Evo ja prodao iznad 500 (dio iznad 550), pa javljam.
Nisam mogao javiti prije iz objektivnih razloga.
Danas nije nitko prodao na tim cijenama nista. Pitam za danas.
Evo ja prodao iznad 500 (dio iznad 550), pa javljam.
Nisam mogao javiti prije iz objektivnih razloga.
Danas nije nitko prodao na tim cijenama nista. Pitam za danas.
bit ce zanimljivo vidjeti knjigu dionicara kroz koji dan, da vidimo tko je napustio brod
Mislim da nitko iz TOP10.
Da, i ja cekam da se jave prodavaci.
+ATPL jos malo! Svi pisu da su kupili, jel netko mozda i prodao ATPL papirice ili su oni nama s neba pali?
Nemaju obraza napisat poslin pustih raketica na mjesec, te držanja do 2023.
Ovo je i moje misljenje. Vjerujem da su danas prodali mali veliki dionicari koji su imali par tisuca komada. S obzirom na pisanja do sada nemaju obraza napisati da su prodali.
Ja danas nisam prodala Atpl😅
A da se nije Cerp ukljucio?
Kakva je ovo gimnastika? Molim pojašnjenje iskusnih kolega.
U kojem smislu gimnastika?
A i petak je kod nas dan za rasprodaju😅
Moje je misljenje da netko samo nespretno pokusava srusiti cijenu i izazvati paniku, ali ne cini mi se da mu ide bas dobro.
Mislim da je stvar puno jednostavnija, prometi su preveliki da bi mogli govoriti o manipulaciji. Jednostavno, ostvarena dobit je ispod ocekivanja, barem koliko sam ja uspio popratiti ovdje na temi pa sada vidimo preslagivanje portfelja - nekakvo prosjecno ocekivanje je bilo cca 60M, a dobili smo 45M.
Ne znam kome je ispod ocekivanja. Ja sam napisala jos davno 3Q=1Q+2Q.
Atpl je konzervativna firma, imaju 50% posto brodova u dugorocnom najmu i cijebe vozarina se postupno ugradjuju u profit. A dobit za 3Q se jasno mogla predvidjeti na temelju 1Q i 2Q.
A tko je pisao 60, 70 milijuna nek je pisao.
Ali ok, ako izlaze ovi koji su kupovali stotke jer su citali nesto na forumu pa to nije ispunilo ocekivanja pa sada prodaju te stotke.
Mislim da je stvar puno jednostavnija, prometi su preveliki da bi mogli govoriti o manipulaciji. Jednostavno, ostvarena dobit je ispod ocekivanja, barem koliko sam ja uspio popratiti ovdje na temi pa sada vidimo preslagivanje portfelja - nekakvo prosjecno ocekivanje je bilo cca 60M, a dobili smo 45M.
Ne znam kome je ispod ocekivanja. Ja sam napisala jos davno 3Q=1Q+2Q.
Atpl je konzervativna firma, imaju 50% posto brodova u dugorocnom najmu i cijene vozarina se postupno ugradjuju u profit. A dobit za 3Q se jasno mogla predvidjeti na temelju 1Q i 2Q.
A tko je pisao 60, 70 milijuna nek je pisao.
Ali ok, ako izlaze ovi koji su kupovali stotke jer su citali nesto na forumu pa to nije ispunilo ocekivanja pa sada prodaju te stotke.
možda ali oni do sada nisu agresivno rušili cijenu dionice, ako se ne varam......oni će vjerovatno svojih preostalih cca 15000 riješavati polako....
Moje je misljenje da netko samo nespretno pokusava srusiti cijenu i izazvati paniku, ali ne cini mi se da mu ide bas dobro.
mali broj navijačkih skupina interventna policija rastjerala je s igrališta u prvom naletu
To se zove igra kako prodati jeftinije dok jos mogu, iako ocito ima kupaca spremnih platiti vise.
Sada tko tu uci jos ostaje za vidjeti
mali broj navijačkih skupina interventna policija rastjerala je s igrališta u prvom naletu
Prije se to zove sport kako prodati jeftinije dok jos mogu😆
Culi ste za dokovanje brodova?
Nema to veze sa dokovanjem. Ako se i dokovanje uzme u obzir, tada je uposlenost 89,80%.
Sve je pojasnjeno na ovoj slici.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Mislila sam na to da uposlenost flote nece nikada biti 100%, jer brodovi moraju ici na remont. Dok su na remontu ne rade.
Ja imam 2 pitanja:
1.Zasto imamo smanjenje ebitda marze postotno u odnosu na prethodni kvartal?
2.Zasto je pao postotak uposlenosti flote na cca 90% ako smo u uvijetima ogromne potraznje za brodovima? Koliko se sjecam iz prethodnih izvjestaja uobicajeno se kretao oko 95%. Uzrokuje li ovo smanjenje uposlenosti i smanjeni ebitda u prvom pitanju?
Culi ste za dokovanje brodova?
Odlicno je ovo da su stavili 8 brodova na kratkorocni najam. 4Q ce biti i bolji.
Display MoreI don't care
Od onoga što ja imam ni miš se ne bi skućio.
Cura se mora moći negdje zabavljati
Al' stvarno, ili treba imati jako dugačak horizont ulaganja i znatna novčana sredstva, ili treba trgovati male količine. Inače gledaš niz propuštenih prilika svugdje drudje.
Aj' da vidim do kuda ćete bacati papire, tankeroljupci...al' ste prevrtljivi
BTW, sa koliko je minusa u poslovanju Atlantska krenula sa 180 kn nebu pod oblake ?
Mislim 80 milijuna kuna . Nije dakle stvar toliko ni u papiru, koliko u klubu obožavatelja
Kako kaže Kostolany, na izboru za ljepoticu ne gledajte curu, nego žiri
Kolegice dobit je bila tada 11 mil kuna na Atpl
Tpng je odlicna firma, zdrava i bez duga.
Ali upozoravali smo da je gotovo cijeli kvartal spot bio negativan. Dobra je firma ali uprava nisu madjionicari.
Oporavak ce doci.
Ovi vani znaju shortat i to puno bolje od nas. Mi smo male bebe.
Neće još dugo biti prilike kupovati po 490,
futuresi okreću na capesize.
Koja će tek panika nastati kad se izuveni krenu vraćati nazad.
Moja je pretpostavka da se izuveni nece vracati.
Kad se plasljivi maknu, moguce da se opet fond ukljuci.
Tako to i je. Na visim razinama se ostati malo malih. Ocekivano sve.
Znaci vi mislite da insideri sada prodaju?
ja sam svoje odmislio, jer kada je velika buka na palubi, bolje se povući u potpalublje u svoje odaje i u miru dalje sačekati jesu gusari, pirati ili piromani napali brod
Tako vam je to na brodu. Stalno valovi i morska bolest😅
Ja mislim da su prodali prepadnuti koji će nakon izvješća kupovati po skupljoj cijeni.
Dobro je što je se netko natrpao dionica po oko 15% nižoj cijeni prije izvješća šta panika radi.
Mnogi se nece vratiti. Jednostavno to vam tako ostane bol jer ste prodali na dnu pa se nikada niti ne vratite.
Tako su neki koje je izulo na 250 kuna otisli u JDPL kasnije.
To je psihologija trzista.
pisalo se da je to špekulacija pred izvješće, meni to više ne djeluje tako, ipak je nešto drugo, moglo bi biti da je nekoga zapalo da vidi izvješće prije ostalih
Znaci vi mislite da insideri sada prodaju?
pisalo se da je to špekulacija pred izvješće, meni to više ne djeluje tako, ipak je nešto drugo, moglo bi biti da je nekoga zapalo da vidi izvješće prije ostalih
Čudno i pred prošlo izvješće desilo se isto....netko stalno škilji u ta izvješća...ali izgleda ne vidi dobro.
Vec dvije godine pratim ovu dionicu i svaki put pred izvjesce short.
Koliko se to onima koji to rade na kraju isplati, ne znam. Ipak mi imamo malu likvidnost.
Naravno da ce na kraju na dnu prodavati oni mali najstrasljiviji. To se i ocekuje. Samo kazem opasan sport.