1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 137
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • July 12, 2022 at 6:54 AM
    Quote from zlocesti

Da li je itko razmislio zašto Europska centralna banka nije povisila kamatne stope ? Lijeni, nesposobni...

Biti će prije da se ne usude, jer je situacija tragična

Manjak energenata, plin ne možeš naštampati, divljačka inflacija, pa ti budi heroj i zaustavi je u uvjetima poremećaja opskrbe

Čeka nas stagflacija, rok neodređeno, kao i rat u Ukrajini koji eto traje dulje od mjesec- dva i nije parada. Spaljena zemlja, eto što je.

Na koncu će se inflacija riješiti sama od sebe. Padom potrošnje.

Pa ako crnjačim, namažite me katranom i perjem :S

Display More

Ne bi vjerovali sjećam se Markovića. Imala sam 8 godina. Prodavala sam na zidiću neku bižuteriju i mijenjala dinare za marke. Tata me za rodjendan odveo u Veneciju. Eh, da se vrate ta vremena🤣

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • July 8, 2022 at 3:19 PM
    Quote from Moller

-ATPL nekoliko x danas i obavijest cijenjenoj investitorskoj zajednici da se naše malo, teško stečeno kraljevstvo raspalo kao kula bez karaktera,

čisto me sram koliko nemam za ponedjeljak

Znaci u ponedjeljak ste opet na bidu?

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • July 7, 2022 at 3:03 PM
    Quote from Meri
    Quote from Marielena

Je, bome je. Sica samo. Takva je i likvidnost.

Dobila sam prigovor da svoje bureke ne prijavljujem pa eto😅

ako je od jučer može biti samo jogurt :)

A ne, ne, nije jos prodano😅 ja ocekujem burek s mesom.

• DRY BULK

• Marielena
    • July 7, 2022 at 2:53 PM
    Baidu, Alibaba, JD.com rise as China considers $220B stimulus to boost economy: report
    Baidu (BIDU), Alibaba (BABA) and JD.com (JD) rose early Thursday as Bloomberg reported that China is considering letting local governments sell up to $220B in…
    seekingalpha.com

Ovo je dobra vijest za dry bulk.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • July 7, 2022 at 2:52 PM
    Quote from Meri
    Quote from Marielena

+tpng jucer po 49 kuna.

hladni burek, :) .

nhf

Je, bome je. Sica samo. Takva je i likvidnost.

Dobila sam prigovor da svoje bureke ne prijavljujem pa eto😅

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • July 7, 2022 at 2:39 PM

+tpng jucer po 49 kuna.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marielena
    • July 7, 2022 at 1:58 PM

Nasa tankerska kraljica je nelikvidusa. Danas 0 kn prometa.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • July 7, 2022 at 1:50 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

Vi ste majstor 👍

ja barem uvijek napišem kada ulazim u "odnos s kraljicom", dok vi to nekako uvijeno kao trejdate, pa onda nakon tjedan dana eto i ja sam prodavala, ja to ne računam za ozbiljno, treba se sve transparentno objavljivati dok je "burek" vruć

evo baš stigla još jedna uplata za mastan burek

-atpl malo

Ja cekam atpl nize za dokup.

Ali u medjuvremenu nije lose pojesti masni burek. Vi ste tu spretniji od mene. Ja nisam spretna s tim burecima. Radim za brokera i nerviram se.

P.S. da sam vani isla bi na 500 kn u short na atpl, ali toga ovdje nema.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • July 7, 2022 at 11:37 AM
    Quote from Moller

-atpl malo, ostavio nalog i jutros netko uplatio dividendu, eto fala

Vi ste majstor 👍

• Marielena
    • July 6, 2022 at 4:47 PM
    Quote from accountant
    Quote from Moller

N.Baksuz je samo na jednom mjestu pogodio, a sva ostala promašio i sada je on kakttii neki etalon za uspješno ulaganje , asti miša, meni je on dobar kandidat za lovca, jer je puno više prostora za promašiti, nego za pogoditi i tu on ne bi faljiva puno ka na burzi

ako on kao član akademske zajednice i znanstvenik (ima i CFA koliko znam) nije mogao 'pogoditi' nego samo jednu dionicu, po meni to više govori o 'našem' trž. kapitala:

nebriga za malog dioničara, svojevoljne uprave i NO-i, nefunkcionalna HANFA i porezna uprava

on je tražio value investicijske prilike na smetlištu fin. instrumenata zvano ZSE-a

Slazem se. Ima li ijedan uspjesan value investitor na zse? Ne pricam o nama burek trejderima koji prije prodamo nego kupimo😂

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marielena
    • July 5, 2022 at 1:46 PM
    Quote from Chuck
    Quote from fond300

5TC 17283 -1198

Capesize down ~4%
    Panamax down ~4%

Ovo je strašno, sve se crveni

https://www.braemarscreen.com/

Zasto vas tako zulja Atpl kada ga nemate?

• DRY BULK

• Marielena
    • July 5, 2022 at 12:11 PM
    Quote from Chuck
    Quote from StatusQuo

Da, moram priznat bas su strasne ove vozarine od preko 20 000 $ ;(

Koje konstantno padaju već preko mjesec dana, te nema naznake preokreta i to u najboljem dijelu godine za bulkere. Čak je i propaganda od pojedinih kolega (i kolegica) utihnula, a to je siguran znak da svi bježe što dalje od ZSE, a jako je usko grlo za izlazak i cijena stalno pada.

Najjaci rast bdia je krajem ljeta i u jesen.

• Marielena
    • July 5, 2022 at 10:47 AM
    Quote from BudFox
    Quote from havi

Enese ne pisite gluposti. Da imalo znate nešto o ATPL znali bi da ATPL ima monisticki sustav upravljanja i da nema NO nego UO - Upravni odbor i izvrsne direktore.

https://lidermedia.hr/poslovna-scena…ni-odbor-129705

Ako je UO podržao tu odluku i objavljena je na burzi onda je to usuglašeno i na upravljačkoj i na vlasničkoj razini.

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…cb852261756.pdf

Kolega kako ste sigurni da su svi ti direktori izvrsni?

Već se mjesec dana ne mogu dogovoriti hoće li održati

tu GS ili ne, pa bi ih ja svrstao u kategoriju jedva dovoljan,

a ne izvrstan, ako ćemo iskreno. Zbog njihove nesposobnosti

oko poziva na GS i dividende cijena dionica zadnjih dana pada, a

možda je sve to namjerno smišljeno da pojedinci jeftino dokupe

dionice prije GS i dividende, tko zna. Trebao sam prodati sve dionice

iznad 500 kako sam bio rekao (sam sam kriv za to), a sada više nemam

novca za dokup, pa još mogu samo pričati ;( .

Display More

Ja sam objasnila zasto pada Atpl. Padaju i vani brodari. Samo sam neke naljutila pa odustajem. Nema veze s dividendom i netransparentnom upravom.

Vratiti ce se Atpl i to jako.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Marielena
    • July 5, 2022 at 10:13 AM
    Quote from havi

Mislim da ćete vi i vas patron uvidjeti nakon objave podataka da ste bili u priličnoj zabludi. Gospodarska aktivnost će biti zadovoljavajuća u US. Negdje drugdje u svijetu bi mogli nastati problemi…. a nisu Kina ni emerging markets.

Rezultati za GDP u USA za 1Q su minus 1.6%. Ako su negativni i za 2Q to je službeno recesija.

Ja sam odavno napisala da očekujem da će brodari ploviti pozitivno iduće 2 godine. Cijene dionica ce naravno biti valovite.

Naravno da je Atpl u 2q plovio pozitivno.

Ovo vise nije TA pa smo offtopic.

Ugodan dan.

• Marielena
    • July 5, 2022 at 7:38 AM
    Quote from havi

Kolegice Mariaelena ne pisite gluposti. SAD nije u recesiji barem ne onoj koja bi bila dokaziva uobičajenom definicijom recesije. Svašta se u posljednje vrijeme piše u medijima, a pogotovo na ovom forumu. Sijaset gluposti. Zato vas molim da smanjite doživljaj jer na ovom forumu i najveća glupost se odmah “primi” za nekolicinu crnjaša.

Štoviše, čitajući gluposti koje se pišu, neki će s foruma već izaći iz recesije i prije nego li uopće sluzbeno ista dogodi. Ako se uopće dogodi.

https://www.nytimes.com/2022/06/28/bus…ability-us.html

O tome cemo pricati krajem mjeseca kada izadje podatak o ukupnoj gospodarskoj aktivnosti za 2Q. Onda ce biti malo kasno ;)

Nisam uopce crnjak za brodare. Prilicno sam bullish kada su brodari u pitanju.

• Marielena
    • July 4, 2022 at 10:34 PM
    Quote from Chuck

Ako cijena ATPL probije 400 kn, slijedeća zona potpore po grafu je 340 - 350 kn. To je pod uvijetom da vozarine još uvijek ostanu profitabilne kao u Q1 kada se cijena poslije sa rastom vozarina odbila prema gore. Ako vozarine drastično padnu i ponovno krenu raditi s gubitkom onda cijena ide i puno niže od toga.

Veliko je pitanje da li će se ove godine vidjeti razine iznad 500 kn, a pogotovo iznad 550 kn gdje je najveći otpor rastu cijene, a ako se situacija sa vozarinama dramatično popravi moguć je i triple top, a i h&s pattern.

Vozarine se ove godine nestandardno ponašaju zbog rata u Ukrajini i cijele ove situacije i borbe sa inflacijom.

SAD vec je u recesiji. FI za 2Q ce to potvrditi. Trziste to zna i zbog toga su indeksi pali. Mislim da jos nismo vidjeli dno. Sada je samo pitanje kakva ce biti ta recesija mala ili velika. Mala je zapravo dobra vijest jer ce suzbiti inflaciju i potaknuti gospodarski rast.

Za brodare mislim da ce zaradjivati i dalje jer jos uvijek postoji zagusenje i nedostatak novogradnje u moru. Vozarine ce biti visoke jos 2 godine.

Kada pada, pada sve. Ja takodjer ocekujem oporavak cijena brodarskih dionica na jesen. Rasti ce s dobrim razlogom.

Sada treba cekati da se kinesko gospodarstvo otvori, pa ce i BDI krenuti rasti.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marielena
    • July 4, 2022 at 4:16 PM
    Quote from DiAbLeRo
    Quote from Marielena

Valjda mislite potpora na 400 kuna.

Toliko o kolegi aliasu i njegovoj stručnosti. Pisao bi analize a ne zna što je otpor a što potpora. On je jedini 100% siguran indikator da uskoro kreće rast. Bilo je tako i početkom prošle godine, ništa se osim nicka promijenilo nije.

Alias ne pise na forumu vec godinu dana :)

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Marielena
    • July 4, 2022 at 4:14 PM

Hoce li sudac uskoro donijeti rjesenje o PSNu ili je otisao na godisnji odmor?

• Marielena
    • July 4, 2022 at 3:46 PM
    Quote from Chuck

Po grafu dno je na 417kn, ako ne dođe do nekih novih loših vijesti. Značajniji otpor je tek oko 400 kn. Danas ne radi USA burza, slave neovisnost.

Valjda mislite potpora na 400 kuna.

• DRY BULK

• Marielena
    • July 4, 2022 at 3:42 PM
    Quote from Chuck

Vozarine padaju u povijesno najboljem dijelu godine za bulkere, Capeovi na 18500$, a lijepo sam vam prije dva mjeseca govorio što će se desiti, pa ste me tada ismijavali, a cijelo vrijeme sam vam dobronamjerno pisao. Sada kada je vrag odnio šalu, više nije tako smiješno. A što će tek biti na zimu sa vozarinama kada je najslabiji dio godine, ako sada toliko padaju? Treba puno čitati i proučavati, te raditi analize da bi se mogla donijeti ispravna odluka, a ni tada nisi 100% siguran da je ispravna. Gdje su sada širitelji propagande, više se ne javljaju jer su vjerojatno prodali.

Vozarine padaju jel Kina uvozi trenutno manje zeljeza. Tko zna sto ce biti do kraja 3Q. To se lako obrne. Meni je sada najvaznije pitanje kuda ce trziste u USA i gdje je dno.

• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 137
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt