1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Marielena
    • August 6, 2020 at 7:14 PM

Nema tu, nazalost, srece dok se banka ne privatizira.

https://www.telegram.hr/politika-krimi…a-115-milijuna/

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marielena
    • August 4, 2020 at 3:23 PM
    Quote from maratonac

Baš me zanima koliko su prodavatelji zaradili na dionici da je sad tako olako rasprodaju. Nisu zaradili ništa, ali su zato uvijek tu kad treba manipulirati cijenom...

Naravno da nisu zaradili nista. Pretpostavljam da su i kupovali po 220 kuna, ali sada treba to odmah rasprodati dok jos mogu ispod 6 kuna.

Meni je ovo odlicno kao i rasprodaja fondova u ozujku. Dugo sam kupovala od njih po 3.8 kuna.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marielena
    • August 3, 2020 at 10:59 PM

Samo neka prodaju. Moci ce se kupiti.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Marielena
    • August 3, 2020 at 9:29 PM
    Quote from naim
    Quote from Parica

Mislim da treba uci sad i prodat prije q3...i ne vracat se do sljedece jeseni jer smatram da ce trebati minimalno jos 2 sezone da se turisticki sektor vrati u normalu, sto zbog korone i promijene preferencija turista sto zbog ocekivano manje kupovne moci...

P.s. od turista imam samo SUKC, ali u ponedjeljak planiram kupovat RIVP

Koje promijenjene preferencije turista?

Promijenile su se okolnosti, a ne preferencije. Oni da mogu odnosno da to okolnosti dopuštaju, bili bi cijelo ljeto na moru.

A ove gtalacke iz graha, kad ući, kad izaći nije vrijedno komentara. Da se ne dogodi kao na PTKM, kupim na 17, prodam na 20-25.

I to je zarada. Bolje nego izgubiti novce.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Marielena
    • July 31, 2020 at 10:34 PM

Ovdje sam izasla na jesen prosle godine na nekih 39 kuna. Vise srece nego pameti je bilo. Nikakvu koronu nisam predvidjela, ali "ulozila" u ATPL tada pa sam na istom.

Uglavnom, skolu platila i naucila.

Ja ovdje planiram uci neposredno nakon FI za 3Q.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Marielena
    • July 31, 2020 at 10:26 PM

I ja sam prodala DLKV na 4.8. Ocito prerano, ali sada po ovoj cijeni ne bih ponovno usla.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • July 31, 2020 at 11:21 AM

Trgovanje na ZSE mogu komotno pogledati jednom tjedno. Toliko je dinamicno.

• Birtija

• Marielena
    • July 30, 2020 at 6:05 PM

Kolega, uvijek se moze vratiti :)

• Birtija

• Marielena
    • July 30, 2020 at 4:45 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Marielena

Krivo kolega. Nisam ona, ako je ona uopce zensko :)

Moje misljenje je da to sto se pise na ovakvim forumima ne utjece na cijenu uopce. Bez ikakvih iluzija, tu smo nas par.

Cijenu dionice ipak diktira trziste.

Kolega opte rizicnija investicija od atpl.

P. S. Nemam opte

Ok, moja isprika, zamijenio sam vas.

Nadam se da ste vi zensko, bar u mojim mislima :love:8)

Quote from Jubito

Znam da imaš OPTE jer se tamo javljaš.

Nadam se da na OPTE neću proći kao tu na ATPL. =O

Kolega moj, treba nabrojati sve promasaje, pa cu ja pobrojati svoje. Popusio sam ove godine na RIVP, ADPL, ATPL, DDJH (ovo sam vec otpisao davnih dana). Zaradio nesto sitno na trejdu Optimom i TPNG brutalna zarada (skoro 100% zahvaljujuci Neu, hvala jos jednom).

Bilo je prilika za spusiti pare ove godine i te kako... ne bi nikad rekao pocetkom godine da ce biti tako dok Kinezi nisu us.r.ali cijelu jubilarnu 2020. godinu sa svojim virusom X/:/||.

P.S. Vjerujem da ste vi bolje srece od mene, pa ste spusili samo na ATPL, a na ostalim dionicama ste zaradili... ;):thumbup:

Display More

Kolega, zensko sam. I prilicno nova u ovom poslu. A na ovom forumu i poslovnom pisem par mjeseci. Pa su pretpostavke da sam neki stari nick netocne.

Za ATPL sam jasno napisala jos prije mjesec dana da kupujem nakon 2Q, a zatim uzimam 30 posto i izlazim van.

Moze li ovo opet biti ozbiljna kompanija sa stabilnim rastom? Moze. Opisala sam kada.

• Birtija

• Marielena
    • July 30, 2020 at 12:42 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Marielena

Da ne ispadne da drukam reci cu odmah da sam ja ovdje kupac i da zelim jeftinije kupiti. Izvjesce je ocekivano. Rekla sam da prije izvjesca ne zelim kupovati. Zasto je to nekome napad na osobnoj razini ne znam.

Hvala na savjetima. Ja na TPNG danas sigurno nisam na kupnji. Ja sam kupovala kada nije nitko htio kupiti. Danas sigurno ja ne kupujem.

Ja kontriram laznom optimizmu. Kada netko kaze da dionica ide na 700 kuna pa na 4 znamenke i sl, zanimaju me argumenti za to.

Da se razumijemo, ja sam trejder. Kupujem u padu, pa zadam target i prodam.

Sve je u redu, znamo se mi Bananko vec dugo na forumu, kritizira se i crnjači, a nalozi na kupnji ;):saint:8)

Quote from Jubito

Škicnuo sam malo izvješće iako više nemam ATPL, onako, iz znatiželje.

Iz zla u gore iz kvartala u kvartal.

Još i dolar pada kao kamen.

https://www.novilist.hr/vijesti/svijet/miris-recesije/

Nadam se da će Atlantska prebroditi i ovu krizu.

Lijepo da ste nam se i vi dosli javiti kako to nista ne valja...hvala na lijepim zeljama za prebrođavanjem ove krize =O:/. Nadam se da ce se Optima uskoro dobro prodati, pa da se dio kapitala od prodaje Optime prelije i ovdje ako se izvuku ;)8)

BULK: BALTIC CAPESIZE INDEX + 3.4% TO USD 18,326 / DAY

Display More

Krivo kolega. Nisam ona, ako je ona uopce zensko :)

Moje misljenje je da to sto se pise na ovakvim forumima ne utjece na cijenu uopce. Bez ikakvih iluzija, tu smo nas par.

Cijenu dionice ipak diktira trziste.

Quote from Jubito
    Quote from BudFox

Kljucna rijec je AKO...o toj prodaji se vec knjiga komentara moze ispisati na ovom i poslovnom forumu u zadnjih godinu i pol, a od prodaje jos ni P.... bez obzira na to zelim da se dobro proda jer i ja imam neku sicu Optime...;)

Znam da imaš OPTE jer se tamo javljaš.

Nadam se da na OPTE neću proći kao tu na ATPL. =O

Kolega opte rizicnija investicija od atpl.

P. S. Nemam opte

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Marielena
    • July 30, 2020 at 12:07 PM
    Quote from Neo

Koliko vidim tehnički i dalje je sve otvoreno - mislim na potencijalni SHS.

Još se čeka novi trend....

Sve po patternu, lijevo rame, glava i sad desno rame iznad lijevog...uredno...

Probije li 110kn preporuka jača kupnja.

Logicnije bi mi bilo nadokupljivati prije 110 :)

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • July 30, 2020 at 12:04 PM

Samo me zanima zasto kupujete DLKV i INGR u rastu? Zasto niste kupovali nedavno dok je bilo puno jeftinije?

Moj savjet je da se ne kupuje u rastu.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • July 30, 2020 at 12:02 PM

Da ne ispadne da drukam reci cu odmah da sam ja ovdje kupac i da zelim jeftinije kupiti. Izvjesce je ocekivano. Rekla sam da prije izvjesca ne zelim kupovati. Zasto je to nekome napad na osobnoj razini ne znam.

Hvala na savjetima. Ja na TPNG danas sigurno nisam na kupnji. Ja sam kupovala kada nije nitko htio kupiti. Danas sigurno ja ne kupujem.

Ja kontriram laznom optimizmu. Kada netko kaze da dionica ide na 700 kuna pa na 4 znamenke i sl, zanimaju me argumenti za to.

Da se razumijemo, ja sam trejder. Kupujem u padu, pa zadam target i prodam.

• Marielena
    • July 30, 2020 at 4:56 AM

Kolega Budfix,

Ne olajavam nikoga, a niti je onaj komentar na poslovnom bio usmjeren protiv bilo koga.

Marcipana(sa svim drugim nickovima) osobno ne poznajem. Koliko znam on i o TPNG ima porazno mišljenje. A moj komentar o ATPL tamo uopće ne tjera vodu na njegov mlin.

Tko je u pravu od nas ne znam, to će pokazati vrijeme.

Ali ne znam zašto bi realan komentar o trenutno lošem stanju bio zlonamjeran. Meni bi bilo drago da ATPLu krene bolje.

P. S. Ja nisam zabrinuta niti za jednu firmu i spremna sam prodati bilo koje dionice, a emocionalnu nevezanost bih svakome preporučila.

• Marielena
    • July 29, 2020 at 11:08 PM

Kolega BudFox ne brine me gubitak zbog korone koji je očekivani. Mene više brine to da se prošle godine poslovalo negativno, nego gubitak 1Q.

Osnovni problem je da te kompanije koje vi spominjete imaju daleko ozbiljniju flotu i lakše će prebroditi ovu krizu.

Temeljni problem ATPLa je da je flota svake godine sve manja i starija.

A ako oni prežive, ja im predviđam isključivo bolja vremena. Problem je ako.

Treći kvartal ce sigurno imati bolje rezultate. A vozarine ce u drugom djelu godine rasti.

• Marielena
    • July 29, 2020 at 10:28 PM
    Quote from BudFox

Valjda strani investitori znaju nesto vise od nas kada neki bulkeri vani, kao kod nas ATPL, danas rastu preko 10%, a tankerasi kao TPNG, koliko vidim ne prate taj rast. Kako to?

https://www.finviz.com/screener.ashx?…pping&o=-change

Da li posluju jednako negativno?

Inace, uopce ne negiram da bi cijena dionice mogla potegnuti gore.

• Marielena
    • July 29, 2020 at 9:51 PM
    Quote from rambo_5

LJudi jeste li vi svjesni da vam je kapital negativan ovdje, dug veći od godišnjeg prihoda, gubitci se gomilaju iz kvartala u kvartal - zvuči poznato?

Kakav vražiji bull, jeste li vi pri sebi?!

Ovdje je to godinama tako. Gubici se gomilaju iz godine u godinu, ali dionica ima svoje vjernike koji su je uvijek spremni napucati. Zapravo jako likvidna dionica. Izaci mozes uvijek.

• Marielena
    • July 29, 2020 at 9:06 PM
    Quote from joka14

Sve ovisi o BDI ako bude rastao kao danas i ATPL ce rast .....to je jedini indikator pada ili rasta

Ovo je istina. Sadašnji izvještaj očekivano loš zbog korone. Dugoročni rast ovisi o upravi. Imaju li oni uopće viziju što će sa core businessom. Ne, imamo profit jer smo prodali hotel. Ulaganje u flotu.

Sektor je volatilan. Vozarine će rasti i padati i tako će se kretati i cijena. Dionica će uvijek biti zanimljiva trejderima.

• Marielena
    • July 29, 2020 at 7:39 PM

Čekam da dođe George da interpretira izvješće, da nam objasni kako nas uprava mulja :D

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Marielena
    • July 29, 2020 at 6:35 PM

Očekivano izvješće. Sve smo znali i prije :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt