1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • September 20, 2021 at 7:48 PM
    Quote from Milo

Sad više nitko ne pita tko je kupio onih 1000kom u petak? Na 495...ja baš mislim da nije neki laik, ali moga je i bolje proć, kao i ja što mi je nalog ostao na 480, ali šta je tu je...ja mislim da će se ovaj slučaj u kini sredit kroz tjedan dana, i da ne može čitav svjet stat zbog jedne veće firme u kini.Naći će način da to riješe, koji je najbezbolniji za njihovo gospodarstvo...u to sam siguran.

To nikada nemojte raditi kolega. Staviti nalog pa zaboraviti na njega. Niti za kupnju niti prodaju. Uvijek moze biti iznenadjenja.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marielena
    • September 20, 2021 at 7:17 PM
    Quote from tin
    Quote from Neo

Slazem se s vama kolega. Ovo ce potrajati. Vani brodari 10-20% u minusu.

TPNG je vaša top investicija zar ne...uvijek investiram suprotno od vaših preporuka i jako lijepo sam zaradio.

Pa Tpng danas na 40 kuna nije bio los pick.

A ja jako volim kada se na temi pojavi nas Neo i crta SHS pattern. To znaci da je dno tu negdje vec.

• Marielena
    • September 20, 2021 at 5:58 PM
    Quote from bubimir

nije loše uvijek imati nešto keša za ovakve situacije.

@Neo - nikad nisam siguran za vrijeme, baš zato sam pripremio drva za zimu.. i čekam snijeg :)

Ovo vani je danas shortanje, a negdje prekosutra ce trcati za dionicama.

Kod nas zbog krize u gradjevini u Kini pada firma koja ima supramaxe na spotu.

Slazem se da uvijek treba biti u cashu za ovakve situacije.

• Marielena
    • September 20, 2021 at 5:46 PM
    Quote from Moller
    Quote from tento

Kolega Moller, na koliko čekate, možda Vam prodam.

od 451 na dolje

Quote from tin

Kolega Moller bolje pokupite ovo što još ima do 470 da ne ostanete opet kratkih rukava.

ma će opet nestati dijonica ;)

Ma dijonica nece nestati. Samo se cijena mijenja😂

• Marielena
    • September 20, 2021 at 3:00 PM
    Quote from looserst
    Quote from Marielena

Naravno.

Cak kada bi i bankrotirala jedna velika gradjevinska firma u Kini, tko kaze da ce se to i dogoditi, nestati ce potraznje za ugljenom u svijetu? Indija, Kina ove zime nece trebati ugljena? Nema poskupljenja struje.

Nema nestasice kontejnerasa? Zagusenosti u lukama? Rat Australije i Kine je gotov?

Ovo su glavni razlozi zasto su vozarine tu gdje jesu. To se nije promijenilo.

Kolegice Evergrande je praktički bankrotirao. Kako evergande nije otok u pacifiku ili Pale sam na svijetu nije veselo ni kod drugih građevinara u Kini. Ne može ugljen nadoknaditi veliki pad željezne rude, ironore je 75% capesize tereta ili 35% ukupnog tereta.

Ukratko ako partija ne reagira i to brzo naj...li smo.

Display More

Zeljezo prevoze Capeovi. Panamaxi ugljen. Hranu mali. Objektivno trebali su pasti capeovi.

Kod mene je najveca mana Atpl trenutno da imaju lockane panamaxe.

A zima ide.

A za ever necu biti baba Vanga, ali mislim da ce partija svakako reagirati. Ocekujem neki njihov lex specijalis za firme od strateskog znacaja😅

• Marielena
    • September 20, 2021 at 1:57 PM
    Quote from looserst
    Quote from Marielena

Svi brodari vani danas padaju zbog gradjevinske krize u Kini.

Prema mojem misljenju reakcija je pretjerana i nece imati takav utjecaj na dry bulk, ali to je burza.

Bi li malo elaborirali ovo kolegice? Građevinska kriza u Kini nema utjecaja na dry bulk? Šta onda ima utjecaja na dry bulk? Berba banana u obali slonove kosti?

Naravno.

Cak kada bi i bankrotirala jedna velika gradjevinska firma u Kini, tko kaze da ce se to i dogoditi, nestati ce potraznje za ugljenom u svijetu? Indija, Kina ove zime nece trebati ugljena? Nema poskupljenja struje.

Nema nestasice kontejnerasa? Zagusenosti u lukama? Rat Australije i Kine je gotov?

Ovo su glavni razlozi zasto su vozarine tu gdje jesu. To se nije promijenilo.

• Marielena
    • September 20, 2021 at 1:39 PM
    Quote from lebowski
    Quote from Marielena

Prema mojem misljenju reakcija je pretjerana i nece imati takav utjecaj na dry bulk, ali to je burza.

Uvijek kad je neizvjesnost, dionice padaju. Hoće li biti utjecaja ili ne potpuno je nebitno. Ali trenutno nitko ne može reći da neće biti utjecaja i zato se pada. Kada se s nekom sigurnošću bude moglo reći da utjecaja nema, onda će rasti.

Utjecaja ce sigurno biti, ali ne tako velikoga.

To je samo jedan segment koji utjece na dry bulk, ne i najbitniji.

Vozarine ce i dalje ostati visoke.

• Marielena
    • September 20, 2021 at 1:20 PM

• Marielena
    • September 20, 2021 at 1:10 PM
    Quote from Neo
    Quote from Milo

Napunili su me jutros, ko maloga majmuna :( vidit ćemo brzo jel to bilo dobro ili loše

Ja sam se dvoumio prije nekoliko dana i pisao i ovdje ako bi kupovao opet da bi valjalo ući po 470kn.

Sad baš nisam ni siguran u to....jer mi razina 390-400 kn tehnički izgleda i zvuči kao snažna razina potpore.

Tu bi mirno kupio....al na 470kn... ne hvala

To je uvijek tako. Mastas o 470, a kada dodje na 470 onda ne zelis.

To je ono kupuj dok se drugi boje. Malo ljudi to radi.

• DRY BULK

• Marielena
    • September 20, 2021 at 8:54 AM

Zna li netko mozda koliki su bili mjesecni prosjecni iznosi BDIa u posljednjih 10ak godina. Hvala.

• CORONA virus

• Marielena
    • September 19, 2021 at 2:42 PM

Zasto bi netko tko je potpuno cijepljen i nosi masku uopce zavrsio na respiratoru? A kada i bi, da li su mu stvarno krivi necijepljeni?

Ja mislim da se stvara opasna polarizacija u drustvu sa nesagledivim posljedicama. Divide et impera je stara rimska poslovica. Sada se dijelimo na provaksere i antivaksere. Nikada covjecanstvo nece nista novoga nauciti.

Infektivna klinika je popunjena svake zime, a taj podatak samo govori o zalosnom stanju u nasem zdravstvu. Ne znam da li je tko ovdje bio u Fran Mihaljevic. Ja jesam par godina prije korone i interijer je kao u doba Austrougarske.

• Marielena
    • September 19, 2021 at 11:15 AM
    Quote from 5. Element

Cijene nekretnina rastu i nakon sto se turizam jos zahukta mogle bi jos mnogo vise. Naravno, uvijek je moguc neki crni labud pa da sve padne u vodu. Medjutim, da sam na celu firme napravio bih tako, izgraditi i prodati za par godina kad se zgotovi i bude pravi trenutak.

Mislila sam da mislis na prelazak na euro ali to se kod nas vec desilo 2003, kada je cijena nekretnina narasla 100%, jer se kod nas nekretnine zapravo odavno vrednuju u eurima.

Sto se tice turizma mislim da ovaj nas masovni jeftini turizam se ne moze puno vise siriti nego sto je sada jer nemamo vecu infrastrukturu. A ne vidim da tezimo nekom drugom turizmu gdje bismo privlacili manje ljudi, ali koji imaju vecu kupovnu moc.

Dalje se ne bih usudila prognozirati. Da sve pa i nekretnine zahvaca inflacija, ali i taj veci novac zapravo manje vrijedi u inflaciji. Mnoge nekretnine se danas kupuju kreditom. Zbog jeftinih kredita sada i imamo povecanu potraznju. Sto ako kamate narastu zbog prevelikog pritiska inflacije? Mnogi ljudi ce se naci u slicnim problemima kao 2008.

Sto se tice Batale tu nema zime. Elitne nekretnine ce uvijek imati svoje kupce.

• Marielena
    • September 18, 2021 at 9:35 PM
    Quote from 5. Element

Da, Batalu bi trebalo rijesiti i prodati, za godinu dvije ce nekretnine otici u nebesa. Tad ce biti pravi trenutak za prodaju.

Na temelju cega mislis da ce za dvije godine cijene nekretnina podivljati? To me zanima.

Za Batalu nema brige. To je elitna stanogradnja i uvijek ce imati kupaca. I za vrijeme krize 2008 luksuzne nekretnine su se prodavale.

• Inflacija

• Marielena
    • September 18, 2021 at 9:31 PM
    Quote from zlocesti

Nema nam spasa.

Jedini lijek za ovaj cirkus će nas stvarno ubiti.

Market, to je više od burze. Ispod radara desila se temeljita preraspodjela ?

No, dok ide ide, kad stane neće valjati

Intervju je star, još za mandata prijašnjeg predsjedavajućeg FEDa, no posve dobro pristaje i u sadašnji kontekst

Niej nama problem inflacija, ona je posljedica, a ne uzrok. Problem je štamparija

Display More

Uzrok je lockdown.

Stamparija sluzi za prikrivanje krize. Ljudima je ionako svega dosta. Sto bi tek bilo da su ostali bez posla, covid potpora, da nema novca od turizma itd. Onda bi imali prave nerede, a ne ove smijesne festivale slobode

Mnogi su upozoravali na inflaciju, ali su nas ekonomski strucnjaci upozoravali da do nje nece doci. Strucnjaci svi i svuda.

Quote from deny_09

Zloćka nema straha. Ako okrene trend idemo u short. Ne može nista vječno padati ni rasti. Cijeli svijet se se kreće po sinusidualnoj ulaznoj krivulji. Vrijednost novaca uvijek pada, samo je bitno u pravom trenutku novac oplemeniti ... 😉

Slazem se da se trejderi trebaju prilagoditi svemu. I kriza je prilika.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marielena
    • September 18, 2021 at 2:38 PM

Next Generation je odvojena filijala za Tankere. Sumnjam da imaju ikakav plan siriti se na dry bulk.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marielena
    • September 18, 2021 at 2:07 PM
    Quote from Jure

Obavještavamo vas da je SKDD d.d. (dalje SKDD) 14. rujna 2021. godine provelo isplatu dividende u novcu dioničarima izdavatelja TANKERSKA PLOVIDBA d.d. Bruto iznos za isplatu iznosio je 39,06 HRK po dionici.

Evo vlasnik ima i za divku. Mogla je TPNG dati ponudu za Jadroplov i tako diverzificirati poslovanje.

Tankerska plovidba i Tpng nisu iste firme. To su odvojene pravne osobe. TP svake godine isplacuje dividendu, a izlistana je sa burze.

• Rasprave o tehničkoj analizi - teorija i praksa

• Marielena
    • September 17, 2021 at 9:21 PM
    Quote from mitkko

Imam jedan zanimljivi citat od jednog trejdera kojeg pratim:

"I have a clear principle: Technicals over fundamentals. I would buy a stock with outstanding technicals and bad fundamentals. But I would never buy a stock with outstanding fundamentals but bad technicals."

Svaki trejder će inače tako postupati, ali takvo postupanje na ZSE se pokazalo jako opasno. Zašto opasno? Moje mišljenje je da je to isključivo zbog malih prometa (pa i posljedično velikokg spreda) te nepostojanja ikakvih alata za trejdanje (automatski uvjetni nalozi i slično). Kod nas si zbog toga osuđen na to da moraš trejdati sa malim pozicijama i cijeli dan moraš biti za kompjuterom i pratiti trejd. Ne smiješ se odmaknuti od kompjutera jer ti se lako može dogoditi primjer DLKV i onda gadno nastradaš. Takve stvari se trejderu ne mogu dogoditi na visoko likvidnom tržištu gdje imaš mogućnost postaviti automatski stop loss nalog - tako bi u slučaju DLKV izgubio vjerojatno cca 5% i to je to, a ovako ako taj dan nisi pratio burzu si izgubio više od 50%.

To sve onda daje vrlo nepovoljan omjer uloženo/dobiveno - veliko uloženo vrijeme i mali profit obzirom na uloženo vrijeme. Ako hoćeš taj omjer poboljšati moraš istovremeno otvarati više pozicija na više dionica, što onda zahtijeva još više uloženog vremena u praćenje trejdova.

Da zaključim priču - trejdanje na ZSE mi se ne isplati. Imam druge poslove koji su mi puno unosniji glede uloženog vremena pa onda nema smisla baviti se trejdanjem na ZSE-u. Dugoročno investiranje je druga priča.

Moje iskustvo. Možete trejdati sa 2-3 dionice koje su trenutno u fokusu i koje imaju trenutno likvidnost.

U pravu ste. Stalno pratiti i stalno imati prst na okidacu. Ja nisam non stop za monitorom, jer mi to nije posao, ali imam mobitel sa sobom i stalno pratim stranice ZSE dok traje trgovanje. Barem svakih sat vremena. To zna biti dosadno jer se uglavnom ništa ne dogadja.

Navecer pogledam grafove.

Nije najbolja burza na svijetu, ali nije istina da se nista ne dogadja.

• Marielena
    • September 17, 2021 at 5:33 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from hugh

Molim lijepo nek nam se javi prodavatelj i kaže s kim se dogovorio ....... ;) :P .....mislim da u ovom rastu od 180 do sada nismo imali ovakvih dogovorenih transakcija.......

Jedino ne kužim ovaj tko prodaje... zašto se odriče zarade i to jako fine kroz sljedeću godinu :/ , netko mu prodao priču da to ne ide dalje ^^

A vidio covjek prilike na Jdpl i Viro.

Mene zanima vise kupac na Atpl.

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Marielena
    • September 17, 2021 at 5:13 PM

Meni za sada graf ne govori nista, odnosno ne zelim zakljuciti nista jer su prometi premali.

Slazem se jedino da za stabilnu likvidnost trebaju dobre fundamentalne vijesti.

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Marielena
    • September 17, 2021 at 4:15 PM
    Quote from Neo

Fond ima jos 18000kom. Ne zurite kolege

Koji fond? Samo da nije OTP indeksni?😅

1. Privacy Policy
  2. Kontakt