Posts by zlocesti
-
-
- Yahoo Finance
Twenty times over the last 120 years has the Dow Jones Industrial Average completed the 20% decline that traditionally defines a bear market. In 12 of those instances the pain kept going for another 10 percentage points -- including the two before this one.
Whether that comforts you depends on where you locate the coronavirus among the hierarchy of past threats that have included the global financial crisis and the bursting of the internet bubble. One thing that is different now is the velocity of the downdraft that began last month. Among plunges that started right at the top, it’s been the fastest 20% decline ever recorded.
-
Preneseno sa Poslovnog
- S druge strane, jedine dvije dionice koje bilježe jednoznamekasti minus su Zagrebačka banka (-9,4 posto) i Hrvatski telekom (-8 posto). Mali pad HT-a po mišljenju Darka Brborovića je opravdan. “HT je vrlo malo izložen potencijalnom negativnom utjecaju epidemije i vrlo će je malo osjetiti na svojim prihodima. S obzirom da investitori računaju i na dividendu iduće godine, nije bilo razloga da dionica HT-a snažnije oslabi”, smatra Brborović.
Jutrošnje otvaranje je i autora demantiralo.
Ovo je sve kolektivna psihoza.
-
Ovo mi je najveća pozicija, treći ulaz.
Noge se obično lome na zadnjem spustu kažu skijaši. U odnosu na ATH cijena je pala 30%.
Posve neočekivano. BTW, od onoga što sam pogledala HT je pao 13%, Podravka i Adpl 20%.
Činjenicu da je došlo do produljenja roka za podnošenje ponude shvatila sam kao dobru vijest, za razliku od ostatka učesnika na tržištu. ???
Prva je rasprodaja uslijedila jutro poslije. Ja sam pak vijest shvatila kao živ interes nekoga kome je ranijim odredbama bilo zapriječeno javljanje na natječaj da ishodi tu mogućnost.
Što god mislim tržište me demantira,
Ukoliko se ovdje desi odgoda prodaje, ( ne iz manjka interesa, nego zbog iznosa koji bude ocijenjen kao neadekvatan ) očekujem snažan pad cijene. Tako se desilo prošli put.
Inače je ovo prilika Once In a Lifetime. Pogotovo na današnjem marketu.
No,........... no pain, no gain......... mada pain postaje sve jači.
Kratkoročno ne vidim bolje prilike na tržištu. Ovdje je velika vjerojatnost da imamo izlaz, drugdje mi se čini da ćemo svi postati dugoročni.
A čak i ovdje mogu čekati još godinu dana.
- Dugoročni je špekulant koji se nije izvukao na vrijeme-
-
Ameri su se u posljednih pola sata pristojno odbili.
Choppy.
-
The good news, however, is that bear markets triggered by exogenous shocks typically regain their previous levels within 15 months.
Toliko je puno boli na marketu, i tako je naglo nastala. U 19 trgovinskih dana, i dva dropa od 10%
Ovo izgleda kao noćna mora, a nikako se probuditi
-
Marketwatch on line, danas
Structural bear markets, on average, see drops of 57%, and cyclical bear markets see drops of 31%. Goldman defines structural bear markets as those created by imbalances and financial bubbles, very often followed by a price shock like deflation. Cyclical bear markets are typically a function of the economic cycle, marked by rising interest rates, impending recessions and falls in profits.
“Event driven” refers to things like the war, oil price shock or an emerging-market crisis.
Oppenheimer does see differences, however, between the current situation and other “event-driven” declines.
“They’re all different, but typically it has been market driven, so a monetary response has often been more effective, whereas this time it’s not clear that it will be. This is partly because interest-rate cuts may not be very effective in an environment of fear where consumers are forced, or just inclined, to stay at home,” he said.
The starting point of already-low interest rates is another difference.
-
-
Preneseno iz Yahoo Finance on line izdanje
Prosječna duljina trajanja Beara.
Ako je ovo Bear. Ako nije samo korekcija
Ne znamo
-
Fascinira brzina kojom je ovo palo.
Dobro kažu, ne postoje dva ista marketa , barem ne u periodu kojeg generacijski pamtimo
Osjećala sam se malo zatečena situacijom, sada vidim da nije ni čudno. Ništa nas na ovo nije moglo pripremiti makar je bilo upozoravajućih znakova
-
Kako se smiruju ?
Dow 22 300 bodova, minus 5%
Na razini su od 10. mjeseca 2017.
-
Moj je treći mirovinski fond 2008. godine ostvario minus od cca 12 %. Tako mi se čini. Ali ga je nadoknadio odličnim prinosom u idućim godinama
Za drugi , obvezni stup, ne znam. Skoro da je bolje da ne znam
-
Što se rasprodaje ovisi o tome i tko drži papire, koliko i o papiru
-
Ima jedno dva tjedna da sa frankly napisala da nije vrijeme za kupnju, nisam znala da li kupujemo dip ili pad.
Još uvijek ne znamo.
Ali su sada cijene znatno povoljnije nego li prije dva tjedna.
Hoće li zavšiti na ovome, ili idemo još down, i to je teško reći.
Milim da će biti choppy market
-
+ HT na 150 kn.
U cijeni je i dividenda od 8 kn, trošak nabave je znači 142 kn
Rok držanja doživotno
-
Gledam otvaranje
Zavladala je valjda kolektivna psihoza, jer drugog objašnjenja nema.
-
Glavna skupština planira se sazvati za 29. travnja 2020. U skladu s prijedlogom, gore navedena dividenda bit će isplaćena 18. svibnja 2020. svim dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog
depozitarnog društva (SKDD) na dan 7. svibnja 2020. (record date). Datum od kojega će se trgovati dionicom društva bez prava na isplatu dividende je 6. svibnja 2020. (ex date).
-
U Istri nema škole od petka. Odluka je danas donešena.
-
Ne bi trebala.
Ovdje je ključno da li će doći ponuda koja će iznosom zadovoljiti HT i Zabu ; ili će se ponuda -e odbiti kao nezadovoljavajuće, pa ćemo dočekati odgodu u trajanju od godine dana
Tako ja to vidim, a možda ne vidim dobro, pa me ispravite .
Da mi nije te mogućnosti mislih da bih prvi put u životu otišla po margin
-
https://www.poslovni.hr/burze/u-indeks…dionica-4218089
Osam papira ulazi u Crobex.
Zapamtila sam IGH.
I Auto Hrvatsku ??