gdje to pise? Govori se da je trebala imati rast od 5 posto, a ne da ima.
Pad od 25 posto na trecinu prihoda... racunajte sami. I jos ide ljeto gdje ce pad biti jos veci. Al nebojjte se mirovinci obozavaju kompaniju sa srcem
gdje to pise? Govori se da je trebala imati rast od 5 posto, a ne da ima.
Pad od 25 posto na trecinu prihoda... racunajte sami. I jos ide ljeto gdje ce pad biti jos veci. Al nebojjte se mirovinci obozavaju kompaniju sa srcem
situaciju treba uvijek sagledati iz dva kuta
Ima li posla i radi li se?
Kako ce firme izlistane na zse imati izvjesca?
Za fundamentalista bitnije je ovo prvo, a za kockare i spekulante ovo drugo. Istina je da nitko nikad nije pogodio dno, osim tu ekupe na dionice net. Kako moller mudro kaza, ovdje se kupuje igh po 90 , a na poslovnom kupuju po 108😉
eto upravo o tome treba govoriti. A ne lupetati o tome kako dow ide na 30 000.
Pitanje je gdje ce novac iz dionica , govorim o usa, zavrsiti kad krene korekcija nakon izvjesca. Obveznice, zlato? U nasoj situaciji jedino od ovog drugog mozemo profitirati ali nisam siguran da možemo očekivati zlato preko 2000. I u prosloj krizi se najavljivalo zlato i na 5 000...ali rezultat je bio potpuno drugačiji.
Bilo kako bilo na nasem plitkom trzistu i jos plicoj ekonomiji nema se sto raditi nego ukesirati
zajednica ko zajednica. Uvijek trebate nekog gurua da vas vodi. Tako se ostajalo bez gaca na agrokoru, pa vas je bakic navukao na vupik djakovstinu, vart i slicne stecajuse. Ali vama nije dosta, sad vicete kreso kreso.
A najbolji je onaj klaun koji tu pise da ce cijena biti 15 kn. Tj 14.92
Ti dobro pazi kako se razgovaras... Izgleda da je mama odgojila malog bezobraznog dr.keca.
Dragi kolega, ja ne znam zasto se vi odazivate na moj post i govorite o kućnom odgoju. Osim,ako niste nb ili kk koje sam spomenuo u postu. Morati cete ici na kontrolu zivaca jer vam ocito jer ne ide u zadnje vrijeme.
I pazite, bolje da platite pregled jeftino nego skupo. To mi je jedan genije prisapnuo😉
bravo kolega bum bum. Kad ste vi otvarali ovu temu navlakaci optime na 15 kn su vristali kako je to glupost i prevara. I recimo kupovali adpl po 200. Sada to isto pricaju o kproni ali im je portfelj bitno manji.
Slažem se, treba uočiti nove prilike u ovoj krizi, a ne prosipati pamet tu na forumu.
Gle. Tvoja vrijedjanja govore da nemas sto reci na moj post. Nemas sto pamerno reci na temi atpl pa pamerujes kao oni koje ti prozivas i vrijedjas.
Ja stojim iza tvrdnje o minusu u 2q a ti i dalje filozofiraj i vrijedjaj. Eklatantan dokaz potkapaciranosti.
I da ne zaboravim se sloziti sa tvojom veleumnnoscu. Je bolje je kupiti jeftino nego skupo. Genije.
Svakako je bolje kupiti jeftinije nego skuplje. I bolje na dnu nego na vrhu.
Nekako sam misljenja da ce na visoj razini vozarina novo dno biti vise od onog prije. Mozda grijesim, sve uzeti s rezervom...
Ovo je u rangu sa nasim epidemicarima po kojima pljuje. Bolje kupiti jeftinije nego skuplje novo dno ce biti vise ali mozda griješim 😂 .
Kolega,uozbiljite se krajnje vam je vrijeme.
Sto se,atpl tice, činjenica je da ce nju eventualni rast bdi tjerati gora samo spekulativno jer i q2 i q3 ce njoj biti negativne.
ne spominje se više ni ug,ni adris,ni kinezi,ni rusi
A ni tv prijenosi prve hrvatske nogometne lige. E moj hh, tvoje garancije o tri ponudjaca koji ce se doslovce rastrgati za opte....
tesko. Nasi, a to su i drzava i mirovinci pa i mali investitori nikad nisu shvatili sto je burza zapravo. Valjda zbog komunistickog naslijedja. U nasem genetskom kodu je to da trziste kapitala sluzi kako bi se zaradilo la,lak pa i neposten nacin a ne da se ulozi kapial koji bi donio dobitak investitoru, a time i dobitak za drzavu i drustvo opcenito
treba uloziti u lavcevica, konstruktor, hidroelektru i viadukt.
zajednica ko zajednica. Uvijek trebate nekog gurua da vas vodi. Tako se ostajalo bez gaca na agrokoru, pa vas je bakic navukao na vupik djakovstinu, vart i slicne stecajuse. Ali vama nije dosta, sad vicete kreso kreso.
A najbolji je onaj klaun koji tu pise da ce cijena biti 15 kn. Tj 14.92
sad krece prica kako bitko nije mogao znati za zaj drugi val😉
Bez namjere da seciram tu samu neostvarivost javno izlozene TA, kad svi udju iizlaze na targetu. Kraj lipnja vam je uvijek bio veijeme za izlaz prije ljeta i onda u najboljem slucaju stagnacija. Ovako uz koronu ovo je ocekivano
Kolega St Brajo... ne znam kako da napisem da ce nesto rasti..ako tu dionicu imam..jer po tome ja navlačim. Uistinu ne navlacim nikada. Ako u nesto vjerujem da ce rasti i ako to vidim na grafu ja i napisem.
Eto sad nemam Atpl..izisao..al svejedno mislim da ce prema 250kn uskoro. Al duze nece preko 270kn. Nemam ni Dlkv vise svojom greskom pa cu reci da je ekvivalent za njega 7.5 kn sto je Atpl 250kn.
Igh imam i isti ima elvivalent 155kn. Al tesko ce preko 165-170kn.
I kako da objasnim da nije zavlacenje vec to vidim tako i vjerujem. Stvarno ne znam.
Nisam uvijek u pravu..da ne mislite da sam pun sebe. Stvarno nisam.
Prijatelju, ne znam zasto se pravis nevjest kad nisi. Nitko ne spori pricu - nego spori trenutak. Ti kad si na kupnji nagovojestavas propast, kad si na prodaji vices "ne prodajte svoje dionice IGH ispod 168". Na kraju dana i sam priznas da si prodao po 108. Uvik kontra uvik kontra, to je takva sorta i kad nije je kad je nije.... Ali kako toulen kaze,nemamo mi nista protiv stovise puno se da iscitati iz foruma
vidis ljepote, svak vidi ono sto zeli
Ja vam kazem, 6-7 kn tops.
Da se ne forsira kupnja to bio vec bilo tako.
Ova sezona je nula, a za iducu cemo tek vidjeti, ali ono sto se vise manje sigurno moze reci je da nece biti vise od 20-30% one iz 2019. Tek 2023 se mooooozda moze ocekivati povratak na staro.
Slicno kao i s GDP-om iz 2019.
Koji dio nije jasan?
Ja mislim da si malo preoptimistican.
Top je 3-4 kn. Da nema toliko sljedbenika sekte cijena bi vec bila toliko.
Vrijeme curi a ponuda za opte nema.
Minusi se stvaraju i cijena polagano pada.
Dobra vijest je da cijena pada polagano. Losa sce stici uskoro...
Marie
da moguce je u ovom devastiranom trzistu gdje imate jedno 50-100 ulagaca u dionice. Ali i da nije moguce opet meni je to super sto ekipa pise jer pocesto iskoristim to za ulazak ili izlazak (to vam je mymoon doktorirao!) .
Nema tu puno mogucnosti i opcija ili cete riskirati sa polu firmama (govorim o fundamentalnim vrijednostima) tipa OPTE, IGH, ATPL i sada DLKV i pokusati na raspolozenuu i valovima zaraditi za burek . Ako se sjecate neko vrijeme je bila SAPN zvijezda, pisala su se cuda. Ili cete ulagati u fundamentalno dobre firme (HT, ATGR, KODT, PODR) i cekati svoj trenutak. S time da je bitno znati da i te firme mogu imati "propad" malo zesci.
Nisam pratio ovu hartiju izmedju ostalog jer sam bio prognan.
Zanima me sljedece:
- ima li ovdje novostvorene vrijednosti za male dionicare? tj dividende?
- iz ovoga sto je na forumu napisano izgleda da sva dobit ide u trezor a trezor dijeli dobit zasluznima i istresa se malim dioncarima?
best buy.
- izbori
- ljetna stagnacija (ali ovaj put nema furesta)
- imaju li fondovi razloga za daljnje napucavanje svojih perjanica (atrg, podr.. pogedajte podatke na odlicnom sajtu investiramo,com
- i onda opet izbori tj formiranje nove vlade (nedajboze ocekivanih rezultata, bit ce to kraken!) koja ce se morati nositi sa svim ovim izazovima ( najveci problem ce biti zadovoljiti apetite koalicijiskih partnera, ne gledajte Skoru kao idealista, sto i je, nego PPD ekipu koja pod krinkom domoljublja prodaje HDZ spiku u novom pakiranju)
ja trejdam par puta tjedno i šutim i ne drukam horoskopima i subjektivnim targetima pokušavajući navući nekoga da mu uzmem pare a gdje si ti u svemu tome, sama najbolje znaš...nisam te prozivao nego ukazao da ne možeš govoriti u opće ime a u moje pogotovo... i hvala na preporukama i sugestijama ali ježišga, ja sam od onih kzoji na teži naćin
Barbika evo samo da znas da nisi sam. I lijepo sto to javno dijelis sa investicijskom zajednicom. Ono sto je kolegicia Mariliena ili kako vec navela, zgodno je imati Neu kako posta. Jer stvarno je ocit. Kad hvali dionicu na prodaji je i kad hoce kupiti plasi propadom na 14xx crobexa. To kuzi old school ali ja sumljam da postoje novi investitori koji bas puse te spike. Uostalom zar ne mislite da fond manageri navrate tu i tamo i gledaju raspolozenje (ako nista drugo, da malo za svoj privatni djep ostvare prinos, nemojte o tome kako je to zabranjeno :D)
Cinjenice su slijedece:
- stize ljeto koje je oduvijek bilo flatline za kretanje cijena dionica
- stizu rezultati 2q.... pa vi vidite
- manjak od turizma ce trebati nadoknaditi nekako
- 2008 su se kleli "investitori" kako nekrentinski balon nema veze sa hrvatskom nakon toga smo pali s 5200 na 3200 pa na 1200? Sa zadrskom, doduse, ali zar vam ta situacija nije nekako poznata?
- imamo demografski slom, kako ce firme ostvarivati veci profit /znam izvozom ;D) ako nas je sve manje?
. vezano uz gore navedeno, zar nam ne nedostaju novi ulagaci u trziste kapitala?(pravilo zadnje budale?)
DAX raste, Crobex pada....
Tako tipično za ovaj zagrebački berzan....
Sutra naslov: Crobex poveo za sobom DAX u minus...