Znam. Sala, i na vlastiti racun, kolega Moller
Posts by Marielena
-
-
Valjda kupuju sa svrhom
Jer sve burze u crvenom. Futuresi crveni
ako je suditi po boji isto SDP, pojavu osudi, druga spasi (da se riješi dionica) pemziće ionako ne treba navikavati na veliku potrošnju, što skromnije to zdravije, kupus, kelj, blitva, špinat, cvjetača i te stvari
A sto ce, njima svaki mjesec sjeda lova na racun. Moraju kupiti. A kako mislim ne smiju kupovati stecajuse tipa Viro, poput mene, moraju kupovati dionice zdravih firmi.
-
A baš pravo i kažete 😅
-
+115 komada Viro po 56 kuna, za mene dosta. Zaokruzila sam Viro pricu.
Pa sada cekam mirno vlakic ili novu blokadu😅
-
Da li je rasprodaja danas?
-
Je li Adpl trenutno best buy?
-
Moze li mi netko racionalno objasniti Varteks? Hvala.
A od potopa ništa. Nije ovo 2008 kada su dionice kod nas bile na ATH, danas su na stečajnim cijenama. A i svjetsko gospodarstvo će prema prognozama prije izaći iz krize nego 2008.
-
Da li netko zna sto je sa projektom Batala i u kojoj je fazi?
-
Pa pola firmi na ZSE je zrelo za stecaj.
-
A što ćemo s TPNG?
TPNG će rasti ako ponovno budemo imali contango efekt na nafti.
znači, pratite naftu.
https://www.marketwatch.com/investing/future/cl.1
ista stvar Vam je i s Virom i cijenama šećera
https://www.marketwatch.com/investing/future/sugar
po TA i jedna i druga su zrela za lansiranje, al očito se na futuresima treba dogoditi jači pomak (nafta dolje, a šećer gore).
A nije li to proporcionalno? Ako padne nafta, pasti ce i cijena secera?
Ja inace ne ocekujem vise pad cijena nafte. Osim u slucaju lockdowna, a to ne ocekujem.
P.S. Sto se tice Vira, ne znam koliko TA vrijedi za firmu u blokadi😅
-
Ok vani, ali šta si konkretno mislila? Pojedinačne dionice, index?
Mene u USA strah kolko i tu. Dionice se ne kupuju na ath. Biti ovca u stadu ovdje ili tamo mi je isto. Tamo čekaju šišanje a mi smo odavna i obrijani.
Ako mislim da godišnje mogu okrenuti 30% ostat cu ovdje.
Pa ja i jesam ovdje
Naravno da mi se sada cini jako los trenutak za uci na americku burzu.
A i mnoge ovdje bi pojeo short i algoritmi. Pa na nasoj burzi ne mozes zakasniti niti dan. Mozes popodne i odspavati i nista neces propustiti😅
Pa da ovdje se jedino moze trejdati sa firmama koje su odavno osisane
-
Niti ja ne razumijem tu stalnu kuknjavu, pa sto onda radite ovdje.
Zaraditi se itekako moglo i prosle godine i ove. Ja niti nemam desetke milijuna dolara u portfelju pa da me smetaju mali prometi. Onda bih i isla van.
-
Pa vidite da i nove uspješne domaće tvrtke preskaču ZSE i bježe odavde glavom bez obzira. Infobip hoće IPO na NYSE, kad je ZSE zadnji puta dobio kvalitetan IPO neke kompanije ?
Zadnjih desetak godina vidimo samo kako se broj kompanija rapidno smanjuje, zbog bankrota, kriminala ili se jednostavno delistiraju jer većinski ne vide smisla da budu na ZSE.
Dok se ne promjeni kompletno političko vodstvo i kriminal ne bude najstrože osuđivan nema sreće ovdje.Slazem se sa svime a za to je potrebno smijeniti wannabe diktatorcice sa komunistickom proslosti, kakve imamo i u ovoj vladi.
-
ovaj mjesec je koma... tamo od riknuća Hita sve se shebalo.
Dolaze bolji dani iduci mjesec kolega.
-
Zanimljivo je to sve skupa, da. https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…tupnik-15019510
to je možda kraljica otvorila bilježnicu i počela čitati priče za dobro jutro, nije bez vraga što su baš jučer u Saboru prozivali PLenkija da će proći kao Sanader, izgleda je netko i njemu namjestio puškicu, samo čeka da pritisne okidač,
naša je država premrežena lopovima svih vrsta i uvijek su tamo gdje ima državnih para i kapital se godinama lagano prelijeva iz proračuna na privatne račune i od tuda "građani" imaju toliko štednje u bankama, kada pitaš prosječnog građana, koliko ima ušteđeno, kaže što ti je, od kuda mi, čekam ovrhu, račun mi je blokiran već godinama
Da bas, Plenky se vec poceo ponasati kao diktatorcic. Moguce da ce krenuti Sanaderovim putem, a stozercici ce se razbjezati
Samo ne znam bude li se to pozitivno odrazilo na burzu🤔
-
Ja ocekujem panicnu rasprodaju svega ako bude novi lockdown i tu imam prste na okidacu.
U slucaju da ga ne bude ne ocekujem panicnu rasprodaju svega ni na Wall Streetu ni kod nas. Pasti ce one koje ce imati los 3Q, a vec znamo koje su to.
ja vršim ozbiljne pregovore sam sa sobom o trajnom napuštanju ove burze, jer ovakvih događaja kao što je jutros Janaf se i prekoviše kod nas događa, da bih toliko riskirao i ovisio o raznoraznim lopinama, nikada ne znaš što će se novo izroditi u firmi gdje imaš dionice i da li će to uzrokovati potop i nemogućnost izlaska, pored toga i sama burza kao burza je jad nad jadovima, gdje se uopće ne trguje njenim dionicama, a to dovoljno govori o kakvom perspektivnom TK se radi, firme godinama odlaze, a njima plaća ista ili viša i boli ih pedu
Pa dionice firmi gdje clanove uprave imenuje vlada RH nisam nikada niti kupovala.
-
Da, pa ocekujem da ce neke jako porasti jer su u ozujku nepravedno zatucene.
-
Ja ocekujem panicnu rasprodaju svega ako bude novi lockdown i tu imam prste na okidacu.
U slucaju da ga ne bude ne ocekujem panicnu rasprodaju svega ni na Wall Streetu ni kod nas. Pasti ce one koje ce imati los 3Q, a vec znamo koje su to.
-
Ocito da kod nas sve mora biti muljanje.
Da nije to prica kao i na Djurici, zakucajmo na dno pa onda kada se nakrca tko treba krenu pozitivne vijesti?
-
Evo, opet sam procitala tekst. Ne vidim nagovjestaj katastrofe. Zadnja recenica govori o proslosti, a cijena secera je zakucana na dno.
Kod Vira me malo smeta nelikvidnost, a cijena je trenutno zakucana dobro.
P.S. da moram malo bolje paziti na te naloge moli Boga da ne prodje😅