može li netko izbaciti za ATPL ?
Ovisi hoce li izdrzati potpora na 450 kuna. Ili ce gore ili ce dolje.
može li netko izbaciti za ATPL ?
Ovisi hoce li izdrzati potpora na 450 kuna. Ili ce gore ili ce dolje.
Nizbrdo Atpl, Kodt, uzbrdo Dlkv.
Možemo li luđe?
Dlkv se trguje na takvim volumenima da je cijena nebitna.
To bih i ja voljela znati da li je danas bilo dno ili slijedi pad iduci tjedan.
Ovo vam alias salje:
Oni svi gledaju kakvo je poslovanje, ne kakvo ce biti. Vozarine ce sa smanjenom potražnjom pasti snažno. Bas misim da ce biti brutalno. Novi brodovi ce onda to držati dole nakon pada, kao i smanjeno zagušenje kad se sve smiri i smanji potraznja. Zagusenost luka nije zbog velike potražnje, nego problema oko kontejnera, vozaca i ostaloga. Kad se stvari smire, luke će moci te nepravilnosti ukloniti i protocnost ce biti puno bolja. To je naravno moje misljenje.
You sent
Nike je izadao izvjesce prije tjedan dana pa imaju zaliha da ti pamet stane.
sigurno nece kao sumanuti jos te zalihe dizati
I jos ovo:
Kohl’s announced Friday that it is terminating talks to sell its business, saying that retail environment has significantly deteriorated since the beginning of its bidding process.
The company also cut its outlook for the fiscal second quarter, citing softer consumer spending.
Ako dodje recesija i ljudi manje kupuju zbog inflacije, smanjiti ce se i congestion kod kontejnerasa.
Dry bulk je drugo. Ugljen i zito su nuzna dobra.
Kupuje li tko gogl danas po ovoj cijeni?
Pricala sam sa aliasom i on kaze da ce zim u bankrot i da se to ne kupuje.
Uzeli su od naviosa brodove po 60000$ u iducih 6 godina. Kontejnerasa ima dovoljno u moru. Novogradnja stize, a vozarine za kontejnerase ce poceti padati jer ce ljudi manje kupovati elektroniku.
Jucer je Micron izbacio jako lose izvjesce.
Treba kupovati brodove koji prevoze mehaniku, ako elektronika pada
Vozarine rastu ako raste potraznja za robom.
Pricala sam sa aliasom i on kaze da ce zim u bankrot i da se to ne kupuje.
Uzeli su od naviosa brodove po 60000$ u iducih 6 godina. Kontejnerasa ima dovoljno u moru. Novogradnja stize, a vozarine za kontejnerase ce poceti padati jer ce ljudi manje kupovati elektroniku.
Jucer je Micron izbacio jako lose izvjesce.
Da, ljudi kupuju manje zbog inflacije. Inflacija ce zbog toga poceti prirodno padati. Zbog toga nece niti kamatne stope preagresivno rasti.
Hoce li biti recesije cemo vidjeti.
Ja sam napisala prosli tjedan na Poslovnom da ocekujem malu recesiju.
Ali evo ja stvarno ne razumijem logiku.
Znači, tih 1,17 kn neće isparit nego će ostat u firmi a onda sruše dionicu za 3kn.
Kaj je nekom to TAJ signal koji je čekao u moru informacija i loših vijesti da si protumači da možda ipak dolazi recesija?!
Zato vam burza daje prilike. Jedan od razloga zašto većina ljudi gubi novac na burzi leži u tome da ne razmišljaju da su vlasnici biznisa tj. ne razmišljaju dugoročno. Novac je ostao na računu tog biznisa i nije se dogodilo ništa zbog čega bi dionica trebala pasti 15%. Vjerujem da uprava može bolje alocirati taj novac za daljnji rast nego da ga isplati kao dividendu. Isplata dividende bi značila i oko 2 mil. kn poreza i prireza a to baš nije malo.
Ova dionica se kupovala na razinama od 8-10 kuna, a tada ju nitko nije htio. Ali bas su ju htjeli po 17 kuna.
Vecina ljudi gubi novce na burzi jer kupuje tek kada dionica poskupi, a onda ju prodaju na nize. Nemaju pojma zasto su ju kupili, ne znaju zasto ju prodaju.
Evo da i ja kazem koju. Prodala sam ovu dionicu prije godinu dana na 10 kuna. Ne zbog neisplate dividende, ja niti ne kupujem dividendne dionice, nego jer sam vidjela da ide na 8 kuna.
Vec je tada prije godinu dana bilo jasno da dividende nece biti iducih 5 godina cim su izglasali izgradnju doka.
Mogu samo reci da je ovo kao i Tpng odlicna firma sa jako losim odnosom prema manjinskim dionicarima.
Za ovu burzu nista cudno. Netko je odlucio kapitalizirati dobit.
Nemam nista protiv bilo koga na forumu. Samo ne razumijem da isti nickovi crnjace na dnu, a onda se rugaju prodavacima.
Cemu onda sluzi forum?
Marine, koristis li TA ili igras na iskustvo i osjećaj?
Po osjećaju i iskustvu na dotičnoj dionici.
Dobronamjeran savjet. Prouci oscilatore malo.
Ajde tehnicari, da li je ovo pozitivna divergencija izmedju grafa BDIa i MA50?
Pomama, kak bi rekli
Sad više nije frka, nema više ni 666
To je promjenjivo stanje. Zacas se popuni i bid i ask.
Zasto bi tocno netko sada trebao stajati na bidu? Da ovi koji su kupili na 460 kn prodaju na 480? Ili da oni koji predvidjaju propast sada izadju malo vise?
Ovo je nuzna situacija. Svi koji ne vjeruju u perspektivu ovog sektora i trebaju izaci prije nego dionica krene rasti.
gosp. Marine Vi ste razvili strategiju koja vama odgovara i svaki Vam cast na tome, ali dali bi ta strategija funkcionirala da upravljate s recimo 20 mil kn? Kako bi onda recimo na KODT izbjegli gubitak od 3%?
nisam Marinov odvjetnik niti bih ga zastupao, ali o tome neka se brinu oni koji toliko imaju
Onaj tko ima milijunske iznose ulaze valjda u dividendne dionice i zivi od dividende.
Ne moze to trejdati svaki dan.
Stvarno nemam nista protiv vas. Samo vi zaradjujte.
Samo kako zaraditi kupnjom na 520 kuna i prodajom na 490 kuna?
Najobičnije zbrajanje i oduzimanje. Zaboravili ste ono prodat na 490, a kupit opet x2 na 460kn. Sutra mogu npr. prodat po 490kn i izaći sa 1.5k kuna u plusu. Da sam ostavio kako je, i sutra prodao po 490kn, bio bi -7k kuna u gubitku. Dakle sebi sam stvrio lagodniju poziciju i eliminirao cijeli gubitak, ako ne vidite matematički razliku, onda nema smisla daljni razgovor.
Uostalom FIFO metodu trebate zaboraviti u parcijalnim transakcijama, jer vas samo koči da zatvorite poziciju sa gubitkom, pa napravite još veći gubitak i na kraju prodate ili postanete bag holder.
Da, a sto ako ne ode na 460, vec ode na 508? Hocete kupovati skuplje prodano po 490 kuna?
Ne, uopce nisam mislila na vas.
Logika mi govori da su kupci na 520 kuna prodavaci na 490 kuna.
I tko je god to napravio profitirao je tada. Jer se vidilo iz avion što se je kuvalo nekoliko dana u komadu. Po meni je bolje i da napravim grešku u koracima , nego da njemo promatram pad u ambis. I po meni osobno važnije je pazit da ne izgubim, nego da što više zaradiš.
Stvarno nemam nista protiv vas. Samo vi zaradjujte.
Samo kako zaraditi kupnjom na 520 kuna i prodajom na 490 kuna?
I kada opet kupiti? Ili mislite da Atpl ne treba kupovati vise?
Evo, ja sam zadnje kupila po 418 kuna. Ne cini mi se da mi je pametno sada prodavati. Stvar je u tome da sada prodam, samo bi si smanjila prosjek.
Ja ne mogu otvoriti link.