Bas gledam. Danas smo medju najgorima. Izgleda da nasi investitori ovdje vide najveci sistemski rizik. Ili je ovdje uslo previse spekulanata🤔
Posts by Marielena
-
-
Ja nemam nista osim brodara. Moguce da ce sve ici gore, ali ne znam.
Ali sto je realna opcija? Putin ce zauzeti Ukrajinu, a zapad ce im lupiti sankcije.
Postoji i druga opcija da ce poceti svjetski nuklearni rat. Onda mi ne trebaju niti dionice Atpl, niti cash.
Samo atomsko skloniste i konzerve.
Neke dionice kao Adpl i Igh ce s razlogom pasti jer ce biti pogodjene sankcijama.
-
Kaj to netko vec kapitalizira svoje dionice kupljene po 370 kuna?
-
Maritime Strategies International (MSI) said in a new dry bulk report: “In the event of war, grain and coal markets would be disrupted. The impact depends on the timing … but MSI would expect short-term disruption and increased demand for longer-haul trade — European long-haul coal imports would be strong, for instance. Overall, the impact of war would be positive for dry bulk freight markets.” https://www.hellenicshippingnews.com/shipping-brace…is-intensifies/
Da, vozarine za supramaxe bi mogle znacajno porasti.
-
U ovakve dane je najbolje biti u Djuri i Viru
-
ovo putin krece i na dubrovnik pa ATPL zeli -5% ?
Russ podmornica u Jadranu ?
Stalno ista prica na burzi.
-
Mislim da zapad nece imati druge reakcije osim sankcija i slanja podrske Ukrajini.
Problem je ako se Putin previse osili zbog toga.
-
To je panika kolega😂
Ruzno je reci, ali rat je dobar za shipping. Pogotovo tankere.
-
mene ne bi cudilo da se svi nalozi povuku u 9i29 da je to plasenje zbog rata i pokusaj jeftinog dokupa?
sto kazete ?
Mislim da ce ipak biti panicara u prvim minutama, ali mi imamo malu likvidnost da.
-
Ja rasprodao sve i tu i vani.
Ocekujem tesko njesra, cak prije tu nego vani.
Ako Putin potpali BiH s Dodikom necemo biti turisticka zemlja nego krajisnicka.
A dionice ne kikiriki nego dzabalesku.
Svaka čast na iskrenosti kolega! Sretno, nadam se da neće biti tako crno i da ste s nama uskoro!
Ja se nadam da kolega kupuje kucu samo
-
Kao i prošli tjedan ATPL nije uspila probit 430kn..
A zasto i bi prosli tjedan? BDI je padao.
-
Još da nema ovih Kamikaza, daytradera na ZSE, gdje bi nam bio kraj?
ne može ih biti toliko, nego imaju dobre kacige
Oni odrzavaju likvidnost
-
nek ih pošalju nama, fakat nam fali ugostiteljskog osoblja i građevinara a dobro bi došao i kakav doktor i inžinjer
Da su naši pametni pa da nasele pola milijuna Ukrajinaca po HR pasivnim krajevima, podjele im odmah zemlju, kuće i državljanstvo.
Polako sa dijeljenjem kuca. To ni mladim Hrvatima ne daju. Samo APN, koji je po mojem misljenju kamen oko vrata.
-
O mitkko dragi, TA je suspendirana.
Imamo black swan
Kužim, i ne znam zašto, ali oko ovih pozicija sam nekako opušten.
Je, ako nista drugo za daily trade.
-
Vani brodari u plusu.
-
Dobro pa je nas Dlkv zavrsio sa 7.5% u plusu danasnji dan.
-
EU OBJAVILA PLAN SANKCIJA
EU je objavila plan sankcija. Napominju kako su moguće i druge sankcije u slučaju da se invazija dogodi.
Sankcije su usmjerene na:
- 351 člana ruskog parlamenta koji su podržali priznanje zajedno s 11 ljudi koji su ga predložili
- Banke koje financiraju ruske vojne i druge operacije na tim područjima
- Sposobnost ruske države i vlade da pristupe kapitalnim i financijskim tržištima i uslugama EU-a
- Trgovinu iz dvije otcijepljene regije u EU i iz EU
Svih 27 država članica EU mora pristati na ove sankcije.
- kako će eventualne sankcije pod točkama 2 i 3 utjecati na Europska financijska i dionička tržišta?.......
Cini mi se da su to kozmeticke mjere. I da su prijetnja da ne krene dalje prema Ukrajini.
-
Da smo mi normalna drzava onda bi se crvenili jer nam je ministar u zatvoru zavrsio, ali to je kod nas normalno stanje.
Mi Putina cekamo.
-
Da dodje do teoretskog rata, brodari bi bili dobitnici. Zapad bi robu koju sada dobiva iz Rusije morao nabavljati iz udaljenijih krajeva sto bi povecalo morske putove i dovelo do manjka brodova. Nastao bi i zastoj u svjetskoj trgovini. Brodarske vozarine bi narasle.
Ali nece biti nista niti od rata niti od sankcija Rusiji. Sto ce se sada Europa smrzavati zbog principa? Ili netko stvarno vjeruje da ce mladi Nijemci ginuti za ukrajinski Donjeck?
Putin je to vec napravio sa Osetijom i Krimom i nije se nista dogodilo. On je zauzeo pokrajine koje vec de facto kontrolira i gdje se odavno nalaze ruski vojnici. I sada panika. Zasto ne panicarimo sve od 2014 zbog toga?
nemoramo paničariti ni sada.......ali pretpostavljam da tada burze nisu bile ovako napuhane kao danas, inflacije nije bilo, kamate ovako nisko (što če s njima i kako postupati ukoliko gospodarstva počnu slabiti a inflacija i dalje rasti?), dugovi zemalja nisu bili toliko visoki izmučeni kovidom koji još nije riješen, broj zaduženih poduzeča koji ne stvaraju nikakav novac a čine burzovni mjehur........onda kao šlag na tortu dolaze i izraženi geopolitički sukobi i neizvjesnosti na neizvjesnosti i mix je potpun.......
nevezano za sve to brodari plove i dalje na dobrim vozarinama i bilo bi dobro da tako i nastave te stanu na čvrste noge nakon mnogo gladnih godina.......
ništa, promatramo, kalkuliramo i prilogođavamo se i dalje.......nema rješenja i velikih para preko noči.......na burzi se, uglavnom, prema gore ide po stepenicama a prema dolje liftom........tome, po tko zna koji put svjedočimo i ovdje zadnja 2 tjedna.....
Upravo to.
Samo onda treba reci da americke burze padaju jer su pregrijane, i da se trazi bilo koji povod za "kraj svijeta".
A koliko je Atpl pregrijan, moglo se vidjeti po prometu jutros. Nije bilo puno rasipaca.
-
Mislim da su brodovi osigurani ako putin bude pucketao.Moje mišljenje da će brodari rast...
Da dodje do teoretskog rata, brodari bi bili dobitnici. Zapad bi robu koju sada dobiva iz Rusije morao nabavljati iz udaljenijih krajeva sto bi povecalo morske putove i dovelo do manjka brodova. Nastao bi i zastoj u svjetskoj trgovini. Brodarske vozarine bi narasle.
Ali nece biti nista niti od rata niti od sankcija Rusiji. Sto ce se sada Europa smrzavati zbog principa? Ili netko stvarno vjeruje da ce mladi Nijemci ginuti za ukrajinski Donjeck?
Putin je to vec napravio sa Osetijom i Krimom i nije se nista dogodilo. On je zauzeo pokrajine koje vec de facto kontrolira i gdje se odavno nalaze ruski vojnici. I sada panika. Zasto ne panicarimo sve od 2014 zbog toga?