeg, parkirna mjesta...... bitnija od prave bolnice, respiratora i ostalog 😒😒😒

Eeee ekipa političari, hvala vam na svemu... biti cete u povijesti zapamceni kao najnesposobija ekipa koja ujesto da je napravila vrhunsko mjsto za zivot,, vi unistili i ono sta je tesko unisititi..

• D'artagnan
    • March 12, 2020 at 4:45 PM

Je vidi stvarno sutra petak 13. 🤣🤣🤣🤣🤣

Mislim da stvarno ako su pametni da ni ne otvaraju ZSE, jer ce opet odmah morati sve blokirati nakon 10- minuta...

neznam jel to netko namjerno radi ovakve rasprodaje, iako vani i sa ovim padovima jos sam u plusu zadnjih 2-3 godine.. ali dan, dva ovako pa ćao i to, a hbga

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• D'artagnan
    • March 12, 2020 at 3:42 PM
    Quote from LodeRunner
    Quote from Roki

Btw, prvi put dobivam dividendu pa nisam bio siguran jel ide porez od 12% i prirez na to. Jel moguće tražiti povrat poreza na to?

Porez na dividendu je konacan porez (witholding tax) i nije moguce dobiti povrat ili ukljuciti isti u godisnji racun poreza na kapitalnu dobit.

Što je isto apsurdno, dobiješ dividendu za 2020. zaradio si platiš porez + prirez.... u drugoj pozicij u toj istoj poziciji imaš gubitak i ne možeš dobit i gubitak povezati.... hebate logike ??? ahahaha, a jbga

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• D'artagnan
    • March 12, 2020 at 3:29 PM

hm... koliko $$$$ imaju na računu i zadržane dobiti, bilo bi blesavo da ne iskoriste i pokupe vlastite dionice... nemam HT ...

ali i ostale kompanije koje imaju zadržane dobiti umjesto isplate dividendi ovo im je jedinstvena prilika da na nekim minimalnim razinama pokupe sve od ekipe koja baš želi prodati

• D'artagnan
    • March 12, 2020 at 12:37 PM
    Quote from KressoM
    Quote from jradman

Pozdrav svima,

novi sam u svemu ovome pa bih cijenio savjet iskusnijih kolega.

S obzirom da imam nešto malo kapitala koji bih sada mogao uložiti. Dugoročno gledano, isplati li se sad pokupovati dionice kad su ovako jeftine ili bolje pričekati stabilizaciju tržišta (kad god to bilo) pa se onda uključiti u tradeanje dionica?

Hvala svima na savjetima i isprike ako je glupo pitanje.

Kad bi ti neko mogao odgovoriti na ovo pitanje bio bi najbogatiji čovjek na svijetu. Dugoročno gledano do sada se uvijek isplatilo ULAGATI u dionice i nema nikakvog razloga da se ne vjeruje da će tako biti i dalje. Dugoročno. Trejdanje nikad nije pametno jer trejdanjem gubiš svoj novac. Ono što je sada najbolje je držati se strategije "long term value investing", ulagati kao što bi ulagao da je i normalno vrijeme, ništa ishitreno niti sve odjednom. Do sada je povijest pokazala da je tako najbolje. Preživjele su dionice i drugi svjetski rat i atomsku bombu, pa zašto ne bi i ovo.

P.S. Samo moje razmišljanje, nije poziv na nikakvu akciju na tržištu kapitala... Ni na kupnju ni na prodaju ni na ulaganje ni na bijeg od apokalipse...

Upravo tako, ako investiraš, ne "kockaš" .. znači kontinuirano, svaki mjesec, ili svakih par mjeseci ovisno o višku $$$ .... onda i ovako žestoki padovi ti ne znače ništa jer ćeš jeftino ući, :) eventualno napravit rebalans iz obveznica ... .

ali sve to se radi sa $$$ koji je višak i može biti unutra bar 10-15 godina, jer pogledaj vani ETFovi i nakon ovih padova su još na OK pozicijama ako gledaš i kraći preiod 2-3 godine ....

jedino ZSE je posebna priča pa onda ovdje to ovdje ne važi :))))) ili smo preplitko tržište ili smo mi posebni po svemu, hbga ... da karikiram, u jednom trenutku za kuću, stan, apartman daješ 100k eura, u drugom si ga spreman prodat za 20-30k ???

• D'artagnan
    • March 12, 2020 at 11:41 AM
    Quote from Manu
    Quote from Mrcash

Moglo bi ovo današnje trgovanje poništit, po prvi put u povijesti

Neka ponište.

Ali onda riskiraju izloženost tužbama jer zašto se može poništiti današnje a ne ono od jučer ili dan prije ili ono trgovanje s vrhunca afere Agrokor.

Nema baš niti jednog opravdanog razloga za poništenje današnjeg trgovanja osim subjektivnog dojma nekih sudionika.

Nažalost, subjektivni dojam pojedinaca je prečesto najvažniji kriterij u nas uopće.

Ma nema smisla poništavati.. neznam jel to bilo gdje u svijetu bilo ikad i napravljeno ??

Ali da se obustavi sve trgovanje dok se situacija ne iskristalizira.... ne vidim razlog da se tako napravi,, čudi me da to na razini EU ili svijeta nisu napravili prije proglašenja ovih drugih mjera,,, ovo definitivno nisu uobičajene situacije .....

pa za tjedan, mjesec, dva ćemo kupovati sve na -80% ako sve ode u kupus tko želi ... ili na +100% ako se vidi da neke kompanije nisu nešto okrznute, ovako je ovo baš prava kockarnica i za one u kešu i u dionicama .... kompanije sa hranom, cugom će trebati stalno dok je ljudi neke kompanije će nastradati više, netko manje, a to će se znati tek tjedan, mjesec nakon šta sve prođe i uspostavi se tok svega ...

a ako nas ne bude, onda sasvim svejedno dali je neka kompanija, stan, apartman na 10 ili 1.000 ili si ušao na 10 ili 1.000

1. Privacy Policy
  2. Kontakt