A da daš neke argumente ili odgovoriš na vlastito pitanje?
Ne posluje on različito na različitim tržištima. Njima je fiksna (klasična fiksna, prijenos podataka i pay TV) core biznis zajedno sa medijima odnosno produkcijom TV programa. Izlet isključivo u mobilnu telefoniju su napravili jza sada samo u RH (u Sloveniji su kupili TUŠ mobil, al tek nakon sto su tamo već imali Telemach). Pa se otuda da zakljuciti da u RH neće niti zele ostati samo na njoj. Sigurno im korisnici neće pratiti TV programe i medijske servise na mobitelima.
Njima je očito cilj postići konvergentnost svih telekom usluga uz produkciju vlastitog medijskog sadržaja. U RH već imaju Tele2, NovuTv, N1 i još neke manje poznate kanale, i sad im nedostaje baza na kojoj će u duljem roku graditi korisničku bazu i tehnološki edge. Obzirom da je u nas gotovo sve preuzeto Optima se nameće kao vrlo logicna meta.
U Srbiji su kupovali znatno manje operatere od Optime i jako ih skupo plaćali. Gdje god se pojave korisnici i mogućnost proširivanja njihovih medijskih i TV usluga, oni su zainteresirani. I za to postoji mnogo primjera u praksi.
Očito nisi shvatio moj komentar jer sve govoriš u prošlom vremenu. Također ne znam kakva su ti poznavanja rada korporacija, ali fokusi se mijenjaju. Kupnjom u BG i GR ajmo pojednostavljeno reći dobili su puno posla na njihovom restrukturiranju, a koliko znam za exYU akvizicije u 2021 godini spremaju investirati u rebrending u HR i SRB ostalo ostaje na razini redovnog poslovanja. Jednostavno akvizicijski moment za Optimu je prošao i kako je verdi ranije rekao možda ako se ne moraju iskrcati puno. Dokaz ti je jutrošnje trgovanje od jedva više od 6 tisuća kuna (do 10:26).
Ne vidim baš nekakvu korelaciju između današnjeg trgovanja i toga što si ti napisao.. ako detaljnije pratiš trgovanje ovdje neke dane je vatromet neke zatišje.. a zanima me od kud znaš kako i na koji način rezoniraju korporacije.. ili UG? ili A1? ili neki fondovi koji isto targetiraju ovakve akvizicije? od kud znaš što oni planiraju raditi na exYU tržištu? i zašto misliš da nebi bili zainteresirani da na pladnju dobiju bazu korisnika, sa pripremljenom infrastrukturom.. firmu koja uspješno izlazi iz predstečajne nagodbe.. firmi kojoj je pripojen H1 da se kompanije udruže - restrukturiraju / optimiziraju i da na kraju svi vjerovnici vrate svoja potraživanja.. ali znam da nekad razumjevanje osnovne materije može biti kvantna fizika za neke