1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. george

Posts by george

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• george
    • July 20, 2020 at 9:00 PM

Ja stvarno vas ne razumijem.

Idete mi objasnjavati ocigledne stvari.

A ne brinu vas krucijalni problemi, da ne kazem strukturalni problemi ne sto se tice burze nego nase odumiruce slijepe nase.

pa jasno je da niste u istoj poziciji kao i veliki igraci.

Jeste li ikada pokusali trejdati u zivo? Vasa vam gledalca, investitor uvijek kasni za stvarnim stanjem na berzi. Bez obzira sto vam pise live, vi ste uvijek u zaostaku u odnosu na ekipu. dvije do pet sekundi.

I vi idete pisati hanfi. Ja cu odvaliti.

• Birtija

• george
    • July 20, 2020 at 8:47 PM

ljudi bozji zene moje,

zar vam agrokor nije bio dovoljan (ne usporedjujem ove dvije sheme nego vam samo zelim zorno predociti realno stanje)?

tako su i na agrokor temama na pd vristali i prijetili tuzbama - i sad ih nema. Primite udarac muski, ulozili ste u nesto sto se ne ulaze, pregrizite i krenite dalje. Stvar je tu na DDJH bila ocita zadnjih par godina i zapravo ovo je najbolji scenario koji se mogao dogoditi - govorim o firmi ne oi dionicarima. Druga mogucnost bila je chapter 11.

• OPTE prodaja - kladionica

• george
    • July 20, 2020 at 8:40 PM

Sto vas briga, ima tri ponudjaca (procitao sam tu na forumu) a i vrhunski strucnjak za dionice i financije je tu ulozio (iako on ne ulaze u stecajuse odnosno pljuje po drugim stecajusma) pa nemate brige.

procjena je minimalno 5x ebitdta, a vjerojatno ide to i na 9x ebitda. Jest da fiksna odumire, da nas je sve manje u slijepoj nasoj, ali fix je bitan za tv pakete.Tako da je ovo zicer.

• george
    • July 20, 2020 at 6:40 PM

ipak nije rest my case. Kolikoj a znam ovo je forum o investiranju a ne kasinu i "nadrukat cu i zajebati druge" forum.

cek ti to ozbiljno ili podjezezas? firma koja gomila gubitke od postanka samostalne suverene i nicim izazvane hrvatske,, firma koja je bla paravan za zakulisne igre (patria, gdje je nas narodni heroj opet junacki poginuo) , firma koja neuspjesno "pokusava" prodati svoj brend vec 25 godina (degman, modernizacija m84...) i iz godine u godinu gomila milijune, desetke pa i stotine milijun gubitka.. tu cu stati da ne bi post imao 900 redaka.

ti pricas o 0.05 lipa? zbogom pameti. Dabogda utukao sve u DDJH. :)

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• george
    • July 20, 2020 at 5:11 PM
    Quote from Marielena

george,

Svejedno ne zelim biti u nekim papirima na dan objave FI za 2Q. Vidjeti cemo koliko je to vec uracunato.

Jasno da ce zbog izlozenosti cijelog gospodarstva turizmu, kod nas mnogi sektori osjetiti pad u turizmu.

Ono sto jos treba dodati, da iduce godine mozemo ocekivati ekonomsku krizu zbog korona soka, a u vrijeme krize ljudi prvo stede na putovanjima i novim automobilima pa treba uracunati i lose poslovanje na godinu.upr

upravo tako ali nemoj zaboraviti da se kupuje prije ostalih, a to ti je barem 6 mjeseci prije oporavka. Zato i kazem, buy nakon ili oko rezultata q3. Pa koliko crno izgledalo

• Birtija

• george
    • July 20, 2020 at 5:07 PM

Nije, to je fondovski nick. A mozda i nick nekog solo igraca koji koji treba iskrcaj.

Uvijek ih je lako prepoznati. Maksimalno recenica dvije, koje nista ne argumentiraju - jer nemaju sto - ali djeluju na psihu jer im je to jedino sto preostaje.

• george
    • July 20, 2020 at 4:58 PM
    Quote from zlocesti

EU se ne može dogovoriti oko novaca

Burza se još i dobro drži

draga zlocesti....

13.029,59 +109,98 (0,85 %)

ovo vam je dax. Dakle to je ono sto vam ja trubim vec mjesecima, odmaknite se od EU i USA, mi smo u banani tezoj. I malo jacoj. Ovaj pad je eklatantan dokaz koliko mi ovisimo o drkrarosima iz EU i ljudi moji, pamet u glavu ne gubite novce bezglavo. bit ce dana, bit ce prilika neka vas ne svrbi prst. Prije katarze, ako je uopce bude u ovoj Smijesnoj nasoj.

Ali kad vidim da se nasa elitna investicijska zajednica (a to si forumasi vole tepati) potrose stranicu foruma i 2-3 sata vremena na djuru i 0,5 lipa i usto zazivaju hanfu onda je jasno da je i ovih 1600 precjenjeno. Djuru, pazite ovo, koji treba likvidirati ako ga neka budala ne kupi. A oni o 0,5 lipa. Uzas, I rest my case,

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• george
    • July 20, 2020 at 4:54 PM
    Quote from harpun

iz kalendara događanja

4. 9. 2020. - Isplata dividende (ukoliko se izglasa na Glavnoj skupštini)

harpi ti si najlosiji navlakac na forumu prepunom losih navlakaca.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• george
    • July 20, 2020 at 4:52 PM

Kako se cini nista od ovog najavljivanog superoporavka (koji se urbi et orbi najavljuje vec 10 godina). Slusajte sto vam stricek george kaze, zaboravite ono sto je bilo 2007, bulkeri ce zivotariti (a bogami i tankerasi). oni koji ne propadnu naravno.

Uostalom kad bi to prebacio na siru sliku kako se tu ekipa voli izrazavati - distributeri danas (a brodari jesu) nemaju puno da ne kazem nikakvog utjecaja jer ih kupac (kupci koji se udruzuju u nesluzbene kartele) dovodi u red odnosno cijedi do granice isplativosti.

Ali sto se kaze, vasi novci. Samo da vam velim kako danas gospodarstvo funkcionira.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• george
    • July 20, 2020 at 4:38 PM
    Quote from whiteking

Što očekujete za drugi kvartal 2020. u odnosu na drugi kvartal prošle godine za sapn? Hoćemo više ikada gledati razine cijena od 450+?

Treba li rasprodati sve druge sastavnice grupe (koes, bdmr, mrsk)? Činjenica je da su samo uteg uspješnom poslovanju

Nista dobroga ja tu ne ocekujem. Vlasnicka struktura neodoljivo podsjeca na agrokor (s time da sapn nece tako zavrsiti ali za male dionicare nema nade). Puno je dionica tako bilo najavljeno kao raketa na ovom nase ZSE. Broje se nekretnine, firme kceri, njihov eps i slicno ali u stvarnosti materija se oglodava i na kraju ne ostaje nista za male. Ovo vam je kapitalizam tipa kutle, todoric i tu se necete najesti. Prije pola godine tu se na forumu slavodobitno objavila prodaja maraske i da ce to dici cijenu dionice sapn za 100 kn .

i sve se to tu pustalo, ali gle cuda i dan danas mrsk nije prodana. sad krece novi krug navlacenja, ali vjeruj mi ovdje se mali nece omastiti. Cak je i jedan vrhunski znalac, koji tu svima na forumu docira i pametuje ostao bez gaca na sapn. Iako me to ne cudi, njegov superego ga hrani unatoc zdravom razumu.

mod, ajd budi objektivan pa ostavi ovaj post. vidis da sam argumentirano sve napisao a nisam ni spomenuo naima.

• OPTE prodaja - kladionica

• george
    • July 20, 2020 at 4:29 PM

e moj hugh, od takvog optimista tnpl sad si se pretvorio u goru verziju mene.

losa spika.

• Birtija

• george
    • July 20, 2020 at 4:25 PM
    Quote from D'artagnan
    Quote from george

ne znam sto ti tu nije jasno. Bulkeri su kratkorocno, srednjerocno i dugorocno mrtvi. Ali kako bi jedan mudrijas rekao njima nije bitan profit nego vodjenje biznisa.:rolleyes:

Pa stoga vec vise od desetljeća posluju s gubitkom a kockari se klade na oporavak kojeg nece biti

Kolega, dugorocno smo svi mrtvi 😂

smo daj to su tvoji novci ne moji :)

• george
    • July 20, 2020 at 11:49 AM

Je Moller naravno, ovo je samo trigger.

Moji stavovi su poznati,. cash do q3 ne vidim nista sto bi moglo preokrenuti trend kod nas. A dodatni razlog za strah mi je kako Europa i US bericetno ruse rekorde na burzama kao da se ocekuju jos bolji rezultati.

Meri, lako za Q2, to je uracunuto a nije ni udarni kvartal za Hrvatsku. Kad ne bude bio dotok evra od turista nece ni potrosnja u hrvata porasti, a da ne pricamo koliko ce manje nas prehrambeni i distributivni sektor manje uprihoditi jer nema turista. Kako Mol kaze povuci ce turizam i ostale sektore...

• george
    • July 20, 2020 at 10:56 AM
    Quote from george

Ovo se definitivno tice i hotelijera. Na gore.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…urizma-15009013

-6.50 % RIVP :huh: nakon ovog clanka.

• george
    • July 20, 2020 at 10:52 AM

Ovo ne sluti na dobro...ako zanemarimo RIVP Ht je prevodnik u padu. Nedobro.

• Best buy

• george
    • July 19, 2020 at 9:06 PM

Prijatelju, nitko ne nije skuzio, garantiram

Osim ove zadnje recenice a tu se u potpunosti slazem . Iduci Q3 je kljucan, tko ima usi neka cuje.

I dajte se ljudi odmaknite od US berze, govorim vam za vase dobro.

• george
    • July 19, 2020 at 8:40 PM

Ne kuzim.

Upravo o tome i pricam. Govorimo o ukupnom broju gostiju, ne hotelskim.

Hotelski gosti su oduvijek bili prijavljivani. Apartmanski nisu. Zbog kovida sada se stranci obavezno prijavljuju (apartmani, prije nisu bili prijavljivani). Dakle velik broj od ovih 55% su apartmantski gosti, ne hotelski sto jasno govori o tome da su hoteli prazni.

• Best buy

• george
    • July 19, 2020 at 8:34 PM
    Quote from zlocesti

Izjavu je dao CEO hedge fonda, oni su se osigurali i za slučaj pada

Istina je da ne znamo, i da je zlato već 1800 dolara za uncu....... ali ako kriza eskalira , a ni taj ishod ne znamo, sve je moguće

Tko zna što nas čeka nakon predsjedničkih izbora u USA

Ruku na srce, nesigurna vremena. Obično burze prethode stvarnosti, ovaj put kaskaju

Ove price o zlatu na 5000 dolara nisu nista novo. Ako proguglas vidjet ces da se ista ta prica vrtila tamo prije 10-12 godina kad je helicopter Ben bio in the mood.

Ne mogu se sjetiti o kojim je iznosima bilo rijeci ali mislim da su emitirane tisuce milijardi USD (jer vise se ne mora tiskati novac dovoljno je pritisnuti enter, pa se stoga govori o emitiranju, a ne printanju).

Ta prica je cak i dobro odradila, tamo 2012/13 dogurala je unca zlata na 1400 usd ako se ne varam a nakon toga se strmoizdila na 900 usd. Moja je procjena da bi zlato moglo dotaknuti 2000 ili cak dosegnuti 2100 ili 2200 a nakon toga ide povratak na 1500. Na 5000 nece ici, ali ni ispod 1500 nece pasti - upravo zbog inflatornog ucinka emisije/emitiranja novca. Dakle oprez sa zlatom, pratite gold silver ratio nikad nije bio veci. Ili je zlato precjenjeno ili ce srebro krenuti smanjivati trenutni odnos 1:93.

• george
    • July 19, 2020 at 7:24 PM

Ovo se definitivno tice i hotelijera. Na gore.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…urizma-15009013

• Turističke dionice i perspektive

• george
    • July 19, 2020 at 7:10 PM

Zlocesti, ti citas druge postove?

Priljepio sam taj link dva posta prije tvoga

Prije bih rekao da je nije bio prijavljivan svaki drugi turist nego svaki treći. Ono sto je bitno u ovom clanku jest da se radi o gostima u privatnom smjestaju, apartmanima, ne u hotelima (jer su oni bili prijavljeni svih ovih prethodnih godina). Rivp je po ovome definitivno best sell.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt