Display MoreBakić je "Moj Posao" prodao za dobru lovu.. nakon toga na KORF-u isto.. mislim da dva najveća pušinga su mu bili ĐĐ i Varteks, sad je pomogao i da se KOEI otključa vrijednost.. što se tiče stranog portfelja kupovao je flagship dionice.. tako da definitvno nije loše da kroz svoje "edukacije" motivira ulagatelje a i sam dopridonosi likvidnosti tržišta
g. Bakić nije 'sveta krava' ili po novom 'GOAT'
on je prosječni ulagač koji ima smisla za dublju analizu i na tim sposobnostima - kapa dolje!
ali da mu je baš svaka analiza i ulaganje uspješno, e to nije istina: ima tu još promašaja osim ĐĐ i Varteksa, te Petrokemije: što je recimo s onim brodogradilištem za koje je revno listao i vlasničke listove iz zemljišnih knjiga kao i urbanistički plan? još se sjećam Barcelone s eclectice
na Varteksu je gadno pogriješio uopće što je tu vidio da ima nešto 'za otključavanje' jer je ta tvornica nastala na lohn poslovima prošlog stoljeća, a banke su prodale i stavile pod zalog sve što je ostalo vrijedno, nešto slično kao i slučaj NAMA-e u Zagrebu
moj je dojam da svaki ulagač mora imati sreće, na jednoj-dvije investicije koje vam čine osnovu oplemenjivanja kapitala, a to je njemu uspjelo s RIVP (bivši KORF), a kako svi znamo kakva je zaštita ulagača u RH ta je priča mogla vrlo lako završiti npr. kao KRAŠ ili Pevex gdje je bilo 'igara gladi'
tu je uspio prvotni kapital od prodaje onog sajta Moj-posao oplemeniti i koliko znam i danas ubire lijepu dividendu; recimo da je samo to pogodio (čitaj: imao sreće) bilo bi mu dovoljno
uložio je i u META-u na onom velikom padu (metaverse) pa je kasnije lijepo kapitalizirao na rastu AI manije
joj da za to brodogradilište sam i zaboravio.. istina je da se dosta toga treba poklopiti.. meni je on kroz svoje blogove pomogao na početku investiranja da vidim kako rezonira jedan takav lik, te uz učenje na druge strane da razviješ svoju strategiju.. jedino sam rivp hodlao nekad, i realno nikad mi turizam nije donio neke spektakularne prinose..