1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • August 11, 2021 at 7:27 AM

Problem ZSE nije jedan forumas, vec kronicni nedostatak pravih investitora i novaca.

Zbog toga mi se cini da mi samo jedni drugima uvaljujemo iste dionice i vrtimo se u krug.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • August 9, 2021 at 6:21 PM
    Quote from zlocesti

404 kn

Kad Grof nema, grof nije cicija :S

I ja cekala na 404😅

Vi me kolegice nadbidavate😅

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • August 9, 2021 at 4:19 PM
    Quote from zlocesti

Poklopilo i mene :/

Atpl.

A neka je. :S

I mene ni krivu ni duznu, Atpl🤔

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marielena
    • August 9, 2021 at 11:53 AM

Tankerima odgovara ili jako visoka ili jako niska cijena nafte. Trenutno je umjerena.

• Nekretnine opcenito u HR

• Marielena
    • August 9, 2021 at 7:52 AM

Trenutno se i stanogradnja napucava.

A i nije bitno koliko ste potrosili ako vam to nema tko i platiti. Naravno da ce to sve skupa dovesti do krize u gradjevinskoj industriji.

• Nekretnine opcenito u HR

• Marielena
    • August 9, 2021 at 7:25 AM
    Quote from ZSEZSE

Problem je sto taj blesavi turizam utjece na hrpu drugih stvari.Svi bi "radili "dva mjeseca,a ostatak godine hladenje.APN i dalmosi s lovom su napumpali cijenu stanova u ZG do sumanutih cifri.Zalosno je da mi kroz taj turizam jako slabo plasiramo svoje proizvode!S jedne strane ja subvencioniram autocestu i Jadroliniju da bi njima turisti dolazili,a s druge strane oni pumpaju cijene jer imaju keša.Pa tko tu koga?

Nije problem turizam. Problem je da druge djelatnosti ne postoje.

Sto se tice nekretnina mislim da se nalazimo trenutno unutar velikog balona koji ce po prirodi stvari puknuti jer ce u jednom trenutku ponuda biti veca od potraznje, a da ne kazem da je sadasnje cijene suludo nekome dati.

I onda ce korisnici APNa imati slicne probleme kao i nekada korisnici "svicaraca".

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Marielena
    • August 8, 2021 at 10:44 PM
    Quote from bbkk0000
    Quote from tento

Kolega, znam da sam jedino 56 posto u minusu.

Ok. Svi su... Ali nešto za budućnost?

Vjerujem da ce PSN proci.

Trenutno je cijena secera visoka.

Mislim da je problem Vira bio da nije bilo dovoljno zasijane šećerne repe u RH jer proizvodnja nije poljoprivrednicima isplativa. Tu je bio problem. Bilo je i viska tvornica.

Ne znam sto planiraju nakon PSNa.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • August 7, 2021 at 9:47 PM
    Quote from Flight
    Quote from tin

Krivi topic molim admina da prebaci u Tpng.

A ti misliš da su u ATPL super transparentni? Kako to gotovo nitko osim Bilbije nema značajnije količine dionica? Kulaš nešto, ostali skoro ništa. I koliko su kupovali u ovome rastu?

U TPNG u revidiranom izvjescu imaš dobro opisano kako se naplaćuje fee od kojeg ovisno društvo ima korist. A i ti fee-evi su značajno smanjeni posljednjih godina jer ovise o poslovnim rezultatima i nekim drugim uvjetima.

Moja najveća zamjerka upravljačima ATPL ide upravo prema netransparentnosti i onda forumasi moraju pogađati po kojoj cijeni plove brodovi, po kojim cijenama odnosno uvjetima i u kojim rokovima su brodovi u TC, bareboatu i sl. Kakve su otkazne klauzule i slično. Uvjeti refinanciranja, uvjeti kupnje/prodaje imovine, cijene (stjecanja/otuđenja) imovine Itd. Itd. Svaki brodar koji drži do investitora to uglavnom javno objavljuje. Ja zaista ne razumijem u čemu je problem da to učine i u ATPL? I to u trenutku nastanka poslovnog događaja. Tajnost podataka iz ugovora?!. Yeah right….

Kada su u pitanju netransparentnost i los odnos prema malim dionicarima, uprava Tpng i Atpl si samo mogu dati ruku.

• Marielena
    • August 7, 2021 at 9:43 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Marielena

Vozarine za tankere ce u jednom trenutku sigurno poceti rasti.

Vozarine za tankere su u 2Q kvartalu su znatno porasle naspram 1Q, uostalom zato i imau dobit u 2Q. Bacite pogled na FI TPNG ,ako ne vjerujete meni..,

Pa i ne bas, vozarine u 2Q su bile losije od 1Q.

Quote from Flight

Postižu oni vise vozarine od trenutnih spot (ECO type premija), a treba uzeti u obzir da su neki brodovi potkraj prošle i početkom godine bili na remontu. Prosječno to ne izgleda loše. Bas naprotiv.

Ovdje su operativni podaci flote za Q2 i H1 tekuce i prethodne godine.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Oni su u travnju prosle godine potpisali dvogodisnje ugovore za neke svoje brodove. Mislim da su im to trenutno najbolje vozarine.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marielena
    • August 7, 2021 at 8:23 PM
    Quote from tin
    Quote from Flight

A ti misliš da su u ATPL super transparentni? Kako to gotovo nitko osim Bilbije nema značajnije količine dionica? Kulaš nešto, ostali skoro ništa. I koliko su kupovali u ovome rastu?

U TPNG u revidiranom izvjescu imaš dobro opisano kako se naplaćuje fee od kojeg ovisno društvo ima korist. A i ti fee-evi su značajno smanjeni posljednjih godina jer ovise o poslovnim rezultatima i nekim drugim uvjetima.

Moja najveća zamjerka upravljačima ATPL ide upravo prema netransparentnosti i onda forumasi moraju pogađati po kojoj cijeni plove brodovi, po kojim cijenama odnosno uvjetima i u kojim rokovima su brodovi u TC, bareboatu i sl. Kakve su otkazne klauzule i slično. Uvjeti refinanciranja, uvjeti kupnje/prodaje imovine, cijene (stjecanja/otuđenja) imovine Itd. Itd. Svaki brodar koji drži do investitora to uglavnom javno objavljuje. Ja zaista ne razumijem u čemu je problem da to učine i u ATPL? I to u trenutku nastanka poslovnog događaja. Tajnost podataka iz ugovora?!. Yeah right….

Kolega svako dobro i puno sreče vam želim s TPNG...na žalost pišem iz vlastitog iskustva ...imao sam dionicu kad su fundamenti bili kud i kamo jači ...samo upozoravam na količinu koja može postati problem pri izlasku iz dionice...na TPNG sam zaradio nekih 30% a da sam slušao kolegu koji je opominjao kao i ja sada moga sam zaraditi 70%....na ATPL ulazio na 184 do 190 kn...puno je ljudi ušlo u TPNG s količinama večim od 5000 kom i svi očekuju izlazak na 60+kn...za to bi fundamenti morali biti iznad 50 mil kn neto dobiti na razini godine...ai tada jepitanje koliko će se moći prodati iznad 60kn.

Ma, koliko se sjecam. Dionica je 2 dana bila na 60 kuna i mali promet je prosao po 60 kuna. Ubrzo je pala na 50 kuna. To znam jer sam ju ja prva kupila na 50 kuna nakon pada.

Vi iznosite svoje iskustvo. Ja trejdam sa malim iznosima i uvijek mogu uci/izaci.

Sa velikim kolicinama je na nelikvidnim dionicama tesko.

Quote from Flight

Ajde, ajde "kolega" citajte.... ne nabadajte napamet... Ja sam laik, al u odnosu na ostatak "ekipe" sam recimo to tako, polulaik. Tankere čeka dugi ciklus pozitivnih vozarina ako se ispuni pola pretpostavki iz ove analize. Ne znam kako ovdje ljudi ne razumiju da ako su skoro gotovo svi hard commodities u uptrend ciklusu, kao i trgovina robama, kako bi to onda tankeri izostali iz nj.? Zbog pada potražnje za naftom? Možda....all prije tog pada proći će još dosta godina, a moguće i zig-zag ciklusa vozarina.

Ono o čemu vi pričate bio je kratkotrajan rast potaknut padom cijena nafte i iznenadnim i neočekivanim rastom cijena skladištenja nafte. A to.je drugi par rukava od onog što nam se sprema u "ovome" ciklusu, navodno.

Citajte pametnije i upućenije od mene i "vas": https://5f38c3be-c80e-4113-8699-341bc56851e6.usrfiles.com/ugd/5f38c3_7e3…d0bf17b2952.pdf

Vozarine za tankere ce u jednom trenutku sigurno poceti rasti.

• Marielena
    • August 7, 2021 at 8:21 PM
    Quote from Marin83

Posljedica niskim kamatnih izdataka, konzervativna politika zaduživanja i neisplaćivanja dividende pokazuje svoje benefite.

Kolega, nema dobrog visegodisnjeg investiranja za institucionalne ulagace gdje nema dividende, a cijena dionice pada.

Da, firma je odlicna.

• Turističke dionice i perspektive

• Marielena
    • August 7, 2021 at 8:52 AM
    Quote from Moller

izgleda su ovoje u pravu i to je ona najteža situacija, ipak bih dao prednost ovome gospodinu vlasniku, jer nitko od ulagača ne bi volio da mu "mulci" zaposjednu navečer lokal i što kaže za 3jest kuna samo razgleda preplanule nogice po Stradunu i to većinom strane, e pa to se plaća, mislim da bi tu gradonačelnik mogao odigrati presudnu ulogu i pokrenuti izgradnju novog starog Dubrovnika za domaće ljude, nešto slično getu, al neće on delati, da je takva potreba u ZG, već bi kumići kopali temelje

U Dubrovniku par ulica dalje ima kava i za 7 kuna. Tako je i u Splitu. U strogi centar ili na rivu ja ne idem iz principa.

Inace svako ljeto glupe dvojbe i novinski naslovi.

Vlasnik ima pravo primiti koga hoce i ako misli da ce zivjeti od 2 mjeseca stranaca, neka mu.

Isto kao ona baka sto je tjerala mulariju sa "svoje" plaze. Nema nitko pravo nekoga tjerati sa plaze, ali ja radije odem negdje na osamu gdje je cisto more, nego da nekome pred kucom ostavljam svaki dan limenke piva i kutije od pizze pa da ovaj cisti za mnom da mu gosti ne odu.

• INGR (INGRA d.d.)

• Marielena
    • August 6, 2021 at 7:00 PM

Ja Ingru promatram kao startup.

Problem je da startup ipak predstavi business kojim se planiraju baviti.

• Best buy

• Marielena
    • August 5, 2021 at 2:38 PM

Što mislite o JDRN od turista?

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marielena
    • August 4, 2021 at 11:02 AM
    Quote from Marin83
    Quote from tizian1

Ovdje postaje jako zanimljivo čitati kako dobit ATPL ne vrijedi a gubitak TPNG vrijedi.

Jasno je svima koji su povodi takvog pisanja. ^^ ^^ ^^ .

Uzeti vrijedne dionice jeftino.

A vrijeme će pokazati tko je bio u pravu, kao i uvijek...

Bold, ako je to tako, što ne pojačate one mršave naloga na bidu na 390kn, em jeftino, em nema interesa, prilika samo takva za vas???

Ceka se kolega da vidimo koliko jos ima interesa za prosipanje po bidu.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marielena
    • August 4, 2021 at 9:55 AM
    Quote from Marin83
    Quote from MickeyM

Turizam cvate kao cvijeće isto što bilo 2019. u proljeće... a Ivana nam ode iz top10, jel tamo ponestalo turizma ili čega?

Ostalo joj je još min 5000 dionica...

Ima ona i skrbnicke racune ispod TOP10.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marielena
    • August 4, 2021 at 8:14 AM

Imate velikog prodavaca, a posljedica moze biti samo pad cijene. Nemojte se gurati na bidu previsoko nego pustite da proda prvo sve sto ima.

• Marielena
    • August 4, 2021 at 8:12 AM
    Quote from Marin83
    Quote from MickeyM

Tko nam onda i zašto sada ruši cijenu čak ispod 400kn pitam se ja!?

Izgleda da je kolega Neo bio da je 2Q već uračunat u cijenu, zapravo se očekivalo i bolji Fi, zato je cijena i pala sa 440 na 390kn. nervoza i pomalo i agresija pojedinih upisa to potvrđuje, pa se pokušava prodati budućnost koja je ionako neizvjesna i to sa samo pola flote na spotu(koliko sam povata).

I ne znam zašto se povlači paralela sa TPNG, to je firma sa urednom bilancom, nikakvim kamata na dug,te sa dobiti kada vozarine stružu po dnu. Kao da ovo nije dosta, pa TPNG ima firmu majku i mirovince, a koga ima ATPL, IB koji pretače iz šupljega u prazno?!

ATPL se izvukao zadnji tren i to je to(tu ej veliki faktor sreća bila), sada se moraju dosta konsolidirati, neće biti nikavih čuda. Izvukli su se, bez dokapitalizacije i to je VELIKI uspjeh!

2Q je sigurno uracunat u cijenu od 400 kuna, a on je proslost.

Sadasnjost je treci kvartal kada su vozarine i zarada znatno vise i on ce se tek ugraditi u cijenu. To nije neizvjesna buducnost, nego sadasnjost.

Nitko ne kritzira Tpng kao firmu. To je odlicno vodjena firma. Netko je samo komentirao drukanje kako ovdje uskoro slijedi raketa, a vozarine to ne mogu poduprijeti. Drukanje na forumu bez fundamenata samo ne prolazi.

Problem sa Tpng je da je to odlicna firma, ali nelikvidna dionica i lako ostanete zarobljeni unutra kao ja na Vlen😂

• Marielena
    • August 4, 2021 at 8:06 AM
    Quote from MickeyM
    Quote from tizian1

Brojevi pokazuju da ATPL ima neto dobit na kraju 1. polugodišta od 43 mil. kn.

TPNG ima gubitak u istom razdoblju od 5 mil. kn.

Možemo projicirati da će dobit ATPL na kraju godine biti oko 150 mil.kn.

Za TPNG ne znam.

Tko nam onda i zašto sada ruši cijenu čak ispod 400kn pitam se ja!?

Pa nije bilo nekog prosipanja po bidu. Netko je prosuo 1 dionicu po bidu. A zatim je netko u zadnjoj sekundi stavio 150 komada na ask na 390 kuna, a mogao ih je za vise prodati. Meni to izgleda kao manipulacija, a ne rasipanje. Cilj je da prestrasi plasljivce.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • August 3, 2021 at 7:07 PM
    Quote from tento

Ja sve kontra - tpng

+ atpl po 400,bio zadovoljan dok se nije pojavio gosp sa 150 kom u zadnjoj sekundi. Još gledam jel to dobto vidim.

Možda to i sutra napravi. Idemo sutra dosta niže.

I ja se nadam da se sutra ujutro opet ukaze😂

1. Privacy Policy
  2. Kontakt