Sada kamata na prekonoćni depozit ECB-a pada pa je to dobro za banku? prije su uzimale 4 posto, sad će 2,75 sa očekivanim daljnim padom.. da li će taj višak likvidnosti oni baš tako lako oprihodovat od stope koja je veća od MRO stope.. nisam baš siguran.. HPB je puno toga dobroga napravio ali da li će i dalje uspjevati osigurati te razine prihoda ostaje za vidjeti..
Posts by Kivi
-
-
evo malo za bankare:
Good morning. We have an exclusive interview with the European Central Bank’s chief economist to start the week.
Philip Lane has given a clear signal that the ECB will cut interest rates from their historic highs next week, brushing off fears that doing so before the US Federal Reserve could backfire.
Lane told the Financial Times ahead of the bank’s landmark meeting on June 6: “Barring major surprises, at this point in time there is enough in what we see to remove the top level of restriction.”
The ECB now looks almost certain to be one of the first major central banks to cut rates, having been criticised for being one of the last to raise them after the biggest inflation surge for a generation three years ago.
Investors are betting heavily that the ECB will lower its benchmark deposit rate by a quarter percentage point from its record high of 4 per cent after Eurozone inflation fell close to the bank’s 2 per cent target.
-
Ajmo opet...sredstva na brokerskom osigurana do 20000 eura, sredstva na tekućem do 100000 eura. Brokerski odjel banke ne može propasti, jer dijeli isti račun dobiti i gubitka sa bankom. Naime, radi se o istoj pravnoj osobni.
upravo sam kontaktirao brokere i to ga pitao. ako broker propadne dobit cete 20.000 . dok ako propadne banka kao stedisa cete dobit 100.000€
Broker je naglasio da nema nikakve veze s DABom.
Sukladno odredbama ZTK-a imovina Klijenta na računima Klijenata definiranih u Općim uvjetima vodi se na posebnim
računima odvojeno od imovine Banke. Navedena imovina nije imovina Banke, ne ulazi u Bančinu imovinu, niti u
likvidacijsku ili stečajnu masu, niti može biti predmet ovrhe u vezi s potraživanjima prema Banci.hvala na infu.. kako bi se tretiralo da imate primjerice 15k u papirima i 15 k casha na brokerskom? brokeraj ode kvragu.. da li je sve onda sigurno, ili nije? znači da 15k pokriva fond.. a ostatak je ionako registiran kod skdd-a?
-
mene polupalo na asku
-
Bravo za Bojana, bitno bi bilo da postanu transparentniji i da se općenito poboljša odnos prema malim dioničarima.. za mene iznenađujuće veliki broj dionica koji su podržali veću dividendu.. jel smio IB glasat za 60
-
lupka se nešto po asku, možda je bijeli dim za divku pušten
-
Usklada po fer vrijednosti je donijela pozitivan efekt, ali isto tako ukoliko i kada vrijednost okrene prema dole rezultirat će volatilnijim izvještajem..
Hmmmmmm oprez kada raste jer za X vremena može pasti, a kada pada onda oprez jer nije dovoljno palo. Mislim da je ovo putokaz za ostatak ZSE kako se može biti in line sa tržištem.
Imaš i konsolidaciju i.maticu. Imaš sve pokazatelje za donošenje ili nedonošenje odluke, ma što to znacilo. I da revizor je KPMG.
Ali u svakom slućaju možeš se ili nemoraš uklopiti u trend.
Naravno ovaj najviši diskont na NAV unutar peer grupe cca 65% na core NAV daje stratešku prednost kod odlućivanja.
Inače zanimljivo je da bi i sa NAV 1,0, ROE bio koliko ono?
ja sam samo prenio ono što piše u FI.. super je da su uskladili na fer vrijednost.. ali isto tako mi smješno da netko piše da je zarada po dionici ove godine veća od tržišne cijene.. odlično je da su se kapitalizirali i stvorili svojevrsni buffer za sušne godine.. pa valjda nam je najmjerodavnija dobit iz operativnog poslovanja.. koja je trenutno odlična
-
dobit uslijed promjene računovodstvene politike. lijepo izgleda, makar na papiru
Misliš da postoji negativna ili eventualno pozitivina diskrepancija u FI sa 31.12. ili eventualno na 30.06.?
Usklada po fer vrijednosti je donijela pozitivan efekt, ali isto tako ukoliko i kada vrijednost okrene prema dole rezultirat će volatilnijim izvještajem..
-
dobit uslijed promjene računovodstvene politike. lijepo izgleda, makar na papiru
-
evo digao ECB kamatu za 50 baznih poena na sve ključne kamatne stope..
-
-ATPL dio, jučer -ADPL sve (ovdje je nula bureka ali nema veze
-
pa FED je taj koji je i zakuhao najviše priču inflacije (sa svojim enormnim QE koja se prelila na sve) pa je rat u Ukrajini bio točka na i.. sad im ne ostaje drugo nego dizat kamate
-
nije problem samo u tome.. već priča mi i prijatelj da je pobjegao glavom bez obzira.. spuštaju / brzinu promet koju ugovoriš a para koju plaćaš je ista..
-
Pitanje koliko je dobro i za kupca s obzirom da se danas kupljeno više ne može prodati u ponudi za preuzimanje. Sve ovo dalje je kocka na najžešće jer ostaje mogućnost istiskivanja po ko zna kojoj cijeni, a ako do njega ne dođe onda tavorenje u nekom limbu sa malim brojem dionica u opticaju, nula dividende i upitnom budućnosti firme pod Telemachom.
Nadam se da će im kocka upaliti, ja nemam tolika m...da da budem iskren...
Nije današnja kupnja za nas smrtnike, ali za kupca koji ima insajdersku informaciju da je stiglo dovoljno ponuda da se dostigne prag od 95% ova kupnja je bingo.( vidi moj post gore)
da za kupca dobro ako će ostatak ići po 5,36.. ali to ne znamo.. osim toga da imaju namjeru uzeti svih 100%.. da li će uspjeti, u kojem roku i po kojoj cijeni biti će zanimljivo ispratiti
-
odigran play of the day prodano 3k komada po 4,6.. za kupca još dobro a za prodavatelja
-
da ne vidim poante nikakve u prodaji danas na 5,12.. i ova hrvatska sapunjara ide svom kraju.. bid nestao.. sve u svemu ko je ostao ima cojones i sretno mu bilo.. za telekome u Hr je isto game over.. tri operatera na ovom malom tržištu i više nego dovoljno.. za sad kako izgleda Telekrah će trebat zaobilaziti u širokom luku..
-
da trgovanje zgleda ko da je game over za kupnju dionica na tržištu i da se stigne predat ponuda..
-
Zna li netko - da li se dionice moraju osobno odregistrirati od brokera iili se samim prihvatom ponude preknjižavaju na račun Telemacha?
moraju se odregistirati
-
Ja predao ponudu u skdd.. tri godine sam ovdje.. ulazio izlazio.. na kraju i ok zaradio.. očekivao sam više da će biti ponuda.. ne želim dalje razvlaciti ovu priču - s obzirom kaj sam se ovdje svega nagledao - meni dovoljno.. Telemach je to odigrao đonom, ali takva je igra.. kako bilo, onima koji ostanu unutra iza ponude - sretno!
-
g cash jeste dokupovali plastike kad je i kod vas prestao doom & gloom ? cijena se polako oporavlja iako određeni rizici i dalje ostaju.. tko zna možda su sad postali prihvatljiviji..