1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• Birtija

• Marielena
    • November 30, 2020 at 10:09 AM
    Quote from amerikanec

Zanimljivo,cijena dionice od ATPL i ADPL poravnate u lipu....tome se bome nisam nadao pocetkom godine..

A sto je tu cudno. Po nasim analiticarima Atpl ne vrijedi nista.

Inace to me uvijek fasciniralo. Upravo se na ovom topicu najvise pise. Cudno za dionicu koja navodno ne vrijedi?

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• Marielena
    • November 30, 2020 at 7:59 AM
    Quote from alias

Problem je ovo sta je rekao:

Može se, dakle, zaključiti da ste slabi na državne bolesnike?

Ovo ću vam reći kao Hrvat, a ne kao biznismen. Isključivo želim ući u bitku za Đuru da ta proizvodnja opstane u Hrvatskoj. Vjerujem da hoće, ali i to da nitko u njega neće ući da bi pokrivao gubitke iz prošlosti. Glupo bi bilo da izgubimo tako kvalitetne i iskusne radnike.

Drugim rijecima, totalno razvodnjavanje

Ajme, ajme, koja patetika. Ovo je sladunjavije od HUBOLa.

Jasno je jos od muljanika da bi Debeljak htio da drzava preuzme dugove, a njemu prepusti tvornicu. Ne vjerujem da bude ista od toga.

A da u Djurici slijedi razvodnjavanje je jasno jos odavno.

A zasto je trziste Bakicev izlazak uz veliki gubitak popratilo rastom cijene dionice, nije mi jasno.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Marielena
    • November 28, 2020 at 9:13 AM
    Quote from alias
    Quote from Junak

Zanimljivi zakljucci i napokon realna slika bez izljeva ultra pozitivnih, na nicemu temeljenih, ocekivanja.

Imajuci to u vidu, atlantska ima ok operativu. utilizacija flote je ok. Iskusni su i plivaju/plove ok, bez nekakvih iznenadnih sokova i prevelikih zastoja. Takoder, ljudstvo i zaposlenici su ok, iskusni i znaju sto rade. S te strane, to je jako dobra stvar.

NJihov problem su ogromni dugovi/kamate/krediti i to ce im biti ogromni test u buducem razdoblju. Pitanje je u kojem smjeru ce to ici, ali trebat ce im netko tko je tu tata mata, a cak i da ga imaju/nadu, to nece biti jednostavno i lako....

S obzirom na gore napisano, i ja sam ulazio u atlantsku po puno visim cijenama i sve sam se razmisljao dali cu si smanjivati ulaz po ovim cijenama, ali sam odustao. Nekako u bunar ne zelim bacati novce, a na vidiku nema nekog povrata. iskreno neki target moguceg ulaza niti nemam, razmisljam o cijenama od stotinjak kuna po dionici i dali bih onda mozda usao (vjerojatno da sa nekim manjim iznosom).

Kakva su vam razmisljanja o ulazu i nekakvom targetu za to, pod ovim uvjetima?

@alias, Marielena , hugh i ostali?

LP

Display More

Ja ATPl ne bih kupio po ni jednoj cijeni. Procitaj na inozemnom trgovanju sta sam napisao za NMM pa ćeš možda shvatiti zašto

Display More

Meni je prosjek 165 kuna.

Kupovala bih ju vjerojatno na 100 kuna da vidim da postoji neki preokret u vozarinama.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • November 27, 2020 at 7:42 PM

https://edition.cnn.com/business/markets/premarkets

Americki futuresi u plusu.

Ma mjere kod nas nece promijeniti nista. Nisu ih, kao ni do sada, donijeli epidemiolozi, nego politicari.

Laku noc Hrvatska je vec odavno.

• Marielena
    • November 27, 2020 at 2:57 PM

Sto BDI vise raste, cijena dionice vise pada.

I to ti je burza...

• CORONA virus

• Marielena
    • November 27, 2020 at 2:55 PM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

Dragi kolega, samo kafici, restorani i teretane nisu niti bili zarista. A kako skole, shopping centri i fakulteti ostaju otvoreni, ne ocekujem nikakve stvarne promjene. Nesposobna vlada...

ne bih se htio igrati epidemiologa, nisam ni spomenuo problem širenja virusa, nego smo financijski iscrpljeni i prezaduženi za brzi oporavak, zar mi na burzi ne vidimo prvi kakvo je stanje gospodarstva, koje će to firme iznijeti taj sav trošak koji se stvara,

nemojmo se zavaravati, nismo političari

To je jasno da to necemo imati od kuda platiti. Evo drzavni sluzbenici izborili povecanje placa. Adio pameti.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • November 27, 2020 at 2:50 PM

+Vlen jucer po 9.00 kuna

• CORONA virus

• Marielena
    • November 27, 2020 at 9:10 AM
    Quote from Moller

BudFox,

mi imamo ogromnih problema, samo nemamo tko će to narodu i priznati

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvats…di-kuna-1059393

naravno da mi više ni pod cijenu života ljudi ne možemo sebi dozvoliti zaustavljanje svega, onda ispada da nam je kao glavnim svjetskim kavopijama važniji taj napitak i druženje nego bilo kakva druga djelatnost i aktivnost, pa onda imamo uvijek na prvom mjestu kafiće, kafiće i još malo kafića,

https://www.seebiz.eu/drustvo/milino…g-cacica/245966

što se također redovno može čuti iz usta glavnog epidemiologa Capaka, koji već dobrih šest mjeseci capka u mjestu zajedno sa stožerom i mislim da nemaju ni pravac djelovanja ni rješenje, samo figuriaraju, a stvari se odvijaju same po sebi, rekao bih stihijski, jedino Čačić spominje proizvodne djelatnosti, radna mjesta i održanje onog najnužnijeg, a za ostalo biti će vremena, ako ovo prvo primijenimo, jer ako se liječnici i zdravstveno osoblje bore toliko s ovim problemom, ne vidim smisao da se netko bekelji po kafićima nekoliko mjeseci i svojim ponašanjem možda namiče novi posao zdravstvenom sektoru

Display More

Dragi kolega, samo kafici, restorani i teretane nisu niti bili zarista. A kako skole, shopping centri i fakulteti ostaju otvoreni, ne ocekujem nikakve stvarne promjene. Nesposobna vlada...

• Marielena
    • November 26, 2020 at 8:03 PM
    Quote from alias
    Quote from 5. Element

Medjunarodna energetska agencija najavljuje rast ugljena u 2021. Ne na razinu iz 2019, ali rast svakako.

A celik, moj forecast za 2021 je barem 7% rasta. Jer Kina ce ovo sto sad radi nastaviti jos jace, a svijet ce se isto prikljuciti, nesto se mora raditi, a kandidata sa zastarjelom infrastrukturom ima koliko god hoces.

Mislim, uopce, koja je logika za dry bulk u post pandemijskoj ili izlaznoj pandemijskoj godini predvidjati manji promet nego u pandemijskoj?!? To je stvarno nategnuta konstrukcija. Osim toga, onaj graf sa Bimca je sve rekao.

BTW, sve upucuje na jos jedan barem breakeven kvartal. Vjerovatno i neka manja dobit.

Vi ovdje sjedite na usima i nista ne vidite procitati ili sta? Po 100. put. Ja kazem da promet nece rasti u odnosu na normalnu godinu. I ako bude toliko bit ce odlicno. Ne u odnosu na pandemiju. A brodova će biti 50 mil tona više. Ove 30 + 20 sljedece. Zakljucak je jednostavan da jednostavniji ne može biti. Svi brojevi upucuju na to??? Boze moj u kojem ovaj svijetu živi? Kako rekoh, vas je novac

Dobro, bez ljutnje. Normalna godina je odlicna vijest :)

• Marielena
    • November 26, 2020 at 6:08 PM
    Quote from alias

A gledaj, moze biti dead cat bounce. Pao je skoro 50% u mjesec i pol dana, mora se i malo odbiti. Ali nekog posebnog razloga nema. Jedino soja, jer je sad vrijeme izvoza soje iz amerike. Kao i ovih 57 brodova sto je zadrzano u lukama. Ostalo stvarno nema nekog posebnog razloga i mislim da ce tu i stati neko vrijeme prije nego okrene jos vise dole. Jer kad rastu vozarine onda rastu jako, to je manje vise poznato. Sad je rast anemican po 1%, sto i nije neki rast, pogotovo za ovaj sektor.

Ja bih rekla da vozarine rastu zbog povecane potraznje Kine.

• Marielena
    • November 26, 2020 at 5:13 PM
    Quote from alias

Ah, dobro. Pokušao sam. Toliko od mene. Pogledajte filmic pa donesite neki dublji zakljucak sami. Citajte na hellenicu vijesti i do istog cete zakljucka i vi doci. marielena, samo za kraj. ne znam dal si pogledala filmic il si procitala vijesti. znaci u lukama je u kini 57 brodova kojima kina ne da istovarit teret jer dolazi iz australije. neki su tamo preko tri mjeseca. Znaci, manje brodova za korištenje isto pomaže održati vozarine tu gdje jesu.

Ok, ne moras odmah odustati kada te netko ne slusa.

Sto mislis koji su razlozi zbog cega sada vozarine rastu?

• Marielena
    • November 26, 2020 at 3:08 PM
    Quote from alias

Sve šta govori je odlicno za ATPL. Savršeno. Jos i novi potpis ugovora između Kine i Indonezije, za ukupan ugljen koji Kini treba je ludilo za vozarine sljedeće godine. Ja sam mislio da će sljedeća godina biti koliko toliko loša, ali ovo je jednostavno katastrofa. Uz sve obveze koje cekaju ATPL sljedeće godine, moguce da nit ne doživi 2022. Dokapitalizacija? Teško. Tko će utuci lovu u ovu dionicu osim ekipe pozitivaca ovdje? Prestecajna. Lako moguce, da se smanje dugovi, ali opet za dionicare nece ostati nista. Kako sam govorio, ako mi vec ne vjerujete, bar nemojte dalje ubacivati lovu ovdje da smanjite ulaz i ostale stvari.

Kolega Alias, vozarine trenutno rastu. Polako sa slanjem Atpl u PSN.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • November 23, 2020 at 5:09 PM
    Quote from komot

Hvala Vam ekipa na podršci, čudna je to bolest. Bude dosta perioda kad mi je bolje i mislim da je to to, kad ono opet se vrati sve na početak s temperatururom 38.5 i tako već šesti dan. Moja supruga ima blaže simptome, djeca nemaju nikakve, a 100% su pozitivni. Samo me zanima kako njih troje tretira statistika i jesu li i oni uključeni u službene brojke. Reko bih na nisu.

Ako se nisu testirali, nisu dio statistike.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Marielena
    • November 22, 2020 at 1:13 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Graf dobro izgleda. Prije dva dana je probijena 10EMA i MACD je dao buy signal. Danas je uvjerljivo probijena i 20 EMA, a RSI je ušao u bullish teritrij. Stoch strmoglav raste, a i volumen je obećavajuć. Pratio sam zadnja dva dana kako će cijena reagirati na zonu 155-160 kn jer je to zona gdje je za očekivati vrh bear flaga u scenariju nastavka downtrenda. Ova današnja euforija na burzama je došla kao naručena. Cijena je probila 0,5 Fib (160 kn), a što je ujedno i prijašnja razina otpora. Prema svemu ovome, rekao bih da je otvoren put do cca 190 kn.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

ATPL apdejt

Još uvijek čekamo "eksploziju brodara" :) Šalu na stranu, ova trenutna konsolidacija izgleda kao bull flag. Cijena se povukla do 0.382 Fib i formira trokut. Možda budemo vidjeli još kratkoročno istresanje do cca 150 (možda i 145), ali rekao bih da će se rast nastaviti. Target je 192-197 kn, što je cca +25%.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Ja bih rekla da trenutno i na Adrs2 i Atpl imamo efekt slona u staklarni pa dok to ne prodje moramo cekati rast. Adrs2 ima jednog velikog prodavaca, a na Atpl IB rjesava svoje zaloge na dionicama.

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• Marielena
    • November 21, 2020 at 7:16 PM
    Quote from tepra
    Quote from Nenad Bakić

Više nisam dioničar Đure Đakovića.

Vjerovao sam u ogromne potencijale kompanije, dva puta sudjelovao u dokapitalizaciji, jednom kao ključni dioničar, što je kompaniju dva puta spasilo s ruba, aktivirao se u u smjeni lošeg vodstva.
    Nažalost, propuštene su ogromne velike prilike, velikim dijelom i zbog odgovornosti države kao ključnog dioničara.

Iako sam zbog glasačke snage vjerojatno mogao proći i puno bolje, prodao sam svoje dionice uz značajan gubitak, preuzimajući odgovnornost za svoju lošu ulagačku odluku – u biti lako je biti 'general poslije bitke', ĐĐ je mogao biti najznačajnija hrvatska industrijska kompanija pa portfeljno gledajući ulagačka odluka možda i nije bila loša – jer nisam htio stajati na putu transformaciji kompanije koja je sada izgledna.
    Vjerujem da je ova Vlada ozbiljna u namjeri da pruži ozbiljnu priliku, a Czechoslovak Group (CSG) sjajan industrijski partner koji može osigurati odličnu budućnost Đuri Đakoviću.
    Moja odluka o prodaji dionica je velikim dijelom bila uvjetovana upravo profilom CSG jer mislim da pogotovo u ovom trenutku krize treba gledati što je najbolje za kompaniju, radna mjesta i stvaranje vrijednosti za društvo. Mislim da sam bio važan da održimo kompaniju, doduše bilo je u sličnim stvarima i boljih razvoja, kao kad smo dioničarskim aktivizmom sačuvali vrijednost uloga malih dioničara u Valamaru, tada preko 10.000 stradalnika Domovinskog rata.

U ovom trenutku budućnost je neizvjesna, ali možda opet postanem dioničar, tko zna ...

Mozda I ja postanem dionicar nakon privatizacije i dokapitalizacije.

• Best buy

• Marielena
    • November 21, 2020 at 10:13 AM
    Quote from Milo

Hvala svima na preporukama, mada nisam naznačija rizik i vremenski rok.Nov sam na forumu:) ali nisam u dionicama.U ingru sam ulazio na samom dnu, sad sam nešto skratio.U podravku ispod 400, sad skratio...imam nešto dalekovoda, ne trejdam.Više sam za dobar profit u roku od 1-2g.

Za rok od 2 godine su sigurno dobre ADRS2, RIVP i ADPL, a od rizicnijih svakako DLKV.

P.S. nemam Rivp niti Adpl

• Best buy

• Marielena
    • November 20, 2020 at 11:17 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Milo

Šta bi preporučili trenutno? 2-3dionice...

ADRS2, VLEN i IGH.

IGH jer trenutno ugovara velike poslove.

VLEN jer objavljuje dobit u zadnjih nekoliko kvartala. Cijena je jos uvijek dosta nisko.

ADRS2 je dobra firma zatucena zbog korone. Vjerojatno ce se dolaskom cjepiva dici na vise razine.

Naravno da ovisi o vasim preferencijama i o tome kakav ste investitor. Ja osobno imam i puno rizicnije dionice i trejdam s njima ali ih ne bih javno preporucila.

• Best buy

• Marielena
    • November 20, 2020 at 11:03 PM
    Quote from Milo

Šta bi preporučili trenutno? 2-3dionice...

ADRS2, VLEN i IGH.

• Marielena
    • November 20, 2020 at 9:58 PM

IB to radi vec 6 mjeseci. Prebacuje dionice sa jednog skrbnickog racuna na drugi i vraca bankama kredit gdje je kao zalog dao dionice Atpl.

Za poslovanje firme nebitno.

Ali srusio je sam cijenu u zadnjih 6 mjeseci bitno i ne vidim da mu je to vazno.

• Što smo danas tržili

• Marielena
    • November 20, 2020 at 5:07 PM

+ADRS2 po 364 kune.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt