1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • October 6, 2021 at 9:24 AM
    Quote from D_artagnan
    Quote from Milijarder

Na ATPL je trgovanje gotovo mučno, a na JDPL je pravi reli!

A o multiplikaciji do sada, a i ubuduće, ne treba ni trošiti riječi! :) :S

Pa trgovanje je mucno kad trejdas.... da ostavis na miru, pa imas vjerovatno kroz 2-3 godine rast od 100-200%, di ces bolje.

Ja bi odmah potpisao da na komplet portfelj imam sigurnih 20-30% dozivotno, jer su to brutalni iznosi kroz 30-40 godina.

Zasto je trejdati mucno?

• PODR (Podravka d.d.)

• Marielena
    • October 1, 2021 at 11:18 PM
    Quote from Ledica
    Quote from diokidina

Danas je prosjecna cijena bila 704kn.

Netko je danas ulupao10mil kn,jucer 10mil kn. Po vama špekulanti?!

Zao mi vas je sto niste usli ranije, a sad se mislite da li vam je kasno.

Nije kasno.

Nema povratka na 600, samo moze krenut na slijedecu razinu.

Špekulanti su jedna od mogućnosti, nitko to ne može sa sigurnošću tvrditi.

Prosjek je po mome mišljenju manje bitan od raspona cijene, a trgovalo se od najniže 664 do 724 kn, a da li je ulupano 10 milijuna kuna upitno je, vjerujem da su danas na visim razinama mnogi kupci i izlazili i kapitalizirali dobitke. Vise od 15 000 dionica promijenilo je vlasnika, jedni sad imaju papire, a drugi broje novac.

Display More

Tko su to spekulanti?

• Prilike koje sam propustio na ZSE

• Marielena
    • October 1, 2021 at 11:15 PM

Propustila Podravku i nije mi zao.

• Marielena
    • October 1, 2021 at 4:00 PM

Iduci tjedan bi ovdje moglo biti zanimljivo :)

• DRY BULK

• Marielena
    • October 1, 2021 at 2:23 PM
    Quote from looserst
    Quote from Marielena

Treba razumjeti zasto Nasdaq i Tesla padaju, a BDI raste.

Moze na burzi iracionalno u jednom trenu sve pasti, ali onda znate sto kupujete i zasto u padu, a sto ne.

Kolega jasko,

Imate li mozda podatke o trenutnim spot vozarinama za clean tankere.

Jednog dana cu shvatiti sta ste zeljeli s ovim postom. U medjuvremenu neka stovani kolega jasko da clean tankeri spot... :S

Ah, pojednostavljeno. Ako vani danas padne sve(zbog glasanja u Kongresu, Kine)

kupujte dry bulk.

Ma to mi admin spojio dva posta koja jedan sa drugim nemaju veze.

• DRY BULK

• Marielena
    • October 1, 2021 at 11:03 AM
    Quote from looserst

Meni se cini da cemo danas imati pravi stress test. Svi futuresi su crveni,nasdaq,russell... a ffa i bdi ce gore. Da vidimo moze li se odvojiti zito od kukolja, da li bulk i tankeri, energija mogu ostati zeleni i prate relevantne indekse i vijesti ili rone skupa sa teslama i slicnim prenapuhanim glupostima. Dosta bitan trenutak reklo bi se, pivo i kokice u 15:30 :/

Treba razumjeti zasto Nasdaq i Tesla padaju, a BDI raste.

Moze na burzi iracionalno u jednom trenu sve pasti, ali onda znate sto kupujete i zasto u padu, a sto ne.

Kolega jasko,

Imate li mozda podatke o trenutnim spot vozarinama za clean tankere.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • September 30, 2021 at 10:23 PM
    Quote from 5. Element

Vani ce se desiti neminovno, eksplodirat ce ridikulozno napuhani tehnoloski balon, a to ce biti dobro za recimo brodare. Raja ce shvatiti da Tesla ne vrijedi vise od 20-30 usd, a da se Navios trzi na P/E oko 1.

Jedan investitor koji je pogodio sve te tech uspone i padove je rekao da tech majors moraju dolje u prosjeku 80%, citav market 20-25%, a neke dionice ce rasti, one koje dobro plivaju u koroni i zaradjuju.

Money talks and bullshit walks.

Uglavnom, van i techa. To je the name of the game.

Da, sa tim da inflacija i rast dolara utjece pozitivno na dry bulk ;)

• INGR (INGRA d.d.)

• Marielena
    • September 30, 2021 at 8:42 PM

Vlada najavljuje ulaganja u infrastrukturu.

Ima tu nekog mjesta za Ingru ili ne?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • September 30, 2021 at 7:13 PM
    Quote from zlocesti

Fond menageri na halucinogenima ? Ko' vikinzi

Redovni promet 30 milijuna kuna, ukupni valjda 78 milijuna kuna

Podravka 12 milijuna kuna , HT 44 milijuna kuna, Atlantic 15 milijuna

Ovo je neki OIF u likvidaciji ???

Vidjeti ćemo za koji dan.

Moguce da je nesto i onog besplatnog EU novca doslo i do ZSE?

• Marielena
    • September 30, 2021 at 6:45 PM
    Quote from tizian1
    Quote from Marielena

Nije jos kasno za uci.

Moze se trejdati. Samo jako brzo natrag unutra😅

Mislim stvarno.

Pa tko to može. ^^ ^^

Pa evo konkretno ja :)

Imam taktiku.

Istina vec dva tjedna nisam prodala.😅

Trenutno me strah😆

• Marielena
    • September 30, 2021 at 6:37 PM
    Quote from zlocesti

Konkretno za Atpl, imala.. prodala u rastu

Vrtirepka :S

Nije jos kasno za uci.

Moze se trejdati. Samo jako brzo natrag unutra😅

• Marielena
    • September 30, 2021 at 2:38 PM
    Quote from NaBiduAsku

moglo bi biti. veliki prometi dosta... uskoro lansiranje.

Netko prodaje HT i Adris u blokovima. Hoce li se nesto i tu sliti?

• Marielena
    • September 30, 2021 at 11:34 AM
    Quote from mikromakrto

Može li Pivcima netko sugerirati da pogledaju na HTu kako se kupuju velike količine dionica odjednom ili baš uvijek moraju mrcvariti mjesecima i sami sebi izbijati milijune iz džepa? Nije da me briga hoće li oni zaraditi ili izgubiti, ali zar je moguće da će dva puta napraviti istu grešku?

Koliko se sjecam na Krasu je cijenu nabijao Saranovic. Pivci se nisu iskazali velikodusnima na kraju prema malim dionicarima😂

Tko zna da li to sada oni nabijaju cijenu. Ali nije me niti briga. Ovako si samo navlace burek trejdere uz sebe.

• Marielena
    • September 30, 2021 at 11:05 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from darac11

Lijepo ste se raspričali o stanovima ali nikakvo predloženo riješenje za dva problema niste predložili. Prvi problem prevelika cijena:Nemojte gledati cijenu kvadrata stana već gledaj kupovnu cijenu stana (kvadrat stana x2100Eur plus balkon plus ostava plus parkirno mjesto plus provizija agentu plus porez).?

Drugi problem : banka mene smatra kreditno nesposobnim jer banka ne želi zbrojati dividendu i ne želi uzeti dionice u zalog?

1. zabraniti da se hipoteke mogu prepakirati i prodavati kao kolateral matici (stranoj) banci, koja to dalje prodaje ECB-u

2. ukinuti državne poticaje za kupnju nekretina

više ljudi bi postalo kreditno nesposobno, ali cijena stana bi drastično pala, jer bi jako malo ljudi moglo kupiti po sadašnjim cijenama, pa bi mogao kupiti stan u cash-u 🤷

Pa ima tu puno razloga.

Osnovni u Hrvatskoj je da su nekretnine glavni oblik ulaganja u Hrvatskoj pa tko se docepa nekog novca(nasljedstvo) dalje to ulaze u nekretnine pa makar stoje prazne.

POS i APN su prica za sebe. Time drzava motivira ljude samo da kupuju stan na kredit, a kreditno nesposobnima to nije nikakva pomoc samo su stanovi jos skuplji. Zato su u Splitu na subvencije ljudi kupovali stanove koje su poslije iznajmljivali turistima.

Nema prave socijalne politike. Javna stanogradnja kod nas ne postoji.

Jos k tome dodajte vanjske faktore kao inflacija i jeftini krediti kao posljedica covida i tu smo gdje jesmo. Kada ce balon puknuti isto se ne zna.

• Marielena
    • September 30, 2021 at 10:58 AM
    Quote from zlocesti

U prvim minutama trgovanja skoro milijun kuna prometa na HT-u, po bidu

Uz neznatan doduše pad cijene.

Kad bolje razmislim, imam ono što zovu Bearish Bias, a i ne gledam cijeli dan u monitor, pa me možda okice varaju :S

Na vansjko pak tržište utječe neizvjestan rasplet afere Evergrande, početak smanjenja otkupa obveznica i dosegnut plafon u zaduživanju i nadmudrivanja u Kongresu oko istog. Pa što god bilo, preliti će se i k nama

To je netko prodao HT da udje u Podravku, a svi misle da su to Pivci.

Ostalo je od prometa mizerija. Stand na placu.

Koliko ja vidim ujutro futuresi USA u zelenom. Taj novi zakon u senatu ce pozitivno utjecati na trziste dionica jer se glasa o daljnjim ulaganjima u infrastrukturu.

Recesije ce biti jednom. Kada, ne zna se.

• Marielena
    • September 30, 2021 at 9:34 AM
    Quote from dionicar

D_artagnan to napisano stoji..

ali sto je s onima koji su gurnuti u duznicko ropostvo zbog zivota na visokoj nozi a zapravo uopce nisu bili toliko bogati da bi tako zivjeli?

rkedit za stan u CHF, auto, mobitel najskuplja pretplata, restorani.. i onda ti smanje placu ili jos bolje ostanes bez posla i hop ?!

ko mu kriv kaj je iso zivjeti daleko iznas svojih mogucnosti!

sto bih sada zbog njega ja koji zivim skromnije ( a zivim daleko skromnije sa roditeljima sa 35 godina i vozim auto stariji od 10 godina (nije niti moj osobno) trebao placati skuplje naknade bankama i vece kamate jer je taj "netko" ko je zivio na visokoj nozi gurnut u duznicko ropstvo i jer je banka njemu otpisala dio potrazivanja ?! nenaplativi kredit ?!

Mislite ovi koji sada placaju stan 3000 eura/m^ na Vrbanima?

• Marielena
    • September 29, 2021 at 9:25 PM
    Quote from tollway
    Quote from Nevera

Cijene novih i poslovnih će rasti ne zbog potražnje nego ulaznih inputa.

apsolutno točno i to se upravo događa. i nikako ne zaboraviti uvođenje eura. slovenci masovno kupuju apartmane po sjevernom jadranu i u istri. znaju što ih je snašlo. stanovi u iole značajnijem gradu u zadnjih deset g doživjele enorman rast. pogotovo mali i manji stanovi. ingo iz prve ruke: stan star 17 g u mariboru kupljen prije 11 g., prodao poznanik prošli mjesec skoro za duplu cijenu.

u sz hr cijene novogranji neprestano rastu. ispod 1550 eura gotovo nemoguće kupiti novogradnju (eventualno velike stanove iznad 100 m2), a u vž cijene već ližu i 2000!!

u čk poznati lokalni investitor još nije zapičio lopatu, a svih 28 stanova manjih od 80 m2 prodano!! ostala 3 velika stana od 120 m2 i dva poslovna prostora.

Pa cijene nekretnina se kod nas odavno trze u eurima?

Naravno da ce cijene rasti zbog inflacije. To nije realni rast.

Quote from tollway

marielena

zašto ne kupnja kvalitetne nekretnine kao investicija? stan kupljen prije 13 g sada vrijedi 20-25% više. i kroz te godine uprihodovana neto najamnina nešto iznad 50% investicije. puno? malo? premalo? odlučite sami.

Je. Samo od kada je kupnja kvalitetne nekretnine kupnja lose novogradnje u Zagrebu izvan tramvajske zone ili stana iz socijalizma u Splitu?

• Marielena
    • September 29, 2021 at 8:58 PM
    Quote from Ledica
    Quote from Marielena

Pa tko vam brani da svoju imovinu koristite kako zelite. Drzati prazan stan ima smisla kao i drzati stednju u banci sa 0% kamata. Nitko vam to ne brani. Samo to je financijska nepismenost.

Pitanje je bilo zasto Split ne moze biti Monte Carlo. Zato jer nema potrebnu infrastrukturu. Zato i privlaci turiste kao sto su ultrasi, mladi partijaneri slabe kupovne moci.

Dubrovnik ima "potencijal" postati nova Venecija. Grad duhova u kojem nitko ustvari ne zivi, a turisti ga posjecuju na par sati da razgledaju grad.

Ako su nekretnine precijenjene, balon ce puknuti prije ili kasnije kao Evergrande u Kini. To su cari nekontroliranog slobodnog trzista.

Ja nemam bas nista protiv toga :)

Pa za sada mi nitko ne brani da svoju imovinu koristim kako želim, naravno uz mala ograničenja kao sto je porez na kuću/ stan za odmor,ali postoje i oni koji o raznim dodatnim ograničenjima ozbiljno razmišljaju.

Financijska nepismenost ako stan/ kuću ne rentaš?

Ja bih rekla da je u pitanju financijska komocija.

Evo, kad ste već spomenuli Dubrovnik i tamo imam stan od 130m2 koji po vama kao financijski nepismena osoba ne iznajmljujem jer kad mi se čefne sjednem u avion i odem malo u gruad i prošetam Stradunom ili se kupam na Lokrumu.

Za stan sam uredno platila porez na promet nekretnina, plaćam porez na nekretninu za odmor, komunalnu naknadu po m2 površine stana koji je također neka vrsta parafiskalnog nameta, odvoz otpada za cijelu godinu , vodnu naknadu, boravišnu pristojbu Itd. Moja stvar je ako je stan 10 mjeseci prazan jer se grozim pomisli da u mojim krevetima netko nepoznat spava, iz mojih tanjura jede, u mojoj kadi se kupa Itd.

Usporedba Dubrovnika i Venecije ? Grad duhova ?

Kad ste zadnji put bili u Dubrovniku ?

Dubrovnik je puuuno vise od prekrasnog Starog grada koji je mamac za turiste. Dubrovčani žive negdje drugdje. Ako prošećete Šetnicom na Lapadu bit će te fascinirani koliko mladih parova ili samo mama predvečer gura kolica ili za ruku vodi dječicu, mislim da Dubrovnik zivi punim plućima i nema problema s padom nataliteta kao kontinentalni dio zemlje.

Display More

To je drugo. Ako imate novce mozete ih uloziti u kucu za odmor ili u skupi auto. To nije financijska nepismenost nego gust.

Ja sam pricala o ekipi koja "investira" u nekretnine a ne koristi ih za nista. Ali nikome ja ne dociram pa ni ovima sto ih drze u banci.

Nisam ja pricala o tome kakav je sada Dubrovnik, nego gdje vodi ideja da se zivi samo od turizma i ulaganja u nekretnine. Ti mladi ljudi sa djecom valjda moraju negdje biti i zaposleni, negdje i stanovati itd.

• DRY BULK

• Marielena
    • September 29, 2021 at 6:54 PM
    Quote from 5. Element

Na Yahoo komentiraju da tamo neka ekipa manipulira tim dionicama. Kao nekad famozni sindikat kod nas. Dovoljno su small cap da se to moze. S nekoliko milijuna dolara mozes gurati trziste amo tamo na brodarskim dionicama.

Vani postoji mogucnost shorta.

• Marielena
    • September 29, 2021 at 6:37 PM

Pa tko vam brani da svoju imovinu koristite kako zelite. Drzati prazan stan ima smisla kao i drzati stednju u banci sa 0% kamata. Nitko vam to ne brani. Samo to je financijska nepismenost.

Pitanje je bilo zasto Split ne moze biti Monte Carlo. Zato jer nema potrebnu infrastrukturu. Zato i privlaci turiste kao sto su ultrasi, mladi partijaneri slabe kupovne moci.

Dubrovnik ima "potencijal" postati nova Venecija. Grad duhova u kojem nitko ustvari ne zivi, a turisti ga posjecuju na par sati da razgledaju grad.

Ako su nekretnine precijenjene, balon ce puknuti prije ili kasnije kao Evergrande u Kini. To su cari nekontroliranog slobodnog trzista.

Ja nemam bas nista protiv toga :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt