Posts by Kivi
-
-
kupio - DLKV
-
mi pratimo Amere samo u padu
To smo konstatirali prije jedno 10 godina.
Istina, al ovaj pad danas mi nema baš nikakvog smisla
-
mi pratimo Amere samo u padu
-
kolega ne znam u kojem to svijetu dnevnih 5% rasta na realnim osnovama je malo..
Kolega misli na Đuru na staklenim nogama koji je u 2-3 dana narastao ×3 dok ovdje za čvrstim temeljima treba biti zadovoljan i s +3%......šala, sarkazam ali istina......
ma sve oke u Djuri ne znaš jel buš taj dan zaradio *2 ili bus se nulirao..
-
Citam kak danas rastemo! Idem se prijaviti na broker, kad ono jadnih 5%!
Onda se sjetim, e pa nije to Djurica!
kolega ne znam u kojem to svijetu dnevnih 5% rasta na realnim osnovama je malo..
-
Fundamenti izgledaju odlično.. danas rastemo sa solidnim prometom.. Ispada da Talijani rade vrhunski posao ovdje
-
https://core.ac.uk/download/pdf/233034356.pdf
Rad je otprije korone
ovaj rad pokazuje samo kako je teško predvidjeti sve aspekte ulaganja u turizam.. jer kod turizma je dobro dok je dobro.. prije korona krize top turisti su ostvarivali vrlo konzistentni rast i dugi niz godina se moglo lijepo zaraditi.. ja sam uvijek mislio da bu u nekom crnom scenariju ili se izlio neki tanker ili da bu problema sa terorizmom.. virus armagedon mi nije dolazio na pamet
-
a zato sve perjanice miruju jer je Hita pala
-
Jedan kolega na drugom forumu je postao bilješke koje je prikupio na skupštini dioničara..
U kratkim crticama:
– Oni se vode vrlo konzervativnim odlukama da očuvaju kapital i ne ulaze u nikakve dodatne rizike. Svi troškovi su svedeni na minimum i osigurali su likvidnost i poslovanje do slijedeće sezone za koju naravno ne znaju kakva će biti i kažu da su oprezni ali optimistični. Smatraju da su donosili ispravne odluke..
– Rezerve su po njima dovoljne da ništa nije ugroženo i bolje je kontrolirana stagnacija i gubitak uz neutralan cash flow nego upitno poslovanje uz rizik nekontroliranog gubitka i odlijeva novca… Čak je donesena skupštinska odluka o politici primitaka članova uprave pa npr uprava radi bez plaće do daljeg…
– Ovo su događaji za koje nitko nije imao rješenje i plan. Postojao je plan za različite scenarije, od financijskih kriza, izbjegličkih, tečajnih, itd itd.. Imaju rezerve, a i banke su kažu pozitivno reagirale i imaju potpuno pokrivenu situaciju, likvidnost društva nije ugrožena, spremni su i za investicije kad se procjeni da je vrijeme
– U tom svjetlu radi se kažu punom parom na papirima. Građevinska za Albatros II je uskoro gotova. U Portorožu su proveli značajne reorganizacije i očekivana profitabilnosti će biti znatno veća
– Investicije su sada na čekanju. U ovom trenutku nitko ne zna kada će se s njima krenuti. Kažu da su optimisti, ali uvijek računaju sa vrlo konzervativnim brojkama…
Tržišta na koja su orijentirani mogla bi se vrlo brzo vratiti, a s obzirom na sve, čak i pojačati jer par godina ljudi će se ipak držati bližih destinacija.
Ovo što se piše po Sloveniji da su hoteli prodani nisu ni potvrdili ni demantirali, ali to je svakome jasno da oni i da je to možda istina to ne smiju nikome reći, a kamoli na skupštini.
Pričao sam i aktiviranju trezora u kupnji dionica (dozvola skupštine i odluka uprave postoji i dana je između ostalog i zbog očuvanja likvidnosti na burzi). Kažu da bi takva intervencija u ovom trenutku mogla biti promatrana i kao pokušaj manipulacije cijenom od strane HANFA-e s obzirom na promete i male količine dionica u prodaji.. (koga zanima isto po pitanju LRH može se javiti u inbox)
Sretni su jer su LRH prodali, da nisu to bi za njih bio veliki problem sada …. LRHC je zdrava i profitabilna tvrtka bez raznih problema koji su opterećivali LRH.
Osobno nisam zaključio da se događa išta dramatično, nitko nije bio posebno nervozan i nezadovoljan. Ako ima ikakve istine u tome da prepuštaju to nekom drugome to nije zbog toga što je tvrtka ugrožena, nego prije jer procjenjuju da im se plan “kupi-ušminkaj-prodaj” neće ostvariti u rokovima u kojima su početno planirali pa ih nekakav povrat u odnosu na vrijeme ne zadovoljava….
-
sve u svemu kolega koji je lupio 20k po asku je natjerao Big guns da se i oni malo raspištolje.. što u konačnici nije loše jer smo otišli leg higher.. a možda je i neka info u igri..
-
Ne zamjerite. Cinio se kao dobar trenutak. Nemam nikakve nove informacije.
po bidu ili asku ?
-
otvoreno na Ibleru u Zgu
-
Logično je bilo očekivati da Bakić to neće dozvoliti..
-
Prevrtljivica malo dol malo gor... Bid se konsolidirao malo..
-
pozitivnih ishoda je nekoliko.. negativnih isto tako.. ova dionica je nudila lijepi risk/reward ratio ali tamo negdje od 1.6, koliko cemo dugo cekati da vidimo rasplet ove price ostaje da vidimo.. da sam All in unutra nebi mi bilo svejedno, ni ovako mi nije
-
Jubito slazem se ne smije ostati samo na rijecima
-
trebalo bi zatrpati aztn sa svim ovim pitanjima.. raditi pritisak na njih.. rastavit ih na proste faktore
-
ja sam i dalje siguran da ponuda A1 i UG postoji, HT je tu dozvoljena prevelika sloboda odlucivanja po kriterijima koji nisu general publicu jasno komunicirani.. ako odbijes valjanu ponudu iz hira da oduzis prodaju u normalnoj zemlji bi za to netko trebao odgovarati.. bilo bi zanimljivo vidjeti na koji nacin su regulirani odnosi HT i Zabe. ovaj dio dali ce ponude trebati ici ponovo odnosno biti mijenjane za investicijsku banku ne razumijem..
-
Jedino ne razumijem zasto su svi iznenadjeni ovakvim raspletom, rizici su znani.. i nakon ovog jos nista nije se znacajno promjenilo.. ako otpadne prodaja onda jest.. prodaja za sada ide dalje.. jadno je od strane aztn i svih koji sudjeluju u ovome a busaju se transparentnoscu da je to ovoliko netransparentno postalo.. bas jadno.. a svi koji misle da je lako zaradit 10,50,100,200posto u nekom longer runu nek ne ulazu vise..