1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. zlocesti

Posts by zlocesti

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• zlocesti
    • November 10, 2021 at 2:43 PM

Investing.com

Stocks. Premarket. Vide se volumeni

• zlocesti
    • November 10, 2021 at 2:30 PM

Muka je to, štrumfeta

Ako čekaš potvrdu propustiš dio zarade.

Ako ne čekaš riskiraš da te market ugrize za ruku

U stvari jedino što se može nacrtati su kratke pozicije. Day trade, ili mali swing . Ili veći ako te pattern baš lupi u lice

• zlocesti
    • November 10, 2021 at 2:22 PM

Učili su učili, od srijede do petka

Gledam PANL, petica za umjetnički dojam, al' nismo nešto pametniji

Prvo je pitanje _ idemo li long ili swing ili day

Pogledala sam različite vremenske okvire, i kao da ne gledamo isti graf

Sinoć aftermarket 5,09, taman target malog trokuta, al' onda stupili na scenu svi shorteri, i spustili cijenu taman na rub trokuta, ni vamo ni tamo

Weekly za down, još uviek

Dnevni ne viče da novac ulazi. mali volumeni, papir marginaliziran. Ispao iz uptrenda. Indikatori ništa , i oni na čekanju da vide kuda će

Da trgujem na fundamente ušla bih, a na svjećicu bih čekala potvrdu

Files

pangea weekly.png 41.59 kB – 0 Downloads pangea daily.png 76.6 kB – 0 Downloads triangle to be.png 41.21 kB – 0 Downloads shorteri svih zemalja.png 54.72 kB – 0 Downloads
  • CORONA virus

• zlocesti
    • November 9, 2021 at 9:25 PM

Slažem se sa iznešenim, da cijepljenje pruža lažnu sigurnost i da je besmisleno inzistiranje na Covid povrdama i izuzeće od testiranja za cijepljene.

Kod stomatologa bi svi trebali ići sa negativnim testom, jer on u uvjetima aerosola radi iznad naših ustiju.

Bilo bi uljudno, i humano.

Trenutno je najjednostavniji način da izbjegnete pridržavanje ikakvih mjera da se zarazite i prebolite bolest, pa kome je tako jednostavnije. samo naprijed !

Valjalo bi dakako požuriti, dok ima još ijednog slobodnog kreveta u bolnicama, jer i tamo će se tražiti krevet više.

Ovo je pošast, a čini mi se da je sustav zakazao. Mjere ili kasne, ili su nedovoljne, ili su neprikladne trenutku, ili su diskriminacijske, ili su upitne učinkovitosti.

Nejasan mi je i cilj mjera . Spriječiti širenje zaraze ? Usporiti širenje zaraze ? Sačuvati bolnički sustav od urušavanja ?

Al' da je s nama lako, nije. Svaka glava svoje misli, pa i da je Zemlja ravna.

Od sutra se bavim nečim drugim :S

Uzmi kist, naslikaj život i zakorači u njega. Tako će biti od sutra, moji jadni žifci više ne mogu ovo izdržati, a i ne moraju.

Bilo kuda, korona svuda. evo joj friška figa :)

• zlocesti
    • November 9, 2021 at 9:14 PM

Pitali ste kako se shorta

Nakon pripreme i selekcije papira... potreban je veliki volumen za početak, i prethodni rast cijene bez realne osnove...ili loše izvješće i par drugih stvarčica... sjedneš za monitor i gledaš u minutni graf

AMC.

Prednost je što je likvidan, mana je što se ne može dobiti puno papira za short, diskrecionim pravom brokera. Al' za moj papertrade sjajna vježba

Gledaš dakle u minutni graf i imaš realan cilj.

Ovdje se moglo dignuti pola dolara po papiru u pola sata, bilo je nice i easy, jer igra zna stvarno biti gruba

Razlog pokrivanja nos na svjećici na petominutnom grafu, u prijevodu ne ide dolje.

Bilo je bolno i na prvoj velikoj zelenoj svijeći, i da je iduća bila zelena, Out bi bilo, Osim što je stop iz Raja izašao

Nakon 3,94 završiilo je u tri minute na 4,36.. pa ti vidi. Short je Vragu ispod suknje pobjegao.

Files

AMC_2021-11-09_21-03-15.png 60.26 kB – 0 Downloads AMC_2021-11-09_21-03-15.png 60.26 kB – 0 Downloads AMC_2021-11-09_21-13-41.png 67.19 kB – 0 Downloads
  • CORONA virus

• zlocesti
    • November 9, 2021 at 1:05 PM

Premalo je panike spram stanja stvari.

U bolnicama je 1888 pacijenata koji se liječe od covida, a od toga na respiratoru njih 246.

A u posljednjih sedam dana oboljelo je cca 30 tisuća ljudi, ako samo 4% bude potrebno bolničkog liječenja to je još 1200 ljudi. Tu smo već na brojci 3000 ljudi, A ako od novohospitaliziranih 1% bude potrebno respiratora to je još 120 na već priključenih 250...

Mladen Delić :S

No, selo gori, baba se češlja........

Ponašajmo se odgovorno.

Maske i distanca pa tko živ, tko mrtav

• CORONA virus

• zlocesti
    • November 9, 2021 at 12:13 PM

U potpunosti se slažem sa napisanim.

I neka mi Svi oproste, nisam antiprotivna, ali cirkus sa ukidanjem samoizolacije cijepljenima i covid potvrde... pa to nije i neće umanjiti broj oboljelih... to nije preventivna epidemiološka mjera

Ona daje lažan osjećaj sigurnosti.

I samo se čini da se nešto čini.

Još uvijek držim da je cijepljenje mjera koja spašava živote.

Al' da se cijepljeni zaposlenici ne testiraju na ulazu u bolnički sustav... to su.... nema pristojne riječi za to

Na koncu je završni dojam da se radi na stvaranju kolektivnog imuniteta.

Sve skupa kaos, i nije čudno da ljudi nemaju povjerenja u sustav. Nadležne. Struku koja je marginalizirana i jedino čisti nered počinjen na svim razinama

Bog nam pomogao.

• MDKA (Medika d.d.)

• zlocesti
    • November 9, 2021 at 10:22 AM

Medika očito traži načine da poveća sadašnje prihode.

Long.

• MDKA (Medika d.d.)

• zlocesti
    • November 9, 2021 at 9:56 AM

Stigao mi je poziv na izvanrednu godišnju Glavnu skupštinu.

Mijenja se Statut Medike

Piše- Društvo će obavljati sljedeće djelatnosti ----

-

-

Upala mi je u oči trgovina na malo u nespecijaliziranim trgovinama, proizvodnja hrane za kuće ljubimce, proizvodnja farmaceutskih proizvoda, kemijskih i biljnih proizvoda za medicinske svrhe

• zlocesti
    • November 9, 2021 at 9:20 AM

Ne bi se ja štela sa vama svađati

Prije ulaska u poziciju razumno se pitati da li je rast održiv, a to nije jednostavno pitanje

A odgovor na to zahtijeva sat- dva crtanja, nakon kojeg isto nismo posve sigurni.

Na burzi ništa nije sigurno :)

• zlocesti
    • November 9, 2021 at 8:58 AM

Ne vidim rast na brodarima ??

Files

gogl.png 31.82 kB – 0 Downloads

• zlocesti
    • November 8, 2021 at 10:26 PM

Burza ATH

Brodari i njima slični down.

Znam da volite kupiti dip..

Pogledala sam novu vrstu grafa. Kažu da je dobar za otpore i suporte. I reversal

Na ZIMU- čini se da još nije. Ja bih mu dala šansu dok iza kružića ne uslijedi križić

Vidjeti ćemo. Volumen je malen, možda je reversal blizu

Neka se nitko ne smatra nagovorenim :S

Još uvijek ne znam kako bih trgovala. Lost. Na candle, na minutni, na swing, na point and figure. Bilo kako , samo ne na sreću :)

Files

ZIM daily Point&Figure.png 74.58 kB – 0 Downloads

• zlocesti
    • November 8, 2021 at 8:30 PM
    This Troubling News Could Send Pot Stocks Crashing This Week | The Motley Fool
    The marijuana industry just can't seem to catch a break.
    www.fool.com

Klonite se marice

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• zlocesti
    • November 8, 2021 at 6:31 PM

Zloćo ne zna, frankly

Ipak, ova svjećica sa dugim nosom dolje je u stvari pokazan srednji prst nižoj cijeni

Vrti se cijena oko nekakvog fibo.

Nije TA kristalna kugla, šmrcko. Pogotovo na našoj maloj burzi.

Files

Atlantska plovidba d.d. - redovne dionice (14).png 75.66 kB – 0 Downloads Atlantska plovidba d.d. - redovne dionice (17).png 76.22 kB – 0 Downloads

• zlocesti
    • November 8, 2021 at 2:35 PM
    TRŽIŠTA ROBA Cijene energenata u fokusu financijskih tržišta, rast nafte pauziran
    Rast cijena robe i usluga ove je godine u fokusu većine ljudi jer se inflacija doslovno može opipati. Prvi put u mnogo godina bili smo svjedoci limitiranja…
    lider.media

Brent i WTI

• CORONA virus

• zlocesti
    • November 7, 2021 at 10:45 AM

- Ni jedne osobne stvari pacijenti nemaju uza se, svi su goli, iz njih viri mnogo žica, spojeni su na aparate, puno se akcije događa oko njih. Trčimo od jednog do drugog, intubiramo, sediramo, oživljavamo. Mrtve prevozimo pored njih, lica prekrivenih plahtom.

Ovo se u jeku epidemije, i toliko halabuke oko cijepljenja možda doimlje kao propagandni prigodni članak, ali ovo što radi ovaj mladi čovjek još puno ljudi radi svaki dan. Nema novaca koji to može platiti.

Tako da - neće to meni, i neće to baš mojima.. okačite mački o rep.

Mojih 960 sati s najtežim covid pacijentima: Taj paničan strah u molećivim očima... To je najgore
    ‘Da, imam osjećaj da živim deja vu, ali emocionalno moram biti jak. Drugačije naprosto ne ide...‘
    www.jutarnji.hr
  • CORONA virus

• zlocesti
    • November 7, 2021 at 10:31 AM

Evo link na istup čovjeka koji je uistinu ugledan u akademskim krugovima.

Osim što je osoba od moralnog integriteta

Stipan Jonjić ne sumnja da je moguć i peti val epidemije: 'Treba nam još mjesec ili dva masovnog cijepljenja' - Novi list
    Delta soj virusa koji trenutno kruži Europom očito se širi puno brže, a čini se da je i opasniji te se lakše širi među mlađom populacijom, ističe Jonjić.
    www.novilist.hr

Ovo što nam se dešava je pošast. Od koje nema stopostotne zaštite.

Pročitala sam jutros i da je prosječna dob ljudi na respiratoru koji su cijepljeni 75 godina, pa je za pretpostaviti da i inače nisu dobrog zdravlja

Ono koji nisu cijepljeni prosječne su dobi od 60 godina... pa i to nešto govori o svrsi cijepljenja

Iduća dva tjedna su ključna... sjećati ćemo se valjda tog izreka ostatak života.

Ali od 20 tisuća ljudi koji su obolili u prethodna tri dana cca 1200 će završiti u bolnicama, a cca 120 na respiratoru, svi otprilike u isto vrijeme. Tako će ih dočekati stotinjak ljudi koji su već sada na intenzivnom liječnju, i neka nam Bog svima pomogne

• zlocesti
    • November 7, 2021 at 10:17 AM

https://finance.yahoo.com/news/10-best-water-stocks-etfs-175935969.html

Netko je pitao što može kupiti i zaboraviti..

Vodu !

A uklapa se i u Bidenov infrastrukturni plan

Bilo bi lijepo da accountant malo baci pogled na njihova posljednja FI

Potom American Express, Bank of America, Apple, Coca Cola :)

Ako ikada dođe do korekcije. Meni je sve ovo malo skupo. Cijeli market

• CORONA virus

• zlocesti
    • November 6, 2021 at 10:03 PM

Moderna vremena....

Ni čuda više nisu moguća

Files

WhatsApp Image 2021-11-06 at 22.00.16.jpeg 53.54 kB – 0 Downloads

• zlocesti
    • November 6, 2021 at 3:08 PM
    My 3 Biggest Stock Market Predictions for November | The Motley Fool
    Guessing what the market will do at any given time isn't easy, but there are indicators out there if you know what to look for.
    www.fool.com

Čini mi se OK članak.

Ako i laje na pogrešno drvo gradi se momentum.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt