1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. george

Posts by george

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• george
    • July 6, 2020 at 3:42 PM
    Quote from BudFox

Da te ne poznajem (a ne poznajem ^^), mislio bi da to Bero sa svojim crnjacima piše ovdje po forumu.

Kada pogledam kakvi se auti voze po gradu, zaboravim odmah onih par ljudi koji kopaju po

kontenjerima, jer većina ljudi koje poznajem uopće ne živi loše, čak naprotiv žive i bolje nego

prije 5 godina kada je SDP zadnji put vladao...Čak najbolje žive oni koji nikad nisu ni čuli za burzu,

jer ovdje možeš samo izgubiti novce...nije to NYSE gdje ljudi zarađuju, već Zagrebački berzan koji je

kockarnica samo takva i to bez dna...:sleeping:

Display More

Zao mi je sto ne dopirem do tebe. To sto ti vidis te aute i taj stil zivota trebalo bi te upozoriti da nesto ne stima u ovoj banana drzavi.

U Njemackoj manageri voze auto nize klase od one koje si mogu priustiti, kod nas je to visa klasa od one koji si mogu priustiti?

Kako to?

Radi se o jednostavnoj cinjenici da se ovdje lopovluk ne kaznjava, a cak se i nagradjuje, za razliku od D.

To je cinjenica.

I ja cu tu cinjenicu iznositi koliko god puta trebalo. Bez obzira na to sto sam ja daleko od socijal demokracije i zastite profesionalne socijalee tu u hrvatskoj. Ja se bunim kao liberal - jer u ovoj drzavi zaradjuju kriminalci, "poduzetnici" koji znaju ljude koji znaju hadezejovce a s druge strane se gusi poduzetnicka sloboda visokim porezima i nametima te neodabiranjem najkvalitetnije ponude na natjecajima. Al valjda to svi vec znaju

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• george
    • July 6, 2020 at 3:27 PM

Ne znam kaj tu nije jasno.

Pogledaj top ten i sve ce ti biti jasno, strogo kontrolirana dioniica.

Da ne bi bilo zabude dobra firma a to i mirovinci znaju pa stoje na bidu. Emil nagradjuje managere sa dionicama (nema poreza) i zele prodati. Ali rade u toj firmi pa znaju situaciju i nije im prisa.

A i vjerojatno se poznaju sa ekipom iz mirovinskog fonda pa se nalazi nekakav zajednicki rjecnik. Svima dobro osim fast food traderima al na neki duzi rok ok odabir.

• Izbori 2020

• george
    • July 6, 2020 at 3:16 PM
    Quote from Roki
    Quote from Marielena

Ne vidim da je Plenky posebno korumpiran politicar. Vise mi se cini da je Skoro oko sebe okupio isluzene lokalne hdzovce koji kod nas predstavljaju ono sto zovemo uhljebima. A osim paradnog domoljublja i samoproglasenog postenja su isprazni. U praksi mislim da bi bili veci i destruktivniji populisti od Mosta.

Bio plenki korumpiran političar ili ne, to ti nije ni bitno. Bitno je da je doveo hdz na vlast, znači oni su ti koji će još četiri godine raspolagati našim i eu novcem i utjecajima na zapošljavanje, namještanje natječaja, nepotizam, trejdanje, itd. A kako da ja tebi objasnim da je HDZ = korupcija ako ti to ne vidiš sama. Znači cijela ta ekipa će opet imati poluge moći koje će iskorištavati kako bi uzimali mrvice gdje god stignu, unište kruh zbog jedne šnite iliti izvuku 5 mil kn a unište firmu od parsto radnika koja vrijedi 50 puta više. Pogledaj šta se događalo sa ministrima u svakoj HDZovoj vladi. Eo sadmo jedan podjsetnik, HDZ je bio optužen da je kriminalna organizacija što i jesu, ozakonjeni organizirani kriminal. Ne oni svi, ali to je suština. Bio Plenki poštenjačina ili korumpiran, njegov privi iza njega je korumpiran, pa zbog toga i jesu u HDZu jer je HDZ interesna skupina.

Potpisujem svako slovo.

Nevjerojatno je kolika je tolerancija na bol u Hrvata.

25 godina pljacke nase Hrvatske od strane spomenute stranke i jos im nije dosta.

Moglo bi se tu danima pisati o njihovoj korupciji, ali dovoljan je jedan primjer - neposredno prije izbora. Rimac- vjetroelektrane.

Nakon čega je hadeze nagrađen vecim brojem mandata.

I naravno, tu je most koji je deklarativno ali i svojim postupcima inzistirao na postenju pa su proglaseni destruktivnim populistima. To isto tako ceka sve druge opcije koje ugroze duopol HDZSDP. Tako ce vjerojatno zavrsiti i fokus i pametno,

Jedna od najcitiranijih izjava francuskog filozofa jest "svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje" ocito se i u ovom primjeru potvrdjuje.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• george
    • July 6, 2020 at 2:58 PM

Bit ce nesto od tebe:)

Napisao si kljucne cinjenice ali i sentiment koji vlada (i vladati ce jos podosta vremena u bulk sektoru).

Lijepo je znati bdi na dnevnoj bazi ali oni koji to postaju na dnevnoj bazi ili su neznalice ili zlonamjerni8)

• Birtija

• george
    • July 6, 2020 at 2:48 PM
    Quote from Ledica

Na plaži sam , na otoku , signal je loš , ajfon zablokirao pa pokazuje promet 518 000

Može netko staviti friške podatke o prometima ? 🤪

Ja na tvom mjestu ne bi ni postavljao ovakvo pitanje nego bi uzivao na otoku. Nije u soldima sve. Uostalom najavio vam sve.

Cash u carapu, cekati izvjesca, pa onda jesen osim ako ne uleti neki game changer, Tipa Charles Michael obecao Plenkiju 25 milijardi evra. Iz razloga poznatih samo njima dvojici :)

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• george
    • July 6, 2020 at 2:44 PM
    Quote from Kayser Sose
    Quote from george

To bas i ne drzi vodu. U kriznim situacijama ljudi biraju ili dopustaju svasta.

Hitler, Mussolini su samo neki od primjera.

Možda sam se površno izrazio...u doba Mussolinija i Hitlera bila je duboka duboka ekonomska kriza, glad i nezaposlenost, ektremno i dugotrajno...kod nas to nije slučaj...btw. romanski i germanski narodi imaju drukčije razmišljanje od slavenskih, ima to i povijesnih i inih indikatora ali o tome bi mogli cijeli dan. Uglavnom, situacija kod nas je daleko od toga da bi se većina odlučivala za drastične promjene (a i nemamo nikakvog Velikog Vođu sa dovoljnom karizmom i backgroundom).

da, nije slucaj - danas. Ali, bila je ista shema tamo 41 :D i kod nas. Da ne nacinjemo tu temu, samo bih konstatirao da su svi narodi jednaki, samo je pitanje njihovog praga tolerancije. jednom kad ga predju ponasaju se svi jednako.

Ali da, dok god ima nade da ce "nesto biti bolje" slavenski narodi ce pognuti glavu i biti konjusari. Mi smo bili i ostali becki konjusari (danas bec=eu)

• Izbori 2020

• george
    • July 6, 2020 at 2:34 PM
    Quote from trial

Rađene ankete su davale fifti-fifti.

Tako bi otprilike jučer i završili izbori da dan prije Bero nije blebnuo da mu je Tito draži od Tuđmana. S time se pokopao, jer je to čak i mene izrazitog ljevičara štrecnulo. To mu stvarno nije trebalo. Bez obzira što mislio, trebao je kao političar znati da velika većina birača ipak preferira Tuđmana od to dvoje. Mnogima neodlučnima, a takvih je bilo dosta, to je vjerojatno prevagnulo ili ih otjeralo od izlaska na izbore.

Sad imamo što imamo.

Ma da, to normalne drzavljane Hrvatske jako briga. Najbolji primjer je Katarina Peovic, koja je ljievija i od tita i od lenjina . zajedno. A usla u sabor. Evo sad je sve jasno, Bero izgubio zbog Tita.

Trial, di si ti bio 1573.?

• george
    • July 6, 2020 at 2:27 PM
    Quote from BudFox

Ma kolega briga me za indeks kada pada iskreno...kao kad padneš s bicikla, pa se poslije

još s time hvališ na sva zvona:sleeping:...ali mi je bilo zanimljivo da je dionica padala s padanjem

indeksa krajem prošle i početkom ove godine (sa vrha od čak 485kn na dno od 135 kuna, dakle -73%) i

posljedičnim ili uzročnim pisanjem pojedinaca ovdje (ne znam da li ste među njima, nit me briga...),

ali sada kada indeks opet raste, dionica ni mrc prema gore, već stagnira....što je znakovito, ali po

meni čak i dobar znak....rizik poslovanja se smanjuje rastom indeksa, a još stigneš kupiti po nižoj

cijeni ...ali naravno uvijek dionica može ponovno reagirati prema dolje kada indeks opet počne

padati...i naravno kada prestanemo svakodnevno objavljivati BDI... ;)8o:saint::evil:

Display More

Da upotrijebim argumente imaoca atpl kad index pada - pa atpl ionako ima brodove na TC i index nije toliko vazan.

E, to ti je isto tako kad index raste. Pa zato i nije toliko vazan. Osim ako se nakon rasta ne ustabili barem na 6 mjeseci, to vam je minimum za atpl.

• george
    • July 6, 2020 at 1:23 PM
    Quote from Kayser Sose

U ljudskoj naravi je da se radije slušaju ugodne i slatke laži nego okrutna istina. Isto tako, u kriznim vremenima, napaćena raja ne bira novo i neizvjesno već neku relativnu sigurnu opciju.

To bas i ne drzi vodu. U kriznim situacijama ljudi biraju ili dopustaju svasta.

Hitler, Mussolini su samo neki od primjera.

• Izbori 2020

• george
    • July 6, 2020 at 12:51 PM
    Quote from Moller
    Quote from Manu

Taj Plenkijev mit o stabilnosti koji je prodao biračima lako bi se mogao pretvoriti u stabilnu korupciju kao što je bilo kod Sanadera i u žetonskoj vladi. Baš me zanima što će sada biti s onim predizbornim ne obećanjem nego programskom točkom da će prepoloviti broj lokalnih dužnosnika kojeg se sinoć nitko sjetio nije.

prije će prepoloviti broj stanovnika Hrvatske, što je vama? pa to je vječna simbioza, uhljeb je uhljebu glas i tako neizmjerna ljubav traje desetljećima a mreža poprima karakteristke trajne neraskidivosti

Apsolutno se slazem. Uostalom to je i vidljivo po rezultatima i izlaznosti na ovim izborima. Svi oni pametnjakovici jucer na tv analiziraju i pametuju nadugacko i siroko o genijalnosti Plenkovica kao politicara trijumfu te politike a kad se stvar ogoli je je jasnije.

- ispod 50 % izlaznosti. HDZ je mobilizirao svoje birace, a Bero je odbio birace SDP-a od sebe i oni nisu izasli na izbore.

- takozvani uspjeh koalicije Mozemo nije toliko rezultat prelijevanja glasova SDP biraca nego su oni dobili glasove onih koji su na proslim izborima glasali za Zivi Zid.

- DP je dobio glasove od razbijene desnice (HSP, Neovisni...) a ne toliko od "postenih" i razocaranih Hadezeovaca. Takvih nema. Oni su poslusna stranacka vojska. Da im Plenki naredi da marsiraju na Mjesec oni bi se spakirali i krenuli u stroju prema mjesecu. Dok ne bi stigli tamo, ili sto je vjerojatnije, srusili se od umora i gladi.

PS.

Ne otpisujte Bandica koji je dozivo katastrofu. Vjerojatno ce dosta Hadezejovaca na lokalnim izborima glasati za njega. Pozaposliavao je on dosta te ekipe, znam ih preko nekoliko.

• Best buy

• george
    • July 6, 2020 at 11:14 AM
    Quote from mitkko
    Quote from george

vraca se u trokut iz kojeg je ispao. Tu bas negdje oko 26.40.

Žorž, i ti se bavis sa TA? daj se javi da cujemo tvoje vidjenje na nekim dionicama koje su ti zanimljive.

Onako, amaterski. Vise zbog toga da opipam bilo trejdera zona iskrcaja/ukrcaja ali ne mogu reci da mi je to primaran alat. Dionice koje su mi zanimljive imaju premaleni promet da bi se mogao uzdati u tu shemu.

Sad preko ljeta nisu mi dionice nesto zanimljive pogotovo kad krenu izvjesca a prometa nema. Pa nemos ni izac ko covik iz dionice.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• george
    • July 2, 2020 at 8:29 PM

Sve je to lijepo, ti vasi odgovori.

A sada dajmo priliku manuu da to obrazlozi. Ipak je on strucnjak jos od ere ulpl prije par godina :)

• DJ is so hot, glazbom predvidjamo trendove

• george
    • July 2, 2020 at 7:27 PM

Sutra i prekosutra, I tako dalje.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• george
    • July 2, 2020 at 6:43 PM
    Quote from st-brajo

kolega, kockari su oni što su u ožujku, s tuđim novcima, srušili cijelu burzu na pola puta od all time high, pa onda pričaju bajke kako njihovi ulagači (ovce za šišanje) i dalje imaju povjerenja u njih.

ne bi me čudilo da nisu dojavili svojim bližnjima da se postave na kupnju dok oni onako brutalno iskrcavaju.

ovo ovdje što neki kolege rade je sitni trejd.

koliko ja znam, nitko ovdje nema tolike kupovne moći da bude neki market maker.

Tu smo na istoj liniji. To sto tebe mozda cudi ja potpisujem. Sigurno je bilo tako, uostalom i ja sam napisao da treba plesati sa fondovima.

Da ovdje medju nama koji pisemo nema morskih pasa, ali budi siguran da sindikat nikada ne spava. naravno da nece navaliti na dionicu tipa ht rivp ht atgr... njihove su sheme dionice sa malim ff ili bez fondova,

sto se tice plesa sa fondovima tako je i vani. Ja dugi niz godina pratim nyse ali jedina dionica di bi se usudio uci je PFE. Odradjuje skolski

• DJ is so hot, glazbom predvidjamo trendove

• george
    • July 2, 2020 at 6:33 PM

Svi rastu, a mi najbolji....

• george
    • July 2, 2020 at 6:24 PM

Pozovi ga, on je iz tvog kraja ako se ne varam.

Stari crumi je stariji i od pd, bijasmo mi bili i vodili bitke (na istoj strani) i na mojnovac.

Nemeremo mi na silu izmijeniti sentiment iako se tu pokusava.

Ali nije ovo 2007 Spico009 , premalo je veterana a jos manje knjazovih dijonicara.

treba mijenjati strategiju, plesati sa fondovima.

• george
    • July 2, 2020 at 6:08 PM
    Quote from zlocesti

Burza name veze sa fundamentima, ima sa nazovimo to " sentimentom "

:S

Dakle treba jasno i glasno reci, mi smo kockari i igramo na sentiment.

Slazem se a u tom slucaju su definitivno nepotrebni argumenti koji vas "uvjeravaju" u ispravnost kupovine opte, podr ili igh.

Dapace, naavedena recenica govori o tome da se na forumu (forumima) stvara sentiment. Proracunato jelte :)

jer koja je razlika izmedju opte i igh prije dva mjeseca?

Razlika je u broju postova, sentimenta :)

• george
    • July 2, 2020 at 5:56 PM

Koji je to tocno rast... s 3800 na 220 ili cak 230 kn?

• george
    • July 2, 2020 at 5:52 PM
    Quote from Neo

Ameri idu na ATH...a mi se tu ciganimo na 1600..presmijesno..danas brdo naloga na kupnji na IGH...navlace se prodavaci..ne samo Ana..ocito je plan ne gurati jos..dok kolicina u kalkulaciji bude prava. Nemam sumnji da ce IGH do 170kn za pocetak. Samo prije brojka mora biti prava. Isti prate knjigu dionicara i dok ne izbiju sve trejder nece gurati. Kad ih izbiju onda me ni 400kn nece iznenaditi.

Dragi Neo

Ameri jos moraju pojesti dosta zganaca da bi dosli do 29 500 na koliko je ath,ali ni to nije za cuditi se s obzirom koliko su tisuca milijardi usd emitirali (to vam se tako danas rece umjesto printanja, tiskanja).

S druge strane, koliko je hrvatska emitirala dodatnih kuna, koliko je eura dobila inace zagarantiranih turistickom sezonom, ove godine?

Mislim da je i tebi jasno da to sto pises nema veze sa stvarnoscu. vec sa potrebom da se rijesis ovih rizicnih dionica.,

Uostalom ako je to toliki zicer, pricakajmo izvjesca gdje ce se, prema postovima, ovaj nebruseni dijamant pretvoriti u bruseni :D

Quote from BudFox

"

Ovo je naša realnost do izbora.....a poslije izbora će vjerojatno biti još i gore kad vidimo tko je sve ušao u sabor...:evil:

Zagrebački berzan me podsjeća na hrvatske filmove....nikad ne završe sretno, već uvijek netko umre na kraju...8o:sleeping:

Dragi kolega vjerojatno niste ni svjesni koliku ste dubokoumnu misao napisali. :thumbup:

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• george
    • July 2, 2020 at 5:19 PM

Znaci ide dividenda?

ili se radi o spekulaciji "zaradjuju pa ce i cena hartije da i de gore?"

Ako je ovo drugo imate i opte i igh (vezano uz spekulacije, isto vam je). A ako je do dividende koje nece biti imate adris, ht, podr, atgr, kodt, ernt (gdje ce je biti)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt