Neko veeeeliki izlazi Koji ne pita za cijenu😪
Cerp.
Neko veeeeliki izlazi Koji ne pita za cijenu😪
Cerp.
Ovako ja na to gledam.
Ocito da se delta soj brze siri, ali se broj hospitalizacija i smrti ne povecava. To je logicno jer su rizicne skupine cijepljene.
Slazem se da nam je narod takav kakav je. Kod nas se ni 50% osamdesetogodisnjaka nije cijepilo, i takvi smo kakvi smo. Osobno mislim da bi se trebali cijepiti svi osim trudnica i djece, ali nisam ni za kakve prisile.
Naravno da nas turizam ne ovisi o nasoj drzavi, vec o politici drzava iz kojih nam dolaze turisti. I cini mi se da sve vise drzava ne uvodi mjere na temelju pozitivnih sa blagom grloboljom, vec stanjem na intenzivnoj. Ublazavanje mjera najavio je Johnson u UK, a sve vise i Merkel.
Prije 15 mjeseci je Rivp i trebalo prodati.
SDŽ rastura: Prema podacima eVisitora, u komercijalnom smještaju se u prvom polugodištu na području srednje Dalmacije odmaralo 319.940 turista koji su ostvarili 1.515.611 noćenja pa je na razini šest mjeseci ove godine ostvaren rast u dolascima od 87 posto i u noćenjima od 93 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
Kako god, netko na Rivp ocito trenutno mora van.
Sad je očito da netko skuplja ,ići ćemo malo po malo gore
A do kuda moze gore nego do cijene iz ponude?
Na moju i vašu žalost, ne bu dobro.
Ako odradimo sezonu do kraja kolovoza puna šaka brade.
Iz nesluzbenih izvora i kod nas ima dosta stranaca od covida koji prodju preko bolnickog sustava ali se bas i ne prijavljuje izgleda stanje s tim
Je, turisti nam masovno umiru u bolnicama, ali Beros to uspjesno zataskava. Naravno da ima pozitivnih turista.
Display MoreZamjena masovnog za elitni turizam je mantra koja se ponavlja desetljećima. A mi za to nemamo niti trunku šanse, a možda ni potrebe.
Prvo, imamo doslovno tisuće kilometara obale. Tu ima mjesta i za hotele s 5+ zvjezdica i za spavanje na klupama.
Drugo, elitni turizam zahtjeva elitna ulaganja; u nekretnine, infrastrukturu, ljude, sadržaje. Kod nas duž pola obale kanalizacija i dalje ide direktno u more?! Kakav crni elitizam...
Nije elitni turizam kad na Zrću mali Tuborg naplatiš 10 eura; to je izvlačenje para od budala.
Elitni turizam je kad ti u destinaciji imaš aerodrom, veliku marinu, luksuzne hotele i kockarnice, kad imaš u destinaciji asfaltirane ceste, pješačke i biciklističke staze, velika i komotna parkirališta, vrhunsku zdravstvenu zaštitu, kad su ti lokalne znamenitosti obnovljene i dan im neki smisleni sadržaj...
To na Jadranu nema nitko, pa ni Opatija.
Ne.
Elitni turizam su i hoteli sa 5 zvjezdica i golf tereni, ali i kuca na selu kraj Splita gdje se nudi etno turizam i domaca kuhinja.
Ono sto nam ne treba su iznajmljivanje garaza partijanerima sa Zrca da im mozes uvaliti pivo po 10 eura ili kavu na Stradunu po toj cijeni u kaficu sa prljavim tendama.
Kako tko. Onaj tko je kupovao na 6-7 kuna nije dobio nikakvu premiju od 2 kune po dionici.
Onaj tko je kupovao na 1.60 kuna je lijepo zaradio.
Sveukupno, u odnosu na ocekivanja, nije tu bilo niti tragedije niti masne zarade.
Meni se cini da su Zaba i HT svoj dio prodali za iznos da im se vrati ono sto im je Optima bila duzna.
Da se moglo bolje, prodali bi bolje.
A mali dionicari su dobili kamate na stednju u banci. Nikakve tragedije tu nema.
Tragedija su bili Agrokor, Vijadukt, Dlkv itd.
Naravno da ne mozemo samo brojati goste, hvaliti se sa guzvama i milijunima gostiju i misliti da nam nitko nece donijeti nikakav virus. Sve ovisi kako se prema tome odnosite i naravno da je sve to relativno.
I inace sam bila skepticna prema masovnom turizmu koji ima ogroman oportunitetni trosak. Mogla bi ovo biti i prilika da razmislimo kakvu turisticku ponudu zelimo davati.
A tek cemo vidjeti kako posluje Rivp koji je ipak odavno okrenut elitnom turizmu.
Dotukao nas je KK svojim istresanjem...😑
KK je vrlo vjerojatno na forumu, stil je prepoznatljiv
Tko je KK?
Zbog nelikvidnosti.
Kolegice iako smo konstantno u sukobu interesa, moram priznati da ste itekako u pravu.
Svi nesto pisu pada ova dionica pada ona dionica, a likvidnost nula. Ali ce se popraviti dolaskom financijskih izvjestaj za 2Q.
Kolega, sto mozete zakljuciti ako vam je dnevni promet 500 kuna, pa 2000 kuna pa kada je 25000 kuna to je "dobar promet".
Cijena je pala sa 15 kuna do 10 kuna prije svega jer je par kolega iz top 10 odlucilo izaci van. A trenutno potraznje za dionicom nema, nema niti velike prodaje. To se vidi po prometu. Uvijek netko mora prodati, pa makar 500 kuna, i onda mora rusiti cijenu.
Slazem se da ce izvjestaj za 2Q odrediti smjer ove dionice.
Zašto cijena ovoliko pada unazad 10 dana?
Zbog nelikvidnosti.
Pisalo se ovdje svasta od "strucnjaka", da ne ide to ispod 7×Ebitda, koliko su kostale slicne transakcije u regiji i sl. Ti sada pisu na nekim drugim stecajusama i navlace.
Ja mislim da se ovdje zanemarilo da smo mi malo trziste i da nikome nismo previse atraktivni.
Ocito je UG dao jedinu ponudu. To se vidjelo kada je prvi natjecaj odgodjen za 3 tjedna da se promijene uvjeti natjecaja, jer se inace UG ne bi mogao niti prijaviti. Kada je prije godinu dana prodaju preuzela banka bilo je jasno da obvezujucih ponuda nije bilo.
To sto su se ovdje ljudi prije svega samozavaravali, pisali o xx znamenki nema nikakve veze sa Opte. Sjecam se kada je telekomunikacijski strucnjak Djuro Lubura pisao da je 7 kuna po dionici nerealno pa mu se tu na forumu prijetilo tuzbama. Isto kao i na Dlkv? Kakve pravne osnove imaju te tuzbe?
I onda je sve kriva "slucajna drzava", ide se van itd. Zasto? Jer je netko imao nerealne procjene.
Ovdje nema nikakve tragedije. Tragedija je Agrokor, Vijadukt, Dlkv itd. Nitko ovdje nije nikoga prevario. Zaradili su oni koji su kupovali na 1.60 i prodavali na 9 kuna. Vecina je tu pretpostavljam na nekoj nuli i to je ok.
Iako su sve drzali u tajnosti, izgleda da su AH i KK imali neki info.
Danas rasprodaja u petak?
Ma on je pobiga iz RH, tj.od one rospije Palfi. Ta bi svadila i sve prste na jednoj ruci.
Poremećena seljanka, a on je obični picic
Sve potpisujem jer ih nazalost poznajem.
Tocno je tak.
Najbolje je bilo kada se potpisivala kao ing gradjevine😂
Ne znam kako tko definira dugorocno ulaganje. Meni je 6 mjeseci dugorocno ulaganje😂😆
Inace, smatram da za stvarno dugorocno ulaganje nije niti jedna dionica koja ne isplacuje dividendu. Te dionice su za trejd.
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…godina-20210708
Nova tehnoloska tvrtka na Zagrebackoj burzi.
A jel ima neki “rationale” zašto cijena raste?
Neki vjeruju da ce im tuzbe proci.
Spekulanata uvijek ima. To je ocekivano.
Sto ce se dogoditi ako se ne proda do 10. srpnja ili se nece nista dogoditi?