1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marielena

Posts by Marielena

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marielena
    • December 15, 2020 at 8:34 AM
    Quote from 5. Element

Nema veze s trgovanjem, ali eto, prica se:

Spremnost na kvazisolidarnost je mnogo manja nego sto bi se htjelo da bude. Ljudima je dosta. I to je jedina istina.

Korona je sezonska bolest. Tu je. I s cijepljenjem i bez njega tu je da ostane.

Ali mjere i cijela ova frtutma mora otici.

Slazem se s vama u potpunosti. Samo mi se cini da su ljudi poludjeli i da nema tu natrag.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Marielena
    • December 15, 2020 at 8:29 AM
    Quote from alias

Jos jednom. Svatko tko misli da IGH prodaje dionice iz bilo kojeg drugog razloga osim za pokrice trenutnih troskova je potpuno oduzet od stvarnosti. Trial, 7 godina je sad proslo, i ulazimo u osmu, od kad smo ti i ja zapeli raspravljati o IGH-u. Od onda je pao sa 1000kn na 70kn i sad narastao na 140. Ti ces reci da mu se cijena uduplala, a ja da je pao 90%. I znam da si ti zaradio hrpu love na njemu, jer prodajes visoko, a kupujes nisko, ali lovu si mogao bilo gdje drugdje udvostruciti u to vrijeme, bez ikakvog rizika. IGH prezivljava i to je to. A jos veca fora je da ce IGH nadgledati zagreb nakon potresa. Ajme meni, takvih fora se ni bakic ne bi sjetio na svom blogu, kad je izmisljao koju će sve lovu DDJH zaraditi od poslovanja. Jedno cu priznati, a to je da je poslovanje IGH-a trenutno mnogo stabilnije nego je bilo prije nekoliko godina, ali da vrijedi i lipu više od 140kn; nikako. Lova u njemu je mrtav kapital.

Kojih trenutnih troskova? Kako firmu poput IGH mogu spasiti 2 milijuna kuna? Pa taj paket od njih kupi neki srednje veliki investitor?

Znam da dugove ne vracaju i da su prezaduzeni, ali sto ce 2 milijuna kuna promijeniti?

• Marielena
    • December 14, 2020 at 11:35 PM

Samo sto lockdown nije nigdje polucio uspjeh, osim u unistavanju ekonomije i toga se bojim.

• Marielena
    • December 14, 2020 at 10:47 PM

Meni je u cijeloj toj prici najnevjerojatnije da je 2 milijuna kuna neka sudbonosna cifra za firmu poput IGH.

• Marielena
    • December 14, 2020 at 9:36 AM
    Quote from lebowski
    Quote from Marielena

A tko bi znao vise kuda ide ovaj svijet. Evo ovaj covjek kaze da ce pandemija trajati jos dvije godine. I meni je to vjerojatnije nego da sada 2 mjeseca svi sjedimo kod kuce a onda slijedi veliki spas u vidu cjepiva i normalizacija. Mislim da cemo morati nauciti zivjeti sa virusom i normalnije na njega reagirati.

https://www.zerohedge.com/medical/who-en…l-least-2-years

Naravno, ako ćeš ići u Namibiju ili neku drugu neprocijepljenu državu, postojati će opasnost od zaraze sve do 2022. godine.

Ne kazem nista protiv cjepiva vec naivnog optimizma. Trebalo je 40 godina da se velike boginje suzbiju cjepivom. Gripa nije nikada. Slazem se da se Gatesa i Bakica nema sto slusati u vezi pandemije ali isto tako ne treba biti naivni optimist.

• Marielena
    • December 14, 2020 at 8:17 AM

A tko bi znao vise kuda ide ovaj svijet. Evo ovaj covjek kaze da ce pandemija trajati jos dvije godine. I meni je to vjerojatnije nego da sada 2 mjeseca svi sjedimo kod kuce a onda slijedi veliki spas u vidu cjepiva i normalizacija. Mislim da cemo morati nauciti zivjeti sa virusom i normalnije na njega reagirati.

https://www.zerohedge.com/medical/who-en…l-least-2-years

• Marielena
    • December 14, 2020 at 7:53 AM

A kakve veze ima IGH danas sa pokojnim Radicem? Svi znamo da firma ima dugove i dubioze iz proslosti. Ili je netko mislio da ovdje tece samo med i mlijeko?

A najvise me fasciniraju pojedinci koji su jucer i na ovom forumu i na Poslovnom napisali 10 komentara kojima drukaju na pad i to na par dionica koje navodno imaju.

Pa je cak u to ime citiran sa svojim predvidjanjima i Gates😅 Jako cudno. Imas dionice a napises hrpu komentara da tu slijedi veliki pad. Valjda da ih mozes sutra jeftinije prodati😅

• Best sell

• Marielena
    • December 13, 2020 at 11:18 PM

Kakva je to činjenica i od kada je Gates epidemiolog?

• Marielena
    • December 13, 2020 at 3:16 PM
    Quote from Mrcash

Par kolega je u petak tvrdilo kako je ovo super odluka i primjer drugima kako u trenutku kad slijedi najveći rast i poslovi stoljeća najbolje je sve dionice prodati odmah a ne kad budu skuplje. Problem je u tome što se to kosi sa zdravom logikom i pameti, bar se meni tako činilo, iako je bilo kolega koji tvrde drukčije. Stoga , pitanje je zašto je ovakva na prvu ruku idiotska odluka donesena?

1. Nemaju para pa idu na daj sta daš

2. Nemaju para al imaju kupca za cijeli paket po 1xx cjeni. U petak to nije izgledalo kao da imaju dogovoren deal.

3. Imaju para , a ovo rade čisto jer im je dosadno i vole darivati male dijonicare.

Sta vi mislite? Možda sam glup i nevidim dobro pa se unaprijed ispričavam, ponekad i pored zdravih očiju ja nevidim nista .

Pa ocito da im pare trebaju i sami su rekli da im treba za stratesko ulaganje.

Ono sto se meni cini da su naumili sakupiti odredjen iznos. Da li imaju kupca nemam pojma.

Kao sto sam rekla ne cini mi se da ce biti darivanja malih dionicara iako ja osobno ne bih imala nista protiv.

• Marielena
    • December 11, 2020 at 7:03 PM
    Quote from Mrcash
    Quote from titulus

Treba vidjeti koliko je broker prodao danas, jer da je htjeo do 130 kn već danas je mogao sve prodati...

Očito prodaja neće ići po principu "daj šta daš" , već postoji dogovor o najvećoj mogućoj cijeni, a o čemu očito ovisi i nagrada za brokera.

Nije prodao niti komada, a po 150 kn niti neće. Neznan koja je ideja da izlozi svu robu po 150 kn , valjda se nadaju da će netko odnijeti sve u komadu . No dragi moji to tako ne ide , znala je to Anna Marus a bogami i Akcionar. Prodati ovoliko robe neide bez popusta . Mišljenja sam da će za par dana cijena dole 10 kn pa onda opet 10 kn dole dok ne pronađe neki sweet spot, koji je opet po meni , na nekih 120kn . Ja osobno prije te razine nebi kupio niti komada, a i neću.

Ovi sto kupuju po 140+ kn danas meni nisu jasni i kad pomislim da sam vidio sve na berzanu uvijek se iznenadim.

P.s. i još nešto, prodati 15k komada trejderima a ne samo jednom kupcu u pravilu znaci da prosječno oko 45k komada moraju promijeniti vlasnike, to je neki prosjek po mom iskustvu iz drugih diona. Pa sad računajte koliko je to prometa u ova kokuzna vremena

Ovo spada u kategoriju sto se babi htilo, to se babi snilo.

Ovo ne prodaje netko tko je to dobio u razvodu ili neki managercic koji je dionice dobio na poklon, pa i mali prosipaju po bidu jer ovi nesto znaju. Uvjerena sam da ce se to prodati u nekoj blok transakciji. Ovo bi zapravo mogla biti dobra ideja za sve prezaduzene firme, a kojima tek slijedi novi investicijski ciklus.

I ja sam burek trejder pa bi i ja trljala ruke za IGH po 100 kuna, ali mislim da ovo nije niti namijenjeno buregdzijama.

• Marielena
    • December 11, 2020 at 3:38 PM
    Quote from zlocesti

Velik promet bez rasta cijene je uvijek distribucija. Velik selling presure

Ovi iz Ige su se baš negospodski ponijeli. To se inače rješava u uredima brokera. Ovako kokošinjac

No, važnije je tko kupuje, sadašnji kupac je budući prodavač, i molimo se da je netko tko ima i para i pameti. Know How

Zloćka nije nikada zlobna. Voli ona da svi vi zaradite, netko će morati i za nju stati ina bid na 8 kn:)

Osim toga, kada zarađujete veseli ste, a veselo društvo je veledar

To Opte prodajete po 8.00 kuna ili?

:)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marielena
    • December 11, 2020 at 11:39 AM

Da, sjecam se na proljece. Krenuo vlakic. Ja kupila po 3.8 kuna ujutro. Do kraja dana bilo 4.5 kuna. Iduci dan, isto je bio petak, vec je bilo 3.8 opet. Tukla se po glavi :)

Forumasi pisali mirovinci nesto sigurno znaju zato rasprodaju kao da ne znaju za sutra. Prodala to za 2 mjeseca po 6.5 kuna. Zarada nazalost za burek jer nisam imala hrabrosti jace uci a bilo je mjesec dana na lopate po 4.00 kune.

Sada rasprodaja po 7.00 kuna. Mozda nesto i znaju veliko. Samo je pitanje sto znaju.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marielena
    • December 10, 2020 at 9:51 PM

Kolega @Mittko, mislim da i Dlkv i Atpl pate od nedostatka investitora na ZSE. Mi koji smo te dionice vidjeli kao dobru investiciju smo vec kupili kolicinu koju smo mogli. Dionice nisu u fokusu mirovinaca i kupaca nema. Nama kronicno fali svjezeg kapitala na ZSE.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marielena
    • December 10, 2020 at 12:27 PM

Koliko ovi iz AZ fonda imaju jos za prodati?

• Marielena
    • December 10, 2020 at 11:51 AM

Burza danas dobila koronu?

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marielena
    • December 10, 2020 at 11:18 AM
    Quote from Mrcash

nekako vise vjerujem az omfu sam 800k komada koji kipa nego ibrici sa 100k ....

To se pricalo i kada su fondovi kipali na 3.8 kuna ;)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Marielena
    • December 9, 2020 at 9:47 PM
    Quote from barbosa

kol. maratonac, nisi ok. nije kol. Zvonar ništa loše pisao, tko je mogao pretpostaviti da će az gnjusovi podlo iskoristiti vijesti i spriječiti rast dionice prodajom 55k kom, da nije njih, sada bi bili bar na 8,5kn:cursing:...nakon toga su trolovi nanjušili priliku da dođu do izražaja i prosuli svoju psihijatriju i to je trenuto to...

Pretpostaviti smo mogli jer fondovi to rade od travnja. Bilo kakav rast koriste za istresanje. Nekim ja to prilika za dokup.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Marielena
    • December 9, 2020 at 7:36 PM
    Quote from Toni

Do zadnje sekunde će razvlačiti i onda pustiti Optimu niz rijeku. Jedini način ovdje je da interesenti zavuku ruku u džep i pravac burza. HT neće nikad prodati, a ZABA je odavna to otpisala i važniji im je HT/DT kao klijent.

Ne mogu na burzi skupiti kontrolni paket, kao sto nije ni Saranovic uspio, ali za male bi to bilo dobro kao i za nas burek trejdere.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Marielena
    • December 9, 2020 at 4:00 PM

Zanimljivo, na ljeto je obavijest izasla sat vremena prije zatvaranja burze pa je u tih sat vremena cijena pala sa cca 6 na 4.40 kuna, e sada ustvari stigne obavijest o istoj vijesti opet sat vremena prije zatvaranja burze. Opet da ljudi ne mogu ustvari analizirati sto znaci ta vijest :)

• OPTE prodaja - kladionica

• Marielena
    • December 9, 2020 at 3:51 PM
    Quote from Moller
    Quote from jack_zg

Ako su to tek sada napravili, znači li to da prodaja neće tako skoro....

ako si brz, do noći možeš imati pare u džepu :)

Znaci vlakic kolega :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt