Odličan drugi kvartal!
Posts by MarioPotra
-
-
Tržišna Kapitalizacija:
817.62MPrice / Earnings:
8.82Price / Sales:
0.20Price / Book:
1.35EV / EBITDA:
6.76Drugo
Omjer Duga i Kapitala (Kvartalno):
29.26%Mogli bi mi do kraja godine na 50.000kn
-
Što se događa? Rast 4,69%, promet 2mil kuna u sat vremena?
-
https://lider.media/poslovna-scena…im-group-137146
“Ina i PPD namjeravaju prodati svoje udjele u vlasništvu Petrokemije i tako, nakon dvije i pol godine, nestati iz vlasničke strukture kutinske kompanije, objavio je Sindikat EKN Petrokemije Kutina.”
-
https://www.ekn.hr/hrvatski/clana…etrokemije_163/
"Prema provjerenim i pouzdanim informacijama do kojih smo došli, čini se da INA i PPD namjeravaju svoje udjele u vlasništvu Petrokemije prodati i tako, nakon dvije i pol godine, nestati iz vlasničke strukture Petrokemije. Kupac njihovih udjela, s kojim su već duže u tajnim pregovorima, izgleda da će biti Yildirim Group iz Turske. Radi se o obiteljskoj grupi kompanija u različitim industrijskim sektorima koja djeluje u 51 zemlji na raznim kontinentima i zapošljava oko 14 000 radnika."
Ako dođe u medije ide dionica preko 100kn.
-
Navodno su turci zainteresirani i u pregovorima da kupe Petrokemiju.
-
Od objave o uspješnosti cjepiva, do odobravanja za puštanje u promet, i do konačno primjene proći će još prilično vremena.
Al' vani burze divljaju i divno je za gledati.
Krajem ovog mjeseca ide zahtjev regulatoru za odobrenje cjepiva. U 12mj kreću cijepljenja.
-
Pozitivno me iznenadila vijest od dividendi.
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…sezonu-15011305
Svakim danom sve bolja i bolja popunjenost plaža.
-
kupijemo nakon 3Q.
Mislim da će u pon iskrcavanje.
Mislim da je ovo dno i da krećemo prema gore. Pratite koje su danas gužve i koliko turista će ovaj vikend ući u RH. Kolovoz bi mogao biti iznad svih očekivanja.
-
Tijekom lipnja i srpnja Valamar je postupno otvorio 21 hotel i ljetovalište i svih 15 kampova u osam jadranskih destinacija u kojima trenutno boravi više od 30.000 gostiju, što je izniman uspjeh imajući u vidu izazove s kojima se turizam suočava na globalnoj razini.
Ovo me najviše veseli. S obzirom na bolji srpanj od očekivanja i odlične najave za kolovoz mogla bi ova sezona biti ipak dosta bolja od onoga što se prognoziralo. S obzirom na sve realnija mi je cijena od 26-27kn po dionici.
-
Režijski troškovi vezani uz troškove zaposlenika Grupe niži su 10,7milijuna kuna,a Društva 8,9milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Sličan trend nižih režijskih troškova rada se očekuje i u budućem periodu.
Ovo mi se najviše sviđa u cijelom izvješću.
-
Pretpostavljam da bi i oni mogli krenuti sa radom 6.4. kao i VW grupa.
-
Trebalo bi skroz blokirati trgovinu. Očito su izašle neke informacije i kupuje se bez zadrške. Ako ovako nastavi sutra smo na 8kn.
-
Ajmo ponoviti gradivo. UG je u regiji unutar godine dana imao dvije akvizicije. Vivacom za 1.200 mil.€ i Tele2 za 220 mil.€. Vivacom je za 2018 godinu imao 483,5 mil.€ prihoda. Plaćen 2,5xprihodi (dug 560 mil.€). Tele2 u 2018 imao 107,8 mil.€ prihoda te je plaćen 2,04xprihodi (dug 141,73 mil.€). Optima ima oko 71,5 mil.€ prihoda i dug oko 91,4 mil.€. Koliko bi to koštala svaka od 69.443.264 dionica OPT samo da ju jednako vrednuju kao realizirane akvizicije sami izračunajte.
Cijena neće ići gore dok se ekipa koja ju je spuštila ne vrati svoje količine na ovim cijenama. Tu će i par znalaca tipa V.so, u mjesec dana okrenuti bar 100% jer informacije ne cure svima nego samo njima (tako je bilo na plivi). Naravno može biti i drugi scenarij pa će oponenti pisati: "fino sam upozoravao pohlepne... bla,bla bla. Svatko ima svoju računicu.
To je ta računica da bi Optima bila oko 2€ po dionici. Pretpostavljam da bi sa tom cijenom bili zadovoljni i HT i Zaba.
-
Moja prognoza je 12kn i da će kupac biti UG. Telekomima neće pasti prihodi u ovoj krizi uzorkovanoj sa COVID-19. Također, neometano funkcioniraju i dalje.
-
https://www-bloomberg-com.cdn.ampproject.org/c/s/www.bloomb…ness-italy-says
79,5 god je imao prosječni talijan koji je umro.