1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Marielena
    • April 20, 2022 at 12:54 PM
    Quote from Moller
    Quote from zlocesti

Kakav je ovo Sudnji dan na Viru ?

Idu u stečaj ?

Jer onda sam spušila pare :S

vrlo ste blizu istine, jer Viro je već duže vrijeme u PSN, a to je samo korak DO, znači, samo mala greška kao u Minesweeper i letimo :/ s tim da taj let ne podrazumijeva onaj burzovni, stoga mi je pravo čudo od kuda ste vi smogli hrabrosti uopće se priključiti igri ^^

svaki čas se može očekivati da Ssudac odsvira kraj , ali da vas utješim, količine nisu zabrinjavajuće, sve će to deda sakupiti kada budu penali

Tko je deda?

I dali ovdje ima jos fondova koji izlaze?

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Marielena
    • April 19, 2022 at 10:48 PM
    Quote from MihoMato
    Quote from Milijarder

Eto,

Anna je iskipala sve do zadnje dionice!

Novi broj 10. je Drnasin Ante!

Čestitke! :)

E moj Miljarder, slabo Vi to skontavate, Anna nije više među prvih 10 , međutim ima ona toga još poprilično da proda. Ne valja napamet nešto zboriti, a da nije provjereno !

Nije joj ostalo puno jos. A i koliko se sjecam, prije 2 godine bilo je lijepo kupovati od Anne :)

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • April 19, 2022 at 5:47 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Chuck

Prodan je brod Ston

Poštovani,

u skladu s odredbama Zakona o tržištu kapitala, Atlantska plovidba d.d. obavještava kako je 19. travnja 2022. godine potpisan ugovor o prodaji m/b AP Ston u vrijednosti 19,5 milijuna USD. Ugovor će stupiti na snagu nakon što kupac uplati 15% predujma. Brod će, sukladno odredbama ugovora, biti predan kupcima u IV. kvartalu 2022. godine dokad će njime upravljati Atlantska plovidba d.d. i pri tome ostvarivati značajan pozitivan novčani tijek.

S poštovanjem,

Atlantska plovidba d.d

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/42720

Display More

Takav 10 godina Supramax prema Cleavesovoj tablici vrijedi prosjecno 1M USD vise.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

One smijesne procjene brodova na Marinetraffic su posebno zabavne jer je tamo brod procijenjen na 24,5M USD.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Ugovor je odlican jer ce brod eksploatirati do 4Q 2022 do kada ce vozarine biti sigurno visoke. Dalje tko ziv tko mrtav.

Iako ja ne bih brod prodavala u ovo vrijeme visokih vozarina uopce.

Mislim da ovako financiraju novogradnju.

• Marielena
    • April 19, 2022 at 4:57 PM

Ovo je ZSE naravno pa su jutros vjerojatno kupovali oni koji su imali inside info.

• Marielena
    • April 19, 2022 at 4:49 PM

Cijena je dobra. Samo ne znam zasto prodaju.

To je supramax.

Iako kupuju novogradnju.

• Ulaganje u nekretnine na Jadranu

• Marielena
    • April 19, 2022 at 4:41 PM
    Quote from Barikb

Odmaknućem od dionica povećao sam kapital, nemam vremena više pratiti ZSE iako jesam godinama i mučio se investirati. Poklopio sam pred nosom Austrijanca i Slovenaca, te spletom spretnih i vrlo sretnih okolnosti vrijednu nekretninu u neposrednoj blizini Opatije o kojoj sam prije sanjao da je mogu imati. Dio nje nije moj, nego sam posudio od banke. Banka ju je procjenila znatno više nego sam platio i vjerujem da je taj indikator povoljan. Po svemu sudeći izvršio sam transakciju u zadnji čas prije uvođenja eura i više inflacije. Mnogi upućeni tvrde da se za te novce ne može više izgraditi i sa postojećim terenom.

Sretan Uskrs svime želim dobre poslove, kvalitetno življenje, te da se nesebično trude do kraja i ulažu u sebe i svoju djecu.

Moj savjet je: Dobrih prilika će uvijek biti, razboritost, trud i oprez su majka mudrosti. Ako nešto grade izgradnja uvijek isto košta i u Opatiji i u Gaćelezama, bitna je lokacija. Po mogućnosti ona treba biti ako već nije na otoku, uz obalu Jadranskog mora da prometno bude dostupnija bogatim Europljanima. Usporedite sa ZSE imate znanja i iskustva da to možete. Čak smo izgubili sve na tvornicama novca Jamnici, Ledu... ali ja na se sebe i obitelj misliti moram.

Prvo cestitam na uspjesnoj kupnji.

Drugo, malo mi je uvijek cudno kada ekipa dodje na dionicki forum pa nam objasni da treba ulagati u nekretnine, a ne u dionice.

Ulaganje u pravu nekretninu u pravo vrijeme je dobra investicija. To ne znaci da je ulaganje u bilo koju nekretninu dobra investicija kako misli prosjecan Hrvat.

Ulaganje u trenutno precijenjene nekretnine mi se ne cini kao najbolji savjet, ali svakome svoje.

Mislim da se na ZSE moze zaraditi. Oni koji stalno gube lijece frustracije. To je tako uvijek i u svemu.

Ja mislim da se iz svojih gubitaka moze puno nauciti.

• Tankerasi strani i domaci

• Marielena
    • April 19, 2022 at 11:55 AM

Ja ne ocekujem porast oil demanda u 2022 godini. Nafta je prilicno visoko.

Avioprijevoz je poceo rasti u 2021 godini bez velikog utjecaja na tankerske vozarine.

Tankera ima dovoljno u moru.

Ocekujem porast tankerskih vozarina zbog

zagusenja u lukama i sankcija Rusiji.

Na tankerima bi se 2022 godine mogao dogoditi slucaj kao na bulkerima 2021 godine. Veliki porast vozarina bez rasta demanda zbog zagusenja.

• DRY BULK

• Marielena
    • April 19, 2022 at 10:10 AM
    Quote from D_artagnan

Krenula neka ofanziva i kod nas na ATPL za početak, izgleda ova obrana ipak popušta ^^ , istina dugo je i izdržala :S mislio sam da će se i prije povući na obrambene položaje :)

Ne znam gdje je majstor one stotice poslagao?

• DRY BULK

• Marielena
    • April 19, 2022 at 9:41 AM
    Quote from mitkko
    Quote from tin

Vikinzi u pozitvnoj blokadi na otvaranju....otvorili s plus 12%...

GOLDEN OCEAN GROUP

OSLO BØRS

BMG396372051 - STOCK

BMG396372051-XOSL?format=png&size=small&theme=colored

NOK 116.15

19/04/2022 - 09:05 CET

Since Open
    -0.85 (-0.73%)
    Since Previous Close
    +11.85 (+11.36%)

Display More

Burza u Oslu nije radila od četvrtka. Ovo danas na otvaranju je poravnanje sa rastom brodara na US burzi u međuvremenu.

Display More

Istina. Niti nasa nije radila od cetvrtka.

Ne ocekujem nikakvo poravnanje sa ovima vani :)

• Sretan i blagoslovljen Uskrs

• Marielena
    • April 17, 2022 at 8:26 AM

Sretan Uskrs svim forumasima💛💜

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marielena
    • April 15, 2022 at 10:33 AM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

JDPL

JDPL je nepravedno zapostavljen. Graf je dosta bullish.

Zadnjih mjesec dana dionica pokazuje znakove bottominga. Prije 7 dana smo imali breakout iz ovog padajućeg trendlajna i sada gledamo retest.

Prvi target je na cca 70 kn, što je +25%.

DISCLAIMER: Trenutno imam ATPL, JDPL i ZABU. Objavljujem grafove onih dionica koje pratim i za koje mislim da imaju dobar bullish setup - zato ih i imam u portfelju. Trgujete na vlastiti rizik.

Display More

JDPL apdejt

JDPL je doživio jedan propad više nego što sam očekivao, nenadana situacija oko Ukrajine je učinila svoje.

Stvari su se sada resetirale, ideja starog grafa je ustvari i dalje ista, sada je taj ključni trendlajn drugačije definiran.

Cijena je iznad svih EMA-ova koje su također u bullish formaciji, cijena trenutno radi retest trendlajna. Očekujem napad na 61,50, tu nekakav zastoj/konsolidaciju i onda napad na 70 kn.

Uzmite u obzir da imam dionicu pa sam možda subjektivan, a možda i nisam... kako god bilo, ljepota TA je da ćemo ubrzo saznati kako stvari stoje.

Display More

Nemam prituzbe na graf, nego sto si se Ivani zamjerio? Svaki post palac dolje?

• Marielena
    • April 14, 2022 at 9:45 PM

Gogl na 13.64$. DSX na 5.24$.

Vani festa brodara.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Marielena
    • April 14, 2022 at 9:44 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

TPNG

45,50 će vjerojatno biti neka zona otpora gdje očekujem nekakav zastoj. Ukoliko se tu formira "build up" - cijena se konsolidira malo ispod te razine, ako ne bude "rejection" svijeća sa velikom gornjom sjenom (na grafu se može vidjeti niz takvi primjera u prošlosti) - velike su šanse da će se rast nastaviti, cijena će napokon izaći iz ovog downtrend kanala u kojem se zadržala više od godinu dana. U tom slučaju je target na oko 54 kn.

Tehničke razine otpora sam ucrtao na grafu.

TPNG apdejt

Cijena je na toj ključnoj razini na vrhu kanala i tu dosta dobro reagira. Par dana konsolidacije da se RSI malo ohladi i napad na 48-50 bi bio za očekivati.

Display More

48 kuna je povijesno jak otpor. Mislis li mitkko da bi probijanjem 49 kuna na velikom volumenu mogla doci i do 60 kuna ponovno?

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• Marielena
    • April 13, 2022 at 5:51 PM

Cestitke imaocima. Ja sam isto napravila kao kolega tin.

Cestitke strpljivima.

• Marielena
    • April 13, 2022 at 11:30 AM

Danas je promet malo zesci. Ajde, barem nije potop. Otisli moreplovci na blagdane ocito vec.

• DRY BULK

• Marielena
    • April 12, 2022 at 5:59 PM
    Quote from tin

Golden Ocean Group Limited (GOGL)

NasdaqGS - NasdaqGS Real Time Price. Currency in USD

Add to watchlist

11.69+0.38 (+3.32%)As of 09:43AM EDT. Market open.

To su ameri....strah traje jedan dan....

Jucer su Ameri padali zbog izvjestaja o inflaciji. Nakon objave da je i. 5.8% je trziste okrenulo u zeleno. 5.8% je dobro🤔

Quote from hugh
    Quote from Moller

bitno je da ZSE osigura kvalitetno sklonište za servere da nam dijonice ne propadnu, ako ne odemo svi u anatomsko sklonište iz kojega smo i došli

najbitnije bi tada bilo da imamo dostupnost informacije kada Braemar okrene.......

To lako isprogramirate.

• DRY BULK

• Marielena
    • April 12, 2022 at 3:13 PM

Odakle vama da ce se rat prosiriti i zasto?

• DRY BULK

• Marielena
    • April 12, 2022 at 2:04 PM

Kada zavrsi ovaj dvotjedni lockdown u Kini, capeovi krecu u pravi rast ove godine.

Da, vozarine za panamaxe i supramaxe znatno vise u 1Q ove nego prethodne godine.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marielena
    • April 12, 2022 at 1:59 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Joskocro

Zadnji put TPNG je vrijedio 46 kn, oko 4.08.2021, ali se cijena vratila na "početak".

Hoće li ovaj put to iznad 50 kn? :/

Postavite si pitanje kolike su brodarine bile 4.8.21, a kolike su 11.4.22...i to vam je ujedno odgovor na vaše pitanje...

To ovisi o tome koliko ce se dugo ove vozarine odrzati.

Po mojem iskustvu treba par kvartala lijepe dobiti za razine cca 54 kune.

• DRY BULK

• Marielena
    • April 11, 2022 at 10:35 PM
    Quote from hugh
    Quote from tin

Ameri su svoj svjet...što se to bitno promjenilo od petka do danas....al tako je to kod amera...niti smo rasli u skladu s njima niti smo padali jako kao oni....vidjet će mo na Q1....EGLE ako se ne varam ima izvješće 5.5. baš me zanima kako će dionica reagirati nakon izvješća koje bi trebalo biti odlično.

ameri su svoj svijet jel isplačuju velike kvartalne dividende pa svejedno po njima "tuku" nemilice prema dolje .........od kada su počeli isplačivati kvartalne dividende, svaka usporedba naših brodara s njima sve manje ima smisla........oni imaju i "ovce i novce" a mi "samo" novce i to samo ako na vrijeme prodamo........jel inače ispadamo "ovce"........

Slazem se. I atpl i tpng ce biti normalne dionice kada budu isplacivali redovnu dividendu.

Ovako su to trejderske dionice. Jao onome tko je zadnji u vlakicu.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt