1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • September 24, 2021 at 3:20 PM

Netko danas u tisini skuplja po malo.

• Marielena
    • September 24, 2021 at 1:05 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

A ja mislila to vi danas prvi prodali😅

dobro ste mislila, znači do kraja dana ispred ! bi trebalo pisati, prodano !

je li vi znate da Evergrande ipak nije platio kamate, aaaa

https://seebiz.eu/trzista/evergr…ma-raste/265523

u takvoj situaciji ni moja mala investitorska duša ne može biti potpuno spokojna

Znaci to ste nam vi jutros poplasili kupce😛 ja vec mislila da ce jurisati na one manekene na 500 sa tisucicama😅

• Marielena
    • September 24, 2021 at 11:02 AM
    Quote from Moller
    Quote from hugh

Stavio je iza petka upitnik aludirajući da možda i neće.......ali prekaljenji je to igrač pa me nebi čudilo ni da je danas to obavio.....ipak drži dionice več drugi dan zaredom.......

odličan je kolega......da nam je barem više takvih.......onda bi nam i burza izgledala na nešto......

znate kolega da se upitnik od jutros proteže, isteže i izvija, tako da bi se do kraja dana mogao pretvoriti u !

malo mi je sve nekako naSPANovano

A ja mislila to vi danas prvi prodali😅

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • September 23, 2021 at 6:47 PM
    Quote from darac11
    Quote from Marin83

Na pravome ste tragu:

Peking je prošle godine donio nova pravila za kontrolu iznosa duga velikim investitorima u prometu nekretnina. Te mjere su natjerale Evergrande da svoje nekretnine prodaje po znatno nižoj cijeni kako bi se osiguralo pristizanje novca za održavanje poslovanja i zato se sada se bori s isplatom kamata na svoje dugove.

Prisiljavaju investitore da prodaju stanove po nižim cijenama, dakle partija je opet racionalna. Em obuzdava nekretninski balon, em omogućava ljudima jeftinije stanove.

Može li to u Hrvatskoj! Da se malo sruši cijena stanova, jer malo su ga pretjerali! Za stan on 45 kvadrata traže 1.000.000,00kn.

Pa mogu traziti koliko hoce, pitanje hoce li tko platiti tu cijenu.

• Marielena
    • September 23, 2021 at 6:42 PM
    Quote from Neo

Alaj ga znalci kipaju..jos samo 85milja kuna na prodaji..cijelo vrijeme se kipa cim priviri do 500kn...a neki cekaju cuda uz veliki BDI. Kao trajat ce vjecno. Ovdje nema vise rasta...a neki nikako da nauce.

Ne znam gdje je tih 85 milja.

Ovo danas je bilo tipicno cijedjenje na 490+ kuna dok jos ima nesto na tim razinama. Promet je bio mizeran. Jedan veliki kupac bi pomeo sve do 500 kuna pa ne razumijem.

• Marielena
    • September 23, 2021 at 1:12 PM
    Quote from maratonac

Pravi kupac bi trebao znati koliko ovo vrijedi. Smiješno je sakupljat mrvice na cijeni od 490 kn ako znaš da ovo vrijedi više. Promet bi bio milijunski da se pojavi pravi kupac koji bi bid podigao samo na cca 500-510 kn. Govorimo o cijeni višoj za 2-4%.

Čini se da pravog kupca nema. Nema likvidnosti i to je najveći problem u ovoj žabokrečini.

A zasto bi itko preplacivao ako ne mora.

Da nagradi trejdere?

Vec vise puta vidjeno. Krenuti ce od jednom.

A ozbiljne prodaje na 490 kuna vise nema.

To netko stalno stavlja mrvice na ask. Je li to akumulacija ili nekome treba da plati struju tko zna niti mene to zanima.

• Marielena
    • September 23, 2021 at 12:37 PM
    Quote from MickeyM
    Quote from Marielena

Ja mislim da se ovdje ceka veci rast na valu svih dobrih vijesti, a hoce li to biti danas, sutra ili za 10 dana ne znam i nije niti bitno.

Ja mislim da sada ovi "trgovci" puni para iz SPANA-a dolaze kod nas na brod da se malo povezu!!! ;)

Ja mislim da pravi kupci cekaju da prodaju svi koji su zadovoljni sa 490 kuna.

Treba biti strpljiv.

• SPAN (SPAN d.d.)

• Marielena
    • September 23, 2021 at 9:51 AM

Budu se i danasnji kupci javili?

• Marielena
    • September 23, 2021 at 8:58 AM

Ja mislim da se ovdje ceka veci rast na valu svih dobrih vijesti, a hoce li to biti danas, sutra ili za 10 dana ne znam i nije niti bitno.

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• Marielena
    • September 23, 2021 at 8:56 AM

Je bas, katapultirane su na 4 kune.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Marielena
    • September 23, 2021 at 8:54 AM

@Neo ,

Mislite na ADRS2?

I meni je bio zanimljiv za kupnju prije godinu dana na 374 kune. Ne znam sto bi se trebalo dogoditi da se tu vrati. Neki veci pad svjetskih burzi vjerojatno.

• Marielena
    • September 22, 2021 at 10:45 AM
    Quote from tin
    Quote from Marielena

Tesko je biti precizan jer ne znam koliko su novih ugovora uspjeli sklopiti.

Takodjer, ne znam sto je sa svih 6 panamaxa.

Minimum bi bio 1Q + 2Q, ali moze biti i puno vise.

https://www.atlant.hr/flota.html

5 panamaxa, 5 supri i 2 handy...to je flota....panamaxi na TC ostali na SPOTU....prema zadnjem izvješću.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Pitanje je kako su slozeni ugovori za panamaxe. To je nepoznanica. Odnosno da li su na neki nacin ipak vezani uz vozarine.

• Marielena
    • September 22, 2021 at 10:32 AM
    Quote from tollway

da li je itko probao izračunati projekciju dobiti za q3 i q4? nisam stručnjak, ali dobio sam brojke koje se ne usudim napisati!! a 2022.g..... ako vozarine samo ostanu kakve sada jesu....!!!!!!!???????

Tesko je biti precizan jer ne znam koliko su novih ugovora uspjeli sklopiti.

Takodjer, ne znam sto je sa svih 6 panamaxa.

Minimum bi bio 1Q + 2Q, ali moze biti i puno vise.

• Marielena
    • September 22, 2021 at 10:26 AM

Ja mislim da je jedan kolega forumas kupovao po 460 kuna u ponedjeljak, a sada prodaje po 490 kuna.

Cekam da nam se navecer javi😂

• Marielena
    • September 22, 2021 at 10:14 AM
    Quote from NaBiduAsku

to prodaju ovi koji ne koriste žmigavce na kružnim tokovima, kakav na cesti takav na burzi!

Da, trebalo se ujutro probuditi i maknuti naloge😂

• Marielena
    • September 22, 2021 at 10:03 AM
    Quote from Milijarder
    Quote from amerikanec

Kolega...ja sam "zrtvovao" Rivp i Adrs2 pa pokupovao puno Atpl od 430-470kn a ostalo je jos i kesa 35% za nesto za sto za sad ne vidim priliku osim brodara....

Istina, ako netko vidi još kakvu priliku za brzu i konkretnu zaradu, osim brodara, neka nas prosvijetli! :/

Joj neka, od koga bi kupovali inace😂

Btw, i ja sam trejder, ali sam maknula sve s aska ovdje. Po ovim cijenama vise nedam.

• China property-evergrande

• Marielena
    • September 21, 2021 at 9:24 PM
    Quote from brajakica
    Quote from brajakica

More fundamentally, Chinese leader Xi Jinping’s new push for “common prosperity” conflicts with developers’ most profitable business, building upscale apartments in affluent top-tier cities. The government is nudging the industry toward lower-cost and rental properties in ways subtle and not so: from manipulating credit to setting “reference prices” for real estate in the red-hot Shenzhen market.

This will expand elsewhere, Chen predicts. “The clampdown on the property sector is almost relentless,” she says. “Developers will be more like regulated utilities going forward.”

https://www.barrons.com/articles/why-c…t.co/nKQpQCANi4

Ovo je najbolje i logicno pojasnjenje situacije.vlasnik evergrand(ima i drugih) je zelio vise zaraditi gradnjom skupljih nekretnina nadajuci se da ce i stranci kupovati. Nije se dogodilo a za kineze je preskupo.

Predsjednok Xi je prerezao s pravom, treba jeftino graditi ono sto kinezi mogu kupovati. To ce u buducnosti pojacati gradnju. Postojeci neprodani stanovi ce se odmah rjesiti. Drzava ce na neki nacin uskociti ali kad ovakvi vlasnici i dionicari budu osisani do koze kao primjer drugima.

The People’s Bank of China, along with the China Banking and Insurance Regulatory Commission, told Evergrande executives they need to implement the central government’s strategy for stable and healthy development of the real estate market

https://www.cnbc.com/2021/08/20/chi…tate-grows.html

Display More

Ovo me podsjeca i na nase trziste nekretnina.

• DRY BULK

• Marielena
    • September 21, 2021 at 9:21 PM
    Quote from hugh

prilično slab bounce brodara vani s obzirom na ogroman pad jučer.......još je čudnije da se sve to događa nakon današnje objave daljnjeg rasta bdi-a......zna li netko što bi mogao biti razlog?.....ili se samo još nisu dovoljno zagrijani za današnju tekmu?.....

U USA strah zbog inflacije, taperinga i sirenja delta soja.

Vidjeti cemo sutra sto ce FED reci.

• Marielena
    • September 21, 2021 at 12:59 PM
    Quote from maratonac

Jučerašnji forum prodavači malo su iznenađeni. Nije palo koliko su mislili i čemu su se nadali. Hmmm.

Kaj sad?

A sto ce drugo kada uvijek nasjednu na iste forumske drukere i iste fore😅

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • September 21, 2021 at 9:44 AM
    Quote from Marin83
    Quote from bubimir

i dalje imamo negativne rizike, nisku cijepljenost stanovništva, inflatorne pritiske

Naši inflatorni pritisci su eksterne prirode, znački kako drugima, tako i nama. Također treba naglasit da su se državne financije stabilizirale, te je gotovo sigurno da smo za prvih 9 mjeseci u proračunskom suficitu.

Nema drzava nikakav suficit.

Kao Djuro Djakovic smanjili su minus.

Quote from NaBiduAsku

https://www.teletrader.com/

vani sve zeleno. jesu vam opet nacionalizirali dijonice?

spominjao se neki nacionalni park everglejds...

Gledam Atpl, ima ih jos koji cekaju u redu za nacionalizaciju.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt